Ότι γράψεις στο iBooks ανήκει στην Apple?

Εντάξει, οκ. Πήρε το epub 3, το τροποποίησε έτσι ώστε να δουλεύει μόνο στο iPad, και αυτό είναι το φοβερο νέο διαδραστικό μοντέλο που δεν μπορεί να παίξει αλλού. Και το στούντιο θα μπορούσε να φτιάξει ένα cd/dvd/blu ray με "πλούσιο" περιεχόμενο με τέτοιο τρόπο που να παίζει μόνο στο δικό του player, δεν το κάνει όμως, υπάρχουν παγκόσμια πρότυπα. Αν υπάρχουν για τα CD, τα DVD, τα Blu Ray, κλπ, παγκόσμια πρότυπα, γιατί στο ψηφιακό περιβάλλον αρχείων θεωρείται ότι ο καθένας θα πρέπει να κάνει ό,τι γουστάρει και να αποκλείει τον άλλο; Ακριβώς για τον ίδιο λόγο δεν αγόρασα Kindle της Amazon, επειδή δεν υποστηρίζει απευθείας τα epub, αλλά μόνο με μετατροπή σε pdf, αλλά το Bookeen Odyssey που δεν έχει πρόβλημα με αυτά τα αρχεία, κι ας ήταν λίγο ακριβότερο από το Kindle...

Μη ξεχνας επισης οτι η Apple δημιουργησε αυτη τη κατηγορια tablets, που ολοι στην αρχη γελαγαν μαζι της!
Αρα εχει καθε δικαιωμα να προστατεψει το δημιουργημα της, μιας και τα αντιγραφα που βγηκαν, μονο ως κακεκτυπα μπορω να τα χαρακτηρισω.

Α γι αυτό έχει λυσσάξει να κάνει μηνύσεις στο Galaxy, επειδή το θεωρεί κακέκτυπο και μη σοβαρό αντίπαλο...

Last edited:
Ακομη και το bluray που λες, δεν αποτελουσε προτυπο πριν λιγα χρονια, αν θυμασαι.

Υπηρχαν 2 προτυπα για HD εικονα, το bluray kai to HDDVD (microsoft - toshiba).
Μετα απο μεγαλη διαμαχη επικρατησε το bluray και καθε εταιρεια πληρωνει δικαιωματα στη sony για τη χρηση του.

Αυτος ειναι και ο λογος που η Apple δεν το εβαλε ποτε στα μηχανηματα της,
Δεν της αρεσε το προτυπο και δεν το υιοθετησε.

Καθε εταιρεια λοιπον κανει αυτο που νομιζει σωστο... το κοινο αποφασιζει τι θα ακολουθησει.

Μεχρι στιγμης, οσον αφορα την Apple , το κοινο θελει τα προιοντα της , με οποιοδηποτε τιμημα.

Αν αυτο στο μελλον αλλαξει, μπραβο μας.Εδω ειμαστε να τα ξαναπουμε...

Μπορεί να είχε αντίπαλο και να έκαναν πόλεμο μέχρι να επικρατήσουν, αλλά κανένα από τα δύο δεν δούλευε αποκλειστικά και μόνο στο player του δημιουργού του προτύπου. Αυτό θα ήταν το πρόβλημα, όμως και το Blu Ray και το HDDVD έπαιζαν και παίζουν σε πολλές άλλες συσκευές άλλων κατασκευαστών. Ενώ με τα συγκεκριμένα ibook, α, sorry pal, πρέπει να έχεις iPad και μόνο...

Δεν της αρεσε το προτυπο και δεν το υιοθετησε.

Φοβερό γινάτι αυτή η εταιρεία, 5-6 χρόνια μετά και ακόμα να το υιοθετήσει επίσημα...

Last edited:
Καταλαβαίνω ότι υπερασπίζεστε συνολικά την πλατφόρμα και τη λύση.
Τα pads έχουν όντος θετικά.
Και η εφαρμογή μια χαρά είναι.

Άλλο τα παραπάνω, και άλλο όποιες ενστάσεις για
Copyright – distribution - publishing issues
πλήρης ασυμβατότητα με άλλες πλατφόρμες
τον ορισμό του δωρεάν
και τον ορισμό του ‛οικονομικού’ για εκπαίδευση

Re: Απάντηση: Ότι γράψεις στο iBooks ανήκει στην Apple?

Μα κανεις δεν απεκλεισε οτι τα νεα ibooks μπορει και να παιζουν και σε αλλες συσκευες.
Αν υιοθετησουν κι αλλοι αυτο το φορματ, θα μπορουν ισως να διαβασουν αυτο το ειδος βιβλιων.

Μπορει να βγουν προγραμματα που θα μετατρεπουν πχ το περιεχομενο ενος τετοιου βιβλιου σε καποιο ποιο διαδεδομενο στο μελλον.

Μπορεί να είχε αντίπαλο και να έκαναν πόλεμο μέχρι να επικρατήσουν, αλλά κανένα από τα δύο δεν δούλευε αποκλειστικά και μόνο στο player του δημιουργού του προτύπου. Αυτό θα ήταν το πρόβλημα, όμως και το Blu Ray και το HDDVD έπαιζαν και παίζουν σε πολλές άλλες συσκευές άλλων κατασκευαστών. Ενώ με τα συγκεκριμένα ibook, α, sorry pal, πρέπει να έχεις iPad και μόνο...

Φοβερό γινάτι αυτή η εταιρεία, 5-6 χρόνια μετά και ακόμα να το υιοθετήσει επίσημα...

Last edited:
Re: Απάντηση: Ότι γράψεις στο iBooks ανήκει στην Apple?

H συζητηση εχει ξεφυγει σε πολλες περιπτωσεις.
Δεν πειραζει, φορουμ ειμαστε ....

Το διεθνες κυκλωμα Copyright – distribution - publishing κλπ ειναι τεραστιο , και περιπλοκο.
Η Apple , δυστυχως, δεν φτιαχνει κανονες σ αυτο το τομεα.
Ακολουθει και οποτε μπορει παρεμβαινει.
Εγω παντως δε βρισκω τιποτα το μεμπτο ή ανηθικο στο θεμα που συζηταμε...

Αν θελεις να διακινησεις δωρεαν , οποιαδηποτε πληροφορια μπορεις ανετα μεσω itunes και σε αλλα site , αυτο ειναι σιγουρο.
Αν θελεις να βγαλεις λεφτα, και μαλιστα τσαμπα, δικαιουται και η εταιρεια να βγαλει χρηματα και ν αποφασισει που και πως.

Ανδε θες, υπαρχουν κι αλλου πορτοκαλιες...

Καταλαβαίνω ότι υπερασπίζεστε συνολικά την πλατφόρμα και τη λύση.
Τα pads έχουν όντος θετικά.
Και η εφαρμογή μια χαρά είναι.

τον ορισμό του δωρεάν

Μα κανεις δεν απεκλεισε οτι τα νεα ibooks μπορει και να παιζουν και σε αλλες συσκευες.
Αν υιοθετησουν κι αλλοι αυτο το φορματ, θα μπορουν ισως να διαβασουν αυτο το ειδος βιβλιων.

Μπορει να βγουν προγραμματα που θα μετατρεπουν πχ το περιεχομενο ενος τετοιου βιβλιου σε καποιο ποιο διαδεδομενο στο μελλον.

Πολύ ωραία, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα η Apple να δώσει τις προδιαγραφές των ibook ώστε να δημιουργηθεί λογισμικό e-αναγνώστη που θα τα διαβάζει σε άλλες συσκευές (δεν πιστεύω να επιθυμεί η Apple τη δημιουργία τέτοιων αναγνωστών μέσω reverse engineering των ibook). Αν δούμε να το κάνει, καλοδεχούμενο!

Groundhog_Day_Wallpapers.jpg

Δε νομίζω Γιαννη ότι κοροιδευε κανεις την Apple όσον αφορά το iPad (πριν βγει εννοώ).

Οτι ηταν ''η ωρα των ταμπλετών'' ηταν ευρέως γνωστό.

Αυτό που έκανε βασικά η Apple ήταν να προλαβει τους υπόλοιπους (και φυσικά να εκμεταλλευτεί και τα δεδομένα του status της (iPhone κλπ))

Με δουλευεις τωρα ?

Οταν εβγαλε το Ipad , ολοι οι "εχθροι" της ελεγαν οτι ειναι εντελως αχρηστο και οτι αυτο θα ειναι το τελευταιο δημιουργημα της , οτι αρχισε η κατηφορα κλπ.

Οχι μονο δεν ειχαν να παρουσιασουν τιποτα αξιολογο, αλλα βιαστηκαν να το θαψουν... θυμαμαι πολυ καλα τα σχολια και πολλων εδω μεσα!

Δε νομίζω Γιαννη ότι κοροιδευε κανεις την Apple όσον αφορά το iPad (πριν βγει εννοώ).

Οτι ηταν ''η ωρα των ταμπλετών'' ηταν ευρέως γνωστό.

Αυτό που έκανε βασικά η Apple ήταν να προλαβει τους υπόλοιπους (και φυσικά να εκμεταλλευτεί και τα δεδομένα του status της (iPhone κλπ))

Απάντηση: Re: Ότι γράψεις στο iBooks ανήκει στην Apple?

Με δουλευεις τωρα ?

Οταν εβγαλε το Ipad , ολοι οι "εχθροι" της ελεγαν οτι ειναι εντελως αχρηστο και οτι αυτο θα ειναι το τελευταιο δημιουργημα της , οτι αρχισε η κατηφορα κλπ.

Οχι μονο δεν ειχαν να παρουσιασουν τιποτα αξιολογο, αλλα βιαστηκαν να το θαψουν... θυμαμαι πολυ καλα τα σχολια και πολλων εδω μεσα!

Έξω οι οχτροι της ταμπλέτας!!!
Εμείς πάντα τις θεωρούσαμε χρήσιμες :music-smiley-005:

Αλλά, Γιάννη, η Apple είναι εμφανές ότι δε θέλει να μοιραστεί το πρότυπο για τα iBooks, είναι εμφανές ότι θέλει να δημιουργήσει μια εντελώς κλειστή πλατφόρμα.
Δε ξέρω γιατί επιμένεις ότι εάν θέλει ας το αναπτύξει και άλλος.

Πάνε χρόνια λ.χ. που εγώ είχα αγοράσει τον Tome Raider
Τότε τα psion ήταν πολύ μπροστά σε φορητές συσκευές από τον ανταγωνισμό
(είχε και html browser και pdf reader, αλλά ήθελα περιεχόμενο και τις ευκολίες του)
Περιττό να σου πω ότι σήμερα (10 χρόνια μετά) θεωρώ λάθος μου που είχα κλειστεί σε ένα proprietary ebook format.
Όποιος έχει αντίστοιχη εμπειρία είμαι σίγουρος το με καταλαβαίνει.

Μακαρι να μην υπηρχαν τετοια κλειστα συστηματα... μαζι σου.

Για την ακριβεια , μακαρι να μην υπηρχε η αναγκη για τετοια!

Κι επειδη ειμαστε σκεπτομενοι ανθρωποι σ αυτο το φορουμ - και μακρια απο εμας η φανατισμοι και η στενομυαλια... οριστε ενα ωραιο αρθρο για τη σημερινη μας κατασταση.

Δεν εχει αμμεση σχεση φυσικα... αλλα αξιζει να το διαβασουμε.

http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/xronis-missios-h-koinonia-deixnei-na-exei-pathei-egkefaliko

Έξω τα Proprietary
Απ Τα
Σχολεία

:smash:

τον ορισμό του δωρεάν

Χρυσοστομε!!!

Μακαρι να μην υπηρχαν τετοια κλειστα συστηματα... μαζι σου.

Για την ακριβεια , μακαρι να μην υπηρχε η αναγκη για τετοια!

Μα βρε Γιαννη δεν υπαρχει αναγκη για τετοια!!!

Οι λογοι που γινονται ειναι ολοι αυτοι που λεει ο Tmjuju σε ολες αυτες τις σελιδες. Τι σημαινει αναγκη για κλειστα προτυπα; Ποιος εχει αυτη την αναγκη;

Εκτος και αν ειναι κανεις μας αντιπροσωπος της ταδε ή της δεινα εταιρειας (και ξερω οτι οι συμμετεχοντες εδω δεν ειναι και δεν εχουν κανενα προσωπικο συμφερον), γιατι θα πρεπει να θεωρει καλο τα κλειστα SW???

Προφανως οι εκατομυρια επισης χρηστες των ελευθερων διανομων και γενικοτερα προιοντων ελευθερου κωδικα (λ.χ. flac) ειναι ολοι geeks ή hackers... Τι ειναι αυτα που λετε ωρε κλεφτοπουλα;

Εδω ο kernel panic εφτιαξε how to για HTPC σε Arch (και με ssh, sshfs και με web access και... και... και... ) που δεν το λες και το πιο user friendly και γινεται σε 5-10 απλα βηματα... και εμεις μιλαμε ακομα για τα μηλα και τα καπριτσια τους;

It doesn't compute...

Δυστυχως, για πολλους λογους υπαρχει η αναγκη ....
Ειδικα αν μιλαμε για επαγγελματικες αναγκες και υποχρεωσεις.

Οπου μπαινει δηλ. το χρημα μεσα.

Φαντασου λοιπον, εγω που ειμαι επαγγελματιας και ζω απ αυτο, να φτιαξω ενα προγραμμα - προτυπο , οτιδηποτε και καποιος αλλος να το εκμεταλλευτει προς οφελος του.
Εγω αυτοματα ακυρωνομαι και πιθανον αυριο να μην εχω καν δουλεια.

Δεν ειναι ευκολες οι λυσεις τυπου linux - unix, και για αλλους λογους.

Αν εγω θελω υποστηριξη εδω και τωρα , πρεπει να μπορω να την εχω αμμεσα .

Για προσωπικη χρηση , ισως τα ανοιχτα συστηματα - λειτουργικα κλπ να ειναι εφαρμοσιμα, αλλα στον επαγγελματικο χωρο , με τιποτα.

Πρεπει επισης αυτο που φτιαχνω, να ειναι ευκολο στη χρηση, απλο και γρηγορο.

Αυτο θελει ΠΟΛΥ ερευνα , χρονο και μονο επαγγελματιες μπορουν να το κανουν.

Στο παρελθον ασχοληθηκα αρκετα με τον προγραμματισμο και αλλους τομεις της πληροφορικης και καταλαβα οτι αυτο απαιτει χρονο , υπομονη και γνωσεις.
Δεν γινεται ευκολα στον ελευθερο χρονο σου να "δημιουργησεις" κατι τοσο καλο.

Σιγουρα θα φτιαξεις κατι αξιολογο, αλλα παντα θα υπαρχει καποιος , που ασχολειται "επαγγελματικα" και θα το κανει καλυτερο, γρηγοροτερο και πιο ομορφο.

Μα το αντιθετο ηταν και ειναι το μοτο της Apple...!!!

Ετσι πετυχε και το 1984 και τωρα... ολοι να μπορουν να εχουν προσβαση σε εναν προσωπικο υπολογιστη και να μπορουν να "δημιουργουν".
Δεν σε νοιαζει ποιος το παραγει, ουτε πως λειτουργει , αρκει αυτο που σου δινει να ειναι καλο προιον, να πληρει τις αναγκες σου και εξυπηρετει το στοχο σου.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Πες τα βρε Στέλιο.. Εδώ σε λίγο θα μας πουν ότι οι κλειστές πλατφόρμες είναι.. μονόδρομος.. :flipout:

Λες και μιλάμε για mainframes της δεκαετίας του '60.. :flipout:

Δυστυχως, για πολλους λογους υπαρχει η αναγκη ....
Ειδικα αν μιλαμε για επαγγελματικες αναγκες και υποχρεωσεις.

Οπου μπαινει δηλ. το χρημα μεσα.

Φαντασου λοιπον, εγω που ειμαι επαγγελματιας και ζω απ αυτο, να φτιαξω ενα προγραμμα - προτυπο , οτιδηποτε και καποιος αλλος να το εκμεταλλευτει προς οφελος του.
Εγω αυτοματα ακυρωνομαι και πιθανον αυριο να μην εχω καν δουλεια.

Όχι απαραίτητα...
Το "έργο ζωής" μου αν θες, είναι ένα CMS το οποίο το έχω γράψει σε PHP/Mysql. Ανοιχτός κώδικας δηλαδή.
Την χρησιμοποιώ για να στήσω μικρά, μεγάλα, πολύ μεγάλα και τερατώδη sites... :p

Μάλιστα τη δίνω και σε άλλους που τη χρησιμοποιούν για να στήσουν sites και δεν έχω πετύχει πουθενά site από το οποίο να μην έχω πάρει license...

Το μυστικό είναι στο support και στα updates!
Όταν κάποιος ενδιαφέρεται να βγάλει λεφτά από ένα προϊόν, το support είναι το Α και το Ω της ιστορίας!
Και σαν επαγγελματίας προτιμώ να πληρώσω 500 ευρώ σε μία εταιρία που έχει δημιουργήσει ένα προϊόν παρά 50 ευρώ σε έναν τυχαίο Ινδό που (αν καταφέρω να συνενοηθώ μαζί του) θα μου γράψει ένα script και μετά θα τον ψάχνω για να κάνω την οποιαδήποτε αλλαγή.
Αν θες να παίξεις, φυσικά, δεν υπάρχει λόγος να πληρώσεις ένα προϊόν!

Ξέρεις πολλούς φοιτητές πληροφορικής που να έχουν αγοράσει Clipper, Fortran, Pascal, Cobol, Prolog κλπ; :p