Overclock 3.7Ghz AMD Phenom ii x6 1055T γινεται?

Jimmy

AVClub Enthusiast
25 August 2006
779
Καλημέρα!

Θα χρειαστώ τα φώτα σας ...

Αποφάσισα να κάνω overclock χωρις να έχω εμπειρια στο θέμα απο 2.8Ghz σε 3.4Ghz για πρώτη φορά και εδώ και μια εβδομάδα δεν έχω καμια απολύτως αστάθεια (με Prime95 4 ωρες χωρις error) στο σύστημα μου το οποιο αποτελείται απο:

cpu.jpg

cashes.jpg

spd.jpg

mainboard.jpg

memory.jpg

Το ερωτημα μου ειναι το εξής: μέχρι στιγμής στα 245 τα Mhz της μνήμης μου απο 1333 επεσαν στα 1305 ανεβάζοντας ομως το FSB απο 245 σε 265 (14Χ265) = 3710Ghz τα Mhz ξεπερνάνε το οριο των 1333 (κάπου στα 1440 φτάνει) και δεν ξέρω εαν αυτό δημιουργει πρόβλημα η δεν παιζει και τοσο ρολο.

Προσπαθωντας να μην περασω το οριο των 1333 η επομενη προς τα κατω επιλογη που μου δινει εχει σαν αποτελεσμα να πεφτει κατα πολυ περιπου στα 1066.

Τι πρεπει να ρυθμισω ετσι ωστε να φτασω κοντα στα 3.7 - 3.8 χωρις προβλημα.

Να πω επισης πως έχω στο off to Turbo core technology και τα ρευματα μου ειναι ρυθμισμενα στο manual χωρις να εχω πειραξει τιμες.

Ευχαριστω,
Τζίμης

Κάνε δοκιμές τις μνήμες σου, με σταθερό το CPU σε μια φυσιολογική ταχύτητα. Βρες δηλαδή τα όρια OC της RAM. (όχι μονο σε MHZ αλλα και σε CL Που είναι σημαντικά)
Τα όρια OC του CPU Θα τα βρεις πάλι έχοντας τις μνήμες χαμηλά.
Μετά θα προσπαθήσεις για μια τιμή OC Λίγο κάτω από το maxOX CPU και κάτω maxOC RAM.

Τη σχέση μεταξύ cpu frequency και ram frequency άρα, θα τη βρεις αφου ξέρεις τα max. Στο BOIOS μπορείς να την αλλάξεις από auto σε ότι θες.

Γενικά πάντως στα 3,4 είσαι καλά, πολύ καλά, σε σχέση με το αρχικό. Αξίζει λίγο πιο πάνω στα ~3.6
Τα 3,7 θα αυξήσουν την κατανάλωση θερμοκρασίες κ.ο.κ. στα 3.9+ θα είναι πάρα πολύ ψηλά η κατανάλωση και στα 4.2+ παραπάει η κατανάλωση.
Έχεις καλή ψήκτρα ?

εχω την ιδια cpu και την δουλευω εδω και πολλά χρόνια στα 3.2. Ειναι rock stable. Τσίμπα και το voltage της κατα 0.25volt.

Στα 3.4 δεν το αφησα γιατι ετρωγα κατι freeze αραιά και που.

Σε ευχαριστώ πολυ!

Ψυκτρα έχω την CoolerMaster Hyper 212 Plus αλλα δεν πολυ καταλαβα τι να κανω, μηπως μπορεις να μου δωσεις ενα παραδειγμα?
Δλδ δεν παιζει ρολο που οι μνημες ξεπερνουν το οριο των Mhz?

Αβυσσος αυτα τα bios!

Last edited:
Σε ευχαριστώ πολυ!

Ψυκτρα έχω την CoolerMaster Hyper 212 Plus αλλα δεν πολυ καταλαβα τι να κανω, μηπως μπορεις να μου δωσεις ενα παραδειγμα?
Δλδ δεν παιζει ρολο που οι μνημες ξεπερνουν το οριο των Mhz?

Αβυσσος αυτα τα bios!

Εάν οι μνήμες σου αντέχουν σε αυτό το OC, τότε έχεις κάνει και OC τις μνήμες.
Εφόσον είναι stable και οι μνήμες, μη τις χαμηλώσεις άρα.

Η ψύκτρα σου ειναι οκ , και θεωριτικά μπορείς να ανεβάσεις αλλο λιγο το CPU-OC.

Φανταζομαι πως εαν δεν αντεχουν δεν θα ξεκινησει καθολου η θα κρασαρει γρηγορα εεε?

Αρα λοιπον μπορω ανεβαζοντας σε 265 το FSB να πιασω τα 3.7Ghz και ελαφρως ανεβασμενες τιμες στην DRAM εαν δεν κολλαει τοτε το αφηνω ως εχει.

Με ολα τα αλλα π.χ volt CPU voltage να το αφησω stock 1.3250v και σε manual mode η auto?

Φανταζομαι πως εαν δεν αντεχουν δεν θα ξεκινησει καθολου η θα κρασαρει γρηγορα εεε?

Αρα λοιπον μπορω ανεβαζοντας σε 265 το FSB να πιασω τα 3.7Ghz και ελαφρως ανεβασμενες τιμες στην DRAM εαν δεν κολλαει τοτε το αφηνω ως εχει.

Με ολα τα αλλα π.χ volt CPU voltage να το αφησω stock 1.3250v και σε manual mode η auto?

Φίλε μου εγώ σε auto δεν αφήνω κανένα OC. Ψάχνω μια μια τις τιμές. Αλλά αυτό θέλει χρόνο και κόπο, μέρες να σου πω την αλήθεια.
Βαλε και OCCT και τρέξε και από εκεί τεστ ευστάθειας. Και τελικά παίξε το αγαπημένο σου παιχνίδι για καμποσες ώρες.

Για δες επακριβώς τη RAM σου κιόλας , ποια είναι και τι συχνότητες σηκώνει μαζί με τα σχετικά CL timings . Και τι CL timings έχει τώρα.

Από την άλλη , όπως σου είπα στην αρχή, εφόσον είσαι σταθερός εκεί στα 3,4 και ram 1440, και με τόση ευκολία
Άστο εκεί, είναι καλά!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και δες και αυτόν τι μέθοδο ακολουθεί
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/amd-phenom-ii-x6-1055t-overclocking_3.html#sect0

Σε ευχαριστω και παλι!

CL timings εχει τωρα 8-8-8-21 και βρηκα οτι ο κατασκευαστης δινει 9-9-9-24.

Πολυ ωραιο αρθρο θα το ξεζουμισω.