«ούτε ευρώ στην αγορά...» Πεμπτη 15/5/08 μποϊκοτάζ...

Χρήστο σόρυυ για το σχετικό-άσχετο του θέματος αλλά,

εγώ θα πρότεινα -και πάλι- να μην κατέβουμε στις εκλογές !!!

κι όταν τελικά έπρεπε να ψηφίσουμε στις επαναληπτικές, οι δυο μεγάλοι να μην υπήρχαν ούτε κατα διάνοια στην σκέψη μας ............

δεν πάει άλλο ρε παιδιά, έχει ξεφτιλιστεί το θέμα !!!!!!!!!!

Συριε εχεις να κανεις καποια δικη σου προταση?
Εγω δεν βλεπω ενναλακτικες λυσεις.
Εδω η κρατικη τηλεοραση εδιωξε τον Κουλογλου λογω του ρεπορταζ της γεννιας των 700ε.
Εχουμε ηδη παρει την κατρακυλα η οποια θα εχει τελιωμο μονο με ενα μεγαλο ΜΠΑΜ.Το πως θα εκφραστει αυτο μου ειναι αγνωστο.Το μονο που ξερω ειναι οτι η γεννια μας αντεχει και αλλη πιεση.Τα παιδια μας και τα εγγονια μας δεν ξερω αν θα αντεξουν και πως θα αντιδρασουν, αλλα θα το κανουν.
Οσο (κατα)πιεζεις καποιους , καποια στιγμη σιγουρα θα γυρισει προς τα πισω.
Εγω προσωπικα κανω οτι μπορω και αυριο θα μποικοταρω αλλα ξερω οτι η τυχη (μου/μας) δεν βρισκεται στα χερια της δικης μας γεννιας.
Μάλλον δεν έχεις συνειδητοποιήσει την δύναμη αλλά και ταυτόχρονα την υποχρέωση (προς τον εαυτό σου, τα παιδιά σου αλλά και όλους τους υπόλοιπους – γιατί έχουμε δημοκρατία και (καλώς φυσικά) κυβερνά η πλειοψηφία) σου ως ψηφοφόρος.

Αλλά ακόμα και σε καθημερινό επίπεδο, ήδη αναφέρθηκαν παραπάνω, από τα παιδιά στα οποία αναφέρθηκα, πιο ουσιαστικές λύσεις.

Συμπέρασμα: Διάβαζε πριν ποστάρεις – Κάνε κάτι με την ψήφο σου! :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: «ούτε ευρώ στην αγορά...» Πεμπτη 15/5/08 μποϊκοτάζ...

Παει και παραπαει.
Ακομα ειναι νωρις.

μα εμείς έτσι κι αλλιώς είμαστε καμένο χαρτί !
απλά ορμώμενος απο δικό σου ποστ που αναφέρθηκες στα παιδιά μας το έγραψα ....

καμμένη γη θα τους αφήσουμε και είναι αμαρτία !!!

Απάντηση: Re: «ούτε ευρώ στην αγορά...» Πεμπτη 15/5/08 μποϊκοτάζ...

Μάλλον δεν έχεις συνειδητοποιήσει την δύναμη αλλά και ταυτόχρονα την υποχρέωση (προς τον εαυτό σου, τα παιδιά σου αλλά και όλους τους υπόλοιπους – γιατί έχουμε δημοκρατία και (καλώς φυσικά) κυβερνά η πλειοψηφία) σου ως ψηφοφόρος.

Αλλά ακόμα και σε καθημερινό επίπεδο, ήδη αναφέρθηκαν παραπάνω, από τα παιδιά στα οποία αναφέρθηκα, πιο ουσιαστικές λύσεις.

Συμπέρασμα: Διάβαζε πριν ποστάρεις – Κάνε κάτι με την ψήφο σου! :p

Καλα, αν εσυ εισαι ενταξει με την ψηφο που εριξες, κανενα προβλημα.
Αλλα πιστευω οτι παιζουμε με τις "θεωριουλες" παλι.....

Re: Απάντηση: Re: «ούτε ευρώ στην αγορά...» Πεμπτη 15/5/08 μποϊκοτάζ...

Αλλα πιστευω οτι παιζουμαι με τις "θεωριουλες" παλι.....
Αν και δεν νομίζω ότι σε αφορά αλλά ούτε και έχει σχέση με το θέμα, να σου πω ότι προφανώς και είμαι απολύτως ʽεντάξειʼ.

Και φυσικά αυτό ισχύει με όλες τις ψήφους μου και όχι μόνο με την τελευταία.

Όσο για τις ʽθεωριούλεςʼ και τα ʽπάλιʼ, μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις (ανάλογα βέβαια με όσα μπορείς να γνωρίζεις για τους άλλους – με βάση αυτό θα έλεγα λοιπόν καλύτερα μην κρίνεις εξʼ ιδίων τʼ αλλότρια).

Last edited:
Το θεμα ειναι με την ψηφο μου οχι να δειξω δυσαρεσκεια στους δυο μεγαλους, αλλα να ΕΧΩ να επιλεξω σε μια αλλη τριτη καθαρη επιλογη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: «ούτε ευρώ στην αγορά...» Πεμπτη 15/5/08 μποϊκοτάζ...

Αν και δεν νομίζω ότι σε αφορά, να σου πω ότι προφανώς και είμαι απολύτως ʽεντάξειʼ.

Και φυσικά αυτό ισχύει με όλες τις ψήφους μου και όχι μόνο με την τελευταία.

Όσο για τις ʽθεωριούλεςʼ και τα ʽπάλιʼ, μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις (ανάλογα βέβαια με όσα μπορείς να γνωρίζεις για τους άλλους – με βάση αυτό θα έλεγα λοιπόν καλύτερα μην κρίνεις εξʼ ιδίων τʼ αλλότρια).

Οπως μαλλον δεν καταλαβες, δεν εκρινα τιποτα και κανεναν.

Συμπέρασμα: Διάβαζε πριν ποστάρειςΣυνεχιζε να κανεις αυτο που κανεις με την ψήφο σου! :p

Συριε εχεις να κανεις καποια δικη σου προταση?
Εγω δεν βλεπω ενναλακτικες λυσεις.
Εδω η κρατικη τηλεοραση εδιωξε τον Κουλογλου λογω του ρεπορταζ της γεννιας των 700ε.
Εχουμε ηδη παρει την κατρακυλα η οποια θα εχει τελιωμο μονο με ενα μεγαλο ΜΠΑΜ.Το πως θα εκφραστει αυτο μου ειναι αγνωστο.Το μονο που ξερω ειναι οτι η γεννια μας αντεχει και αλλη πιεση.Τα παιδια μας και τα εγγονια μας δεν ξερω αν θα αντεξουν και πως θα αντιδρασουν, αλλα θα το κανουν.
Οσο (κατα)πιεζεις καποιους , καποια στιγμη σιγουρα θα γυρισει προς τα πισω.
Εγω προσωπικα κανω οτι μπορω και αυριο θα μποικοταρω αλλα ξερω οτι η τυχη (μου/μας) δεν βρισκεται στα χερια της δικης μας γεννιας.

Σχετικά με τις προτάσεις, αν ένα θέμα είναι μεμονωμένο και με γνωστό υπαίτιο, π.χ. κερδοσκοπία στη βενζίνη, καρτέλ γάλακτος, παίρνεις τα ΜΜΜ και κόβεις το γάλα για μια εβδομάδα. Αν σε ενοχλεί που έφυγε ο Κούλογλου (καταρχήν θα έπρεπε να τον έβλεπες για να σε ενοχλεί), κάνε μποϋκοτάζ στα κρατικά κανάλια μέχρι να γυρίσει. Ακόμα και αν στη θέση του βάλει Lost ή Desperate Housewives.

Αν πάλι μιλάμε για την ακρίβεια γενικά, που έχει να κάνει τόσο με την επιδρομή του καπιταλισμού έξωθεν, όσο και με την αδιαφορία μας για την αντιμετώπισή του, η πρόταση δεν είναι ένα μποϋκοτάζ, είναι αλλαγή τρόπου ζωής: Αν το 1 που έβγαλες σήμερα δεν πάει στο δάνειο για το SUV αλλά σε ένα οικονομικότερο ψυγείο ή έστω σε ένα βιβλίο, κάτι θα αλλάξει.

Για την μετακύλιση της πίεσης στις επόμενες γενιές συμφωνώ. Για το μεγάλο μπαμ δεν είμαι πολύ σίγουρος. Κάποιοι καλύτεροι από εμάς το προέβλεψαν πολύ νωρίτερα και ακόμα περιμένουμε.

Re: Απάντηση: Re: «ούτε ευρώ στην αγορά...» Πεμπτη 15/5/08 μποϊκοτάζ...

Αλλα πιστευω οτι παιζουμε με τις "θεωριουλες" παλι.....

Browser να σου πω τι γίνεται..
Ο Έλληνας το μόνο που ξέρει καλά είναι να το παίζει έξυπνος. Όταν λοιπόν ακούσει κάτι έξυπνο, θα προσπαθήσει να γεννήσει κάτι εξυπνότερο... με τελικό αποτέλεσμα αυτή η διόγκωση της "εξυπνάδας" να μας χαρακτηρίζει σαν "ψευτόμαγκες". Όταν λοιπόν δεν είμαστε σε θέση να ξεχωρίσουμε απλά κατανοητά πράγματα και αναλωνόμαστε σε θεωρίες που σκάνε μύτη για να σκεπάσουν την ατάκα του διπλανού, τότε ας μην περιμένουμε πολλή προκοπή.
Στασιμότητα λοιπόν, αυτό ζητάμε από μόνοι μας.

Κι αυτό να ξέρεις καλλιεργείται...

Το θεμα ειναι με την ψηφο μου οχι να δειξω δυσαρεσκεια στους δυο μεγαλους, αλλα να ΕΧΩ να επιλεξω σε μια αλλη τριτη καθαρη επιλογη.
Καλά, ας μην αρχίσουμε τώρα τα πολιτικά.

Και εντελώς απλοϊκά να το δεις, θεωρώ ότι είναι το λιγότερο παρανοϊκό να συνεχίζει κανείς να ψηφίζει αυτούς που γνωρίζει ότι είναι υπεύθυνοι για μύρια όσα δεινά της χώρας (ακόμα και επειδή δεν βρίσκει εναλλακτική επιλογή που να τον καλύπτει).

Μέχρι εκεί.

Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει ότι καταλαβαίνει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: «ούτε ευρώ στην αγορά...» Πεμπτη 15/5/08 μποϊκοτάζ...

Οπως μαλλον δεν καταλαβες, δεν εκρινα τιποτα και κανεναν.

Συμπέρασμα: Διάβαζε πριν ποστάρειςΣυνεχιζε να κανεις αυτο που κανεις με την ψήφο σου! :p
ΟΚ Χρήστο, θα κοιτάξω να ξεσκονίσω τα Ελληνικά μου.

Whatever TM (που λέει κι ο Κούλης :p)

Φιλε Lepton, την ΕΡΤ την πληρωνω ετσι και αλλιως βλεπω δεν την βλεπω.
Δεν μου αρεσει το παραδειγμα σου με το SUV και το ψυγειο..
Γιατι να δεχομαι συνεχως καταπιεση, να την ανεχομαι και να προσπαθω συνεχως να ζω/επιβιωνω με κατι λιγοτερο απο αυτα που παντα συνηθιζα?

EDIT: Συριε ,δεν ειπα ποιον και τι ψηφιζω.Ειπα οτι δεν υπαρχουν επιλογες...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: «ούτε ευρώ στην αγορά...» Πεμπτη 15/5/08 μποϊκοτάζ...

Browser να σου πω τι γίνεται..
Ο Έλληνας το μόνο που ξέρει καλά είναι να το παίζει έξυπνος. Όταν λοιπόν ακούσει κάτι έξυπνο, θα προσπαθήσει να γεννήσει κάτι εξυπνότερο... με τελικό αποτέλεσμα αυτή η διόγκωση της "εξυπνάδας" να μας χαρακτηρίζει σαν "ψευτόμαγκες". Όταν λοιπόν δεν είμαστε σε θέση να ξεχωρίσουμε απλά κατανοητά πράγματα και αναλωνόμαστε σε θεωρίες που σκάνε μύτη για να σκεπάσουν την ατάκα του διπλανού, τότε ας μην περιμένουμε πολλή προκοπή.
Στασιμότητα λοιπόν, αυτό ζητάμε από μόνοι μας.

Κι αυτό να ξέρεις καλλιεργείται...

Δεν εχεις καθολου αδικο Κωστη. Δυστυχως....

Πάντως θα ήταν πολύ ωραίο αν αύριο 3-4 εκατομμύρια Έλληνες δεν χάλαγαν ούτε φράγκο...

Μόνο ο ατομικός μας κάλος είναι ικανός να το αποτρέψει.
Επιτέλους, κάντε κάτι ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ!

Σχετικά με τις προτάσεις, αν ένα θέμα είναι μεμονωμένο και με γνωστό υπαίτιο, π.χ. κερδοσκοπία στη βενζίνη, καρτέλ γάλακτος, παίρνεις τα ΜΜΜ και κόβεις το γάλα για μια εβδομάδα. Αν σε ενοχλεί που έφυγε ο Κούλογλου (καταρχήν θα έπρεπε να τον έβλεπες για να σε ενοχλεί), κάνε μποϋκοτάζ στα κρατικά κανάλια μέχρι να γυρίσει. Ακόμα και αν στη θέση του βάλει Lost ή Desperate Housewives.

Αν πάλι μιλάμε για την ακρίβεια γενικά, που έχει να κάνει τόσο με την επιδρομή του καπιταλισμού έξωθεν, όσο και με την αδιαφορία μας για την αντιμετώπισή του, η πρόταση δεν είναι ένα μποϋκοτάζ, είναι αλλαγή τρόπου ζωής: Αν το 1 που έβγαλες σήμερα δεν πάει στο δάνειο για το SUV αλλά σε ένα οικονομικότερο ψυγείο ή έστω σε ένα βιβλίο, κάτι θα αλλάξει.

Για την μετακύλιση της πίεσης στις επόμενες γενιές συμφωνώ. Για το μεγάλο μπαμ δεν είμαι πολύ σίγουρος. Κάποιοι καλύτεροι από εμάς το προέβλεψαν πολύ νωρίτερα και ακόμα περιμένουμε.

Ε, μην την στολίσουμε την κουβέντα με αλληλοκατηγορίες, έτσι;

Εγω θα ελεγα να μην προκαλουμαι και με ειρωνιες ομως Λευτερη μου. Ασχετα το πως ειναι "στολισμενες" μεσα στα κειμενα.....

Θενκς !

καλη ενεργεια θα ηταν εκεινη με το κατεβασμα των διακοπτων της ΔΕΗ στα σπιτια μας.Αν παθαινε η ΔΕΗ καμμια πλακα τοτε θα σοβαρευε και ολοι οι υπολοιποι θα μας σεβοντουσαν λιγο περισσοτερο.

καλη ενεργεια θα ηταν εκεινη με το κατεβασμα των διακοπτων της ΔΕΗ στα σπιτια μας.Αν παθαινε η ΔΕΗ καμμια πλακα τοτε θα σοβαρευε και ολοι οι υπολοιποι θα μας σεβοντουσαν λιγο περισσοτερο.

Αυτο θα το κανουμε αλλη φορα πιο οργανωμενα.

Θα οργανωσουμε ενα ΜΑΖΙΚΟ κλεισιμο διακοπτων συγκεκριμενη ωρα, συγκεκριμενο δευτερολεπτο, να πανε τα φορτια πατο και η ταση στα υψη να τρεχουνε. Και να παθουνε και ζημια.
Να δεις μετα που θα θυμηθουν του κοσμου τις ηλεκτρικες συσκευες που τις αχριστευουν καθε λιγο και λιγακι.....
Αστους να καλοκαιριασει και να δουλευουν aircondition μεσημερι και θα οργανωθουμε.
Δε θελει πολυ, και 10 λεπτακια φτανουν.......:fahne90:

Πολλοί θα νοιώσουν μ@λ@κες αν αύριο την ώρα που θέλουν να ξοδέψουν σκεφτούν "μα είπα δεν ψωνίζω σήμερα... εχμ... μα καλά και τι θα γίνει μόνο από μένα θα σωθούμε?"...

Δυστυχώς δεν νοιώθουν το ίδιο μ@λ@κες όταν ακριβοπληρώνουν.