«ούτε ευρώ στην αγορά...» Πεμπτη 15/5/08 μποϊκοτάζ...

Απάντηση: Re: «ούτε ευρώ στην αγορά...» Πεμπτη 15/5/08 μποϊκοτάζ...

Φιλε Lepton, την ΕΡΤ την πληρωνω ετσι και αλλιως βλεπω δεν την βλεπω.
Δεν μου αρεσει το παραδειγμα σου με το SUV και το ψυγειο..
Γιατι να δεχομαι συνεχως καταπιεση, να την ανεχομαι και να προσπαθω συνεχως να ζω/επιβιωνω με κατι λιγοτερο απο αυτα που παντα συνηθιζα?

EDIT: Συριε ,δεν ειπα ποιον και τι ψηφιζω.Ειπα οτι δεν υπαρχουν επιλογες...

Και η ΕΡΤ έχει διαφημίσεις, όμως, και την απασχολεί η AGB.

Στο παράδειγμα με το SUV και το ψυγείο έχουμε από τη μία ένα ακριβό σε κτήση και συντήρηση προϊόν που επιβαρύνει το περιβάλλον χωρίς να κάνεις σχεδόν ποτέ χρήση των επιπλέον δυνατοτήτων του. Από την άλλη, έχεις μία επένδυση που άμεσα σου εξοικονομεί χρήματα και διοξείδιο του άνθρακα. Επίσης, ανέφερα και το βιβλίο, που ενδέχεται να σε πείσει ότι ένα κιλό βιβλία σου αυξάνει περισσότερο την ποιότητα ζωής από ένα κιλό ζάντολάστιχα - και είναι και φτηνότερο!

Από εκεί και πέρα, δεν μίλησα για ανοχή της οποιασδήποτε καταπίεσης. Αλλά για σωστή αντίδραση στο σωστό πρόβλημα.

Εγω θα ελεγα να μην προκαλουμαι και με ειρωνιες ομως Λευτερη μου. Ασχετα το πως ειναι "στολισμενες" μεσα στα κειμενα.....

Αν κάποιος διαπίστωσε ειρωνεία στα λεγόμενά μου, ζητώ συγγνώμη. Τίποτα από όσα είπα δεν απευθυνόταν προσωπικά σε κάποιον.

Αμα μπορουσαμε μια μερα να μην πατησει κανεις σε βενζιναδικο....
ΚΑΝΕΙΣ ομως...

Αυτο θα το κανουμε αλλη φορα πιο οργανωμενα.

Θα οργανωσουμε ενα ΜΑΖΙΚΟ κλεισιμο διακοπτων συγκεκριμενη ωρα, συγκεκριμενο δευτερολεπτο, να πανε τα φορτια πατο και η ταση στα υψη να τρεχουνε. Και να παθουνε και ζημια.
Να δεις μετα που θα θυμηθουν του κοσμου τις ηλεκτρικες συσκευες που τις αχριστευουν καθε λιγο και λιγακι.....
Αστους να καλοκαιριασει και να δουλευουν aircondition μεσημερι και θα οργανωθουμε.
Δε θελει πολυ, και 10 λεπτακια φτανουν.......:fahne90:

Με αυτό δεν συμφωνώ καθόλου. Ναι, ζημιά θα υπάρξει και μεγάλη. Το θέμα είναι ότι αυτοί που θα την πάθουν είμαστε εμείς. Τουλάχιστον μέχρι να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ.

Αν κάποιος διαπίστωσε ειρωνεία στα λεγόμενά μου, ζητώ συγγνώμη. Τίποτα από όσα είπα δεν απευθυνόταν προσωπικά σε κάποιον.

Κανενα προβλημα Λευτερη..

...οπως επισης κανενα προβλημα δεν εχω με τα βιβλια. Ισα ισα μαλιστα.
Αλλα

η ποιοτητα ζωης θα προελθει απο τη γνωση της πραγματικοτητας.
Της πραγματικοτητας που ζουμε στην καθημερινοτητα μας.
Και ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτη δεν ειναι γραμμενη σε κανενα βιβλιο φιλε.

Αμα μπορουσαμε μια μερα να μην πατησει κανεις σε βενζιναδικο....
ΚΑΝΕΙΣ ομως...

Βρε συ Ντίνο, εδώ μιλάμε να μη πατήσει πουθενά για μια μέρα.. (εγώ θα το κάνω για δυο... μου αρέσει η υπερβολή:D )
Το βενζινάδικο μας φταίει μόνο?

η ποιοτητα ζωης θα προελθει απο τη γνωση της πραγματικοτητας.
Της πραγματικοτητας που ζουμε στην καθημερινοτητα μας.
Και ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτη δεν ειναι γραμμενη σε κανενα βιβλιο φιλε.

Διαφωνώ. Αφενός επειδή υπάρχουν πολλά βιβλία που καυτηριάζουν την πραγματικότητα (από το Κεφάλαιο του Μαρξ μέχρι το Λοστρέ του Χρηστίδη), αφετέρου επειδή η ευχαρίστηση που έλαβα από το τελευταίο βιβλίο που διάβασα ήταν πολύ μεγαλύτερη από τις βόλτες που έχω κάνει με την οροφή του cabrio κατεβασμένη.

Διαφωνώ. Αφενός επειδή υπάρχουν πολλά βιβλία που καυτηριάζουν την πραγματικότητα (από το Κεφάλαιο του Μαρξ μέχρι το Λοστρέ του Χρηστίδη), αφετέρου επειδή η ευχαρίστηση που έλαβα από το τελευταίο βιβλίο που διάβασα ήταν πολύ μεγαλύτερη από τις βόλτες που έχω κάνει με την οροφή του cabrio κατεβασμένη.

Επειδη ειμαι και λιγο ασχετος, ποτε γραφτηκαν αυτα ?

Το Κεφάλαιο το 1867. Το Λοστρέ (μυθιστόρημα ιδιαίτερα καυστικό για την νεοελληνική πραγματικότητα), κάπου αρχές της δεκαετίας μας.

Το Κεφάλαιο το 1867. Το Λοστρέ (μυθιστόρημα ιδιαίτερα καυστικό για την νεοελληνική πραγματικότητα), κάπου αρχές της δεκαετίας μας.

Ε τοτε απο μενα μπορεις να διαφωνεις οσο θες. :ernaehrung004:

Εγω αυριο δεν ψωνιζω ΟΥΤΕ βιβλιο !!

Re: Απάντηση: «ούτε ευρώ στην αγορά...» Πεμπτη 15/5/08 μποϊκοτάζ...

Θυμάμαι, το '86 που ήμουν εργάτης σε μάρκετ, με το Τσερνομπίλ είχαν αδειάσει εκτός απ'τα νουνού και το ράφι με τις σερβιέτες. Δεν προλαβαίναμε να ξαναγεμίσουμε το ράφι... τις άρπαζαν απ´τα κιβώτια :flipout:

Είμαστε τόσο εθισμένοι...

Καλά ρε φίλε εσύ πιστεύεις οτί φταίει η κάθε κυρά κατίνα που το έκανε αυτό ????
Οι αυτοί που της έκαναν πλύση στο μυαλό ότι τα πάντα εξαρτώνται απο μία σερβιέτα????

Απάντηση: Re: Απάντηση: «ούτε ευρώ στην αγορά...» Πεμπτη 15/5/08 μποϊκοτάζ...

Καλά ρε φίλε εσύ πιστεύεις οτί φταίει η κάθε κυρά κατίνα που το έκανε αυτό ????
Οι αυτοί που της έκαναν πλύση στο μυαλό ότι τα πάντα εξαρτώνται απο μία σερβιέτα????

Εγω παντως δεν ριχνω το φταιξιμο σε αυτους που εκμεταλευτηκαν την κατασταση, αλλα σε αυτους που την δημιουργησαν, της επετρεψαν να συνεχιστει και ποσο μαλλον που δεν αντιδρουν με κανενα τροπο κατα της .
Οποιος δεν το καταλαβαινει αυτο , να του το γραψω κι αγγλικα .....

Re: Απάντηση: Re: «ούτε ευρώ στην αγορά...» Πεμπτη 15/5/08 μποϊκοτάζ...

επειδή η ευχαρίστηση που έλαβα από το τελευταίο βιβλίο που διάβασα ήταν πολύ μεγαλύτερη από τις βόλτες που έχω κάνει με την οροφή του cabrio κατεβασμένη.
Δυστυχώς και εκεί έγκειται η ουσία όλων των προβλημάτων μας (σαν χώρα, κοινωνία κλπ), στην παιδεία δλδ, αποτελείς, πλέον, τμήμα μίας απειροελάχιστης μειοψηφίας.

δεν εχω διαβασει ολες τις αποψεις αλλα ανησυχω οτι ειμαστε πολυ λιγοι μπροστα στον καπιταλισμο που κυβερνα τον πλανητη. και ξερετε και κατι, επενασταση και καλωδιο interconnect στο χιλιαρικο, δεν πανε πακετο.

Πάντως εγώ έγραψα ποιες είναι οι αναμενόμενες συνέπειες από τυχόν επιτυχία του σημερινού μποϋκοτάζ: περικοπές ημερομισθίων των υπαλλήλων και καμία αλλαγή στον εβδομαδιαίο τζίρο των καταστημάτων και προμηθευτών.

Θα μπορούσε κάποιος που το υποστηρίζει να μου εξηγήσει με ποιο τρόπο μπορεί να προκύψει κάτι θετικό;

Re: Απάντηση: Re: «ούτε ευρώ στην αγορά...» Πεμπτη 15/5/08 μποϊκοτάζ...

Σωστα. Εννοειται οτι "απαγορευονται" και τα "add to cart"...-bye-

Ρε συ αν το κανω add to cart και το παρω την Δευτερα ειμαι οκ??

Πάντως εγώ έγραψα ποιες είναι οι αναμενόμενες συνέπειες από τυχόν επιτυχία του σημερινού μποϋκοτάζ: περικοπές ημερομισθίων των υπαλλήλων και καμία αλλαγή στον εβδομαδιαίο τζίρο των καταστημάτων και προμηθευτών.

Θα μπορούσε κάποιος που το υποστηρίζει να μου εξηγήσει με ποιο τρόπο μπορεί να προκύψει κάτι θετικό;

Καλα, αυτο κι αν ειναι αυθαιρετο συμπερασμα (για να μην πω τιποτα πιο "βαρυ")......

Δυστυχως κανεις δεν θα μπορεσει να στο εξηγησει Λευτερη για τον απλουστατο λογο οτι δεν εχεις καμμια διαθεση να το καταλαβεις. Αυτην την αισθηση αφηνεις απο χθες....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: «ούτε ευρώ στην αγορά...» Πεμπτη 15/5/08 μποϊκοτάζ...

Ρε συ αν το κανω add to cart και το παρω την Δευτερα ειμαι οκ??

Α να χαθεις κι εσυ, "βαλτέ"...-bye-