Οτιδήποτε άλλο εκτός από iPhone X...

Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Ερώτηση ηλιθίου: Επειδή βλέπω το λέμε και το ξαναλέμε για τα 4Κ/60p. Εφόσον το bitrate είναι το ίδιο (τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στις consumer κάμερες), γιατί προεξοφλούμε ότι το 60p τρώει περισσότερη μνήμη απ'το 30p;

Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

εγω ξερω οτι εχουμε φτάσει να μιλάμε για κινητά 1000+ (Βάζω και τον note8 μέσα) και να το παίρναμε στο χαλαρό επειδή νομίζουμε ότι κοστίζουν ανάλογα τόσο ακριβά τα R&D (φυσικά και υπάρχει κόστος μη γελιόμαστε) και η κατασκευή.... καλά κρασα... Το νέο μεγαθήριο της aapl θα αποπληρώνουν οι νεοι κάτοχοι 8plus + X (και για πολλά έτη ακόμα) με τα χιλιαρικα...

Και πως ξέρουμε οτι οι oled (που κυκλοφορούν χρονιά και σε φθηνότερες υλοποιήσεις ) είναι ακόμα τόσο πολύ ακριβές η ότι δε φτάνουν για όλους?? Υπάρχει κάτι επίσημο η εικάζουμε?
Όσο δικαιολογούμε την απίστευτη τιμολογιακή πολίτικη τους τόσο αυτοί θα συνεχίζουν...

Ερώτηση ηλιθίου: Επειδή βλέπω το λέμε και το ξαναλέμε για τα 4Κ/60p. Εφόσον το bitrate είναι το ίδιο (τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στις consumer κάμερες), γιατί προεξοφλούμε ότι το 60p τρώει περισσότερη μνήμη απ'το 30p;

Το bit rate μεν μπορεί να είναι το ιδιο αλλά για διπλάσια ποσότητα σε frames
Μπορείς να κάνεις ένα πείραμα με την συσκευή σου αν υποστηρίζει 1080 30p με ίδιας διάρκειας 1080 στα 60p

δε χρειαζεται ν αποκτησεις καταναλωτικη συνειδηση..φροντισε το κρατος γι αυτο.

Με τετοιες αφραγκιες, δεν υπαρχει διλλημα, μενεις μ αυτο που εχεις! :p

Απ'τη μία είναι οι εταιρίες που παίζουν το παιχνίδι τους, απ'την άλλη μην ξεχνάμε ότι τα δικά μας δεδομένα είναι σχεδον μοναδικά στον Δυτικό κόσμο.

Πχ ο Αμερικανός (και εσχάτως και ο Κινέζος) μικρομεσαίος πανεύκολα μπορούν να τσιμπήσουν ένα καινούριο iPhone κάθε 2 χρόνια. Χωρίς καμιά φοβερή θυσία. Και αυτοί είναι η βασική αγορά της Apple (και όχι μόνο). Εξάλλου, το ίδιο και ο Δυτικοευρωπαίος, ή ο Αυστραλός, με ετήσιο μισθό 50Κ, το 1Κ δεν είναι κάτι το τραγικό.

Το ότι κοστίζει πλέον όσο δυο και παραπάνω μήνες μισθού στην Ελλάδα είναι στατιστικό λάθος γι'αυτούς, η ελληνική αγορά εξάλλου δεν υπάρχει στο χάρτη. Πόσο μάλλον όταν δεν αντιδρά καν (δείτε πόσο μοσχοπουλάει, ακόμα και στην Ελλάδα).

Εν τω μεταξύ, είναι που'ναι πανάκριβο το προϊόν, πατάς από πάνω κι ένα 24% ΦΠΑ και στέλνεις τον καταναλωτή αδιάβαστο.

Εγώ δεν λέω ποιος μπορεί και ποιος δεν μπορεί, λέω ότι 1000 plus γι αυτήν την συσκευή είναι απλά κοροϊδία.
Btw, η apple πλούτισε κι έγινε αυτή που έγινε με 30% ποσοστό κέρδους.
Χμμμμ, όχι.

To ότι έφτασε το iPhone X να πωλείται 1200+ φταέι το ότι κάποιοι έδιναν 500+ για το iPhone 4 πχ.
Just saying.

Οπως και τοτε ετσι και τωρα οι ναυαρχίδες πωλούνται για τα διπλάσια απ'ότι θα έπρεπε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Δεν το είπα μέτριο ποτέ.Ενα εκ των 2-3 κορυφαίων.
Και μην κοιτάς μόνο τα benches.Κορυφαια είναι και τα άλλα. Ο κάθε ένας έχει διαφορετικά κριτήρια όταν αγοράζει.

Δεν το είπες εσύ βρε!
Προφανώς και ο καθένας μας έχει τις προτεραιότητες του όταν ψωνίζει. Εγώ πχ ακόμα και αν το samsung ήταν 3Χ γρηγορότερο από το iphone δεν θα το αγόραζα, επειδή απλα προτιμώ το ios.

Και επειδή αναφερθηκαν συγκρίσεις σε επίπεδο εμφάνισης με το Samsung Note 8, προσωπικά το θεωρώ πολύ κομψό από μπροστά (όπως και το S8) αλλα δεν μου αρέσει καθόλου από πίσω (όπως έχουν βάλει κάμερα flash και fingerprint και με το logo από κάτω). Δεν θα το κράξω όμως, διότι το γούστο καθενός μας ειναι υποκειμενικό.

Attachments

• Screenshot 2017-09-14 23.57.13.jpg
    Screenshot 2017-09-14 23.57.13.jpg
    88.6 KB · Views: 141

Εμένα πάντως μου κάνει μεγάλη εντύπωση να κατηγορούνε κάποιοι για τις τιμές. Η ζωή είναι έτσι ακριβώς. Μπορείς να έχεις κινητό με 100 ευρώ κινητό με 1000 ευρώ και να είσαι ευχαριστημένος. Υπάρχουν εστιατόρια με 5 ευρώ πιάτο και εστιατόρια με 80 ευρώ πιάτο. Με ποιό δικαιώμα θα πεις στον άλλο γιατί το έχεις 80 ευρώ;

Αντικειμενικά όταν πιάνει κάποιος ένα iphone στα χέρια του αισθάνεται την διαφορά στην ποιότητα των υλικών αλλά και της χρήσης. Και δεν νομίζω σε καμία περίπτωση ότι η Apple πιάνει κορρόιδο όποιον αγοράζει iphone.

Δηλαδή θα πάω να πω στον άλλο γιατί αγοράζεις Mercedes αφού και με το FIAT πας βόλτα;

Το θέμα είναι στην ζωή αντικειμενικά να μπορείς να εκτιμήσεις και να παραδεχτείς τις μικρές ή μεγάλες διαφορές την καινοτομία το κάθε στοιχείο και να μην είσαι με παρωπίδες. Μπορεί να είμαι καραευχαριστημένος με το φτηνό κινητό το φτηνό αυτοκίνητο αλλά Mercedes και Αpple πρέπει να υπάρχουν αλλιώς δεν θα υπήρχαν τα φτηνά να έχουν τις δυνατότητες που έχουν.

Εμένα πάντως μου κάνει μεγάλη εντύπωση να κατηγορούνε κάποιοι για τις τιμές. Η ζωή είναι έτσι ακριβώς. Μπορείς να έχεις κινητό με 100 ευρώ κινητό με 1000 ευρώ και να είσαι ευχαριστημένος. Υπάρχουν εστιατόρια με 5 ευρώ πιάτο και εστιατόρια με 80 ευρώ πιάτο. Με ποιό δικαιώμα θα πεις στον άλλο γιατί το έχεις 80 ευρώ;

Αντικειμενικά όταν πιάνει κάποιος ένα iphone στα χέρια του αισθάνεται την διαφορά στην ποιότητα των υλικών αλλά και της χρήσης. Και δεν νομίζω σε καμία περίπτωση ότι η Apple πιάνει κορρόιδο όποιον αγοράζει iphone.

Δηλαδή θα πάω να πω στον άλλο γιατί αγοράζεις Mercedes αφού και με το FIAT πας βόλτα;

Το θέμα είναι στην ζωή αντικειμενικά να μπορείς να εκτιμήσεις και να παραδεχτείς τις μικρές ή μεγάλες διαφορές την καινοτομία το κάθε στοιχείο και να μην είσαι με παρωπίδες. Μπορεί να είμαι καραευχαριστημένος με το φτηνό κινητό το φτηνό αυτοκίνητο αλλά Mercedes και Αpple πρέπει να υπάρχουν αλλιώς δεν θα υπήρχαν τα φτηνά να έχουν τις δυνατότητες που έχουν.

Συμφωνώ. Βέβαια ακόμα και στη Mercedes έχεις μια στοιχειώδη δύναμη ως καταναλωτής. Πχ, όταν ένα μεγαλομεσαίο αμάξι κοστίζει 60Κ, δε μπορείς να βγάλεις κάτι αντίστοιχης ποιότητας που να κοστίζει 100Κ. Είναι λεπτές οι διαφορές φυσικά, και πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θα δώσουν με ευχαρίστηση τα 100Κ για τους δικούς τους λόγους, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε τη δυναμη που έχουμε σαν καταναλωτές ώστε να κρατάμε κάποιες ισορροπίες. Εν προκειμένω, δε χρειάζεται να αγοράσουμε Fiatάκι, αλλά να μην σπεύσουμε προς κάτι εκτός τάξης μεγέθους τιμής εκτός κι αν είναι κάτι πραγματικά εξαιρετικό που να το δικαιολογεί. Εδώ, τα 1300$ ΔΕΝ είναι. Τα 1000$, με το ζόρι.

Η διαφορά στη λογική είναι ότι πριν λίγα χρόνια αγοράζαμε το νέο κινητό στα 699 ενώ τώρα στα 999 ...
Σαν να αυξήθηκε η τιμή στο καλύτερο πιάτο του ίδιου εστιατορίου με βάση το παράδειγμα σου. Κοινώς, βρίσκουν και τα κάνουν.

Η διαφορά στη λογική είναι ότι πριν λίγα χρόνια αγοράζαμε το νέο κινητό στα 699 ενώ τώρα στα 999 ...
Σαν να αυξήθηκε η τιμή στο καλύτερο πιάτο του ίδιου εστιατορίου με βάση το παράδειγμα σου. Κοινώς, βρίσκουν και τα κάνουν.

Πλέον πληρώνεις πάρα πολλά πράγματα εννοώ ότι τα μεγάλα brandnames επενδύουν στον τρόπο ζωής ακόμα και σκέψης των καταναλωτών. Από ότι είδα ανοίγουν apple stores τεράστιων λειτουργικών εξόδων πράγμα που σημαίνει κάπως θα πληρωθούν αυτές οι επενδύσεις. Στη Γερμανία είχα πάει στην αντιπροσωπεία της Mercedes που ήταν έκθεση, καφέ, μικρό μουσείο, έβλεπες πως λειτουργούν οι κινητήρες, είχες μια αίσθηση ότι είσαι στο μέρος που δημιουργείται η τεχνολογία. Αναγκαστικά κάποιος τα πληρώνει όλα αυτά.

Θέλω να πω με εκνευρίζει ένας όμως να καμώνεται πως δεν αισθάνεται την διαφορά όταν οδηγεί ένα Mercedes, ή όταν πιάνει ένα iphone στα χέρια του σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Είναι ακριβά; Είναι. Μπορεί να αστοχήσουν σε κάποια λειτουργία φυσικά μπορεί. Αλλά όμως, πατώντας έναν διακόπτη, ψάχνοντας μια λεπτομέρεια καταλαβαίνεις και αισθάνεσαι τον κόπο την μελέτη την ποιότητα την επένδυση που έχει γίνει. Και μετά απο 3 μετά από 5 χρόνια όλη αυτή η τεχνογνωσία περνάει και στις άλλες κατασκευαστικές εταιρίες.

Για το καλό αυτοκίνητο τύπου mercedes επενδύεις στην ασφάλεια και το κρατάς κάποια χρόνια, το κινητό iphone τι σου προσφέρει παραπάνω και πόσο το κρατάει κάποιος που είναι πελατάκι του μήλου, γιατί δεν έχω δει κάποιον να το έχει πάνω απο 2 χρόνια βαριά και πολύ λέω, βάστα μην βγει το καινούργιο μοντέλο. Αλλά περί ορέξεως ............
Μην συγκρίνουμε λοιπόν το βόλευ με το τρόλει !!!!!

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

Για το καλό αυτοκίνητο τύπου mercedes επενδύεις στην ασφάλεια και το κρατάς κάποια χρόνια, το κινητό iphone τι σου προσφέρει παραπάνω και πόσο το κρατάει κάποιος που είναι πελατάκι του μήλου, γιατί δεν έχω δει κάποιον να το έχει πάνω απο 2 χρόνια βαριά και πολύ λέω, βάστα μην βγει το καινούργιο μοντέλο. Αλλά περί ορέξεως ............
Μην συγκρίνουμε λοιπόν το βόλευ με το τρόλει !!!!!

Άλλος θέλει να έχει την καλύτερη γυναίκα. άλλος το καλύτερο κινητό, άλλος το καλύτερο αεροβόλο, άλλος το καλύτερο ποδήλατο, άλλος την καλύτερη φωτογραφική, άλλος την καλύτερη κρέμα γάλακτος, άλλος το καλύτερο κρασί η ζωή είναι μια κλανιά, τσουφ μια μέρα πάει. Ότι άγγιξες άγγιξες.

Βρε παιδιά, υπάρχει ένα ειρωνικό στοιχείο στην κουβέντα: Γράφουμε σ'ενα φόρουμ που, σε παραδίπλα κατηγορίες, άνθρωποι αγοράζουν ηχεία με 10 χιλιάρικα ή και πολύ παραπάνω, και φυσικά αυτό θεωρείται φυσιολογικό. Εκεί δηλαδή μας φταίει η B&W που χρεώνει τους Ναυτίλους της όσο τους χρεώνει; Τop προϊόντα βγάζει, για όποιον τα γουστάρει. Εκτός κι αν πιστεύετε ότι ο Ναυτίλος έχει 2000% καλύτερο ήχο από ένα ζευγάρι ηχείων των 500 ευρώ, ώστε να δικαιολογείται η διαφορά τιμής από ένα ζευγάριο καλών Chario. Καθένας έχει την τρέλα του, και στο κάτω κάτω γι'αυτό δουλεύουμε όλοι σα σκυλιά, για να μπορούμε να κάνουμε τη ζωή που μας αρέσει. Γιατι ακριβώς αφενός τίποτα δεν είναι τσάμπα, αφετέρου η ζωή είναι μικρή, και ο καθένας έχει διαφορετικό τρόπο να την απολαμβάνει.

Ας τα βάλουμε με τους πραγματικούς υπεύθυνους, που φτάσαμε στη χώρα μας να πληρωνόμαστε μισό iPhone σα μηνιαίο μισθό, μπας και διορθώσουμε τις "ελληνικές ιδιαιτερότητες" που μας κρατάνε με γυαλισμένο το μάτι. Όχι με τον υπόλοιπο κόσμο που διαμορφώνει τις τιμές βάσει της μέσης αγοραστικής δύναμης.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

Άλλος θέλει να έχει την καλύτερη γυναίκα. άλλος το καλύτερο κινητό, άλλος το καλύτερο αεροβόλο, άλλος το καλύτερο ποδήλατο, άλλος την καλύτερη φωτογραφική, άλλος την καλύτερη κρέμα γάλακτος, άλλος το καλύτερο κρασί η ζωή είναι μια κλανιά, τσουφ μια μέρα πάει. Ότι άγγιξες άγγιξες.

Σωστοοοοοοός το τερμάτισες :flipout::flipout::flipout:
Πάντως σε ένα γκάλοπ συμπεριλαμβανομένου και της συζύγου που έχω κάνει για το αν θα αγόραζαν το εν λόγω κινητό εάν δεν διέθετε το μηλαράκι στην πλάτη η απάντηση ήταν ΟΧΙ καθώς επίσης δεν θα έπερναν και θήκη που να το κρύβει. Σίγουρα 2 στους 10 το αγοράζουν γιατί ξέρουν τι ζητάνε αλλά οι υπόλοιποι 8 δεν σχολιάζω..................

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

Σωστοοοοοοός το τερμάτισες :flipout::flipout::flipout:
Πάντως σε ένα γκάλοπ συμπεριλαμβανομένου και της συζύγου που έχω κάνει για το αν θα αγόραζαν το εν λόγω κινητό εάν δεν διέθετε το μηλαράκι στην πλάτη η απάντηση ήταν ΟΧΙ καθώς επίσης δεν θα έπερναν και θήκη που να το κρύβει. Σίγουρα 2 στους 10 το αγοράζουν γιατί ξέρουν τι ζητάνε αλλά οι υπόλοιποι 8 δεν σχολιάζω..................

Tο πρώτο είναι λογικό. Όπως κι εσύ φαντάζομαι δε θα αγόραζες ένα αυτοκίνητο των 40-60 χιλιάδων αν ήταν no name. Εννοείται ότι μέρος της αξίας οφείλεται στο πως έχει καθιερωθεί ο κατασκευαστής.

Το δεύτερο ασχολίαστο, ουδέποτε είχα θήκη που να φαίνεται το μηλαράκι! Πάντως έχω γνωρίσει ανθρώπους με iPhone που δεν ξέρουν καν τι είναι το App store :D

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Πλέον πληρώνεις πάρα πολλά πράγματα εννοώ ότι τα μεγάλα brandnames επενδύουν στον τρόπο ζωής ακόμα και σκέψης των καταναλωτών. Από ότι είδα ανοίγουν apple stores τεράστιων λειτουργικών εξόδων πράγμα που σημαίνει κάπως θα πληρωθούν αυτές οι επενδύσεις. Στη Γερμανία είχα πάει στην αντιπροσωπεία της Mercedes που ήταν έκθεση, καφέ, μικρό μουσείο, έβλεπες πως λειτουργούν οι κινητήρες, είχες μια αίσθηση ότι είσαι στο μέρος που δημιουργείται η τεχνολογία. Αναγκαστικά κάποιος τα πληρώνει όλα αυτά.

Θέλω να πω με εκνευρίζει ένας όμως να καμώνεται πως δεν αισθάνεται την διαφορά όταν οδηγεί ένα Mercedes, ή όταν πιάνει ένα iphone στα χέρια του σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Είναι ακριβά; Είναι. Μπορεί να αστοχήσουν σε κάποια λειτουργία φυσικά μπορεί. Αλλά όμως, πατώντας έναν διακόπτη, ψάχνοντας μια λεπτομέρεια καταλαβαίνεις και αισθάνεσαι τον κόπο την μελέτη την ποιότητα την επένδυση που έχει γίνει. Και μετά απο 3 μετά από 5 χρόνια όλη αυτή η τεχνογνωσία περνάει και στις άλλες κατασκευαστικές εταιρίες.

Τη φαταούλικη διάθεση των CEO και μετόχων των εταιρειών πληρώνεις, αφού βρίσκουν και κάνουν. Και τίποτα παραπάνω...