Overscan σε Vista

Pharmex

Senior Member
18 June 2006
319
Έχω ένα σχετικά παλιό HTPC στην κρεβατοκάμαρα, όπου πρόσφατα πρόσθεσα Vista στην υπάρχουσα εγκατάσταση των XP (Media Center).
Κατέβασα και τους τελευταίους drivers της κάρτας γραφικών (6600GT) για Vista, αλλά η εικόνα δε μου γεμίζει όλο το κάδρο (σε μια 40άρα HD-Ready LCD της Sony). Το θέμα είναι ότι στα XP οι drivers είχαν επιλογή για overscan και έτσι με ανάλυση 1.200x692 γέμιζε το κάδρο. Στα Vista δεν υπάρχει αυτή η επιλογή και έτσι αναγκαστικά επιλέγω 1164x... (δε θυμάμαι ακριβώς πόσο), γιατί στα 1280x720 ή 1366x768 φεύγει έξω από τα όρια της οθόνης. Τι να κάνω;

Εχω το ιδιο ακριβως πρόβλημα (δεν γεμίζει όλο το κάδρο) με Windows Vista Ultimate, GeCube Radeon HD2600Pro σε ανάλυση 1920x1080 (60Hz) σε τηλεόραση Samsung 37Μ86.
Εχω βεβαια και πρόβλημα στην εγκατάσταση του Catalyst Control Center. Πιστεύω ότι ειναι πρόβλημα drivers και ισως πρεπει να κανουμε υπομονή να βγουν νεότεροι Catalyst ή να βγουν επιτέλους οι Omega για Vista.

Επανερχομαι καθως ειμαι καθόλα ΟΚ. Κατεβασα τους drivers απο το site της GeCube (8.4x) και τους εγκατέστησα αφού πρώτα φρόντισα να "καθαρισω" καθε ιχνος απο προηγούμενο driver. Ολα καλα τωρα, ρυθμιστηκε η κάρτα με το Catalyst Control και παιζει τελεια.
Μικρό πρόβλημα στον συγχρονισμό του ηχου (αλλα πιστευω οτι θα ειναι κάποια ρυθμιση του AC3 filter)