Ότι γράψεις στο iBooks ανήκει στην Apple?

Μη ξαχνας ποσο βοηθησε κι εσπρωξε τη μουσικη βιομηχανια η Apple με το Mp3...
Δεν ειναι παντα αντιθετη... εξαρταται... δεν ειναι ασπρο - μαυρο.

Τι ακριβώς έκανε η Apple με το MP3, εκτός από το να μην το υποστηρίζει τα πρώτα χρόνια ύπαρξης του iPod? (είχε το δικό της κλειστό πρότυπο βλέπετε.. αλλά η αγορά της είπε να το βάλει εκεί που ξέρει :p)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ότι γράψεις στο iBooks ανήκει στην Apple?

Εγω απλα αποδεχομαι οτι φτηνο και καλο δε γινεται !!!
Οχι συχνα τουλαχιστον ... μια Ferrari θα κοστιζει παντα ακριβα, ενας λαμπατος ενισχυτης το ιδιο, ενα καλο ζευγαρι παπουτσια επισης...

H Apple δεν δημιούργησε κανένα δικό της πρότυπο από την αρχή, πήρε το έτοιμο epub 3 (στον οργανισμό που το διαχειρίζεται συμμετέχει και η ίδια, http://idpf.org/membership/members ) έκανε μερικές παραλλαγές σε αυτό για να το μετατρέψει σε proprietary, και τώρα αυτό είναι Ferrari; Αν είναι αυτό Ferrari τότε και το epub 3 είναι Lamborghini, χωρίς περιορισμούς όμως στη χρήση της!

Ρε παίδες, δικαίωμα της apple είναι να ακολουθεί την πολιτικη που επιθυμεί, ειδικά όταν πρόκειται για δικά της προιοντα/πρότυπα.
Μπορει να μην συμφωνείτε κάποιοι, η ουσία όμως είναι ότι η ιστορία την δικαιώνει, τα προιοντα της είναι κορυφαία και οι πελάτες της είναι υπέρ-ευχαριστημένοι. Αρα η συνταγή της κρίνεται πετυχημενη αντικειμενικά.
Εαν δεν σας αρέσει, είτε η γεύση της, είτε είστε vegetarian, καλο είναι να στραφείτε σε άλλο περιβολι. Δοξα τω θεω, άπειρες επιλογές υπάρχουν..

Ρε παίδες, δικαίωμα της apple είναι να ακολουθεί την πολιτικη που επιθυμεί, ειδικά όταν πρόκειται για δικά της προιοντα/πρότυπα.
Μπορει να μην συμφωνείτε κάποιοι, η ουσία όμως είναι ότι η ιστορία την δικαιώνει, τα προιοντα της είναι κορυφαία και οι πελάτες της είναι υπέρ-ευχαριστημένοι. Αρα η συνταγή της κρίνεται πετυχημενη αντικειμενικά.
Εαν δεν σας αρέσει, είτε η γεύση της, είτε είστε vegetarian, καλο είναι να στραφείτε σε άλλο περιβολι. Δοξα τω θεω, άπειρες επιλογές υπάρχουν..

Ακριβώς αυτές τις επιλογές σκοπεύει να εξαφανίσει η Apple με τον τρόπο που λειτουργεί. Αν επικρατήσει το πρότυπο της, που θα δουλεύει μόνο στα δικά της μηχανήματα, σε 2-3 χρόνια, και δεν βρίσκεις τίποτα άλλο, ποιες θα είναι οι επιλογές;

Και εκτός αυτού, πες ότι κάτι συμβαίνει και για τον α ή β λόγο σταματά να υποστηρίζει αυτό το πρότυπο μετά από κάποια χρόνια, εντωμεταξύ έχει χαλάσει και το iPad σου! Τι ακριβώς θα πάθεις, θα βρεθείς με μία σειρά από ηλεκτρονικά βιβλία που θα είναι κλειδωμένα σε μία συσκευή που δεν θα δουλεύει και δεν θα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις αλλού. Πάνε τα χρήματα που έδωσες για την αγορά τους, ξανά από την αρχή (το σενάριο έχει επαναληφθει πολλές φορές, σε διάφορες κατηγορίες και μέσα).

Η κοτα εκανε το αβγο ή το αβγο τη κοτα ?

Τι ακριβώς έκανε η Apple με το MP3, εκτός από το να μην το υποστηρίζει τα πρώτα χρόνια ύπαρξης του iPod? (είχε το δικό της κλειστό πρότυπο βλέπετε.. αλλά η αγορά της είπε να το βάλει εκεί που ξέρει :p)

Re: Απάντηση: Ότι γράψεις στο iBooks ανήκει στην Apple?

Δεν θελει να εξαφανισει τιποτα... χωρος υπαρχει για ολους.
Γιατι δεν αντιδσρουσατε τοσα χρονια με τα pc... τωρα σας επιασε η πρεμουρα ?

Κι εγω με Amiga ξεκινησα επαγγελματικα, ενα κορυφαιο μηχανημα στην εποχη του... που ομως λογω κακης επιχειρηματικοτητας , εξαφανιστηκε.

Ολα αλλαζουν , αν ο κοσμος αποφασισει οτι δεν του κανει η apple ... καποιος αλλος θα παρει τη θεση της.

Ακριβώς αυτές τις επιλογές σκοπεύει να εξαφανίσει η Apple με τον τρόπο που λειτουργεί. Αν επικρατήσει το πρότυπο της, που θα δουλεύει μόνο στα δικά της μηχανήματα, σε 2-3 χρόνια, και δεν βρίσκεις τίποτα άλλο, ποιες θα είναι οι επιλογές;

Και εκτός αυτού, πες ότι κάτι συμβαίνει και για τον α ή β λόγο σταματά να υποστηρίζει αυτό το πρότυπο μετά από κάποια χρόνια, εντωμεταξύ έχει χαλάσει και το iPad σου! Τι ακριβώς θα πάθεις, θα βρεθείς με μία σειρά από ηλεκτρονικά βιβλία που θα είναι κλειδωμένα σε μία συσκευή που δεν θα δουλεύει και δεν θα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις αλλού. Πάνε τα χρήματα που έδωσες για την αγορά τους, ξανά από την αρχή (το σενάριο έχει επαναληφθει πολλές φορές, σε διάφορες κατηγορίες και μέσα).

Πωπω, δεν έχεις ιδέα από το οικοσύστημα της apple! :p
Οτιδηποτε έχεις αγοράσει από το itunes, app store και ibooks store, συγχρονίζεται αυτόματα με όλες της idevices σου, και φυσικά ξανά-κατεβαίνει εάν χάσεις, σπάσεις κλπ το idevice σου. Το ίδιο και στα mac.
Οσον αφορα το πρώτο σενάριο σου, είναι επιστημονικής φαντασίας. Δεν υπάρχει περίπτωση να εκλείψουν όλες οι άλλες εταιρίες και να μείνει μονο η apple..

Εγώ ήξερα ότι το mp3 δημιουργήθηκε από την Fraunhofer (και μερικές άλλες εταιρείες και οργανισμούς), στις αρχές των 90s. Tο ότι κάποια στιγμή το υποστήριξε και Apple είχε να κάνει με την δημοφιλία του που είχε ήδη αποκτήσει. Μην αντιστρέφουμε τα δεδομένα...

Πωπω, δεν έχεις ιδέα από το οικοσύστημα της apple! :p
Οτιδηποτε έχεις αγοράσει από το itunes, app store και ibooks store, συγχρονίζεται αυτόματα με όλες της idevices σου, και φυσικά ξανά-κατεβαίνει εάν χάσεις, σπάσεις κλπ το idevice σου. Το ίδιο και στα mac.
Οσον αφορα το πρώτο σενάριο σου, είναι επιστημονικής φαντασίας. Δεν υπάρχει περίπτωση να εκλείψουν όλες οι άλλες εταιρίες και να μείνει μονο η apple..

Παρακάλα να μπορείς να διαβάσεις τα ibook και από άλλες συσκευές λοιπόν, κι όχι μόνο από το iPad. Επιστημονική - ξεπιστημονική, είναι μία πιθανότητα που είναι καλό να τη λαμβάνουμε υπόψη....

Re: Απάντηση: Ότι γράψεις στο iBooks ανήκει στην Apple?

Αυτα τα παραδειγματα τα ξερω, δε μου λενε τιποτα ομως σε επαγγελματικο επειπεδο που κινουμαι εγω .

Δεν λεω μονο για καθημερινη χρηση... το ξαναλεω, ειναι αλλες οι απαιτησεις εκει.

Κι επισης , ποσοι μπορουν ευκολα να στησουν ενα Linux μηχανημα ?
Μη μου πεις για ευκολες διανομες κλπ γιατι κι εγω εχω προσπαθησει στο παρλεθον να μπω στο κοσμο του Linux κλπ, αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι για το μεσο χρηστη.

Και φυσικα ειπαμε, οπως σε πολλα πραγματα, εχει σημασια και το "φινιρισμα" ... κι εκει η Apple δε παιζεται.

Επισης , στο πεδιο που ξερω καλα (εικονα - ηχος) , δε θα βρεις ευκολα προγραμματα ανοιχτου λογισμικου που να μπορουν να σταθουν διπλα σε επαγγελματικα .

Δεν γινεται απλα....

Οσον αφορα τα mp3 νομιζω οτι ειπε ο Δημητρης.

Αν τωρα τα προγραμματα για ενα συγκεκριμμενο κλαδο ειναι σωστα, που δεν εχω κανενα λογο να διαφωνησω με αυτο, αυτο δεν κανει μια εταιρεια κορυφη των παντων και σε ολα.
Να λεμε λοιπον οτι σε εικονα ειναι καλυτερα τα μηλα, οχι ομως οτι ειναι καλυτερα σε οτιδηποτε. Ειναι τουλαχιστον αδικο για το υπολοιπο καλο, και πολλες φορες καλυτερο, SW που κυκλοφορει.

Πλεον, ετσι οπως εχουν γινει οι διανομες, αν ειναι να μιλησουμε για Linux, ενα παιδακι μπορει να τα στησει και ενας παντελως ασχετος να τα λειτουργησει.
Κλασσικο παραδειγμα φιλης windowsοπληκτης που μου εφερε ενα λαπτοπ για φορματ. Της προτεινα να μη βαλω παραθυρα αλλα "κατι αλλο" και αν δεν της αρεσει να ξανακανουμε φορματ και να βαλουμε 7αρια.
Εδω και δυο μηνες ειναι μια ευτυχισμενη Ubuntu user...
Τοσο ευκολο ειναι λοιπον.

Προφανως ειναι δικαιωμα της να ακολουθει οποια πολιτικη αυτη κρινει σωστη για τα δικα της συμφεροντα. Απο ποτε ομως τα δικα της συμφεροντα ειναι ιδια με εμενα και εσενα τους απλους χρηστες;
Και οπως καταλαβαινεις, αρκετοι ειμαστε κρεατοφαγοι και γιαυτο δεν τρωμε μηλα, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν εχουμε γνωμη για το αν τα συγκεκριμμενα μηλα δεν ειναι ποτισμενα με νερο απο τον Ασσωπο...

Παρακάλα να μπορείς να διαβάσεις τα ibook και από άλλες συσκευές λοιπόν, κι όχι μόνο από το iPad. Επιστημονική - ξεπιστημονική, είναι μία πιθανότητα που είναι καλό να τη λαμβάνουμε υπόψη....

Εσυ να παρακαλάς, που δεν έχεις ipad! :p Εγω, είμαι καλυμμένος... :p

Εμένα δεν με ενδιαφέρει, δεν πρόκειτα να χάσω τα ibookια μου αν κάποια στιγμή εξαφανιστεί το οικοσύστημα της Apple! Τα epub μου όμως δεν έχω αμφιβολία ότι θα δουλεύουν, ακόμα και σε emulator αν δεν υπάρχει συσκευή! -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ότι γράψεις στο iBooks ανήκει στην Apple?

Προφανως ειναι δικαιωμα της να ακολουθει οποια πολιτικη αυτη κρινει σωστη για τα δικα της συμφεροντα. Απο ποτε ομως τα δικα της συμφεροντα ειναι ιδια με εμενα και εσενα τους απλους χρηστες;
Και οπως καταλαβαινεις, αρκετοι ειμαστε κρεατοφαγοι και γιαυτο δεν τρωμε μηλα, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν εχουμε γνωμη για το αν τα συγκεκριμμενα μηλα δεν ειναι ποτισμενα με νερο απο τον Ασσωπο...

Και πάλι, τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. "It just works" και εξού η τεραστια παγκόσμια επιτυχία και αποδοχή των προιοντων της.
Τωρα τα περί Ασσωπου ας μην τα σχολιάσω γιατί θα γινω κακός.. Οτι δεν πιάνει η αλεπου...

Εμένα δεν με ενδιαφέρει, δεν πρόκειτα να χάσω τα ibookια μου αν κάποια στιγμή εξαφανιστεί το οικοσύστημα της Apple! Τα epub μου όμως δεν έχω αμφιβολία ότι θα δουλεύουν, ακόμα και σε emulator αν δεν υπάρχει συσκευή! -bye-

Εσυ τώρα έφτασες στο άλλο άκρο: από ν.1 εταιρία στον πλανήτη, την εξαφάνισες! :p Πρεπει να σου αρέσουν τα scifi τυπου armagedon, δεν εξηγείται αλλιώς... :p

Η κοτα εκανε το αβγο ή το αβγο τη κοτα ?

Γιαυτό δεν μπορώ να σου πω.. Μπορώ όμως να σου πω με σιγουριά ότι η Apple δεν έκανε ούτε καν ανέδειξε το MP3.

Ίσως απλά εκμεταλλεύθηκε την δημοτικότητά του για δικό της όφελος (τα γνωστά / θεμιτά δηλαδή..).

Αλλά όχι και να διαστρεβλώνουμε την Ιστορία.. ;)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ότι γράψεις στο iBooks ανήκει στην Apple?

Και πάλι, τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. "It just works" και εξού η τεραστια παγκόσμια επιτυχία και αποδοχή των προιοντων της.
Τωρα τα περί Ασσωπου ας μην τα σχολιάσω γιατί θα γινω κακός.. Οτι δεν πιάνει η αλεπου...

Στον Ασσωπο ξεχασα να βαλω το smiley που υποδηλωνει πλακα, εχεις δικιο.
Αλλα σε ποια αλεπου αναφερεσαι; Και τι ειναι αυτο που προσπαθει να πιασει;

Το it just works δεν υπαρχει. Απειρες φορες εχω πετυχει αρκετους χρηστες μηλων να λενε σε νεοτερους "Ενταξει πρεπει να διαβασεις και λιγο, να ασχοληθεις..." αρα, και ειναι λογικο βεβαια, δεν δουλευει out of the box. δεν το κατακρινω, απλα το σημειωνω.

Σε γενικές γραμμές ισχύει.. Πχ ένα νέο iphone και ο πατέρας μου μπορεί να το μάθει μονος του άνετα.
Αν θες βεβαια να εμβαθύνεις, θέλει διάβασμα. Καμια σχέση όμως με τον ανταγωνισμό σε θέμα απλότητας...

Απάντηση: Re: Ότι γράψεις στο iBooks ανήκει στην Apple?

Γιαυτό δεν μπορώ να σου πω.. Μπορώ όμως να σου πω με σιγουριά ότι η Apple δεν έκανε ούτε καν ανέδειξε το MP3.

Ίσως απλά εκμεταλλεύθηκε την δημοτικότητά του για δικό της όφελος (τα γνωστά / θεμιτά δηλαδή..).

Αλλά όχι και να διαστρεβλώνουμε την Ιστορία.. ;)

Αυτο που έκανε, ήταν να σώσει την μουσική βιομηχανία και να δώσει δυνατότητα στους καταναλωτές να μπορούν να αγοράζουν εύκολα και νόμιμα τα mp3 τους. Και φυσικά έδωσε τεράστιο boost στο format.

Εσυ τώρα έφτασες στο άλλο άκρο: από ν.1 εταιρία στον πλανήτη, την εξαφάνισες! :p Πρεπει να σου αρέσουν τα scifi τυπου armagedon, δεν εξηγείται αλλιώς... :p

Ξέρεις πόσες Νο 1 έχουν εξαφανιστεί; Το ότι κάποιος είναι σήμερα numero uno, δεν του εξασφαλίζει και την αυριανή επιβίωση σε αυτό το κόσμο...

Παρεμπιπτόντως, ταινίες τύπου αρμαγεδών δεν μου αρέσουν, παραείναι αμερικανιές (στο τέλος πάντα σώζεται ο κόσμος!).

Re: Απάντηση: Re: Ότι γράψεις στο iBooks ανήκει στην Apple?

Αυτο που έκανε, ήταν να σώσει την μουσική βιομηχανία και να δώσει δυνατότητα στους καταναλωτές να μπορούν να αγοράζουν εύκολα και νόμιμα τα mp3 τους. Και φυσικά έδωσε τεράστιο boost στο format.

Αυτή τη βιομηχανία τη σώσαμε
Πάλι καλά
Επόμενη τώρα

:D

Παίδες , ανεξάρτητα με τις απόψεις του καθενός, και διάφορα offtopic, πραγματικά τη χαίρομαι τη συζήτηση αυτή!