Ουσιώδης αναβάθμιση στην κεφαλή ενός ΤECHNICS MK2.

Καλησπέρα στην παρέα, χρόνια πολλά και καλή χρονιά με ό,τι επιθυμεί ο καθένας και κυρίως με υγεία για όλο τον κόσμο.
Η τιμή είναι ίδια με αυτή που το αγόρασα κι εγώ. 9,9 το πήρα από το συγκεκριμένο μαγαζί και μου έχει ήδη έρθει όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες πιο πάνω.
Τώρα όσον αφορά στην πρόοδο της εγκατάστασης, αναμένω τις δύο γωνιές από τον σιδερά για να τοποθετήσω επιτέλους το ράφι καθώς και το μικρό αλφαδάκι που ακόμα βρίσκεται καθ'οδόν όπως και εκατομμύρια άλλες παραγγελιες αυτήν την περίοδο....
Μεχρι στιγμής απλά άλλαξα τη θεση στις βίδες της κεφαλής και αναμένω τα υπόλοιπα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Ελπίζω να περάσατε όλοι όμορφα αυτές τις μέρες, παρά τις αντιξοότητες που όλοι μας βιώνουμε....

Καλησπέρα σε όλη την παρέα και πάλι μετά από καιρό.
Η κατασκευή ολοκληρώθηκε έχοντας αρκετή υπομονή και νομίζω με την προσδοκούσα επιτυχία καθώς ισορρόπησε απόλυτα πάνω στις σιδερένιες βάσεις και το μόνο που μένει πλέον είναι να αξιολογήσουμε με τα υπάρχοντα εργαλεία (που επιτέλους παρέλαβα μετά από ενάμιση μήνα!!!!) την κατάσταση της βελόνας και την σωστή ρύθμισή της για να ακούσω και την απόδοση της ή μη !!!
Ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Περικλή για την υπέροχη δουλειά που έκανε για να κόψει και να ενώσει τα δύο κομμάτια από το κόντρα πλακέ θαλάσσης και να το φέρει στην κατάσταση που βλέπετε, ενώ στη συνέχεια το πέρασα 3 χέρια με το λαδάκι του για να μην σκουρύνει περισσότερο από όσο φαίνεται στις φωτογραφίες.
Νομίζω πως η αναμονή άξιζε....
Άντε να δούμε τώρα και τι θα ακούσουμε....

Α ωραιο το ξύλο, χοντρό αρκετό οπότε σταθερό είναι συβ τις βάσεις.
Τελικα τι κεφαλή πηρες; η δεν πήρες; απλα ήρθανε τα εργαλεία για σωστή ρύθμιση;

πάρα πολύ όμορφη η βάση!

αλλά χωρίς παρατήρηση από μένα γίνεται;;;
δεν είναι απόλυτα ίσια και ξεβίδωσες τόσο πολύ τα μπροστινά πόδια του πικάπ;;
ειδικά στο αριστερό δεν πρέπει να έχει μείνει σπείρωμα διαθέσιμο. αν σηκώσεις το πικάπ και το ταρακουνήσεις, βλέπω το πόδι να πέφτει.
η λύση της ευθυγράμμισης του πικάπ από εκεί είναι για μένα λύση ανάγκης. δεν το συνιστώ.
ευθυγράμμησε την βάση με κάποιο τρόπο και βίδωσε τα πόδια του πικάπ τελείως μέσα στο σπείρωμα.
αν τυχόν σε ολόισια βάση το πικάπ δείχνει στραβό, κάνε αλλαγές στα πόδια μέχρι να βρεις τον κατάλληλο συνδυασμό.
το πικάπ το ελέγχουμε σε 2 κινήσεις.. πρώτα κοιτάμε τον πλίνθο και μετά το πλατώ αν συμφωνεί με τον πλίνθο.
αν δεν συμφωνεί, βγάλε-βάλε το πλατώ μέχρι να κάτσει σωστά.
αν δυσκολεύεσαι, λαδάκι ή γρασσάκι στον άξονα.

Καλησπέρα σε ολη την παρέα και παλι.
Πολύ σωστη η παρατηρηση σου ρε vlad66 και ετσι με εβαλες σε δουλειες και αφου ξεβίδωσα εκ νέου τις δυο σιδερένιες γωνιές πρόσθεσα στις κατω βίδες μερικές ροδέλες αναμεσα στον τοιχο και στο σίδερο και μετρώντας με το αλφάδι μπορεσα και το ισορρόπησα πληρως τοσο το ράφι μονο του οσο και το πικαπ πανω του έχοντας τα ποδαρακια του mk2 πληρως σφιγμένα.
Πλεον λοιπον με ολα τα απαραίτητα εργαλεία στη διάθεσή μου βάλτε με σειρα προτεραιότητας τα σωστα βηματα για μια άρτια ρύθμιση βελόνας μπας και επιτελους βγει μια ακρη σιγα σιγα.
Υπενθυμιζω πως εχω ηδη ρυθμισει τη θεση της βελόνας και το headshell με το άσπρο ειδικό εργαλειο της technics...
Ευχαριστω εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας...

Τα λουλουδια ika1961 πάντοτε βοηθούν με την παρουσία τους στην αναπαραγωγή καλύτερου ήχου και πάντα επωφελούνται στην ανθοφορία τους από την καλή και πολλή μουσική...χεχεχεχε!!!!

Καλησπέρα σε ολη την παρέα και παλι.
Πολύ σωστη η παρατηρηση σου ρε vlad66 και ετσι με εβαλες σε δουλειες και αφου ξεβίδωσα εκ νέου τις δυο σιδερένιες γωνιές πρόσθεσα στις κατω βίδες μερικές ροδέλες αναμεσα στον τοιχο και στο σίδερο και μετρώντας με το αλφάδι μπορεσα και το ισορρόπησα πληρως τοσο το ράφι μονο του οσο και το πικαπ πανω του έχοντας τα ποδαρακια του mk2 πληρως σφιγμένα.
Πλεον λοιπον με ολα τα απαραίτητα εργαλεία στη διάθεσή μου βάλτε με σειρα προτεραιότητας τα σωστα βηματα για μια άρτια ρύθμιση βελόνας μπας και επιτελους βγει μια ακρη σιγα σιγα.
Υπενθυμιζω πως εχω ηδη ρυθμισει τη θεση της βελόνας και το headshell με το άσπρο ειδικό εργαλειο της technics...
Ευχαριστω εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας...

θες να "χωθείς" στο τρυπάκι για τα καλά βλέπω....
αλφαδάκι από τον εγγλέζο πήρες;

https://www.ebay.com/itm/VTA-Azimut...031052?hash=item3fedb5720c:g:zLEAAOSwx6pYqfbq

προσοχή!! Μόνο αυτό! ούτε από τον ίδιο πωλητή άλλο αλφάδι.

IMG_1479.jpg
IMG_1480.jpg

Καλημερες.
Ναι τα έχω προμηθευτεί όλα, και το αποτέλεσμα της μέτρησης με το αλφαδακι παρατίθεται στις φωτογραφίες....

πεστο ντε ότι το πήρες... :laugh:

λοιπόν.. καταρχήν το περνάμε από έλεγχο για να δούμε αν είναι σωστό και αξιόπιστο. τα μισά που βγαίνουν από την παραγωγή ένα μικρό θεματάκι το έχουν.
το βάζεις σε μια καθαρή επιφάνεια.. το γυρίζεις λίγο λίγο και κοιτάς αν έχει πάντα την ίδια ένδειξη. αν ναι, είναι οκ.

αφου λοιπόν είναι οκ και μας λέει αυτό που βλέπουμε στην φωτό, λύσε λίγο το δακτυλίδι του κολάρου και στρίψε την κεφαλή λιγάκι αριστερά.
με το αλφαδάκι πάνω φυσικά, για να σου λέει ανά πάσα στιγμή τι γίνεται.
κρατάς την κεφαλή (άρα και όλον τον βραχίονα) με το αριστερό χέρι έξω από το πλατώ. το armlift κάτω, για να είναι ελεύθερος.
σφίξε, κατέβασε κρατώντας και κοίτα αν κάποια στιγμή η φούσκα είναι κέντρο.
όταν την δεις κέντρο, σφίξε καλά. (όχι του σκοτωμού)....
μετά βάλε τον βραχίονα να ακουμπήσει στον ακίνητο δίσκο και κοίτα τι λέει πάλι. τώρα τσεκάρεις vta..
(και κύμα να έχει ο δίσκος δεν πειράζει, άσε την βελόνα σε σημείο που ο δίσκος κάνει επαφή με το πλατώ)
από την φωτογραφία καταλαβαίνω ότι θα πρέπει να κατεβάσεις την vta μισή με μία μονάδα περίπου.

περιμένω νέες φωτό με την φούσκα στο κέντρο!
:ernaehrung004:

ΥΣ.
κάτι που ξέχασα.. βάλε τον βραχίονα κάπου στα μισά του δίσκου.
όταν το φτιάξεις καλά, βάλτον πάλι εκεί στην αρχή του δίσκου όπως στις φωτό.
αν η ένδειξη στην αρχή του δίσκου χαλάει, σημαίνει ότι το ματ "καβαλάει" την πατούρα του πλατώ και πρέπει να το αλλάξεις...

Ηλία θα στα πω από το τηλέφωνο, όμως να δείξω και εδώ πως το κάνουμε για να καταλάβουν και άλλα μέλη αν έχουν απορία..

κρατάμε το headshell ενώ είναι "λάσκα" από το δακτυλίδι και σφίγγουμε με την φυσαλίδα να είναι στο κέντρο του κύκλου.
έτσι φτιάξαμε το αζιμούθιο
000_1558[1].jpg

μετά βάζουμε την κεφαλή πάνω στον ακίνητο δίσκο και ανεβάζουμε ή κατεβάζουμε την κλίμακα της vta μέχρι να πάει η φυσαλίδα πάλι κέντρο.
000_1557[1].jpg

στις φωτογραφίες φαίνεται ότι είναι παράκεντρη, αλλά στην πραγματικότητα δεν ήταν.
απλά ήταν αδύνατο να δω στις συνθήκες φωτισμού την φυσαλίδα μέσα από την μικρή οθόνη της κάμερας που χρησιμοποίησα... κατά προσέγγιση της γωνίας πήρα τις φωτογραφίες.
το "ζουμί" είναι να καταλάβουν όσοι δεν ξέρουν την χρήση στο μικρό αυτό αλφάδι

Μια λεπτομερεια αν δεν την αναφερατε η δεν το προσεξα, οταν βαζουμε το αλφαδακι στο headshell, ρυθμιζουμε το βαρος αναγνωσης της κεφαλης, ωστε να ειναι σωστο με το αλφαδακι πανω στο headshell. Οταν τελειωσουμε με τις ρυθμισεις, αφαιρουμε το αλφαδακι και ξαναρυθμιζουμε το βαρος αναγνωσης της κεφαλης.

Αν ξεχάσουμε να σηκώσουμε τον βραχίονα με το τελείωμα της πλευράς του δίσκου,η βελόνα γυρίζει γύρω,αλλά δεν.παει στο χαρτί, γυρίζει όμως, φθείρεται;

Re: Απάντηση: Ουσιώδης αναβάθμιση στην κεφαλή ενός ΤECHNICS MK2.

Μια λεπτομερεια αν δεν την αναφερατε η δεν το προσεξα, οταν βαζουμε το αλφαδακι στο headshell, ρυθμιζουμε το βαρος αναγνωσης της κεφαλης, ωστε να ειναι σωστο με το αλφαδακι πανω στο headshell. Οταν τελειωσουμε με τις ρυθμισεις, αφαιρουμε το αλφαδακι και ξαναρυθμιζουμε το βαρος αναγνωσης της κεφαλης.

σίγουρα αυτό είναι το σωστό αλλά να πω την αμαρτία μου, βαριέμαι....:flipout:

0.20-0.25γρ ζυγίζει γμτ.. θα "γονατίσει" την ανάρτηση;;
άλλωστε πριν δω vta έχω βάλει βάρος μόνο από το cw. μπορεί να πέφτει έξω 0.2γρ προς τα κάτω οπότε μία η άλλη :flipout:

Αν ξεχάσουμε να σηκώσουμε τον βραχίονα με το τελείωμα της πλευράς του δίσκου,η βελόνα γυρίζει γύρω,αλλά δεν.παει στο χαρτί, γυρίζει όμως, φθείρεται;

όσο να'ναι...
την ξέχασες πάνω κανα βράδυ ολόκληρο;;