Οθόνη TFT 22"

Δες και την HP LP2475w (IPS panel)... φίλος μου έχει πει ότι είναι πολύ ευχαριστημένος... εγώ δεν την έχω δει...

Και δεν φαίνεται να είναι ακριβή....

EDIT: Από τις λίγες, αν όχι η μόνη που έχει 100% coverage στο AdobeRGB...
"It is fascinating that the HP LP2475w is capable of covering the large AdobeRGB colour space completely without an LED backlight."

Last edited:
Δεν είναι και φθηνή πάντως, αγγίζει τα 600 ευρώ.
Από την άλλη, τα ΤΝ πάνελ έχουν εξελιχθεί πολύ. Σιγουρα υστερούν στη γωνία θέασης -αλλά πόσο πραγματικά μας νοιάζει αυτό;

Πριν λίγες ημέρες παρέλαβα τη νέα HP W2558HC. Ένα μόνιτορ 25,5 ιντσών, 1920χ1200, wide gamut (κατά πολύ ευρύτερο του sRGB και ελαφρώς μεγαλύτερο μάλιστα gamut από τις παραπάνω S-PVA οθόνες της HP, 2275 και 2475 !), και ένα σωρό "έξτρα":
Οκ, καταρχάς έχει ηχεία και ενσωματωμένη κάμερα, όπως και αισθητήρα φωτεινότητας, οπότε ίσως ξινίσουν οι "πιουρίστες".
Έχει μία πολύ ωραία βάση που επιτρέπει και ρύθμιση καθ' ύψος (και στην οποία συμμαζεύουμε το πληκτρολόγιο όταν δεν χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή -χαρακτηριστικό που εξετίμησε ιδιαίτερα η σύζυγος!), φωτισμό πληκτρολογίου σε 3 επίπεδα, λειτουργία ως photo frame με κλειστό τον υπολογιστή, από τον ενσωματωμένο αναγνώστη καρτών της οθόνης (διαβάζει πάνω κάτω όλους τους τύπους), τηλεκοντρόλ, 2 εισόδους HDMI και μία DVI.

hp%20small%20w2558hv.jpg

Η δε τιμή της είναι περίεργα χαμηλή στη χώρα μας (στην Αγγλία για παράδειγμα έχει 420-450 λίρες): κυμαίνεται περί τα 300 ευρώ.

Ήδη της έβαλα το icc profile που βρήκα για αυτή στο νετ, αργότερα ίσως τη ρυθμίσω και με αράχνη.

Πολύ καλή! Μου είχε ξεφύγει...

".......κατά πολύ ευρύτερο του sRGB και ελαφρώς μεγαλύτερο μάλιστα gamut από τις παραπάνω S-PVA οθόνες της HP, 2275 και 2475 "
send μπορείς σε παρακαλώ να βάλεις κάποιο λινκ που να δείχνει review της συγκεκριμένης που να δείχνει ότι καλύπτει 100% του AdobeRGB? Δεν βρίσκω πουθενά.....

Αν το έχει αυτό, εμένα προσωπικά δεν με απασχολεί ΚΑΘΟΛΟΥ ότι είναι ΤΝ...

Η οθόνη περιγράφεται από τη HP ως "wide 92% gamut" και ως ενσωματώνουσα την τεχνολογία "HP Vivid Color". To 92% αναφέρεται στο NTSC color space.
Ακριβώς τις ίδιες προδιαγραφές χρώματος (92% NTSC) έχουν και τα "ακριβά" IPS μόνιτορ της εταιρείας, 2275 και 2475.

Εδώ είναι ένα τεστ του 2475
εδώ ένα τεστ του 2275 (κατεβαίνετε περίπου στη μέση για να δείτε αποτελέσματα μετρήσεως gamut, η σύγκριση γίνεται όμως με το sRGB color space)
και εδώ μία σύγκριση δίπλα-δίπλα των 2275 και 2558 σε gamut.

Όπως βλέπεις, το 2558 είναι κατά τι ανώτερο (στην περιοχή των πρασίνων)

Last edited:
Σ' ευχαριστώ send....

Παρ' ότι δεν υπάρχει πουθενά τεστ/review που να δείχνει ακριβώς τί κάνει σε AdobeRGB, εφόσον τα χαρακτηριστικά που ανακοινώνει η ίδια εταιρεία είναι ίδια, μάλλον και σε τεστ αλά PRAD θα έχουν και ίδια αποτελέσματα.... αν δεις και το τεστ του PRAD (που γενικά εγώ εμπιστεύομαι) φαίνεται ότι ενώ λένε για 92% color gamut, αναφερόμενοι προφανώς σε NTSC, τα αποτελέσματα του PRAD (για την 2475 πάντα) είναι 94% !!!!

Οπότε τελικά μάλλον βρήκες κελεπούρι, και θα κοιτάξω να την χτυπήσω και εγώ την οθόνη λίαν συντόμως!!!

Αν δείτε και τα λινκς στην Αγγλία από την HP η 2475 είναι φτηνότερη από την 2558 !!!!!

Ενα γενικο σχολιο για τα tn panels..
Πριν κανα μηνα ειχα μπει στην πριζα για νεα tft με κριτηριο την καλυτερη αποδοση/τιμη ωστε να ασχοληθω με επεξεργασια..
Τωρα εχω μια 20αρα διετιας philips 200w6 με πανελ P-MVA(τα πρωτα μοντελα ειχαν s-ips αλλα αθορυβα η philips το αλλαξε σε p-mva)...
Διαβαζοντας διαφορα reviews απο κατοχους αλλα και απο σαιτ(prad.de κ.τ.λ) μεταξυ των διαφορετικων προτασεων ,οθονες με πανελ tn ελαμπαν δια της απουσιας τους!! Υποθετω οτι δεν ειναι τυχαιο..
Απο προσωπικη εμπειρια..τις προαλλες αποκτησαμε στην δουλεια μου μια philips 19ara προσφατο μοντελο(δεν θυμαμαι ποιο ακριβως) αλλα εκανε "μπαμ" οτι ειναι tn...στην παραμικρη κινηση μου και κατα τους 2 αξονες ειχα αλλοιωση χρωματων και φωτεινοτητας....Οντως με τη database του prad.de επιβεβαιωσα οτι φοραει tn...
Αναλογη κακη εμπειρια εχω με το προσφατως αγορασμενο macbook aluminium οσον αφορα στην οθονη του.Δεν ξερω βεβαια κατα ποσο το φαινομενο επηρεαζεται και απο την glossy επιφανεια του...Επισης δεν γνωριζω αν η τεχνολογια των panels των tft ειναι ιδια με αυτη των laptop...Παντως σε θεαση φωτο που υπαρχουν στα sticky εδω στο φορουμ κατα το σκρολαρισμα της σελιδας στο macbook και χωρις να μετακινηθω καθολου αλλοιωνεται και η φωτεινοτητα και τα χρωματα..Οταν την βλεπω στην πανω ακρη δειχνει υπερφωτισμενη ενω οταν ειναι χαμηλα στην οθονη δειχνει υποφωτισμενη..(λιγο υπερβολικος εδω αλλα θελω να δειξω την αλλοιωση..)
Βεβαια στην συγκεκριμενη 2558 που αναφερει ο Τασος ως νεο μοντελο αλλα και σε αλλες νεες με tn,πιθανον να εχουν βελτιωθει αρκετα τα πραγματα...Μακαρι γιατι η τιμη της δειχνει πολυ ελκυστικη!!

Καμία σχέση με την οθόνη του λαπτοπ μου. Οι επιδόσεις της οθόνης του τελευταίου είναι εμφανώς χειρότερες (για τη γωνία θέασης αναφέρομαι) και από μία 19ρα Sony 3ετίας που έχω. Δεν έχω παράπονο από την 2558. Ούτε βλέπω διαφορές στις γωνίες από όπου αναμένεται να κοιτώ την οθόνη. Τώρα εάν σηκωθώ όρθιος και κοιτάξω την οθόνη από επάνω, βλέπω σκοτείνιασμα, όντως. Αναλόγως τα όρια που θέτει ο καθένας. Αναλόγως βέβαια και τα όρια, να ετοιμάσει και το πορτοφόλι του. Σίγουρα δεν μιλάμε για την ευκαιρία του αιώνα εδώ.

Μεγάλο πλεονέκτημα των tn panels η ταχύτητά τους, σημαντικό για παιχνίδια. Σοβαρό μεινονέκτημα πέρα απ' την περιορισμένη γωνία θέασής τους, η αδυναμία τους στην σωστή απεικόνιση των σκοτεινότερων περιοχών. Πολλά απ' αυτά δεν είναι 8 bit ανά χρώμα αλλά 7 ή 6, και με διάφορες τεχνικές εξομοιώνουν τους ενδιάμεσους τόνους που δεν μπορούν να αναπαράγουν.
Ρίξτε μια ματιά για τεστ με εικόνες που παρουσιάζουν σε διαδοχικές διαβαθμίσεις όλη την γκάμα φωτεινότητας σε κάθε χρώμα και δείτε την συμπεριφορά σε κάθε οθόνη.
Για γενική χρήση τα tn είναι άψογα σε άριστη τιμή. Για φωτογραφία όμως τα p-mva και τα s-ips καταφέρνουν κάτι παραπάνω.
Στο samsung 215tw που έχω οι διαφορές για φωτογραφική χρήση είναι παραπάνω από εμφανείς σε σχέση με το laptop hp g7000. Το ίδιο και σε σκοτεινές σκηνές από ταινίες που στο laptop φαίνονται παράξενα σκοτεινά σύννεφα να κινούνται με jpg artifacts.

Φυσικά η τεχνολογία προχωράει ταχύτατα κι ελπίζω ο Send να επιβεβαιώσει την μη ύπαρξη παρόμοιων προβλημάτων στο καινούργιο του monitor (καλορίζικο!!) ώστε να μου εξαφανίσει τους ενδοιασμούς να πάρω κι εγώ ένα τέτοιο και σε τόσο καλή τιμή!

Σαφως και δεν αναφερομαι σε ακραιες περιπτωσεις οπως θεαση απο ψηλα(ορθιος)...
To σημαντικο ειναι οτι εισαι ευχαριστημενος! Καλοθεατη!!
Θα φροντισω να την "τσεκαρω" απο κοντα απο βδομαδα ..φανταζομαι θα την βρω σε καποιο μαγαζι

...
..... Σίγουρα δεν μιλάμε για την ευκαιρία του αιώνα εδώ.

Σίγουρα μιλάμε για την value for money ευκαιρία της χρονιάς ... αφου και στη Γερμανία η τιμή της παίζει απο 450€ και πάνω !!!

http://www.idealo.de/preisvergleich...362_-pavilion-w2558hc-hewlett-packard-hp.html

Με γειά και καλοθέατη

Δεν σου κρύβω οτι τρόμαξα οταν είδα τις εκτροπές υπο γωνια 50°. (περίπου 35-40° υπολογίζω την γωνιά θέασης των άκρων για λογική απόσταση)

http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=6&ma1=23&mo1=450&p1=4451&ma2=23&mo2=465&p2=4590&ph=7

Αφού όμως στη πράξη δεν ενοχλούν όλα ΟΚ.

βρε συ, μηπως χορευεις soul οταν κοιτας το macbook σου:flipout:

Εγω μια χαρα βλεπω αν ειμαι ακινητος. Εσυ νομιζω οτι "εκινηθης"!!!

Χωρια την πλακα η οθονη ειναι οκ αλλα δεν ειναι και απιστευτη. Κοιτα κι εδω.
http://www.robgalbraith.com/bins/multi_page.asp?cid=7-9320-9876

Πας να μου κανεις "νιλα" εσυ,ε??
Καπους ετσι χορευα...:BDGBGDB55:!!!

Νικο,διαβασα λιγο τον προλογο στο λινκ...αναφερεται στο macbook pro..
Συμφωνα με αλλο λινκ η οθονη του macbook aluminium ειναι διαφορετικη απο αυτες στα macbook air και του pro και αρκετα κατωτερη οσον αφορα στα χρωματα και γωνιες...(δεν βρισκω το λινκ που το ανεφερε...)

Σίγουρα μιλάμε για την value for money ευκαιρία της χρονιάς ... αφου και στη Γερμανία η τιμή της παίζει απο 450 και πάνω !!!

http://www.idealo.de/preisvergleich...362_-pavilion-w2558hc-hewlett-packard-hp.html

Με γειά και καλοθέατη

Δεν σου κρύβω οτι τρόμαξα οταν είδα τις εκτροπές υπο γωνια 50°. (περίπου 35-40° υπολογίζω την γωνιά θέασης των άκρων για λογική απόσταση)

http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=6&ma1=23&mo1=450&p1=4451&ma2=23&mo2=465&p2=4590&ph=7

Αφού όμως στη πράξη δεν ενοχλούν όλα ΟΚ.

Κοίταξε... κι εγώ από το digitalversus την ανακάλυψα.
Βέβαια εκεί (όπως και στο macworld) τη βαθμολογούν με δεδομένη την τιμή της στις 450 λίρες (περί τα 510 ευρώ)! Όντως στην Ελλάδα έχουμε περιέργως πολύ χαμηλή τιμή στο μοντέλο αυτό (το οποίο είναι τρέχον και είναι ένα και μοναδικό, δίχως παραλλαγές δλδ, άρα μιλάμε για το ίδιο μοντέλο).
Τώρα για τις γωνίες θέασης... σκέψου ότι 50 μοίρες από τη μια και την άλλη, μας κάνουν σύνολο 100 μοίρες (πραγματικές) πεδίο μπροστά από την οθόνη. Πολύ δεν είναι; Και το πρόβλημα εμφανίζεται όχι τόσο στο δεξιά-αριστερά αλλά στο κάθετο. Τι να πω... καλύτερα να την δείτε από κοντά, όσοι μπορείτε να τη βρείτε.
Αλλά τέτοιες περίπου επιδόσεις έχουν τα σημερινά ΤΝ μόνιτορ της κατηγορίας, από όσο βλέπω.

σκεφτομαι να παρω καινουρια οθονη, επειδη η CRT μου ειναι στα τελευταια της.
Καμια προταση για καλη οθονη στα 200 ευρω το πολυ?
Προτιμω να ειναι καλυτερη σε ποιοτητα παρα μεγαλυτερη σε μεγεθος.

Kαλησπέρα φίλε paulmarinis.
Δες την σειρά Μxx62D της LG. Πριν 7 μέρες πήρα την Μ2362D, 23" με 260 ευρώ και είναι απίστευτη, έχει και DVB-T δέκτη. Από ποιότητα εικόνας είμαι υπερευχαριστημένος..!
Στο budget σου (199 ευρώ) υπάρχει η Μ1962D, η 19" δηλαδή.

Προσωπικά πάντως πιστεύω πως αξίζει να δώσεις τα 60 ευρώ παραπάνω και να πάρεις την 23"..

Ευχαριστω!
στα μαγαζια που εχω κανει βολτα μου προτεινανε αυτην εδω ...
http://www.lge.com/products/model/detail/w2453sq.jhtml
Καλη ειναι?
Και γενικα λεω να παρω LG γιατι λεει και ενα καμμενο πιξελ να εχεις , την αλλαζουν
Διαβαζω τωρα για τις οθονες, υπαρχει τιποτα σε VA panel , σε καλη τιμη?

paulmarinis μιας και έχω πολλές φορές θαυμάσει τις φωτογραφίες σου να σου προτείνω εάν μπορείς να αναβαθμίσεις το budget σου ώστε να αποφύγεις τα TN panels και τα χρωματικά τους προβλήματα.
Δες εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=53985&highlight=dell κάποιες πρόσφατες προτάσεις για οικονομικά 22-24” IPS.