Οθόνη min 43'', Full HD

Η 1'' δεν είναι θέμα και για το μαύρο δεν σκίζω τα ρούχα μου αν δεν είναι τέλειο. Τώρα το 24p είναι που με προβληματίζει... θέλω να ξέρω, οι απλές τηλεοράσεις τόσα χρόνια (πχ. στην Ελλάδα έχουμε κάτι απλές 32αρες LED Samsung) έπαιζαν 24p ή στα 50/100 Ηz ;

Eξαρτάται από το μοντέλο. Κάποιες υποστήριζαν, κάποιες όχι...

Δεν την έχουν σε κανένα κατάστημα για να ψάξεις στο μενού της;

Επίσης το 3:2 pull down είναι οι μαύρες γραμμές που εμφανίζονται πάνω κάτω ή άσχετο;

Όπως έγραψε και ο Yperion, καμμία σχέση...

Last edited:
Θα πάω από conforama να τις τσεκάρω και τις δύο (d530, pv350). Btw, στα ίδια λεφτά με την d530 είναι η pv250 (διαφορές με 350? )

Aπ' ό,τι βλέπω, η μόνη τους διαφορά είναι στην εμφάνιση, οπότε αν καταλήξεις σε LG, χτύπα την 250 για να γλυτώσεις και ένα 100άρικο... ;)

Aπ' ό,τι βλέπω, η μόνη τους διαφορά είναι στην εμφάνιση, οπότε αν καταλήξεις σε LG, χτύπα την 250 για να γλυτώσεις και ένα 100άρικο... ;)
Βρήκες τα δύο μοντέλα στο site της LG με full specs; Γιατί εγώ που έψαξα δεν τα βρήκα. Αν είναι σίγουρα ΜΟΝΟ η εμφάνιση, why not, άλλωστε την ταινία θέλω να βλέπω όχι να την κάνω κορνίζα :)

Βρήκες τα δύο μοντέλα στο site της LG με full specs; Γιατί εγώ που έψαξα δεν τα βρήκα. Αν είναι σίγουρα ΜΟΝΟ η εμφάνιση, why not, άλλωστε την ταινία θέλω να βλέπω όχι να την κάνω κορνίζα :)

Cross-reference μεταξύ διαφορετικών site της LG, ξένων φόρουμ και σχολίων κατόχων στο amazon, καταδεικνύουν ως μοναδική διαφορά μεταξύ τον δύο, την ασημένια διακοσμητική λωρίδα της 350... :p

Όπως σχολίασε εύστοχα κάποιος: "Μάλλον τελειώσανε οι διακοσμητικές λωρίδες στο εργοστάσιο της LG και αντί να παραγγείλουνε καινούριες, είπαν να αλλάξουν ονομασία στο μοντέλο..." :flipout:

50PV350

50PV250

Δες τις προδιαγραφές/specifications για full specs

Cross-reference μεταξύ διαφορετικών site της LG, ξένων φόρουμ και σχολίων κατόχων στο amazon, καταδεικνύουν ως μοναδική διαφορά μεταξύ τον δύο, την ασημένια διακοσμητική λωρίδα της 350... :p

Όπως σχολίασε εύστοχα κάποιος: "Μάλλον τελειώσανε οι διακοσμητικές λωρίδες στο εργοστάσιο της LG και αντί να παραγγείλουνε καινούριες, είπαν να αλλάξουν ονομασία στο μοντέλο..." :flipout:
:flipout: ωραίος ο τύπος, έχει και μία βάση αυτό που λέει, γιατί μιλάμε για ασημένια λωρίδα (και ως γνωστόν ο χρυσός και το ασήμι έχουν πάρει την ανιούσα) ! Έτσι δικαιολογούνται τα 100 φράγκα!

50PV350

50PV250

Δες τις προδιαγραφές/specifications για full specs
Λοιπόν, τα εκτύπωσα, τα έβαλα δίπλα-δίπλα και όντως, δεν βλέπω καμία διαφορά...

Στα specs η LG λέει ξεκάθαρα "24p REAL Cinema" (όχι Smooth ή κάτι άλλο), με την διευκρίνηση ότι αυτό το είναι δυνατό μόνο με HDMI σύνδεση.

Επίσης μου έκανε εντύπωση η υποστήριξη ex.HDD σε NTFS και FAT.

Αύριο λέω να πεταχτώ από conforama να δω και το menu της Samsung, και γενικά την ποιότητα εικόνας και των δύο.

Λοιπόν, μόλις γύρισα από Conforama και δεν θα το πιστεύσετε... ΣΗΜΕΡΑ άλλαξαν τις προσφορές και την LG PV 350 την έχουν στα 699 (από 799) και την Samsung D530 στα 799 (από 699) ! Οπότε εμμέσως πλην σαφώς, πήρα την απάντησή μου στο δίλλημα (σκέφτομαι μάλιστα να ξυλώσω την ασημένια λωρίδα και να την πουλήσω για 100 φράγκα :D). Την έκανα reservation και αύριο θα πάω με έναν φίλο να την σηκώσουμε.

Πάντως, για την ιστορία, ρώτησα έναν πωλητή να τσεκάρει για 24p Cinema mode στην Samsung και δεν βρήκε κάτι. Όχι ότι το ήξερε το μοντέλο απ'έξω κι ανακατωτά, άλλα και εγώ που κοιτούσα δεν είδα καμιά επιλογή. Είχε μία επιλογή "Film" άλλα ήταν για το φωτισμό/contrast.

Μου πρότεινε και μία Panasonic TX-P42ST30J, Plasma και αυτή άλλα 42''. Η τιμή είναι 599 (όχι 799 που λέει το site), 42'' (όχι 46'' όπως επίσης λανθασμένα γράφει το site) και ο πωλητής είπε ότι έχει καλύτερη εικόνα από την LG. Εσείς τι γνώμη έχετε επί τούτου; :chinscratch:

Επίσης, επειδή την LG την είχανε δίπλα σε LED μοντέλα, πρέπει να πω ότι το χρώμα μου φάνηκε λίγο "ξεθωριασμένο". Έτσι είναι ή μπορεί να μην την είχανε στρώσει και/ή σετάρει σωστά; :chinscratch:

PS: Παρεπιμπτόντως, με τις νέες τιμές, μπορώ να τσιμπήσω και το Phlips BDP 3280 στα ίδια λεφτά με το 3200 (99 chf από 199), η μόνη διαφορά είναι ότι το 3280 υποστηρίζει 3D (όχι ότι χρειάζεται προς το παρόν, άλλα ποτέ δεν ξέρεις) !

Last edited:
Η ST30 είναι ένα κλικ πιο κάτω απο την G30 σε εικόνα αλλα έχει 3D, κάτι που δεν έχει η G.
Υποθέτω οτι όντως έχει καλύτερη εικόνα απο τη LG.

To 3D δεν με ενδιαφέρει καθόλου προς το παρόν (όταν ωριμάσουν οι τεχνολογίες χωρίς γυαλιά, τότε ΟΚ), άλλα η ποιότητα εικόνας ναι... από την άλλη είναι 8'' μικρότερη.

ΦΤΟΥ :D

Εντάξει, δεν θα πρότεινα με τίποτα 42" για 4 μέτρα απόσταση θέασης. 'Εχω 42αρα στα ~2,80 μέτρα και μου φαίνεται μικρή...
Μονόδρομος οι 50" κι ας χάνουν λίγο σε ποιότητα.

Στο site του Conforama πάντως βλέπω και τις δύο 50αρες που σε ενδιαφέρουν στα 699CHF. Ή δεν ανανεώνουν το site ή σου είπαν βλακείες στο μαγαζί :smile:

Ποιες δύο 50αρες? Την LG και την Samsung? Για την Samsung μου είπε ότι ο παλιός κωδικός έχει 699 και αν θέλω εκείνον, πρέπει να παραγγείλει εκ νέου γιατί τέλειωσε το stock. Ο νέος κωδικός έχει 799 (τρέχα γύρευε κοινώς).

Η Panasonic είναι το 42αρι μοντέλο, όχι το 46. Η 42'' στα 599, η 46'' στα 799.

Μπάχαλο γίναμε πάλι :D

Εννοούσα οτι αν μπορουσες να πας στα 799CHF θα ήταν καλός συμβιβασμός μεγέθους-εικόνας 46αρα Panasonic.

Το θέμα ειναι οτι τηλεόραση αγοράζεις, όχι σπίτι. Πάρε την LG ή την Samsung να χαρει το μάτι σου τετραγωνικά και αργότερα παιρνεις Panasonic VT. :smile:
Μόνος σου είπες οτι την θέλεις για 2 χρόνια.

Με αυτήν ακριβώς την λογική σκέφτομαι μήπως να δώσω 600 (αντί 700) φράγκα για την 42αρα, αφού μιλάμε για 2-3 χρόνια.

Πάντως βλέπω ότι η Panasonic λέει κάτι για "3D 24p Smooth Video", να υποθέσω δεν είναι "real 24p" όπως της LG άλλα σαν το "smooth 24p" της samsung;

[offtopic] Καλά, ούτε βαλτός να ήσουνα :D. Στη Ξυρίχη πιο έυκολα βρίσκεις δουλειά παρά σπίτι! 2 ολόκληρους μήνες έψαχνα, με τα μαθήματα να τρέχουν. Και αν είσαι άνεργος... Είναι το σύστημα που έχουν εδώ που ζητάνε ένα κάρο εγγυήσεις (οι τράπεζες -που κατέχουν τα περισσότερα real estate- θέλουν να εξασφαλίσουν 200% το νοίκι και ο νοών νοείτω).[/οffotpic]

Με αυτήν ακριβώς την λογική σκέφτομαι μήπως να δώσω 600 (αντί 700) φράγκα για την 42αρα, αφού μιλάμε για 2-3 χρόνια.

Πάντως βλέπω ότι η Panasonic λέει κάτι για "3D 24p Smooth Video", να υποθέσω δεν είναι "real 24p" όπως της LG άλλα σαν το "smooth 24p" της samsung;

[offtopic] Καλά, ούτε βαλτός να ήσουνα :D. Στη Ξυρίχη πιο έυκολα βρίσκεις δουλειά παρά σπίτι! 2 ολόκληρους μήνες έψαχνα, με τα μαθήματα να τρέχουν. Και αν είσαι άνεργος... Είναι το σύστημα που έχουν εδώ που ζητάνε ένα κάρο εγγυήσεις (οι τράπεζες -που κατέχουν τα περισσότερα real estate- θέλουν να εξασφαλίσουν 200% το νοίκι και ο νοών νοείτω).[/οffotpic]

Σωστό κι αυτό. Αν πας απο τώρα στις 50" τι θα πάρεις μετά, video wall; ;)

Όλα αυτά τα "smooth video", "real 24p", "smooth cinema" κτλ είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα με διαφορετικό -trademarked- όνομα. Προσπαθούν να κάνουν πιο ρευστή την κίνηση, με ποικίλα αποτελέσματα. Αν ψάξεις στο Youtube θα βρεις αρκετά βίντεο με τα αποτελέσματα της κάθε υλοποίησης