Ότι γράψεις στο iBooks ανήκει στην Apple?

Επαναλαμβανω, ειναι σαν να υπογραφεις συμβολαιο με εκδοτικο οικο, δεν βαζει η Apple τους κανονες παντα , αν και πολυ θα ηθελε.

Κάτσε βρε γείτονα... Πόσο κάνει πια ένα πρόγραμμα για να δημιουργείς e-books και είναι τόσο μεγάλο θέμα η δωρεάν διάθεσή του από την Apple;
Αυτή η κίνηση απλά επιβεβαιώνει ότι η Apple δεν δίνει δωρεάν ούτε στου αγγέλου της νερό... :p

Σωστός(τ)

Αυτό φυσικά δεν αναιρεί το δικαίωμά μας (έως υποχρεωση (ως καταναλωτές και σκεπτόμενα όντα) θα το χαρακτήριζα εγώ) να κρίνουμε τέτοιες καταστάσεις / πρακτικές κλπ

Όχι βεβαια.. Αυτές είναι πρακτικές Big Brother και η apple είναι στο club των ισχυρών που επιβάλλει τους ορους της..

Re: Απάντηση: Re: Ότι γράψεις στο iBooks ανήκει στην Apple?

Μπορεις να φτιαξεις οτιδηποτε και να το διαθεσεις οπου θελεις.

Οταν ομως χρησιμοποιεις τα εργαλεια που σου εδωσε καποιος (και δωρεαν μαλιστα), εκμεταλλευσαι το δικτυο διανομης και διαθεσης της, για να βγαλεις χρηματα, ειναι λογικο να υπαρχουν καποιες απαιτησεις.
Ειναι σαν να παιρνεις ενα μουσικο κομματι , που το εφτιαξες ΔΩΡΕΑΝ σε ενα στουντιο , που σου εκανε τη παραγωγη - διαθεση - διακινηση (για να βγαλεις χρηματα)... κι εσυ μετα θελεις να το παρεις και να το πουλησεις μεσω αλλης εταιρειας!
Δεν ειναι και τοσο λογικο αυτο

Το έγραψα και στην αρχή για τα κλειδώματα – ούτε με τα κλειδώματα τύπου DRM δε συμφωνώ (όχι μόνο της Apple αλλά γενικά)

Δωρεάν υπάρχουν και office suites, και ένα σωρό άλλα προγράμματα.

Δεν είναι ‛εργαλείο δημιουργίας’ κατά την άποψή μου. Εργαλείο κλειδώματος, αποκλειστικής πώλησης και ‛εργαλείο κερδών’ θα το ονόμαζα, και ναι τα ελληνικά μου είναι φτωχά, αν και δύσκολο να υπήρχε λέξη ελληνική που να περιγράφει τους όρους αυτούς.

Ξέρεις είναι εύκολο για την Apple να έχει νομικούς, θέλω να δώ πως θα εξηγήσει ο καθένας μας τα παραπάνω στην ανήλικη ανιψιά του που παίζει με το πρόγραμμα αυτό.

Στο κάτω κάτω πιθανότατα είναι και παράνομο αυτό που ζητά η Apple.

Μη πω για export to RTF… export το postscript κ.ο.κ. και παραδοσιακά προβλήματα που διχάζουν τον κόσμο τις πληροφορίας χρόνια τώρα.

Η δημιουργία (ανεξάρτητα εργαλείου) έχει τελικά copyright?
Υπάρχει κάποια ηθική πίσω από το νομοθέτη που οδήγησε στον ορισμό του copyright?

Ή τα πάντα είναι ένα
Business Model
Business Practice

Απάντηση: Re: Ότι γράψεις στο iBooks ανήκει στην Apple?

Επαναλαμβανω, ειναι σαν να υπογραφεις συμβολαιο με εκδοτικο οικο, δεν βαζει η Apple τους κανονες παντα , αν και πολυ θα ηθελε.

Γιατί δεν αγοράζει τις κακές βιομηχανίες να ξεμπερδεύουμε. Μια τρίχα της apple κοστίζουν. Εύκολο να τα ρίχνουμε αλλού… :HTEHETH63:

Θα άφηνες την ανήλικη ανιψιά σου να παίζει με ένα τέτοιο πρόγραμμα – δε το λέω για πλάκα έχω πει ότι τα ανιψιά μου χειρίζονται καλύτερα τα ipad από εμένα που γερνάω :D
Προχθές η μικρή με ρώταγε γιατί είναι χαλαλισμένη η οθόνη μου και δε λειτουργούν τα δάχτυλα της…. Η οθόνη ήθελε φυσικά ένα καλό καθάρισμα μετά :D

Εγώ εάν είχα νομικούς τύπου apple, θα τους έβαζα να
απαγορεύσουν τη χρήση από ανήλικους…
καθώς θεωρώ ανήθικο να επιβάλλεται εκ προοιμίου συμμετοχή της apple σε δημιουργίες ανήλικων

Έτσι μια τρελή ιδέα για να λέμε και καμία χαζομάρα :D

Re: Απάντηση: Ότι γράψεις στο iBooks ανήκει στην Apple?

Καλα, αντι να βγειτε ομως και να πειτε τα καλα ... το οτι δηλ. η Αpple διεθεσε δωρεαν ενα τετοιο προγραμμα (μη βιαστεις να το συγκρινεις με αλλα, γιατι απλα δεν υπαρχουν τετοια) , σου δινει τη δυνατοτητα να βγαλεις ενα εργο σου σε χρονο ρεκορ, χωρις διαμεσολαβητες και ν απευθυνθεις σε ολο το κοσμο (κυριολεκτικα) , το μονο που (παλι ) κανετε , ειναι να γκρινιαζετε !!!

Εγω παλι, ετοιμαζω ενα τετοιο βιβλιο... προτιμω να κανω κατι με αυτα που μου δινουν, παρα να γκρινιαζω !-bye-

Σωστός(τ)

Αυτό φυσικά δεν αναιρεί το δικαίωμά μας (έως υποχρεωση (ως καταναλωτές και σκεπτόμενα όντα) θα το χαρακτήριζα εγώ) να κρίνουμε τέτοιες καταστάσεις / πρακτικές κλπ

Ok... Αλλά αυτό δεν πρέπει να μας αποτρέψει από τον να κράζουμε αυτήν αλλά και τους πελάτες που την ακολουθούν σε κάθε της κίνηση... :smile:

Όχι βεβαια.. Αυτές είναι πρακτικές Big Brother και η apple είναι στο club των ισχυρών που επιβάλλει τους ορους της..

Από πότε η Apple βρέθηκε στο club των ισχυρών δημιουργών προγραμμάτων δημιουργίας e-book; :blink:
Το ότι είναι στο club των ισχυρών δημιουργών κινητών τηλεφώνων και gadget δεν την κάνει ισχυρή σε οτιδήποτε έχει σχέση με αυτά...

Ειλικρινα δε σε καταλαβαινω... γιατι να μην αφηνω ενα μικρο παιδι με το ipad.
Eχω τον ανιψιο μου που συνεχως παιζει και μαθαινει μ αυτο.

Γιατί δεν αγοράζει τις κακές βιομηχανίες να ξεμπερδεύουμε. Μια τρίχα της apple κοστίζουν. Εύκολο να τα ρίχνουμε αλλού… :HTEHETH63:

Θα άφηνες την ανήλικη ανιψιά σου να παίζει με ένα τέτοιο πρόγραμμα – δε το λέω για πλάκα έχω πει ότι τα ανιψιά μου χειρίζονται καλύτερα τα ipad από εμένα που γερνάω :D
Προχθές η μικρή με ρώταγε γιατί είναι χαλαλισμένη η οθόνη μου και δε λειτουργούν τα δάχτυλα της…. Η οθόνη ήθελε φυσικά ένα καλό καθάρισμα μετά :D

Εγώ εάν είχα νομικούς τύπου apple, θα τους έβαζα να
απαγορεύσουν τη χρήση από ανήλικους…
καθώς θεωρώ ανήθικο να επιβάλλεται εκ προοιμίου συμμετοχή της apple σε δημιουργίες ανήλικων

Έτσι μια τρελή ιδέα για να λέμε και καμία χαζομάρα :D

Δεν ειναι ακομη, προσπαθει να γινει... αλλα τους κανονες δεν τους βαζει μονο αυτη.
Πχ αν θες να εκδοσεις ενα βιβλιο ΠΡΕΠΕΙ να εχεις (εκτος των αλλων) και ενα ISBN number που κοστιζει ΠΟΛΛΑ λεφτα.
Αν δεν θες να βγαλεις κερδος, μπορεις μεσω της Apple να το κανεις ΔΩΡΕΑΝ.
Αν φυσικα θελεις να βγαλεις χρηματα, πρεπει να βγαλεις ενα τετοιο νουμερο, δεν μπορει η Apple να κανει αλλιως...
Δεν αλλαζουν οι κανονες ετσι απλα.

Ok... Αλλά αυτό δεν πρέπει να μας αποτρέψει από τον να κράζουμε αυτήν αλλά και τους πελάτες που την ακολουθούν σε κάθε της κίνηση... :smile:

Από πότε η Apple βρέθηκε στο club των ισχυρών δημιουργών προγραμμάτων δημιουργίας e-book; :blink:
Το ότι είναι στο club των ισχυρών δημιουργών κινητών τηλεφώνων και gadget δεν την κάνει ισχυρή σε οτιδήποτε έχει σχέση με αυτά...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ότι γράψεις στο iBooks ανήκει στην Apple?

Εγω παλι, ετοιμαζω ενα τετοιο βιβλιο... προτιμω να κανω κατι με αυτα που μου δινουν, παρα να γκρινιαζω !-bye-

Προφανώς γραφείς ένα βιβλίο για λίγους και εκλεκτούς

Καθώς εγώ δε πρόκειται να το διαβάσω

Καθώς είναι κλειδωμένη η εφαρμογή και το φορμά

Προτιμώ να διαβάζω στιχάκια σε χαρτοπετσέτες

Δε πειράζει είμαι οπισθοδρομικός

Εάν πάντως νομίζεις ότι θα έχει ενδιαφέρον και για του υπόλοιπους μη εκλεκτους

Μπορείς να το δώσεις σε text

Στην Ελλαδα εχουμε μαθει να "κραζουμε" ... ειναι ευκολο και δε κοστιζει τιποτα!
Κραχτε λοιπον !!!!:grinning-smiley-043

Αυτά τα ισοπεδωτικά πάντα μου άρεσαν. Λες και οι συνομιλητές σου δεν έχουν πει μπράβο στην apple για τα όσα θεωρούν ορθά.

Μα τι λες τωρα.. ποιο ειναι κλειδωμενο ?

Μη μπλεκετε τα πραγματα... δεν μιλαμε για απλα ebooks (που προφανως μπορεις να διανεμεις οπουδηποτε), αλλα text ibooks, ειναι νεο format , με διαδραστικο περιεχομενο, multimedia - 3d περιεχομενο klp.

Δεν θα ειναι κλειδωμενο, ουτε για λιγους .. μπορεις να κατεβασεις δωρεαν την εφαρμογη ibooks2 στο ipad , και να το κατεβασεις (δωρεαν) και να το δεις.

Yπαρχουν ηδη μερικοι τιτλοι για να δειτε και να παρετε μια γευση, με κορυφαιο το http://itunes.apple.com/us/book/e.o.-wilsons-life-on-earth/id490270998?mt=13

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Tmjuju, καλο είναι όντως να δεις τι κάνει το text ibooks το οποιο έχει δυναμική να φέρει επανάσταση στα εκπαιδευτικά συγγράμματα της Αμερικής. Σε αυτό το market σκοπεύει η apple.

Αυτά τα ισοπεδωτικά πάντα μου άρεσαν. Λες και οι συνομιλητές σου δεν έχουν πει μπράβο στην apple για τα όσα θεωρούν ορθά.

Για τελευταια φορα, σε ρωταω !
Αν ησουν επιχειρματιας , εδινες σε καποιον πελατη σου (δωρεαν) τα εργαλεια - τα μεσα να παραγει ενα "εργο" , του εδινες τα καναλια διαθεσης και διανομης του εργου σου , ο πελατης κερδιζε λεφτα απ αυτο, θα ηθελες αυτος ο πελατης να παρει το δημιουρημα του και να παει να το "πουλησει" μετα αλλου ?

Προφανως, ολοι γνωριζουμε την απαντηση... τωρα για η Apple ειναι η "κακια" .... ειλικρινα δεν καταλαβαινω.

Μα τι λες τωρα.. ποιο ειναι κλειδωμενο ?

Μη μπλεκετε τα πραγματα... δεν μιλαμε για απλα ebooks (που προφανως μπορεις να διανεμεις οπουδηποτε), αλλα text ibooks, ειναι νεο format , με διαδραστικο περιεχομενο, multimedia - 3d περιεχομενο klp.

Δεν θα ειναι κλειδωμενο, ουτε για λιγους .. μπορεις να κατεβασεις δωρεαν την εφαρμογη ibooks2 στο ipad , και να το κατεβασεις (δωρεαν) και να το δεις.

Yπαρχουν ηδη μερικοι τιτλοι για να δειτε και να παρετε μια γευση, με κορυφαιο το http://itunes.apple.com/us/book/e.o.-wilsons-life-on-earth/id490270998?mt=13

Αυτό λέω καρδία μου
Ούτε μπορούν να έχουν iPad όλοι – Το γιατί το αφήνουμε να το βρει ο αναγνώστης.

Θες να φτιάξεις κάτι για όσους έχουν ιPad. Οκ
Ενώ η έννοια του δωρεάν, έχει χάσει την ουσία τις κάτι δεκαετίες τώρα.

Τεσπα, ναι το κοινό σου θα το έχεις
Αλλά το κοινό αυτό θα είναι περιορισμένο.

Και φυσικά, θα έχεις και το συμβόλαιο σου για να το πουλήσεις, έτοιμο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της… Apple.

Μα το ειδικα αυτα ibooks , ειναι φτιαγμενα για ipad, γιατι εκμεταλλευονται πληρως τις δυνατοτητες του.
Δεν μπορω να φτιαξω ενα τετοιο "βιβλιο" (με την ευρεια εννοια) για αλλη πλατφορμα, οχι ευκολα και δωρεαν τουλαχιστον.

Αν θελησω αργοτερα να το διαθεσω κι αλλου, παλι μορω, απλα θα πρεπει να το "δημιουργησω" με αλλο authoring προγραμμα (καθολου ευκολο, ουτε δωρεαν)...

Πχ αν θες να εκδοσεις ενα βιβλιο ΠΡΕΠΕΙ να εχεις (εκτος των αλλων) και ενα ISBN number που κοστιζει ΠΟΛΛΑ λεφτα.
Αν δεν θες να βγαλεις κερδος, μπορεις μεσω της Apple να το κανεις ΔΩΡΕΑΝ.
Αν φυσικα θελεις να βγαλεις χρηματα, πρεπει να βγαλεις ενα τετοιο νουμερο, δεν μπορει η Apple να κανει αλλιως...
Δεν αλλαζουν οι κανονες ετσι απλα.

Εγώ διαβάζω ότι η Apple είναι αυτή που απαιτεί να έχουν ISBN τα βιβλία της. Δεν βλέπω να προκύπτει από κάπου ότι είναι υποχρεωτικό γενικά, ακόμα και αν σκοπεύεις να πουλήσεις το βιβλίο. Για παράδειγμα οι αντίστοιχες υπηρεσίες πώλησης eBook από τις Amazon και Barnes & Noble δεν απαιτούν ISBN. Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://writenonfictionnow.com/do-you-need-an-isbn-for-your-ebook/

Οπότε, εγγυημένα η Apple έχει λόγο που "χαρίζει" (LOL) ISBNs.

Το αρθρο, αν το διαβασες καλα, απλα λεει οτι τα παραγομενα ibooks απο το συγκεκριμενο προγραμμα , δεν διαβαζονται (προς το παρον) απο κανενα αλλο μηχανημα, εκτος του ipad.
Και προφανως , μονο εκει μπορεις να τα διαθεσεις, αφου δεν εχει νοημα να τα διαθεσεις αλλου.

Εστω πχ οτι αποφασιζες να διαθεσεις το "βιβλιο " σου αλλου, δεν υπαρχει αντιστοιχο καναλι διαθεσης (οχι δωρεαν τουλαχιστον) και συμβατο με τετοιο προτυπο/
Το αρθρο "κραζει" κυριως την αποκλειστικη διαθεση για το ipad και οχι για το iphone - ipod touch , που κι εγω θα ηθελα να υπηρχει αυτη η δυνατοτητα.

Αλλα η Apple , εν μερει , εχει δικιο, μιας και μονο στο ipad (λογω μεγεθους) , απολαμβανεις τη χρηση ενος τετοιου "βιβλιου".

Δηλαδή εδώ http://arstechnica.com/apple/news/2...strictions-could-raise-antitrust-concerns.ars που αναρτήθηκε το θέμα είναι Έλληνες?