Ότι γράψεις στο iBooks ανήκει στην Apple?

Απάντηση: Re: Ότι γράψεις στο iBooks ανήκει στην Apple?

Αυτό λέω καρδία μου
Ούτε μπορούν να έχουν iPad όλοι – Το γιατί το αφήνουμε να το βρει ο αναγνώστης.

Θες να φτιάξεις κάτι για όσους έχουν ιPad. Οκ
Ενώ η έννοια του δωρεάν, έχει χάσει την ουσία τις κάτι δεκαετίες τώρα.

Τεσπα, ναι το κοινό σου θα το έχεις
Αλλά το κοινό αυτό θα είναι περιορισμένο.

Και φυσικά, θα έχεις και το συμβόλαιο σου για να το πουλήσεις, έτοιμο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της… Apple.

Ουσιαστικά τα text ibooks είναι μια νέα πλατφόρμα για εκπαιδευτικά βιβλία προς χρήση σε ipads. Και η apple θα βγει κερδισμένη (θα πουλα ipads και θα παίρνει ποσοστό πωλήσεων από το itunes bookstore) και οι συγγραφεις (θα βγάλουν πολλά φραγκα μέσω της διανομής από το δίκτυο της apple)και οι τελικοί καταναλωτές (μαθητές, σπουδαστές, φιλόμαθοι) που θα έχουν διαδραστικά συγγραμματα τελευταίας τεχνολογίας. Τουλάχιστον, αυτό είναι το concept. Αν θα επιτύχει, θα το δούμε..

Re: Απάντηση: Re: Ότι γράψεις στο iBooks ανήκει στην Apple?

Καλα, αντι να βγειτε ομως και να πειτε τα καλα ... το οτι δηλ. η Αpple διεθεσε δωρεαν ενα τετοιο προγραμμα (μη βιαστεις να το συγκρινεις με αλλα, γιατι απλα δεν υπαρχουν τετοια) , σου δινει τη δυνατοτητα να βγαλεις ενα εργο σου σε χρονο ρεκορ, χωρις διαμεσολαβητες και ν απευθυνθεις σε ολο το κοσμο (κυριολεκτικα) , το μονο που (παλι ) κανετε , ειναι να γκρινιαζετε !!!

Εγω παλι, ετοιμαζω ενα τετοιο βιβλιο... προτιμω να κανω κατι με αυτα που μου δινουν, παρα να γκρινιαζω !-bye-

Στην Ελλαδα εχουμε μαθει να "κραζουμε" ... ειναι ευκολο και δε κοστιζει τιποτα!
Κραχτε λοιπον !!!!:grinning-smiley-043

Γιαννη, I get your point αλλά συγχέεις το κράξιμο και την γκρίνια με την κριτική (στην οποία, όπως προείπα, όλοι έχουμε δικαιώμα και υποχρεώση - ως σκεπτόμενοι άνθρωποι και συνειδητοποιημένοι καταναλωτές).

Eχω τον ανιψιο μου που συνεχως παιζει και μαθαινει μ αυτο.
Ασχετο θεμά αυτό αλλά ελπίζω να μην μαθαίνει μόνο με αυτό.

Από αυτά που βλέπω γύρω μου, ειναι ιδιαίτερα ανησυχητική η τραγική πιθανότητα τα παιδιά μας να γνωρίσουν τον κόσμο μέσα από συσκευες...

Δεν ξερω αν σας φαίνεται ''καπως'' αλλα πολυ φοβάμαι ότι αυτή θα ειναι η 1η γενια από ανθρώπους που μεγαλώνουν ως ρομποτάκια (γιατί μόνο έτσι μπορείς να χαρακτηρίσεις κάποιον που μαθαίνει τη ζωή μέσα από ένα τοσο περιορισμένο πράγμα όπως μια (οποιαδήποτε) συσκευή).

Όσοι έχετε (σχέση με) παιδιά πιστεύω ότι τα παραπάνω πρέπει να τα σκεφτείτε πολύ σοβαρά...

Re: Απάντηση: Ότι γράψεις στο iBooks ανήκει στην Apple?

Για δωρεαν διαθεση του βιβλιου σου , δεν ειναι απαραιτητο το isbn ουτε στην Apple.
Mονο για τα "βιβλια" επι πληρωμης.

Ο λογος ισως ειναι, γιατι μονο με ISBN εχεις πιο σωστη οργανωση, ταξινομηση, γρηγορη ευρεση και διαχειρηση, πολλων τιτλων .
Στην Ελλαδα , δεν ξερω τι ισχυει, το ψαχνω τωρα, για εκδοση ISBN αριθμου.
Εξαρταται απο τη χωρα , σε καποιες ειναι δωρεαν , σε καποιες αλλες οχι.

Εγώ διαβάζω ότι η Apple είναι αυτή που απαιτεί να έχουν ISBN τα βιβλία της. Δεν βλέπω να προκύπτει από κάπου ότι είναι υποχρεωτικό γενικά, ακόμα και αν σκοπεύεις να πουλήσεις το βιβλίο. Για παράδειγμα οι αντίστοιχες υπηρεσίες πώλησης eBook από τις Amazon και Barnes & Noble δεν απαιτούν ISBN. Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://writenonfictionnow.com/do-you-need-an-isbn-for-your-ebook/

Οπότε, εγγυημένα η Apple έχει λόγο που "χαρίζει" (LOL) ISBNs.

Φταιω κι εγω , που δεν ανοιξα αντιστοιχο θεμα, να "εκθειασω" τις νεες δημιουργιες της Apple, που παρουσιαστηκαν προσφατα.
Αλλα ειχα αρκετες υποχρεωσεις και δεν προλαβα.

Αλλα μ ενοχλει , που αντι καποιοι να πουν ενα καλο λογο, να δουν τι προοπτικες ανοιγει αυτη η κινηση της Apple , to μονο που ειδα ΠΑΛΙ, ειναι ενα θεμα καθαρα για κραξιμο... κριμα!

Σπουδασα Μαθηματικος, και σαν ¨εκπαιδευτικος" που θα γινομουνα , μονο θετικα συμπερασματα μπορω να βγαλω απο κατι τετοιο.
Φανταζομαι μια ταξη (εχω αλλαξει επαγγελμα δυστυχως), που (λογω ελλειψης πορων , ειδικα στην Ελλαδα) , θα μπορει ο καθε μαθητης να μαθει ΜΑθηματικα - Φυσικη - Χημεια - Αστρονομια - Βιολογια κλπ , διαδραστικα και οχι απο "ξερα" βιβλια.

Μαλλον εχω μεγαλη φαντασια...

Γιαννη, I get your point αλλά συγχέεις το κράξιμο και την γκρίνια με την κριτική (στην οποία, όπως προείπα, όλοι έχουμε δικαιώμα και υποχρεώση - ως σκεπτόμενοι άνθρωποι και συνειδητοποιημένοι καταναλωτές).

Ασχετο θεμά αυτό αλλά ελπίζω να μην μαθαίνει μόνο με αυτό.

Από αυτά που βλέπω γύρω μου, ειναι ιδιαίτερα ανησυχητική η τραγική πιθανότητα τα παιδιά μας να γνωρίσουν τον κόσμο μέσα από συσκευες...

Δεν ξερω αν σας φαίνεται ''καπως'' αλλα πολυ φοβάμαι ότι αυτή θα ειναι η 1η γενια από ανθρώπους που μεγαλώνουν ως ρομποτάκια (γιατί μόνο έτσι μπορείς να χαρακτηρίσεις κάποιον που μαθαίνει τη ζωή μέσα από ένα τοσο περιορισμένο πράγμα όπως μια (οποιαδήποτε) συσκευή).

Όσοι έχετε (σχέση με) παιδιά πιστεύω ότι τα παραπάνω πρέπει να τα σκεφτείτε πολύ σοβαρά...

Για δωρεαν διαθεση του βιβλιου σου , δεν ειναι απαραιτητο το isbn ουτε στην Apple.
Mονο για τα "βιβλια" επι πληρωμης.

Ο λογος ισως ειναι, γιατι μονο με ISBN εχεις πιο σωστη οργανωση, ταξινομηση, γρηγορη ευρεση και διαχειρηση, πολλων τιτλων .
Στην Ελλαδα , δεν ξερω τι ισχυει, το ψαχνω τωρα, για εκδοση ISBN αριθμου.
Εξαρταται απο τη χωρα , σε καποιες ειναι δωρεαν , σε καποιες αλλες οχι.

Πάντως οι Amazon και Barnes & Noble μια χαρά τα πάνε και χωρίς ISBN, μόνο με την δικιά τους εσωτερική κωδικοποίηση.. Και δεν τις λες μικρές.. ;)

To ISBN απ' ότι έχω καταλάβει έχει παντού κόστος. Υπάρχει εταιρεία στην Ελλάδα που ασχολείται με αυτό.

Υποψην, οτι ο καθενας μας, μπορει να φτιαξει ενα τετοιο διαδραστικο βιβλιο με το ibooks author, kai να το εξαγει αμμεσα στο ipad (το εχω κανει ηδη).
Δεν χρειαζεται δηλ. να το εξαγεις μονο στο itunes ...

Φανταστειτε ενα καθηγητη να "φτιαχνει" τετοια μαθηματα για τους μαθητες του, ή καποιον απο μας να φτιαχνει ενα tutorial klp.

Oι δυνατοτητες ειναι αναριθμητες....

Τελος, επειδη κανεις δεν το ανεφερε, η Apple , σε συνεργασια με τα μεγαλυτερα πανεπιστημια του κοσμου, διεθεσε τη νεα εφαρμογη iTunes U , που σου δινει τη δυνατοτητα (τις περισσοτερες φορες δωρεαν) , να παρακολουθησεις Online Courses , μεσω διαδραστικων μαθηματων και των iBooks που αναφερομαστε, σε παρα πολλες ειδικοτητες .

Αν αυτο δεν ειναι σημαντικο.... δεν ξερω τι ειναι !!!

Φανταζομαι μια ταξη (εχω αλλαξει επαγγελμα δυστυχως), που (λογω ελλειψης πορων , ειδικα στην Ελλαδα) , θα μπορει ο καθε μαθητης να μαθει ΜΑθηματικα - Φυσικη - Χημεια - Αστρονομια - Βιολογια κλπ , διαδραστικα και οχι απο "ξερα" βιβλια.

Μούμπλε, μούμπλε.. ας πούμε 20 μαθητές, επί 700 ο καθένας = 14.000 από κάθε τάξη στην Apple και μόνο στην Apple λόγω μονοπωλίου. Μια χαρούλα..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ότι γράψεις στο iBooks ανήκει στην Apple?

Οι πρώτοι πράκτορες της Apple δρούσαν ανενόχλητοι τόσα χρόνια ετοιμάζοντας το έδαφος....τώρα είναι αργά!!!

3_08_03_08_4_29_37.jpg

:D:D

Μούμπλε, μούμπλε.. ας πούμε 20 μαθητές, επί 700 ο καθένας = 14.000 από κάθε τάξη στην Apple και μόνο στην Apple λόγω μονοπωλίου. Μια χαρούλα..

Και μονο ο καθηγητης να ειχε ενα, αρκει... καλυτερα απο τιποτα ή απο ξερα βιβλια.

Ασε που ειδικα στο Ελληνικο κρατος , μπορει τα βιβλια που τυπωνονται να κοστιζουν περισσοτερο απο ipad (λογω μιζας !) :music-smiley-005:

Last edited:

Και μονο ο καθηγητης να ειχε ενα, αρκει... καλυτερα απο τιποτα ή απο ξερα βιβλια.

Αν πάρει ο καθηγητής ένα iPad τι θα κερδίσει η τάξη; :nounder:

Στην Ελλαδα , υπευθυνη κανονικα ειναι η Εθνικη Βιβλιοθηκη, αλλα δε μπορεις ακομη να "εκδοσεις" τετοιου ειδους ibook (διαδραστικο) στην Ελλαδα μεσω Ελληνικου itunes.

Πάντως οι Amazon και Barnes & Noble μια χαρά τα πάνε και χωρίς ISBN, μόνο με την δικιά τους εσωτερική κωδικοποίηση.. Και δεν τις λες μικρές.. ;)

To ISBN απ' ότι έχω καταλάβει έχει παντού κόστος. Υπάρχει εταιρεία στην Ελλάδα που ασχολείται με αυτό.

Καλα κόψε που κάνει 700 ευρω.. Σίγουρα θα παίξουν ειδικές τιμές για εκπαίδευση (έχει στην Αμερική η apple ήδη ειδικά προγράμματα). Είπαμε, είναι καλο market opportunity αλλα είναι και καλη ευκαιρία για να γινει ένα leap στην εκπαίδευση. Άλλωστε, τα περισσότερα σχολεια στην Αμερική είναι εφοδιασμένα με υπολογιστές που κάποια εταιρία τους πούλησε. Η apple φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τα pc με τα ipad στην εκπαίδευση και καλα κάνει, γιατί πιο χρήσιμα θα είναι λόγω του interface τους..

Φταιω κι εγω , που δεν ανοιξα αντιστοιχο θεμα, να "εκθειασω" τις νεες δημιουργιες της Apple, που παρουσιαστηκαν προσφατα.
Αλλα ειχα αρκετες υποχρεωσεις και δεν προλαβα.

Αλλα μ ενοχλει , που αντι καποιοι να πουν ενα καλο λογο, να δουν τι προοπτικες ανοιγει αυτη η κινηση της Apple , to μονο που ειδα ΠΑΛΙ, ειναι ενα θεμα καθαρα για κραξιμο... κριμα!

Σπουδασα Μαθηματικος, και σαν ¨εκπαιδευτικος" που θα γινομουνα , μονο θετικα συμπερασματα μπορω να βγαλω απο κατι τετοιο.

Μαλλον εχω μεγαλη φαντασια...

Υποψην, οτι ο καθενας μας, μπορει να φτιαξει ενα τετοιο διαδραστικο βιβλιο με το ibooks author, kai να το εξαγει αμμεσα στο ipad (το εχω κανει ηδη).
Δεν χρειαζεται δηλ. να το εξαγεις μονο στο itunes ...

Φανταστειτε ενα καθηγητη να "φτιαχνει" τετοια μαθηματα για τους μαθητες του, ή καποιον απο μας να φτιαχνει ενα tutorial klp.

Oι δυνατοτητες ειναι αναριθμητες....

Τελος, επειδη κανεις δεν το ανεφερε, η Apple , σε συνεργασια με τα μεγαλυτερα πανεπιστημια του κοσμου, διεθεσε τη νεα εφαρμογη iTunes U , που σου δινει τη δυνατοτητα (τις περισσοτερες φορες δωρεαν) , να παρακολουθησεις Online Courses , μεσω διαδραστικων μαθηματων και των iBooks που αναφερομαστε, σε παρα πολλες ειδικοτητες .

Αν αυτο δεν ειναι σημαντικο.... δεν ξερω τι ειναι !!!

Φαντάζεσαι ένα κόσμο με μήλα παντού στο σχολείο.

Εγώ φαντάζομαι ένα κόσμο με δωρεάν συγγράμματα βασισμένο σε ανοιχτές πλατφόρμες. Όπου η πρόσβαση στην πληροφορία θα είναι ισάξια σε Ινδούς, Έλληνες, Αμερικανάκια.

Όπου το σύγγραμμα δε θα απαιτεί από το μαθητή να δώσει μια εξακοσαρου στην πλουσιότερη εταιρία του πλανήτη. Ούτε το κράτος να πληρώνει το λειτουργικό ανά κομμάτι.

Ω Ναι, σίγουρα δε θέλω να δώ τον κόσμο του μήλου τον κόσμο της MS τον κόσμο της Adobe
Θέλω να δώ τον κόσμο της πληροφορίας

Για τα σχολεία είναι πιο σημαντικό να υπάρχει το
Project Gutenberg - http://www.gutenberg.org/
Δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα βιβλία των αρχαίων ελλήνων
Κ.ο.κ.

Ο καθηγητης , μπορει μεσω ενος μικρου και φτηνου προτζεκτορα να προβαλει το διαδραστικο μαθημα του στο πινακα.

Ρε Δημητρη ελεος... υπαρχουν πια τροποι, ακομη και στην Ελλαδα να γινουν δημιουργικα πραγματα, αλλα με τετοια μυαλα που κουβαλαμε ολοι μας, αμφιβαλλω!!!

Αν πάρει ο καθηγητής ένα iPad τι θα κερδίσει η τάξη; :nounder:

Ο καθηγητης , μπορει μεσω ενος μικρου και φτηνου προτζεκτορα να προβαλει το διαδραστικο μαθημα του στο πινακα.

Ρε Δημητρη ελεος... υπαρχουν πια τροποι, ακομη και στην Ελλαδα να γινουν δημιουργικα πραγματα, αλλα με τετοια μυαλα που κουβαλαμε ολοι μας, αμφιβαλλω!!!

Έξω τα Proprietary
Απ Τα
Σχολεία

:smash:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ότι γράψεις στο iBooks ανήκει στην Apple?

Δεν εχω προβλημα να χρησιμοποιησω οποιοδηποτε εργαλειο για τη μαθηση.
ipad, προτζεκτορες, συγγραμματα ψηφιακα που θα ειναι αποθηκευμενα για ευκολη και γρηγορη προσβαση κλπ.
Ενας τροπος ειναι κι αυτος, οποιος θελει τον εκμεταλλευεται....

Σε πολλα εκπαιδευτικα ιδρυματα δινονται υπολογιστες , γιατι οχι και ipad ?

Εγώ φαντάζομαι ένα κόσμο με δωρεάν συγγράμματα βασισμένο σε ανοιχτές πλατφόρμες. Όπου η πρόσβαση στην πληροφορία θα είναι ισάξια σε Ινδούς, Έλληνες, Αμερικανάκια.

Όπου το σύγγραμμα δε θα απαιτεί από το μαθητή να δώσει μια εξακοσαρου στην πλουσιότερη εταιρία του πλανήτη. Ούτε το κράτος να πληρώνει το λειτουργικό ανά κομμάτι.

Ω Ναι, σίγουρα δε θέλω να δώ τον κόσμο του μήλου τον κόσμο της MS τον κόσμο της Adobe

Κ.ο.κ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ότι γράψεις στο iBooks ανήκει στην Apple?

Σ εναν ρεαλιστικο κοσμο (σαν αυτο που ζουμε κι οχι ονειρευομαστε) , θα ηθελα οι μαθητες μου να εχουν τη καλυτερη εκπαιδευση , με οποιοδηποτε τροπο.
Αν αυτος ειναι Proprietary ή οχι, δεν μ ενδιαφερει, αρκει να επιτελει σωστα το εργο του.

Έξω τα Proprietary
Απ Τα
Σχολεία

:smash:

Κ.ο.κ.

Εσύ ονειρεύεσαι μια ουτοπία... Αν δεν βάλουν "πλάτες" εταιρίες όπως η apple (με το αζημίωτο όμως πάντα), δεν πρόκειται να δούμε επανάσταση στον τρόπο που γίνεται η εκπαίδευση, δηλαδή μετάδοση γνώσης με τρόπο διαδραστικό, σαν "παιχνίδι", πάντα ενημερωμένο και με συγγράμματα γραμμένα από τους καλύτερους (ακριβοπληρωμένους) συγγραφεις. Αυτά κοστίζουν, θέλουν μεγάλους εκδοτικούς οργανισμούς και υψηλη τεχνολογία. Εξού και η συνεργασία της apple με τις μεγαλύτερες εταιρίες εκπαιδευτικού υλικού στην Αμερική για την παραγωγή των ibooks τα οποια θα κοστίζουν 15 USD έναντι 70-80 που κοστίζουν σήμερα..
Μακάρι να γίνονταν τα πράγματα όπως τα οραματίζεσαι, δυστυχώς όμως, οπου δεν υπάρχει προοπτική έστω και ελαχίστου κέρδους, δεν ανθεί τίποτα, είτε λέγεται εκπαίδευση, είτε βιοτεχνολογία...

Δεν ξέρω αν γνωρίζετε το Παρατηρητήριο Ψηφιακού Βιβλίου εδώ: http://ebooks.ekebi.gr/ περνάει πολλές ειδήσεις σχετικά με όλα αυτά.
Σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία ο νόμος (2121/1993) το μόνο που δεν αναγνωρίζει είναι ο επιμελητής κειμένων.
Αν για π.χ πάρω το κείμενο κάποιου από εδώ μέσα και το αναρτήσω κάπου αλλού, αλλάζοντας μια λέξη, το κείμενο αποτελεί πλέον δικό μου πνευματικό προϊόν.

Εγω παλι φανταζομαι έναν κόσμο που ο καθηγητής θα έχει καταρχήν την διάθεση και κατα 2ον την ικανότητα και το επίπεδο να ''εκπαιδεύσει''.

Το μέσον (βιβλίο ή iPad) είναι, δυστυχών, πλέον το λιγότερο.

Η τεχνολογία δεν θα δώσει την παραμικρή λύση στο, βαθύτατο, πρόβλημα της παιδείας.

Εξάλλου δες την τρεχουσα γενιά. Με απειρως περισσότερα τεχνολογικά βοηθήματα (απ' τα μηδενικά τα δικά μας) δεν ξέρει ποσο κάνει 1+1 και αγνοεί βασικά πράγματα.

Το πρόβλημα ειναι ότι όλη η κοινωνία (των εκπαιδευτικών συμπεριλαμβανομένων) ''ρομποτικοποείται'' με αποτέλεσμα τα δραματα που ζούμε (σε όλα τα επίπεδα).

Φυσικα η Apple καλα κανει, ως εταιρία και ανακαλύπτει τρόπους κέρδους.

Αλλά και η εταιρία σε ανθρώπους καταλήγει. Τί θα καταλάβει δλδ ο Mr. Κουκ αν το το εγγόνι του δεν δει και δεν μυρίσει ποτέ μια μηλιά από κοντά (και μείνει με το γυαλισμένο μηλαράκι σε οθόνη quad HD) και ο εγκέφαλος του δεν μπορεί να κάνει στοιχειώδης πλέον λειτουργίες (οι οποίες απαιτούν γνώση του, actual οχι virtual, κόσμου που ζούμε) ;

Αλλα ''προφανως'' ειμαι στον κόσμο μου...:p