Με τόση κουβέντα γιά επεξεργασία εικόνας και επειδή με τυφλώνει η οθόνη μου, μήπως είναι δυνατόν να προτείνετε κάποιες καλές οθόνες LCD 19' για επεξεργασία φωτογραφίας;
Ας μην είναι και ακραίων τιμών...
Έχω βάλει στα υπόψην την αγορά ενός νέου μόνιτορ. Από όσα βλέπω και διαβάζω η κύρια διαφορά είναι τα πάνελ που φορά μια οθόνη. Τα MVA είναι απείρως καλύτερα από τα TN για φωτογραφική χρήση (όχι όμως για βίντεο και παιχνίδια).
Έτσι για αρχή θα έλεγα ότι ένα EIZO 1931 ή το 1911 (αυτό πρέπει να είναι το νέο μοντέλο) είναι εξαιρετικά για αρχή. Παίζουν στα 400 ευρώ και είναι ό,τι πρέπει για τα μάτια μας.
Πάντως τον τελευταίο καιρό μου λείπει ο χρόνος για να καθίσω και να ασχοληθώ συστηματικά με τη φωτογραφία στον ΗΥ. Έχω ήδη για αρχειοθέτηση περίπου 1200 φωτογραφίες και αρκετά κείμενα για πληκτρολόγηση. Όλα όμως μένουν στο περιθώριο. Το Μακεδονικό βλέπετε είναι σε έξαρση.....
Ζητώ συγνώμη, αλλά η μέρα έχει μόνο τόσες ώρες...
Μάθετε οτι δεινοπαθώ με μια CRT NEC, καλό μοντέλο αλλά τυφλώνομαι πλέον,γιατί τρώω και ώρες τελευταία.
Η EIZO 1911 είναι TN και έχει contrast 700:1 και τιμή γύρω στα 270Ε, ενώ η EIZO 1931 είναι S-PVA, έχει contrast 1000:1 και τιμή γύρω στα 400Ε.
Προτιμούμε τις 4:3 ;
Οι Viewsonic λένε τίποτα για μας;
Την έχεις καλορυθμίσει την CRT? Αν βρεις μετρητικό και την ρυθμίσεις θα παίξει καλύτερα από πολλές LCD ειδικά σε θέμα χρώματος (και ταχύτητας φυσικά αλλά δεν μας απασχολεί αυτό προς το παρόν).
Οι CRT θέλουν συχνά επαναρύθμιση όσο γερνάνε. Και μετά από μια αλλαγή θέσης στον χώρο θέλει συνήθως και επαναρύθμιση η γεωμετρίας τους.
Το θέμα δεν είναι τόσο η ποιότητα της εικόνας Ηλίας Σ. αλλά η ακτινοβολία!
Φοβάμαι οτι, παρά το καλό φίλτρο που της έχω, σε λίγο θα βλέπω τοσο φλού τις εικόνες, λόγω ματιών, που θα χάσω κάθε ενδιαφέρον για τη φωτογραφία! :speechless-smiley-0
Ανοιξα το θέμα και... εξαφανίστηκα! Αλλά νά'μαι πάλι. Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας και την ενημέρωση. Προσανατολίζομαι προς την EIZO 1931.
Όμως κάπου αλλού διάβασα οτι δέν είναι καλή στην πλάγια θέαση και άλλος λέει ότι δεν έχει τόσο καλό μαύρο, οπότε ξαναμπερδεύομαι.
Έχει κανείς ιδία γνώμη για την οθόνη αυτή; :chinscratch:
Θα σου πρότεινα να βλέπεις τις γνώμες ΜΟΝΟ όσων τις χρησιμοποιούν νγια φωτογραφική χρήση. Άλλο το dvd και τα games. Π.χ. δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που δουλεύει PS υπό γωνία στον ΗΥ του.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.