Οθόνη προβολής ;;

woodpecker

Senior Member
20 September 2007
318
Θέλω να φτιάξω μια οθόνη προβολής χωρίς ψηλές απαιτήσεις απλά με ενδιαφέρει να είναι μη μόνιμη, να τυλίγεται και αν είναι δυνατόν να μην κάνει ζάρες.

Τα υλικά τα οποία σκέφτηκα είναι.

1)Σεντόνι λευκό (ίσως με ένα δεύτερο πιο σκούρο από πίσω για να το κάνει πλήρως αδιαφανές ;;)

2) Μουσαμάς λευκός με ύφασμα από πίσω ( τι λέτε για αυτό ;;)

3)Αυτό που θα μου προτείνετε εσείς :idea:

Να 'στε καλά

Σε καμία απο τις λύσεις που λές, δεν νομίζω να καταφέρεις να αποφύγεις το πέρασμα του φωτός απο πίσω.
Θα πρότεινα εφόσον επιμένεις σε τέτοια κατασκευή, μουσαμά με εμπρός όψη άσπρη και πίσω κόλημα δεύτερου μουσαμά με μαύρη όψη.
Θα πρέπει πάντως να σκεφτείς την αγορά έτοιμης οθόνης, αφού πλέον με λίγα χρήματα μπορείς να αγοράσεις κάτι καλό.Αυτο το λέω γιατί πρώτον δεν ξέρω το αποτέλεσμα μιάς τέτοιας κατασκευής και δεύτερον τον κόπο και το κόστος της προαπάθειας, αφού όπως λές θέλεις και να τυλίγεται η οθόνη.

Re: Απάντηση: Οθόνη προβολής ;;

Σε καμία απο τις λύσεις που λές, δεν νομίζω να καταφέρεις να αποφύγεις το πέρασμα του φωτός απο πίσω.
Θα πρότεινα εφόσον επιμένεις σε τέτοια κατασκευή, μουσαμά με εμπρός όψη άσπρη και πίσω κόλημα δεύτερου μουσαμά με μαύρη όψη.
Θα πρέπει πάντως να σκεφτείς την αγορά έτοιμης οθόνης, αφού πλέον με λίγα χρήματα μπορείς να αγοράσεις κάτι καλό.Αυτο το λέω γιατί πρώτον δεν ξέρω το αποτέλεσμα μιάς τέτοιας κατασκευής και δεύτερον τον κόπο και το κόστος της προαπάθειας, αφού όπως λές θέλεις και να τυλίγεται η οθόνη.

Έχεις δίκιο απλά η ιστορία είναι ως εξής η επιφάνεια της οθόνης θέλω να καλύψει την επιφάνεια μιας τρίφυλλης ντουλάπας. Για να σου δώσω να καταλάβεις έχω μια κλασσική ντουλάπα με ένα φύλλο αριστερά ένα διπλό στην μέση και ένα ακόμα φύλλο αριστερά ήτοι 4 φύλλα,αντίστοιχα υπάρχουν και από πάνω δηλαδή είναι σε δυο επίπεδα. Έχω ακυρώσει τα 3 φύλλα κάτω αριστερά και έχω χώσει εκεί τηλεόραση ηχεία .κτλ ....

Έ λοιπόν θέλω μια πατέντα να κατεβαίνει η οθόνη πάνω σε αυτή την επιφάνεια ...

Βλέπε σχέδιο ...

Ευχαριστώ

Attachments

• META.JPG
    META.JPG
    16.1 KB · Views: 27
  • ΓŽΒ ΓŽΒ‘ΓŽβ„’ΓŽΒ.JPG
    ΓŽΒ ΓŽΒ‘ΓŽβ„’ΓŽΒ.JPG
    14 KB · Views: 21
Νομιζω οτι με πολυ λιγα λεφτα, της ταξεως των 100 ευρω θα παρεις πολυ καλυτερο αποτελεσμα.

Αν εχεις ορεξη για κατασκευες, μου ερχονται ιδεες, αλλα για σταθερη οθονη, και με αρκετα μεγαλυτερο budget. (Ξυλινη κατασκευη λουστραρισμενη και βαμμενη απο πανω με ειδικο χρωμα)

Όπως καταλαβαίνεις θα πρέπει να είναι κάτι ελαφρύ...

Η οθόνη στο ταβάνι δεν θα επέτρεπε στα πάνω φύλλα να ανοίξουν

και η

άλλη θα ήταν πιθανά πολύ βαριά για να την αντέξει το ξύλο ...

Σορρυ δεν ειχα δει το ποστ σου..

Αν καταλαβα καλα θες να εχεις οθονη εκει που εχεις το βελακι.... δωσε λιγο διαδστασεις για το κατω μερος..

Ναι ναι εκεί που έχω το βελάκι

~1,50 πλάτος

~1,80 ύψος

1.50 πλατος????? Νομιζω οτι πλεον εισαι σε διαστασεις μεγαλης τηλεορασης... ειναι κριμα η επενδυση για προβολεα..
αν ειχες τροπο να τραβηξεις στηριξη για την οθονη λιγο μπροστα, ωστε να κερδισεις σε πλατος θα σου προτεινα κατι τετοιο

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69977531&product=829722

1.50 πλατος????? Νομιζω οτι πλεον εισαι σε διαστασεις μεγαλης τηλεορασης... ειναι κριμα η επενδυση για προβολεα..
αν ειχες τροπο να τραβηξεις στηριξη για την οθονη λιγο μπροστα, ωστε να κερδισεις σε πλατος θα σου προτεινα κατι τετοιο

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69977531&product=829722

Φίλε μου Maestro,

1) Επένδυση σε τηλεόραση 68'' γιατί τόσες ίντσες είναι με 1,50 πλάτος ;;; Ενδιαφέρεσαι να γίνεις χορηγός μου ;; :ADFADF1:
http://www.projectorcentral.com/Epson-EMP-TW700-projection-calculator-pro.htm

2) 300 για οθόνη δεν δίνω, δεν έχω υψηλές απαιτήσεις θα βολευτώ με μια πατέντα. Για αυτό κιόλας το συζητάω μαζί σας.

Να 'σαι καλά σε ευχαριστώ

Πλάκα πλάκα μου ήρθε μια αναλαμπή !!!

Αν έβαζα δυο σειρές από ράγες όπου μέσα τους θα κύλαγε μια σταθερή οθόνη ;;;

Οπότε όταν θα ήθελα να προβάλω θα ήταν χαμηλά και θα άνοιγαν και τα πάνω φύλλα της ντουλάπας.

Και

Όταν θα ήθελα να δω τηλεόραση θα την την έσερνα προς τα πάνω και θα έμενε εκεί με ένα απλό Stop.

Και έτσι με μια σταθερή δεν θα έχω καθόλους ζάρες

Τι λέτε μου φαίνεται θα δουλέψει...

Κυκλοφορούν (και στο πλαισιο νομιζω μαρκας connect) κατι οθόνες σε τριποδο, μεχρι 2μ πλατος (και με εντατηρες πισω!!!) για φωτογραφους.

Αν δε βαριεσαι το βαλε βγαλε, νομιζω οτι θα σου κανει καλυτερη δουλεια απο οτι σκεφτεσαι να κανεις με σεντονια και μουσαμαδες.

Αν και οι φωτογραφίες είναι πρόχειρες αυτό πως σου φαίνεται; Η συγκεκριμένη "κατασκευή" αποτελείτε από μια απλή χειροκίνητη οθόνη 2μ από το ΠΛΑΙΣΙΟ και δυο μεταλλικές γωνίες στα δεξιά και αριστερά. Είναι έτσι τοποθετημένο ώστε να μπορείς να το αφαιρείς όποτε θέλεις και με εξυπηρετεί περίπου ένα χρόνο.

Re: Απάντηση: Οθόνη προβολής ;;

Αν και οι φωτογραφίες είναι πρόχειρες αυτό πως σου φαίνεται; Η συγκεκριμένη "κατασκευή" αποτελείτε από μια απλή χειροκίνητη οθόνη 2μ από το ΠΛΑΙΣΙΟ και δυο μεταλλικές γωνίες στα δεξιά και αριστερά. Είναι έτσι τοποθετημένο ώστε να μπορείς να το αφαιρείς όποτε θέλεις και με εξυπηρετεί περίπου ένα χρόνο.

Ωραίο πολύ ωραίο ..ξέρεις αυτή η οθόνη αν έχει μαύρο πλαίσιο πάνω ώστε να κατεβαίνει πολύ προς τα κάτω ....γιατί θα την ήθελα σχετικά χαμηλά ;;

Οι γωνίες είναι βιδωμένες πάνω στην ντουλάπα ή απλά στερεωμένες ; το ντουλάπι κλείνει κανονικά ;;

Ευχαριστώ πάρα πολύ νομίζω εκεί κλείνω και εγώ

Δυστυχώς η οθόνη δεν διαθέτει masking μιας και είναι από τις πλέον απλές και φτηνές και διαλέχτηκε για να γίνει η αρχή, σίγουρα όμως η επόμενη θα έχει. Όσο για τις γωνίες δεν είναι βιδωμένες πουθενά (οι μόνες βίδες είναι αυτές που κρατάνε το πανί με τις γωνίες) μιας και φυσικά δεν ήθελα να προκαλέσω ζημιά στην ντουλάπα όπως επίσης ήθελα να είναι αφαιρούμενο ανά πάσα στιγμή.
Ο τρόπος στήριξης είναι χρησιμοποιώντας λαστιχένιες ή τσόχινες βάσεις (σαν και αυτές που έχουν οι Ηλ. συσκευές στο κάτω μέρος τους) στα άκρα αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο χρειάζεται έτσι ώστε να μην έχουμε επαφή της γωνίας με ταβάνι και ντουλάπα και προκληθούν φθορές.
Άν αποφασίσεις να κάνεις κάτι παρόμοιο προσπάθησε να βρεις όσο μεγαλύτερες γωνίες μπορείς έτσι ώστε να έχεις καλύτερα "κρατήματα". Ελπίζω να βοήθησα και είμαι στην διάθεση σου για οποιαδήποτε διευκρίνηση -bye-