Οθόνη-Πανί για Benq W 1070

Ας κάνουμε και ένα πρακτικό παράδειγμα για τον 1070 για να καταλάβουμε πάνω-κάτω που είμαστε. Σημειώνω ότι πρέπει να βασιστούμε στα νούμερα που δίνονται στο διαδίκτυο από όσους τον είδαν και τον μέτρησαν, έτσι οι υπολογισμοί γίνονται με επιφύλαξη. Πάμε λοιπόν:

Παίρνουμε μια οθόνη 104 ιντσών η οποία είναι σε επιφάνεια 3 τ.μ. Αυτό που θέλουμε είναι να λαμβάνουμε από την οθόνη μας φως από 12 μέχρι 16 FL. Έτσι υπολογίζουμε πόσο φως πέφτει πάνω στην οθόνη μας και πόσο φως φεύγει από αυτήν. Ας πάρουμε μια οθόνη με κέρδος 1.

Βασικό, επίσης, σε αυτή τη διαδικασία υπολογισμού είναι να ξέρουμε τα λουμιέν του προβολέα στα διάφορα modes (ή τη λάμπα στο High ή το low). Επίσης, πρέπει να γνωρίζουμε αν ο προβολέας καλιμπραριστεί ή θα παίζει default είτε σε 2D είτε σε 3D. Πάμε, λοιπόν, στην υπόθεση ότι καλιμπραρισμένος ο 1070 μας δίνει 1000 λουμιέν. Έχουμε:

1000 : 3 τ.μ. = 333,33 Lux = 333,33 : 10,76 = 30,97 FL. Είμαστε πολύ ψηλά, αυτές είναι τιμές τηλεόρασης. Αν, όμως, του βάλουμε ένα φιλτράκι που κόβει περί το 50% του φωτός, αμέσως αμέσως πάμε στα ~17 FL. Αν δε βάλουμε στο παιχνίδι και μια γκρίζα οθόνη με κέρδος 0.8 σημαίνει ότι τα 17 FL πάνε στα 17 - 20% = 13,6 FL. Μια χαρούλα δηλαδή. Όταν μετά από πολλές ώρες χάσουμε ένα 30% λόγω πτώσης της λάμπας, βγάζουμε από τη μέση το φιλτράκι και είμαστε πάλι μια χαρά. Στο 3D το φιλτράκι δεν θα το χρησιμοποιήσουμε καθόλου διότι τη δουλειά του φίλτρου κάνουν τα γυαλιά κόβοντας το φως.

Re: Απάντηση: Οθόνη-Πανί για Benq W 1070

1000 : 3 τ.μ. = 333,33 Lux = 333,33 : 10,76 = 30,97 FL. Είμαστε πολύ ψηλά, αυτές είναι τιμές τηλεόρασης. Αν, όμως, του βάλουμε ένα φιλτράκι που κόβει περί το 50% του φωτός, αμέσως αμέσως πάμε στα ~17 FL. Αν δε βάλουμε στο παιχνίδι και μια γκρίζα οθόνη με κέρδος 0.8 σημαίνει ότι τα 17 FL πάνε στα 17 - 20% = 13,6 FL. Μια χαρούλα δηλαδή. Όταν μετά από πολλές ώρες χάσουμε ένα 30% λόγω πτώσης της λάμπας, βγάζουμε από τη μέση το φιλτράκι και είμαστε πάλι μια χαρά. Στο 3D το φιλτράκι δεν θα το χρησιμοποιήσουμε καθόλου διότι τη δουλειά του φίλτρου κάνουν τα γυαλιά κόβοντας το φως.

κατατοπιστικότατος όπως πάντα...:SFGSFGSF:
καλά έλεγα και κορόιδευες ,πως θα τον καλιμπράρω και θα του βάλω και φιλτράκι και θα παίζει στον Franky..και μου έλεγες <<ότι πρέπει για 3d>> :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οθόνη-Πανί για Benq W 1070

κατατοπιστικότατος όπως πάντα...:SFGSFGSF:
καλά έλεγα και κορόιδευες ,πως θα τον καλιμπράρω και θα του βάλω και φιλτράκι και θα παίζει στον Franky..και μου έλεγες <<ότι πρέπει για 3d>> :flipout:

Φιλτράκι no εσύ!!! Εσύ με το καλημέρα έχεις -40% φως και μάλιστα όχι σε 3 αλλά σε 4,4 τ.μ.!!!-bye-

Όποτε βλέπεις 3D, τσίτα όλα τα γκάζια, dynamic και άγιος ο θεός!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οθόνη-Πανί για Benq W 1070

Φιλτράκι no εσύ!!! Εσύ με το καλημέρα έχεις -40% φως και μάλιστα όχι σε 3 αλλά σε 4,4 τ.μ.!!!-bye-

Δηλαδη εμεις στις 92 inches(η αποσταση των ματιων μου δεν παει πανω απο 3-3,2μ)θα θελουμε γυαλια οξυγονοκολλητη?
Και αυτα τα φιλτρα που τα βρισκουμε??

Έχουν αγοράσει τέτοια φιλτράκια ο Βας και ο Γιάννης (warewolf). Νομίζω ότι τα βρίσκεις σε μαγαζιά με φωτογραφικά είδη.

Γιαννη ευχαριστω.Εστειλα p.m. στον συνονοματο σου και του ειπα να μας ενημερωσει στο συγκεκριμενο νημα..

Γιαννη ευχαριστω.Εστειλα p.m. στον συνονοματο σου και του ειπα να μας ενημερωσει στο συγκεκριμενο νημα..

Αγη όταν με το καλό παραλάβεις και στήσεις θα στο στείλω επάνω να δοκιμάσετε και να μετρήσετε με και χωρίς το φίλτρο.

Αγη όταν με το καλό παραλάβεις και στήσεις θα στο στείλω επάνω να δοκιμάσετε και να μετρήσετε με και χωρίς το φίλτρο.

Εμ ετσι οπως εγραψε ο Γιαννης το βασ δεν καταλαβα...
Καλα μιλαμε εδω μασα ειμαστε ολοι ενας και ενας,μολις τωρα μου εστειλε p.m. ενα κατεβατο ο Γιαννης και μου εξηγουσε για το φιλτρο,εσυ θα μου στειλεις το ιδιο το φιλτρο...
Για το αλλο θεμα παλι,σκεφτομαι απο Αγγλια και εγω να την παραγγειλω,αλλα την 92' matt grey,αφου η αποσταση μου ειναι maximum 3,1m.
To μονο που κολαω ειναι οτι εχει μικρο μαυρο περιθωριο,μολις 40cm,ενω της visivo εχει 76,με το θεμα αυτο Βασιλη τι θα κανεις,αφου τα ταβανια μας ειναι πανω κατω στο 2.8μ και καλο απο οτι καταλαβα το πανι να αρχιζει στα 60-65cm απο το δαπεδο?

Δεν θα αναφερω δημοσια το καταστημα για ευνοητους λογους.
Η διαμετρος των nd2 ξεκινα απο 49 εως 77 mm.
Οσο μεγαλυτερο, τοσο ακριβοτερο.
Μετρηστε το σασι στο φακο του προβολεα, για να δειτε ποιο φιλτρο ταιριαζει σχεδον ακριβως σαν να κουμπωνει απο μεσα ή απο εξω απο το σωμα.
Υστερα συζηταμε τροπους στερεωματος (π.χ. blutack κλπ)

Δεν ξερω τι φως θα δωσει ενας καλιμπραρισμενος 1070, αλλα επειδη αρκετοι σχεδιαζετε αγορα 0.8 gain οθονης, να ξερετε οτι nd2filter+0.8 gain = σχεδον 70% απωλεια φωτος.
Οποτε καταλαβαινετε οτι υστερα απο 100-150 ωρες το φιλτρο ισως πρεπει να αφαιρεθει.
Μιας και σε μεγαλη διαμετρο δεν ειναι και φθηνο, οσοι θα εχετε γκρι οθονη, δοκιμαστε πρωτα αν συμβιβαζεστε με την εικονα και αν οχι, υστερα κανετε την αγορα του.

Οι διαστασεις του φιλτρου ειναι: 49,52,55,58,62,67,72,77.mm
Αυτο που χρησιμοποιησα εγω και ο vas ηταν της μαρκας: ΗΟΥΑ ND2 HMC

Καλα μιλαμε εδω μασα ειμαστε ολοι ενας και ενας,μολις τωρα μου εστειλε p.m. ενα κατεβατο ο Γιαννης.....

Ο ''λύκος'' κατεβατό????:speechless-smiley-0:speechless-smiley-0

Α πα πα....δεν σε πιστεύω!!!:flipout::flipout:

Ο ''λύκος'' κατεβατό????:speechless-smiley-0:speechless-smiley-0

Α πα πα....δεν σε πιστεύω!!!:flipout::flipout:

e124.gif

Εμ ετσι οπως εγραψε ο Γιαννης το βασ δεν καταλαβα...
Καλα μιλαμε εδω μασα ειμαστε ολοι ενας και ενας,μολις τωρα μου εστειλε p.m. ενα κατεβατο ο Γιαννης και μου εξηγουσε για το φιλτρο,εσυ θα μου στειλεις το ιδιο το φιλτρο...
Για το αλλο θεμα παλι,σκεφτομαι απο Αγγλια και εγω να την παραγγειλω,αλλα την 92' matt grey,αφου η αποσταση μου ειναι maximum 3,1m.
To μονο που κολαω ειναι οτι εχει μικρο μαυρο περιθωριο,μολις 40cm,ενω της visivo εχει 76,με το θεμα αυτο Βασιλη τι θα κανεις,αφου τα ταβανια μας ειναι πανω κατω στο 2.8μ και καλο απο οτι καταλαβα το πανι να αρχιζει στα 60-65cm απο το δαπεδο?

Ταβάνια στα 2.8m ?? τυχέρε ή τυχερέ εμένα είναι στα 4 :flipout:

92 ιντσες

πλάτος 203cm, ύψος 114cm

114 + 40 + 10 (πές η κάσα) = 164

280 - 164 = 116cm (χμ είναι ψηλά).

Πόση απόσταση θα έχει το πανί από κατακόρυφο τοίχο ???? εννοώ πόσο έξω θα βγαίνει από τον τοίχο???

Last edited:

Ταβάνια στα 2.8m ?? τυχέρε ή τυχερέ εμένα είναι στα 4 :flipout:

92 ιντσες

πλάτος 203cm, ύψος 114cm

114 + 40 + 10 (πές η κάσα) = 164

280 - 164 = 116cm (χμ είναι ψηλά).

Πόση απόσταση θα έχει το πανί από κατακόρυφο τοίχο ???? εννοώ πόσο έξω θα βγαίνει από τον τοίχο???

Το πανι θα κατεβαινει μπροστα απο την τηλεοραση μου,αναμεσα στα L/R ηχεια μου,οποτε θα βγαινει γυρω στα 7-8cm μπροστα απο την τηλεοραση μου.Οσο για το υψος 116cm που υπολογισες,εχω φιλο που οα μου φτιαξει χρωμιομενες βασεις που θα κατεβαινουν απο την οροφη,στις οποιες πανω θα βιδωνεται το πανι και ετσι οα το κατεβασω πιο χαμηλα..
Ρε συ Βασιλη μηπως στην αποσταση 3μ που θα ειναι τα ματια μου απο το πανι,μηπως και οι 92' ειναι λιγο overkill?Να παω για 84'?
Αλλα προβολι για τοσες λιγες ιντσες παλι???Ωχ ακουω στο μυαλο μου κατι νιαουρισματα παλι!!

Το πανι θα κατεβαινει μπροστα απο την τηλεοραση μου,αναμεσα στα L/R ηχεια μου,οποτε θα βγαινει γυρω στα 7-8cm μπροστα απο την τηλεοραση μου.Οσο για το υψος 116cm που υπολογισες,εχω φιλο που οα μου φτιαξει χρωμιομενες βασεις που θα κατεβαινουν απο την οροφη,στις οποιες πανω θα βιδωνεται το πανι και ετσι οα το κατεβασω πιο χαμηλα..
Ρε συ Βασιλη μηπως στην αποσταση 3μ που θα ειναι τα ματια μου απο το πανι,μηπως και οι 92' ειναι λιγο overkill?Να παω για 84'?
Αλλα προβολι για τοσες λιγες ιντσες παλι???Ωχ ακουω στο μυαλο μου κατι νιαουρισματα παλι!!
Αγη συγκεντρωσου!84 για προβολι ειναι σαν να παιρνεις...πετρελαιοκινητη porsche!!

Αγη συγκεντρωσου!84 για προβολι ειναι σαν να παιρνεις...πετρελαιοκινητη porsche!!
Ναι βρε καλε μου Νικο,δε λεω οχι,αλλα ειμαι σε αποσταση μολις 3μ,εσεις με τα 100αρια πανια που καθεστε??
Το μυαλο μου εγινε παλι κιμας....

Ναι βρε καλε μου Νικο,δε λεω οχι,αλλα ειμαι σε αποσταση μολις 3μ,εσεις με τα 100αρια πανια που καθεστε??
Το μυαλο μου εγινε παλι κιμας....

Δεν είναι πολλές αδερφέ!! Θα έλεγα είναι καλές από αυτή την απόσταση. Μην ξεχνάς ότι πολλές ταινίες είναι γυρισμένες σε 2,35 κάδρο οπότε οι 92'' γίνονται 87''.

Εγω (θα) καθομαι στα 3,5 μετρα φιλε.Και ειπαμε,αν τελικα φαινονται πολλες οι ιντζες θα βαλουμε βελούδα.Αν ομως σου φανουν λιγες οι 84;Θα αλλαζεις παλι οθονη;Εγω τουλαχιστον ετσι το βλεπω..

Απάντηση: Re: Οθόνη-Πανί για Benq W 1070

Εγω (θα) καθομαι στα 3,5 μετρα φιλε.Και ειπαμε,αν τελικα φαινονται πολλες οι ιντζες θα βαλουμε βελούδα.Αν ομως σου φανουν λιγες οι 84;Θα αλλαζεις παλι οθονη;Εγω τουλαχιστον ετσι το βλεπω..

Σωστός ο Νικ!!:a0210:

Αρα τελικα για την αποσταση μου τι προτεινετε 92 η 100?
Ναι μωρε ξεχασα τα μαυρα αυτοκολλητα...
P.S.Να απλως φοβηθηκα γιατι ειδα σε κατι site κατι THX recommended viewing distances και μου εβγαινα...πολυ κοντα..