Oθόνη προβολής

ΜΗΤΣ

Supreme Member
19 June 2006
3,440
Athens, Greece
Xαιρετώ όλο τον κόσμο!
Ήρθε η ώρα να αρχίσω να υπολογίζω νέα οθόνη & προβολικό. Για προβολικό μάλλον θα πάω σε epson TW700 (ή τουλάχιστον έτσι λέω προς το παρόν). Για οθόνη ψάχνω κάτι σε 92" δηλαδή η εικόνα να είναι γύρω στα 2X1,1 m wide & ηλεκτρική. Tο κόστος θα ήθελα να είναι γύρω στα 300-400 έουρα. Gain μάλλον 1.1. H τοποθέτηση μπορεί να γίνει και στο ταβάνι οπότε θα ήθελα η εικόνα να είναι στο κάτω μέρος του πανιού (δηλαδή το πανί θα είναι μεγαλύτερο προς τα πάνω).

1. Ultrascreen, projecta, screenline ή κάτι άλλο?
2. Mήπως δεν αξίζει να τα δώσω για ηλεκτρική αν και θα ανεβοκατεβαίνει συχνά?

Thanks guys!

Κι εγώ βρίσκομαι περίπου στην ίδια κατάσταση με τον συνονόματο.

Αναζήτηση πανιού (κατά προτίμηση ηλεκτρικού) με ωφέλιμο πλάτος μέχρι 2.10, για θέαση από τα παρά κάτι 4μ.

@ Μητσ: Τη στιγμή που προέρχεσαι από Χ1, κοίταξε και προς τους φτηνούς DLP 720p.. Μάλλον η εικόνα τους θα σου αρέσει περισσότερο από του 700..

Re: Απάντηση: Oθόνη προβολής

...καλομαθημενε μου εσυ!!-bye-

ΜΗΤΣ, και εγω το ιδιο με τον Τασο λεω... (πλεον)

Κι εγώ μαζί σας για το μέγεθος, αλλά στην περίπτωσή μου έχω θέμα με το πλάτος του τοίχου.

εφοσον θα μπει στο ταβανι καλο θα ηταν να δει κατι σε 4:3
κατι τετοιο εκανα τελικα και εγω.το μονο κακο στην δικη μου περιπτωση ειναι πως βλεπω απο αποσταση 3 μετρων σε πλατος οθονης 2,40 καθαρό.
λετε να παθω στραβισμο?:beatnik2:
σε ταινιες με καμερα στο χερι με κουραζει αρκετα

εφοσον θα μπει στο ταβανι καλο θα ηταν να δει κατι σε 4:3
κατι τετοιο εκανα τελικα και εγω.το μονο κακο στην δικη μου περιπτωση ειναι πως βλεπω απο αποσταση 3 μετρων σε πλατος οθονης 2,40 καθαρό.
λετε να παθω στραβισμο?:beatnik2:
σε ταινιες με καμερα στο χερι με κουραζει αρκετα

Κι εγώ βλέπω 2,37 καθαρή οθόνη (πλάτος), από 3,5 μέτρα... δεν θα έλεγα ότι με χαλάει ή με κουράζει πάντως... εντάξει, αν τρέμει πολύ η εικόνα ίσως, αλλά σε γενικές γραμμές είναι ΟΚ ;)

Re: Απάντηση: Oθόνη προβολής

Πολύ μικρή....από τι απόσταση θα βλέπεις;

Tάσο θα βρίσκομαι γύρω στα 3,5 μέτρα. Δεν θέλω να μου πετάγονται και τα μάτια έξω. Tί λέτε? Mπορώ και μεγαλύτερη πάντως. Tο σαλόνι είναι 3X5,5m και με έναν γωνιακό καναπέ προς το τέλος του θα κάθομαι υπολογίζω 3,5 μετράκια. Για προβολικό ας μην πούμε εδώ αφού μάλλον κάποια στιγμή θα ανοίξω θέμα στην σωστή κατηγορία για αυτό. Πάντως μέχρι τώρα αν θυμάσια Tάσο που το έχεις δεί και από κοντά το πανί που ήδη έχω δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο οπότε καταλαβαίνεται ότι δεν έχω τρελές απαιτήσεις. λAσε που θα ρίξω και κάνα 25χίλιαρο για το υπόλοιπο σπίτι οπότε θέλω να μαζευτώ λίγο...

Με tw 700 στα 3,5 - 4 μετρα
σε οθονη celexon, 2,40 εκ. με gain 1.0, οταν προβαλει 16/9
ειναι πραγματι στα ορια τα δικα του και τα δικα μου.
Σε ποιο στενο καδρο (2.35:1) ειναι πιο ανετα για μενα και
σιγουρα δειχνει φανερα καλυτερος .

Αυτα για 720p και BiTRATE..6-8000kbps και πανω.

ΣΕ 1080p ΜΕ BΙTRATE.......: 9000 kbps ΚΑΙ ΠΑΝΩ
ο 700αρης ανεβαινει πολλα σκαλοπατια σε ποιοτητα ΑΛΛΑ μιλαμε για 25-30 GIGA και τουλαχιστον
conroe 6600 - vga 8600 και πανω.

Σε SD καλλυτερα αστο.....
ειδικα αν ειδες πρωτα τα παραπανω,θα κατεβασεις μουτρα

Αρα το θεμα ειναι τι θα το ταισεις,....αυτο και θα παρεις.

celexon 92intses δοκιμασμενη εδω και 5-6 μηνες ηληκτρικη δουλευη καθε μερα και απσογη--για τα λεφτα της