OYST!!!! Λαμόγια ...

Μην δαιμονοποιούμε όμως τα blog, ούτε να τα υπερεκτιμούμε. Κάθε ένας μπορεί να έχει ένα μπλοκ για να δημοσιοποιεί προσωπικές σκέψεις και απόψεις. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να το διαβάσει, ούτε αναγκάζεται να οδηγηθεί σε αυτό όταν μπαίνει στο διαδίκτυο (άρα δεν είναι το ίδιο με το να σε πιάσει στο δρόμο ένας άγνωστος και να σου αραδιάζει απόψεις.) Η ανωνυμία δεν είναι ένδειξη απουσίας ελέγχου ή κανόνων στα μπλοκ, στο τέλος, ο μπλόκερ, τα στοιχεία του οποίου λίγο-πολύ εύκολα βρίσκονται, είναι υπόλογος γι' αυτά που λέει.
Το συγκεκριμένο κείμενο βρήκα ότι είναι ένα έξυπνο κείμενο χωρίς να προσβάλει κανέναν και καταδεικνύει κάποια από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολύ νέοι όταν αναζητούν εργασία.

+1

"εσύ παρακαλάς, ας με πείσεις να σε προσλάβω..."

πόσο λίγδας, πόσο τελευταίος φτάνει να είναι κανείς για να ξεπέφτει έτσι? δεν απαιτείται άλλη σκέψη για περαιτέρω συμπεράσματα.....

Φιλε μου Dalanik,ουσιαστικα δεν διαφωνουμε,απλα καθε τι που λεγεται η γραφεται πρεπει ,οπως σωστα λες ,να κρινεται.Το ζητημα ομως ειναι αν ολοι εχουν την διαθεση και την απαραιτητη κριση να το κανουν αυτο.Η μηπως λενε,αυτο το ειδα γραμμενο,και το θεωρουν αυθωρει σωστο.Οπως ακριβως συμβαινει με τα ΜΜΕ,αν ειναι να αλλαξουμε τα ΜΜΕ με κατι της ιδιας ουσιαστικης πρακτικοτητας ειναι σαν να κανουμε μια τρυπα στο νερο.Το ζητουμενο,νομιζω,ειναι να υπαρχει ελευθερη και οχι <φιλτραρισμενη> κυκλοφορια ειδησεων -αποψεων,αλλα και γεγονοτων ουσιαστικα ελεγμενων και οχι κουτσοπολιο

1. το κείμενο στο blog φέρει στο τέλος το όνομα του εμπνευστή του - άρα, δεν είναι ανώνυμο.
2. η ύψιστη έκφραση της δημοκρατίας είναι - εκτός από την προσωπική επαφή και την ανταλλαγή απόψεων - η ύπαρξη των διαφόρων blogs και forums (όπως πχ ετούτο εδώ, το avclub) όπου ο καθένας μπορεί να εκφράσει τη γνώμη του ελεύθερα, και όχι - βεβαίως - τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ πάσης φύσεως, έντυπα ή ηλεκτρονικά, τηλεοπτικά ή ραδιοφωνικά. και, φυσικά, ουδεμία σύγκριση ή συσχετισμός ΜΜΕ και ανεξαρτήτων ιστολογίων και forums.
3. "φίλτρο" και "έλεγχο" σε ότι δημοσιεύεται, θεωρώ a priori ότι μπορεί να εφαρμόσει ο καθένας από μας. αν δεν μπορεί, δε φταίει αυτός που δημοσιεύει ένα κείμενο.
4. πατώντας πάνω στο όνομα του poster στο συγκεκριμένο blog, θα βρείτε κι άλλα - κατά την άποψή μου εμπνευσμένα - κείμενα περί πολιτικής απ'αυτόν. δε χρειάζεται να συμφωνείτε ή να διαφωνείτε μαζί του, μπορείτε πάντα να απολαύσετε το ύφος της γραφής του.
5. ραντεβού αύριο στο tiki athens. kisses ...

1. το κείμενο στο blog φέρει στο τέλος το όνομα του εμπνευστή του - άρα, δεν είναι ανώνυμο.
2. η ύψιστη έκφραση της δημοκρατίας είναι - εκτός από την προσωπική επαφή και την ανταλλαγή απόψεων - η ύπαρξη των διαφόρων blogs και forums (όπως πχ ετούτο εδώ, το avclub) όπου ο καθένας μπορεί να εκφράσει τη γνώμη του ελεύθερα, και όχι - βεβαίως - τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ πάσης φύσεως, έντυπα ή ηλεκτρονικά, τηλεοπτικά ή ραδιοφωνικά. και, φυσικά, ουδεμία σύγκριση ή συσχετισμός ΜΜΕ και ανεξαρτήτων ιστολογίων και forums.
3. "φίλτρο" και "έλεγχο" σε ότι δημοσιεύεται, θεωρώ a priori ότι μπορεί να εφαρμόσει ο καθένας από μας. αν δεν μπορεί, δε φταίει αυτός που δημοσιεύει ένα κείμενο.
4. πατώντας πάνω στο όνομα του poster στο συγκεκριμένο blog, θα βρείτε κι άλλα - κατά την άποψή μου εμπνευσμένα - κείμενα περί πολιτικής απ'αυτόν. δε χρειάζεται να συμφωνείτε ή να διαφωνείτε μαζί του, μπορείτε πάντα να απολαύσετε το ύφος της γραφής του.
5. ραντεβού αύριο στο tiki athens. kisses ...

Η μόνη μου διαφωνία είναι ό,τι και τα ΜΜΕ, κατευθυνόμενα ή μη επιτελούν το ρόλο τους στην ενημέρωση και κατά συνέπεια συμβάλουν στο μέτρο του δυαντού στην ευρύτερη ενημέρωση. Πιστεύω ότι εξάγονται αρκετά συμπεράσματα από το κείμενο ενός "δηλωμένων" πεποιθήσεων δημοσιογράφου που δεν θα γίνονταν διακριτά αν δεν ήταν γνωστές οι κοινωνικοπολιτικές του απόψεις.

Φιλε μου Dalanik,ουσιαστικα δεν διαφωνουμε,απλα καθε τι που λεγεται η γραφεται πρεπει ,οπως σωστα λες ,να κρινεται.Το ζητημα ομως ειναι αν ολοι εχουν την διαθεση και την απαραιτητη κριση να το κανουν αυτο.Η μηπως λενε,αυτο το ειδα γραμμενο,και το θεωρουν αυθωρει σωστο.Οπως ακριβως συμβαινει με τα ΜΜΕ,αν ειναι να αλλαξουμε τα ΜΜΕ με κατι της ιδιας ουσιαστικης πρακτικοτητας ειναι σαν να κανουμε μια τρυπα στο νερο.Το ζητουμενο,νομιζω,ειναι να υπαρχει ελευθερη και οχι <φιλτραρισμενη> κυκλοφορια ειδησεων -αποψεων,αλλα και γεγονοτων ουσιαστικα ελεγμενων και οχι κουτσοπολιο

Άρα συμφωνούμε και μάλιστα πλήρως στο συγγεκριμένο θέμα, ιδιέτερα για το φιλτράρισμα των απόψεων.

Μερικά ακομα στοιχεία που επιρρεάζουν την κρίση μας (τουλάχιστον την δική μου) είναι (α) όταν έχεις ήδη μία άποψη για το θέμα και έτσι απορρίπτεις κάποια άλλη από εγωισμό και μόνο, (β) όταν κάποιος γράφει / λέει κατι πολύ κοντινό μεν, σε αυτά που πιστεύεις, αλλά με πολύ καλύτερο και τεκμηριομένο λόγο. Έτσι ίσως να πέφτουμε μερικές στη παγίδα να σχολιάζουμε αρνητικά κάτι και πάλι από θέμα που σαφώς εμπλέκει το "εγώ" μας και (γ) όταν είμαστε δογματικοί σε ορισμένα πράγματα, όχι φίλτρο αλλά ούτε προσεχτική ανάγνωση κάνουμε.

Οι παραπάνω αιτίες κακής "διαχείρησης" απόψεων (και άλλες που προφανώς ξεχνάω αυτή τη στιγμή) μας οδηγούν σε κακό φιλτράρισμα, όπως πολύ σωστά γράφεις.

Προσωπικά θεωρώ τον εαυτό μου άσχετο ή στη καλύτερη περίπτωση ημιμαθή, οπότε το άλλο που λές για όσους δεν έχουν την δυνατότητα να φιλτράρουν δεν μπορώ να το καταλάβω. Το γράφω με την έννοια ότι προσωπικά δεν είμαι σίγουρος ότι κάνω σωστό "φιλτράρισμα".

Φιλικά Νίκος

ΥΓ Πολλά φιλιά στη Σαλονίκη μας... -bye-