Ούτε αναλογικό ούτε ψηφιακό σήμα. Τι συμβαίνει;

Ναι, στην Καβάλα δεν έχουμε Digea ακόμα. Ήταν που θα είχαμε από το 2010.
Παιδιά, είμαι άσχετος από συνδέσεις. Δεν ξέρω τι είναι το Ν. Ναι, το καλώδιο πανάρχαιο.
Θυμάμαι παλιά που γυρνούσαμε την κεραία και δυνάμωνε το σήμα.
Δεν ξέρω τι να κάνω.
Τι εννοείς να ενεργοποιηθεί η Nova; Δες το σπόιλερ στο πρώτο μήνυμα αν δεν βαριέσαι.

Ναι, στην Καβάλα δεν έχουμε Digea ακόμα. Ήταν που θα είχαμε από το 2010.
Παιδιά, είμαι άσχετος από συνδέσεις. Δεν ξέρω τι είναι το Ν. Ναι, το καλώδιο πανάρχαιο.
Θυμάμαι παλιά που γυρνούσαμε την κεραία και δυνάμωνε το σήμα.
Δεν ξέρω τι να κάνω.
Τι εννοείς να ενεργοποιηθεί η Nova; Δες το σπόιλερ στο πρώτο μήνυμα αν δεν βαριέσαι.
η νοβα δεν έχει σχέση με την τηλεφωνική γραμμη,θα μπορούσαν να σου ανοίξουν ξανά την κάρτα που έχεις
στείλε και ένα μήνυμα εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/111900-***-Nova-official-support-***

IMG_20140626_201728.jpg

Ορίστε η κεραία.
Τελικά είναι 10 ετών.
Πήρα και ενισχυτή το βραδάκι.
Σύνδεσα το ένα καλώδιο από τον τοίχο στον ενισχυτή και το άλλο από τον ενισχυτή στην τηλεόραση (Αντεννα εικονίδιο).
Επίσης, έβαλα και ένα κουτάκι πάνω στην κεραία. Έτσι μου είπε ο πωλητής-τεχνικός.
Διακλαδωτής λέγεται; Δεν ξέρω. Τίποτα πάλι.
Κάποια στιγμή έπιασα Σκάι με χιόνια.
Γύρισα και την κεραία σε όλες τις κατευθύνσεις αλλά τίποτα.
Παιδιά, εγώ δεν τα κάνω σωστά ή να φωνάξω τεχνικό μήπως έχει κάποιο θέμα η κεραία;

EDIT: Το κουτάκι το έβαλα μετά την φωτό στην κεραία.

Αν και από μακριά η κεραία καλή φαίνεται στη φώτο όμως βλέπω κομμένο καλώδιο?
Είναι καλό το καλώδιο σε όλο το μήκος του? στο κουτί της κεραίας το καλώδιο είναι σωστά συνδεδεμένο?
Μη την γυρνάς θα τη βάλεις να κοιτάει όπως οι άλλες και θα την αφήσεις εκεί.
Μετά περνάς στους ενισχυτές και ότι άλλο αγόρασες

Attachments

• attachment.jpg
    attachment.jpg
    84.1 KB · Views: 117
Όχι, δεν είναι κομμένο το καλώδιο.
Έτσι φαίνεται.
Φώναξα έναν τεχνικό ο οποίος μου είπε ότι η κεραία είναι εντάξει, η συνδεσμολογία εντάξει, όλα εντάξει.
Το πρόβλημα είναι επειδή στην πίσω πλευρά της φωτογραφίας υπάρχει ένα βουνό που μου κρύβει το σήμα.
Του λέω, και παλιότερα έτσι έβλεπα, όταν δεν είχα NOVA, πιάτα κτλ.
Το βουνό φταίει επιμένει.

Λοιπόν, επειδή δεν μου άρεσε η εξήγηση του, αύριο θα έρθει ένας εξουσιοδοτημένος τεχνικός της NOVA να μου πει τι γίνεται.
Θα ποστάρω αποτελέσματα.
Ως τότε, βρήκα 5-6 κανάλια με χιόνια, αφού άλλαξα το καλώδιο ώστε να συνδέεται στο πιάτο.
Αυτό πώς εξηγείται;
Τέλος πάντων.

Φίλε μου η κεραία δεν είναι εντάξει είναι ανάποδα καλά λέει ο φίλος πιο πάνω, ο τεχνικός που ήρθε την κατέβασε να τσεκάρει το καλώδιο στη κεραία? και οκ το βουνό υπάρχει, όλοι στη περιοχή σου πιάνουν με χιόνια τα κανάλια?

Παιδιά, ό,τι μου είπε ο τεχνικός σας λέω.
Αύριο -ελπίζω- να έρθει ο τεχνικός της NOVA (ο οποίος έκανε και την εγκατάσταση εξ'αρχής) για να δούμε τι συμβαίνει.
Μια διευκρίνιση.
Τι εννοείτε όταν λέτε είναι ανάποδα η κεραία;
Εννοείτε ότι το μυτερό σημείο δείχνει λάθος μεριά ή ότι έχει μπει ανάποδα όλο το κομμάτι;
Αν μπορείτε να με βοηθήσετε μέχρι να έρθει ο τεχνικός θα το εκτιμούσα.

Υ.Γ. Ok, hercoulis.

Εννοείτε ότι πρέπει να γίνει όπως στην εικόνα;
IMG_20140626_201728_avclub.jpg

Λοιπόν, κοιτώντας τους γείτονες που έχουν παρόμοια κεραία με μένα παρατήρησα ότι το ευθύ σίδερο είναι από την κάτω πλευρά.
Οπότε μάλλον είχατε δίκιο ότι ήταν ανάποδα.
Την γύρισα κανονικά λοιπόν και τώρα δεν πιάνω απολύτως τίποτα!
Πριν έπιανα κάποια κανάλια με χιόνια, τώρα τίποτα!
Τι συμβαίνει, δεν μπορώ να καταλάβω.
Λογικά είναι τα καλώδια, δεν βρίσκω άλλη εξήγηση.
Έχω απηυδήσει.
Περιμένω τον τεχνικό αύριο να δω τι θα μου πει.

Last edited by a moderator:
Πήρα και ενισχυτή το βραδάκι.
Σύνδεσα το ένα καλώδιο από τον τοίχο στον ενισχυτή και το άλλο από τον ενισχυτή στην τηλεόραση (Αντεννα εικονίδιο).
Επίσης, έβαλα και ένα κουτάκι πάνω στην κεραία. Έτσι μου είπε ο πωλητής-τεχνικός.
Διακλαδωτής λέγεται; Δεν ξέρω. Τίποτα πάλι.
Λογικά πήρες ενισχυτή ιστού. Το τμήμα του, που μπαίνει κοντά στην κεραία, το συνέδεσες στην είσοδο uhf; Επίσης, το καλώδιο που μπαίνει στο σπίτι, το έβαλες στην υποδοχή "antenna" του τροφοδοτικού;

Ναι, μάλιστα άλλαξα τη συνδεσμολογία πολλές φορές.
Έκανα και συνδυασμούς δηλαδή. Τίποτα!
Δεν βρίσκω άλλη εξήγηση από χαλασμένα καλώδια.
Εν τω μεταξύ, όταν ήταν ανάποδα η κεραία η πλακέτα του ενισχυτή ιστού ήταν ζεστή.
Σημάδι ότι δουλεύει, σωστά;
Τώρα είναι παγωμένη.
Αν είναι δυνατόν, γύρισα την κεραία σωστά και έχω μαυρίλα.

Αν οι συνδέσεις των καλωδίων είναι εντάξει, τότε το πιο πιθανό είναι να ευθύνεται η ποιότητα του καλωδίου.

Έτσι πιστεύω.
Πάντως, θα κάνω και αυτό που είπες μήπως και ξέχασα αυτόν τον συνδυασμό.
Αν είναι, θα ανεβάσω εικόνες μετά με όλα (πρίζα, ενισχυτής, tv) να μου πείτε τι παίζει.
Μήπως και δω την πρόκριση της Εθνικής από τον καναπέ μου.:firstprize:

α) Μηδενικη ληψη δεν δικαιολογειται απο κακης ποιοτητας καλωδιο, παρα μονο απο κομενο καλωδιο.
β) Πιστευω, επειδη η κεραια ηταν αναποδα, εχει παρει νερο-υγρασια το κουτακι της κεραιας και η πλακετα προσαρμογης ειναι off ή εχουν σκουριασει οι ακροδεκτες της και δεν κανουν επαφη.

Ο κύριος Καρακώστας είχε δίκιο για το UHF. Είχα ξεχάσει τον συνδυασμό.
Τώρα πιάνω λίγα κανάλια με χιόνια, άψογα τον Σκάι και όλα τα Δραμινά.
15 κανάλια περίπου. Σε γενικές γραμμές χειρότερα από όταν ήταν ανάποδα η κεραία.
Η ΝΕΡΙΤ δηλαδή βλεπόταν, τώρα όχι.
Ορίστε και οι συνδέσεις.
Στην πρώτη φωτό όταν ακουμπάω το χέρι μου στο γυμνό καλώδιο καλυτερεύει το σήμα.:flipout:

Ο τοίχος.
IMG_20140629_215057_avclub.jpg

Το καλώδιο συνδέεται στο τροφοδοτικό.
IMG_20140629_215117.jpg

Σύνδεση στον ενισχυτή ιστού.
IMG_20140629_215558.jpg

Ξέχασα και αυτήν. Είναι το καλώδιο που πάει στην TV. Η φωτό αυτή μπαίνει μετά από αυτήν με το τροφοδοτικό.
Όπως βλέπετε σύνδεσα το καλώδιο TV1 από το τροφοδοτικό στην Antenna της TV.
IMG_20140629_215217.jpg

α) Μηδενικη ληψη δεν δικαιολογειται απο κακης ποιοτητας καλωδιο, παρα μονο απο κομενο καλωδιο.
Αυτό εννοούσα. Κατάσταση καλωδίου ίσως έπρεπε να γράψω.

Ο τοίχος.
Η μούφα στο καλώδιο της κεραίας είναι τελείως λανθασμένη... Κοίταξε τι πρέπει να βάλεις στη συνημμένη φωτογραφία.
Σύνδεση στον ενισχυτή ιστού.
Παίξε λίγο με το κόκκινο κουμπάκι αριστερά - δεξιά, μήπως δεις βελτίωση.F to f.jpg

Αυτό που επισύναψες πού να το βάλω ακριβώς;
EDIT:Τα ξαναλέμε το μεσημέρι. Με καλούν.
Αν θέλετε άλλη φωτό πείτε μου.
Με έχετε βοηθήσει πολύ ως τώρα όλοι σας και σας ευχαριστώ.

Last edited:
β) Πιστευω, επειδη η κεραια ηταν αναποδα, εχει παρει νερο-υγρασια το κουτακι της κεραιας και η πλακετα προσαρμογης ειναι off ή εχουν σκουριασει οι ακροδεκτες της και δεν κανουν επαφη.
Πολύ σωστό αυτό.
Αυτό που επισύναψες πού να το βάλω ακριβώς;
Στο σημείο που είναι ενωμένο το καλώδιο που έρχεται από την κεραία με εκείνο που καταλήγει στο "ant" του τροφοδοτικού.

Στο σημείο που είναι ενωμένο το καλώδιο που έρχεται από την κεραία με εκείνο που καταλήγει στο "ant" του τροφοδοτικού.

Εννοείς να καλύψω το γυμνωμένο σημείο; Συγγνώμη, αλλά δεν το κατάλαβα.

Μπορώ να κάνω κάτι εγώ γι'αυτό ή θα χρειαστεί τεχνικός ή αλλαγή πλακέτας, δηλαδή κεραίας;
Φτιάχνεται από μένα δηλαδή;

Με αυτά τα δεδομένα κοίτα τι θα έκανα εγώ. (Και απαντώ και στα ερωτήματα σου)
Κατεβάζω την κεραία και ανοίγω το κουτάκι και καθαρίζω με οινόπνευμα τις σκουριές στις επαφές αν έχει. Κούμπωμα τέλος.
Μετά σειρά έχει ´η μούφα που σου είπε ο Σεραφείμ´.
Δηλαδή στη πρίζα όπως λες δεν έχεις κάνει καλή ένωση εκεί. Και βλέπω πως το έχεις κόψει κοντά στη τρύπα και είναι δύσκολο.
Προτείνω νέο καλώδιο το οποίο θα φεύγει από τον ενισχυτή έξω και θα καταλήγει στον ενισχυτή το μέσα.
Πάντα αποφεύγω να κόβω και να συνδέω καλώδια γιατί όσο και καλή να είναι η ένωση, όταν κοπεί κάποιες απώλειες θα τις έχει.
Αν για κάποιο λόγο δε μπορείς να αλλάξεις το καλώδιο το αφήνεις και παίρνεις το κλιπάκι αυτό και κάνεις τη σύνδεση. Τέλος και αυτό.
Αν τα κάνεις θα βελτιωθεί η λήψη και άλλο, είσαι σε δύσκολη περιοχή και πίστεψε με δεν είσαι ο μόνος γιατί υπάρχουν και χειρότερα :smile:
Πριν τα κάνεις αυτά δες τη φώτο και τερμάτισε τον ενισχυτή σου να δούμε αν έχει αποτέλεσμα έστω και έτσι.

Εκτός και αν σου τον έχει ρυθμίσει στο σημείο αυτό ο τεχνικός όπου τον αγόρασες.

Attachments

• enisxitis.jpg
    enisxitis.jpg
    148.8 KB · Views: 55