Ότι έχει σχέση με τους δέκτες yu-ma-tu και κλώνους.

Για την πρωτη ερωτηση δεν μπορω να σου απανδησω ακριβος αλλα νομιζω μιαζουν λιγο, εσυ τι λες? Το rs5 ναι ειναι μεταλικη επιφανεια το στρογγιλο μπαλακι. Τα δοντακια που λειπου τι λες για αυτο γινεται να ενωσω τα καλοδια κατεθιας πανο στην πλακετα στην θεση HS1.

εντομεταξυ πρεπει να βρουμε σχεδιο της πλακετας :chinscratch:θα κανω μια προσπαθεια γιατι πρεπει να βρουμε τις ορολογιες του hs1 και επισις αν ειναι και ενεργο ?
εσυ γιατρε μου τι λες?

Για την πρωτη ερωτηση δεν μπορω να σου απανδησω ακριβος αλλα νομιζω μιαζουν λιγο, εσυ τι λες? Το rs5 ναι ειναι μεταλικη επιφανεια το στρογγιλο μπαλακι. Τα δοντακια που λειπου τι λες για αυτο γινεται να ενωσω τα καλοδια κατεθιας πανο στην πλακετα στην θεση HS1.

βεβαιος και γινετε πρεπει να φτιαξεις καλωδιακια ομως αλλα το θεμα ειναι συμφωνα με το σχεδιο ποια τρυπουλα εινα και ποια?

εγω παντος θα το δοκιμαζα φιλε και οτι γινει αλλα καλυτερα να μη βιαστουμε ισως να μας πει και καποιος αλλος μια αποψη που φυσικα θα βοηθησει στην παρουσα περιπτωση

λογικα φιλε ειναι ετσι οπως το σχεδιο ελπιζω να τα καταφερεις ακολουθησε πιστα της οδηγιες απο τα σχεδια και προχωρα το (ετσι και αλιως νεκρος ειναι ο δεκτης)
αν θελεις αστο λιγες μερες το θεμα μπορει και να βρουμε καποια επιπλεον πληροφορια
επισις να πουμε εδω οτι στο δυκτιο διαρεει μια πληροφορια οτι ο δεκτης αυτος δεν μπορει να παρει ολες τις αναβαθμισεις μεχρι ενος σημειοιυ και αυτο ειναι που προκαλεσε το προβλημα κατα πασα πιθανοτητα
ελπζω να επανελθει και να προσεχεις με το ρευμα :grandpa:το κυριοτερο

κοιταξε εδω τα σχεδια για να καταλαβεις ποιο ειναι το προβλημα μου:chinscratch:

και στις δυο φωτο εχουμε αλλες πληροφοριες προσπαθησε να καταλαβεις που πανε τα χρωματα της πλακετας στην hs1

Attachments

• YUMATU-MX JTAG connector.jpg
    YUMATU-MX JTAG connector.jpg
    29.8 KB · Views: 18
  • Globo 5000 JTAG connector (Medium).jpg
    Globo 5000 JTAG connector (Medium).jpg
    31.5 KB · Views: 15
οπως καταλαβαινεις με αυτην την πλακετα πρεπει να βρουμε σχεδιο για να δουμε τι ειναι τι και τι κολλησεις θα κανεις

upload data συμαινει ανεβαζεις τα καναλια σου σου στο pc και μετα με τη νεα αναβαθμιση τα ξαναριχνεις
συγνωμη φιλε μου αλλα δεν καταλαβα τι εννοεις με την εντολη upload up,το μονο που θελω ειναι την διαδικασια με λιγα λογια το πως να παρω τη αναβαθμιση απο τον δεκτη και να την πεταξω στο pc σαν αρχειο dll η bin που ειναι γιατι μεσα στο ιντερνετ δεν μπορω να την βρω. και με ποιο προγραμμα το κανω?

συγνωμη φιλε μου αλλα δεν καταλαβα τι εννοεις με την εντολη upload up,το μονο που θελω ειναι την διαδικασια με λιγα λογια το πως να παρω τη αναβαθμιση απο τον δεκτη και να την πεταξω στο pc σαν αρχειο dll η bin που ειναι γιατι μεσα στο ιντερνετ δεν μπορω να την βρω. και με ποιο προγραμμα το κανω?

Μέσα στον loader που σου ανέβασα στις ποιο πίσω σελίδες έχει κάποιες επιλογές
Η μια από αυτές λέει upload up αν θυμάμαι καλά
1)βάζεις τον δέκτη stand by με ενωμένο το null modem
2)επιλεγείς com
3)διαλέγεις upload up και σου ανοίγει ένα παράθυρο εκεί γράψε ότι θέλεις ακόμα και το όνομα σου
4)πάτα connect και η διαδικασία θα αρχίσει δηλαδή η αναβάθμιση που έχεις στον δέκτη σου θα ανέβει στο Pc και θα είναι ένα αρχείο .dld(φυσικά διαλέγεις προορισμό αρχείου για να το βρεις μετά)

Αυτή είναι η αναβάθμιση που ήδη είχες μέσα

ελα φιλε να προχορισο κολοντας εκει που λοιπουν τα πιρουνια (hs1) κατεθειαν. με τη βοηθεια του προτου σηεδιου που προτινες.τι λες? κοιματε τορα το ρεσηβερ η να το ξηπνησουμε η να το στηλουμε σε πιο βαφυ υπνο.

τωρα φιλε μου μου βαζεις δυσκολα

αν δεν επεφτε το δευτερο σχεδιο μπροστα μας θα σου ελεγα προχωρα με τη μια

για δες μηπως μπορει να ξεβιδωσεις την πλακετα να δεις απο κατω πως παει το κυκλωμα και να δεις με ποιο σχεδιο συμφωνει?

δεν μπορω να σου πω εγω τωρα προχωρα σε αυτο το σημειο γιατι εχουμε πεσει σε περιπτωση πλακετας
σκοπος μας ειναι να τον επαναφαιρουμε τον δεκτη και οχι να τον πεθανουμε
ας περιμενουμε λιγο μηπως κανενα παιδι μας δωσει λιγο φως στην συγκεκριμενη περιπτωση

Μπορεις να μου δοσεις update για το αλλο δεκτη που σου ελεγα απλος δεν ειμαι συγουρος το μοντελο του. Πρεπει να ειναι Opticum 4100 και εχει την ιδια πλακετα και το τσιπ που μου εστηλες. Θελω να κανω update για να δω αν θα δουλεψη κανονικα χορις να χανει σημα.

πρεπει να μου διαβασεις softwre version ακριβως του δεκτη αυτου
καθως και στο Manual η στο κουτι καποια προθεματα TCEE TSS κατι τετοια

Αυτα ειναι πλυροφοριες απο τον δεκτη

S/W ver.-----VGDO 3.2.86 emu
H/W ver------9 5.3.0
LOADER-------1.0.7
fdd ver-------0.0.0
ManuFacturer---STB_V3.OA.CI
DATE----------19:08:40 OCT 24-2005
(Αν κανω λαθος το jtag μπορει να προκαλεση προβλημα στο pc οταν το συνδεσω.)
Εχω εναν δεκτη Hyundai HYD-DC-300 υπαρχει κανα update για αυτο.

για να σε ρωτησω κατι φιλε γιατι απο το ενα θεμα παμε στο αλλο
λοπον εσυ λες οτι δεν εχεις σημα στον opticum
παλια ειχες σημα και μετα παρουσιαστικε αυτο ?η παντα ετσι ηταν?

λοιπον εγω θα φυγω τωρα γιατι εχω καποια δουλεια οταν επανελθω θα τα λυσουμε ολα σιγα σιγα
απαντηση σε αυτο που ρωτησα γραψε και θα την δω μετα

(οχι κανενα προβλημα στο pc)

ακου αντρεα ο δεκτης ειναι της σειρας yumatu combo,περνα την νεα αναβαθμιση και θα εχεις και σημα κα θα παιζουν ολα μια χαρα,αλλα μην περνας ετοιμη λιστα καναλιων απλα θα κανεις ανιχνευση καναλιων με το NIT ανοικτο.