«ούτε ευρώ στην αγορά...» Πεμπτη 15/5/08 μποϊκοτάζ...

Μαζί σου είμαι ρε συ! Απλώς λέω πως αν είναι να γίνει κάτι, να γίνει σωστά, να προσπαθήσουμε να περιοριστούμε κι εμείς δηλαδή, να μην ψωνίσουμε για 2 μέρες!

;)

Απάντηση: Re: «ούτε ευρώ στην αγορά...» Πεμπτη 15/5/08 μποϊκοτάζ...

Θα ήθελα να συμμετάσχω κι εγώ στο μπουκοτάζ... μόνο που από τις 10 του μηνός είμαι ήδη άφραγκος (ενοίκιο, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ασφάλεια αυτ/του ...και ...πάρ'τον κάτω!).
:hanged:

Οποτε εσυ εισαι σιγουρα μεσα για μεσα :grinning-smiley-043:flipout:

Θυμάμαι, το '86 που ήμουν εργάτης σε μάρκετ, με το Τσερνομπίλ είχαν αδειάσει εκτός απ'τα νουνού και το ράφι με τις σερβιέτες. Δεν προλαβαίναμε να ξαναγεμίσουμε το ράφι... τις άρπαζαν απ´τα κιβώτια :flipout:

Είμαστε τόσο εθισμένοι...

Re: Απάντηση: Re: «ούτε ευρώ στην αγορά...» Πεμπτη 15/5/08 μποϊκοτάζ...

Αν δουλευεις 2 δουλειες και απο τη δευτερη σχολας στις 8 και θες μια ωρα για να γυρισεις σπιτι σου απο την κινηση, παλι καλα που προλαβαινεις κι 9 παρα πεντε να λες.........

Δουλεύω μία δουλειά αλλά σχολάω στις 9 στην καλύτερη περίπτωση... Στη χειρότερη πάω μονορούφι 2 - 3 μέρες. Σου κάνει; :p
Ε, κάποια μέρα όμως θα βρω (π.χ. Σαββάτο) και θα πάω για ψώνια...

μέσααααααααααα......
Αύριο η Λάρισα θα συμμετέχει παμψηφεί...
Είναι κλειστά η αγορά λόγω του πολιούχου της πόλης....

μέσααααααααααα......
Αύριο η Λάρισα θα συμμετέχει παμψηφεί...
Είναι κλειστά η αγορά λόγω του πολιούχου της πόλης....

Κλειστα και τα περιπτερα???:flipout:

Μήπως, θα ήτο καλή ιδέα να ισχύει πιο συχνά, διότι μια μέρα δεν τους κάνει και τίποτε.
Ασε που δεν θα ιδρώσει καν το αυτάκι τους.

Η αγορά δεν θα καταλάβει τίποτα αν το ποσό που διαθέσουμε στην εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση μείνει σταθερό. Στη χειρότερη περίπτωση, κάποιοι μικροϋπάλληλοι θα στερηθούν κάποια φιλοδωρήματα, κάποιες υπερωρίες ή ακόμα και ημερομίσθια.

Μποϋκοτάζ σημαίνει προσωρινή στέρηση του αγαθού που επιθυμούμε, ώστε να στερηθεί έσοδα η επιχείρηση-στόχος. Αν μας ενοχλούν οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν παιδική εργασία, δεν αγοράζουμε το προϊόν Α από αυτούς, αλλά το (ενδεχομένως υποδεέστερο ή ακριβότερο) Β από τον ανταγωνιστή. Αν μας ενοχλεί η πολιτική του καταστήματος Α, αγοράζουμε από το αξιοπρεπέστερο Β. Αν θεωρούμε ότι υπάρχει καρτέλ στην τάδε κατηγορία προϊόντων, δεν αγοράζουμε καθόλου αυτό το προϊόν.

Ως εκ τούτου, την αποχή από αγορές για μία ημέρα, μόνο ως άσκηση ετοιμότητας τη βλέπω.

Μερικες φορες ειμαστε λιγο μονοχνωτοι η μου φαινεται?
Στο αντιστοιχο που κληθηκαμε ολοι να κλεισουμε τα φωτα δεν συμμετειχατε??? Ειπατε δεν ξανααναβω φως για ενα μηνα???

Ειλικρινα δεν σας καταλαβαινω.
Μερικες φορες νομιζουμε οτι ασκουμε "κριτικη" η δηλωνουμε την "αντιδραση" μας μονο και μονο επειδη κανουμε "αντιδραστικες θεωριες".

Δυστυχως αυτα δεν πιανουν πλεον. Εδω κοντευουν οπως λετε να μην πιανουν και οι πραξεις.........

Ασκηση θελετε να το πουμε , ασκηση λοιπον. Η ΟΥΣΙΑ ειναι οτι πρεπει να δηλωσουμε παρων σε οτι εκδηλωση διαμαρτυριας γινεται και με οποιον τροπο.
Εκτιμω οτι δεν μας μενει τιποτα αλλο πλεον.....

Χρήστο, η ουσία, κατ' εμέ βέβαια, είναι να αντιδράς με τον τρόπο που αρμόζει στο πρόβλημα που σε απασχολεί.

Αν εσύ θες να αγοράσεις ένα μπουκάλι γάλα και αντί να το αγοράσεις αύριο, το αγοράσεις από σήμερα, ούτε το κατάστημα, ούτε η γαλακτοβιομηχανία, ούτε ο παραγωγός θα θιγούν. Θα θιγεί μόνο ο υπάλληλος που θα τον στείλει ο καταστηματάρχης σπίτι του μερικές ώρες νωρίτερα από το κανονικό.

Τώρα κατά της ακρίβειας γενικώς και αορίστως, τι να μπορείς να κάνεις; Ε, το πρώτο είναι να κόψεις τα πιο ακριβά. Να πιεις καφέ στο Μήτσο και όχι στα Αστροδόλλαρα. Να πας σινεμά στο Άπλετον και όχι στο Plexorama. Να ψωνίσεις από το στοκατζήδικο και όχι από το Tanassi Kamini. Να αγοράσεις HD DVD και όχι Blu-ray (δεν ξεχνώ κ.τλ. :p).

Χρήστο, η ουσία, κατ' εμέ βέβαια, είναι να αντιδράς με τον τρόπο που αρμόζει στο πρόβλημα που σε απασχολεί.

Αν εσύ θες να αγοράσεις ένα μπουκάλι γάλα και αντί να το αγοράσεις αύριο, το αγοράσεις από σήμερα, ούτε το κατάστημα, ούτε η γαλακτοβιομηχανία, ούτε ο παραγωγός θα θιγούν. Θα θιγεί μόνο ο υπάλληλος που θα τον στείλει ο καταστηματάρχης σπίτι του μερικές ώρες νωρίτερα από το κανονικό.

Τώρα κατά της ακρίβειας γενικώς και αορίστως, τι να μπορείς να κάνεις; Ε, το πρώτο είναι να κόψεις τα πιο ακριβά. Να πιεις καφέ στο Μήτσο και όχι στα Αστροδόλλαρα. Να πας σινεμά στο Άπλετον και όχι στο Plexorama. Να ψωνίσεις από το στοκατζήδικο και όχι από το Tanassi Kamini. Να αγοράσεις HD DVD και όχι Blu-ray (δεν ξεχνώ κ.τλ. :p).

Δεν διαφωνω με τα παραπανω.
Απλα θεωρω οτι πλεον με τετοιο αδιεξοδο, διοτι περι αδιεξοδου προκειται, οφειλω να δηλωνω τη δυσαρεσκεια μου με οποιο τροπο κι οποτε μπορω.
Δατς ιτ..

Μερικες φορες ειμαστε λιγο μονοχνωτοι η μου φαινεται?
Στο αντιστοιχο που κληθηκαμε ολοι να κλεισουμε τα φωτα δεν συμμετειχατε??? Ειπατε δεν ξανααναβω φως για ενα μηνα???

Ειλικρινα δεν σας καταλαβαινω.
Μερικες φορες νομιζουμε οτι ασκουμε "κριτικη" η δηλωνουμε την "αντιδραση" μας μονο και μονο επειδη κανουμε "αντιδραστικες θεωριες".

Δυστυχως αυτα δεν πιανουν πλεον. Εδω κοντευουν οπως λετε να μην πιανουν και οι πραξεις.........

Ασκηση θελετε να το πουμε , ασκηση λοιπον. Η ΟΥΣΙΑ ειναι οτι πρεπει να δηλωσουμε παρων σε οτι εκδηλωση διαμαρτυριας γινεται και με οποιον τροπο.
Εκτιμω οτι δεν μας μενει τιποτα αλλο πλεον.....
+1000

Θα ήθελα να συμμετάσχω κι εγώ στο μπουκοτάζ... μόνο που από τις 10 του μηνός είμαι ήδη άφραγκος (ενοίκιο, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ασφάλεια αυτ/του ...και ...πάρ'τον κάτω!).
:hanged:

Τι κάνεις και σου κρατάνε τόσο? Δεν τα καταφέρνω με τίποτα...:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Εγώ θα πρότεινα και τη Παρασκευή στο καπάκι δεύτερη μέρα.
Ανοίξτε κανα ντουλαπάκι.. όλο και κάποιο πακέτο μακαρόνια ή χυλοπίτες θα υπάρχει για το διήμερο. Δεν θα πεθάνουμε κιόλας από καμιά στέρηση.
Το βρίσκω πολύ οκ σαν κίνηση. Οι προσπάθειες να μας αποτρέψουν θα είναι πολλές, αλλά έτσι κι αλλιώς πάλι ρεύμα θα κάψουμε, πάλι τηλέφωνα θα κάνουμε... Κι εννοείται οι καπνιστές να το ξεχάσουν 2 μερούλες, σιγά τη στέρηση!

Μέσα εννοείται!
Για μένα διήμερο.. Τέλος.

Όποιον επίσης αντιληφθώ να αγοράζει κάτι σαχλαμαρίστικο ενώ ξέρει περί μποϋκοτάζ, αυτόματα τον βάζω στη λίστα των πολυεκατομυριούχων με κάθε συνέπεια αυτό...:a0210:

Όποιον επίσης αντιληφθώ να αγοράζει κάτι σαχλαμαρίστικο ενώ ξέρει περί μποϋκοτάζ, αυτόματα τον βάζω στη λίστα των πολυεκατομυριούχων με κάθε συνέπεια αυτό...:a0210:

Σωστα. Εννοειται οτι "απαγορευονται" και τα "add to cart"...-bye-

Αχχ και το Μετρόπολις μετράει ???:BDGBGDB55:

Θα συμφωνήσω με τον Φώτη και τον Λευτέρη.

Αυτά της ''1 ημέρας'' δεν έχουν κανένα νόημα.

Θέλει σοβαρή αντιμετώπιση το θέμα η οποία όμως απαιτεί πολλών μορφών θυσίες τις οποίες οι περισσότεροι απλώς δεν είναι διατιθέμενοι να κάνουν.

Αλλά τι να λέμε τώρα;

Εδώ το 70+% του πληθυσμού συνεχίζει να ψηφίζει τους υπεύθυνους για αυτό (μεταξύ πολλών άλλων βέβαια) το χάλι.

Το μποϋκοτάζ της μίας ημέρας μας μάρανε.

Συριε εχεις να κανεις καποια δικη σου προταση?
Εγω δεν βλεπω ενναλακτικες λυσεις.
Εδω η κρατικη τηλεοραση εδιωξε τον Κουλογλου λογω του ρεπορταζ της γεννιας των 700ε.
Εχουμε ηδη παρει την κατρακυλα η οποια θα εχει τελιωμο μονο με ενα μεγαλο ΜΠΑΜ.Το πως θα εκφραστει αυτο μου ειναι αγνωστο.Το μονο που ξερω ειναι οτι η γεννια μας αντεχει και αλλη πιεση.Τα παιδια μας και τα εγγονια μας δεν ξερω αν θα αντεξουν και πως θα αντιδρασουν, αλλα θα το κανουν.
Οσο (κατα)πιεζεις καποιους , καποια στιγμη σιγουρα θα γυρισει προς τα πισω.
Εγω προσωπικα κανω οτι μπορω και αυριο θα μποικοταρω αλλα ξερω οτι η τυχη (μου/μας) δεν βρισκεται στα χερια της δικης μας γεννιας.