Φιλε Πότη...αν μπορείς σπάστο εσύ!
Επειδη κατα καιρούς κυκλοφορούν ετοιμα αρχεία για κάποια συστήματα, δεν σημαίνει ότι η χάκευσή τους είναι εύκολη. Με κάθε νέα βερσιόν καρτών το σπάσιμο γίνεται δυσκολότερο και για να το σπάσει κάποιος πρέπει:
1.Αφ ενός να λαδώσει χοντρα τους μηχανικούς που το έφτιαξαν
2.Αφ ετέρου να χρησιμοποιήσει πανάκριβο επαγγελματικό εξοπλισμό για να διαβάσει ολο το περιεχόμενο των καρτών και να το επεξεργαστεί
Οι εποχές που τα παραπάνω γίνονταν απο ερασιτέχνες χάκερ ...έχει περάσει ανεπιστρεπτί, η χάκευση απαιτεί χοντρή επένδυση και ο χάκερ προσδοκά να βγαλει πρωτα τα έξοδά του και μετά κέρδος. Αυτά που βγηκαν παραέξω και ειδικά το ναγκρα 2 ήταν γιατι ...ο Kudelski δεν τους πλήρωσε για λόγους αρχής! (για σκέψου γιατι αραγε δεν βγαινει τιποτε για Irdeto2 ενω υπάρχει επαγγελματικό σπάσιμο και γιατι δεν βγήκε ποτέ τίποτε για NDS)
Εγω νομίζω πάντως ότι ο Kudelski έμαθε το μάθημά του και αν βγει τιποτε για nagra3 ...θα πληρώσει και θα πει κι ευχαριστώ!
Τελος, με την ανάπτυξη των διαφόρων "μοιρασμάτων" η καθαρή χάκευση δεν έχει πλέον τόσο νόημα όσο πριν και υπάρχει σοβαρό ρίσκο η όποια επένδυση σε κάποιά νέα χάκευση να αποβεί τελικά ζημιογόνος για όσους επενδύσουν σ αυτήν. Εκτός βέβαια απο τους ιδιοκτήτες των συστημάτων πρόσβασης σήμερα πληρώνουν τους χάκερς και διάφορες εταιρείες κατασκευής δεκτών, για να προσφέρουν στην αγορά ένα μηχάνημα με πολύ ισχυρό τμήμα αποκωδικοποίησης, που θα...τσακίσει τον ανταγωνισμό!
Συμπέρασμα: Στους απλούς χρηστες με emulators φτάνουν πλέον μόνο τα "ψίχουλα". Οσο γι αυτό που γραφει ο Βασιλάκης συνέβη πράγματι με το ναγκρα2, αλλά δεν ξέρουμε αν θα επαναληφθεί με το 3. Για το ναγκρα2 ξέρω σίγουρα ότι εκτός απο χρήματα οι πειρατές ζητούσαν και την απελευθέρωση συντρόφων τους που είχαν συλληφθεί στην Ισπανία, και όταν αυτό δεν έγινε, τότε έδωσαν ...την τροφή στον λαό!