«ούτε ευρώ στην αγορά...» Πεμπτη 15/5/08 μποϊκοτάζ...

Απάντηση: Re: «ούτε ευρώ στην αγορά...» Πεμπτη 15/5/08 μποϊκοτάζ...

δεν εχω διαβασει ολες τις αποψεις αλλα ανησυχω οτι ειμαστε πολυ λιγοι μπροστα στον καπιταλισμο που κυβερνα τον πλανητη. και ξερετε και κατι, επενασταση και καλωδιο interconnect στο χιλιαρικο, δεν πανε πακετο.

Νομιζω οτι ειναι ασχετο το ενα απο το αλλο. Το να ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ που να ξοδεψεις τα χρηματα σου ειναι τελειως διαφορετικο απο το να εισαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να πληρωσεις σε αυξημενο κοστος τα προς το ζειν.
Αλλο το ενα κι αλλο το αλλο (νομιζω τουλαχιστον)....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: «ούτε ευρώ στην αγορά...» Πεμπτη 15/5/08 μποϊκοτάζ...

Δυστυχώς και εκεί έγκειται η ουσία όλων των προβλημάτων μας (σαν χώρα, κοινωνία κλπ), στην παιδεία δλδ, αποτελείς, πλέον, τμήμα μίας απειροελάχιστης μειοψηφίας.

Θα συμφωνησω και θα προσθεσω την ειλικρινεια και την τεμπελια/ωχαδερφισμο....

Re: Απάντηση: «ούτε ευρώ στην αγορά...» Πεμπτη 15/5/08 μποϊκοτάζ...

Εγω αυριο δεν ψωνιζω ΟΥΤΕ βιβλιο !!

Δεν με λες....αμα αγορασω γαλα του παιδιου μου να εχω ενοχες???για τα υπολοιπα δεν το συζητω...

προκειται περι αριστερης πεποιθησεως με καπιταλιστικη διαθεση. δυστυχως μονον ετσι μπορουμε να επιβιωσουμε σημερα.
παντως ο εργοδοτης που θα εκανε περικοπες σημερα, δεν θα δισταζε να κανει καθημερινα...αφορμες υπαρχουν...εχετε καταλαβει τι ζημια εχει προκυψει απο την απεργια των φορτηγων ΔΧ? εχει παραλυσει η αγορα. αν καποιος τα εβαζε με χαρτι κατω και τα υπολογιζε θα μιλαγαμε για πληγμα στην οικονομια που θα κανει μηνες η χρονια να διορθωθει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: «ούτε ευρώ στην αγορά...» Πεμπτη 15/5/08 μποϊκοτάζ...

Δεν με λες....αμα αγορασω γαλα του παιδιου μου να εχω ενοχες???για τα υπολοιπα δεν το συζητω...

Καλα ρε, πας καλα κι εσυ πρωι πρωι? Εγω θα σου πω αν θα αγορασεις η αν θα νιωσεις ενοχες?
Δικο σου θεμα. Εντελως ομως.....Εμενα μου φτανει που γνωριζεις το τι γινεται σημερα. Δατς ιτ.....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: «ούτε ευρώ στην αγορά...» Πεμπτη 15/5/08 μποϊκοτάζ...

Καλα ρε, πας καλα κι εσυ πρωι πρωι? Εγω θα σου πω αν θα αγορασεις η αν θα νιωσεις ενοχες?
Δικο σου θεμα. Εντελως ομως.....Εμενα μου φτανει που γνωριζεις το τι γινεται σημερα. Δατς ιτ.....

Βασικα εχω ενοχες αλλα τι να κανω τελειωσε το ατιμο το γαλα....

Παντως πλακα πλακα καλο θα ειναι απο δω και περα να γινει συνειδηση οτι μας μονοπωλουν μια χουφτα ανθρωποι και μας κανουν οτι γουσταρουν λες και παιζουν με μαριονετες......

Μακαρι την σκεπτικοτητα που εχουμε σημερα να την ειχαμε καθε μερα....

Καλα, αυτο κι αν ειναι αυθαιρετο συμπερασμα (για να μην πω τιποτα πιο "βαρυ")......

Δυστυχως κανεις δεν θα μπορεσει να στο εξηγησει Λευτερη για τον απλουστατο λογο οτι δεν εχεις καμμια διαθεση να το καταλαβεις. Αυτην την αισθηση αφηνεις απο χθες....

Ευχαριστώ για την εκτίμησή σου, αλλά εγώ μπήκα στον κόπο να εξηγήσω κάποια πράγματα:

Αυτοί που δεν θα ψωνίσουν σήμερα, έχουν ψωνίσει από εχτές ή θα ψωνίσουν αύριο. Άρα κανένας έμπορος δεν παθαίνει ζημιά - το αργότερο το Σάββατο θα έρθει στα ίσα του. Αντίθετα, αν δεν υπάρξει κίνηση και στείλει κανέναν υπάλληλο σπίτι από τις 12, αυτός κερδίζει και ο υπάλληλος χάνει. Για να μιλάμε για μποϋκοτάζ, θα έπρεπε να μην αγοράσουμε πράγματα που θα αγοράζαμε, όχι για μετάθεση των αγορών μας.

Αναγνωρίζω μόνο ότι, σε περίπτωση επιτυχίας τη σημερινής κινητοποίησης, μπορούμε να αισιοδοξούμε για την καλύτερη τύχη των μελλοντικών. Για αυτό είπα για άσκηση ετοιμότητας.

Από εκεί και πέρα, η ιδέα ότι αρκεί να φανεί ότι αντιδρούμε, χωρίς να ξέρουμε ούτε πώς ούτε σε ποιον, είναι πολύ πιο "θεωρητική" από τις δικές μου απόψεις.

Πρώτες εικόνες της αγοράς έχουν ως εξής...
Ο τζίρος εχθές δεν ανέβηκε σε σχέση με τις άλλες μέρες.
Σήμερα όμως η γειτονιά βαράει μύγες!
Ακύρωσαν 4 ραντεβού στο κομμωτήριο της γυναίκας μου για αυτό το λόγο και αυτή χάρηκε γιατί είναι υπέρ της κινητοποίησης. Καλά, είναι και λίγο βλαμμένη αλλά δεν πειράζει...

Αν πετύχει η κινητοποίηση απλά ο κόσμος θα δείξει ότι έχει τη δύναμη και κάπου θα υπάρχει το σαράκι μήπως και γίνει καμιά μεγαλύτερη...

Άλλη μια φορά θα πω τα ίδια.

Φανταστείτε σήμερα 4 εκατομμύρια έλληνες να:

-μην αγοράσουν εφημερίδα
-μην χτυπήσουν το καθημερινό σάντουιτς καφέ (και να πεινάσω θα έρθει η ώρα να φάω στο σπίτι μου αργότερα, νεκρό δεν θα με βρουν)
-μην αγοράσουν τη καθημερινή σοκολάτα/παγωτό
-πακέτο τσιγάρα από αύριο
-άλλα ψώνια αχρείαστα

δεν θα προκαλέσει αυτό κάτι???

p.s. φυσικά αγοράζουμε είδη πρώτης ανάγκης (π.χ. γάλα για το παιδί)

Τέτοιες κινήσεις δεν μπορούν να θεωρηθούν κατά κυριολεξία μποϋκοτάζ, αλλά απλώς διαμαρτυρίες. Η αποτελεσματικότητα των οποίων φτάνει μέχρι εκεί που ιδρώνει το αυτί εκείνων στους οποίους απευθύνονται. Δηλαδή, στη χώρα μας, πουθενά.

Ως μποϋκοτάζ κρίνεται μόνο κάτι το οποίο έχει οικονομικές επιπτώσεις. Το μποϋκοτάζ δεν είναι μόνο μια διαμαρτυρία, αλλά μία κίνηση που χρησιμοποιεί τους κανόνες της αγοράς και τα ισχύοντα σε αυτή, αφού στοχεύει στον εκμηδενισμό της ζήτησης κάποιου προϊόντος, και στο να καταφέρει αξιόλογο οικονομικό πλήγμα σε αυτούς που το παράγουν ή το διαθέτουν στην αγορά.

Έχει νόημα να κατεβάσουμε τους διακόπτες για μία ώρα, όταν είμαστε όλοι ενεργειακώς εξαρτημένοι; Αφού είναι δεδομένο ότι θα καίμε ρεύμα.
Το να μην βάλουμε βενζίνη σήμερα και να βάλουμε αύριο δεν είναι οικονομικό πλήγμα για κανέναν. Το να πούμε όμως ότι θα κινηθούμε με τις συγκοινωνίες για μία εβδομάδα, και ότι θα αφήσουμε τα αυτοκίνητα, είναι μποϋκοτάζ. Το να πούμε φέτος κανείς σε συγκεκριμένους ακριβούς προορισμούς διακοπών, επίσης είναι. Βέβαια δεν είναι όλα πάντα εφικτά, γι' αυτό και νόημα έχουν μόνο οι ρεαλιστικές κινήσεις με υπολογισμένες συνέπειες.

p.s. φυσικά αγοράζουμε είδη πρώτης ανάγκης (π.χ. γάλα για το παιδί)

γιατί, εάν πιει εβαπορέ, θα πάθει τίποτα? Για μία το πολύ δύο εβδομάδες, φτάνει για να καταρρεύσει το καρτέλ.

Το μποϋκοτάζ προϋποθέτει και μια κάποια ξεβόλεψή μας, όπως και να το κάνουμε.

Καλά, όσον αφορά το παγωτό, είχα πάρει δυο κιλά τη Δευτέρα! :flipout:
(παραφυλούσα πότε θα ζεστάνει ο καιρός)

Εκτός από γάλα για το παιδί (εμένα), δεν πήρα τίποτα άλλο...

Απάντηση: Re: «ούτε ευρώ στην αγορά...» Πεμπτη 15/5/08 μποϊκοτάζ...

δεν εχω διαβασει ολες τις αποψεις αλλα ανησυχω οτι ειμαστε πολυ λιγοι μπροστα στον καπιταλισμο που κυβερνα τον πλανητη. και ξερετε και κατι, επενασταση και καλωδιο interconnect στο χιλιαρικο, δεν πανε πακετο.
ισα-ισα γιαυτο πρεπει να γινει επανασταση για να μπορει οποιος θελει (αν θελει)να παρει ενα καλωδιο στο χιλιαρικο.

Μα έτσι είναι!

Λέμε για ακρίβεια, αλλά μετά μπαίνουν επιχειρήματα αυτού του τύπου: "πώς θα αφήσω δίχως γάλα το παιδί?"
Ή "καλά, θα γίνουμε τόσο μίζεροι, για 1,50 ευρώ δεν θα πιούμε ούτε το γάλα μας?".

Ε, καθίστε να πληρώνετε τότε.

Δεν ξερω αν αξιζει να ασχολουμαστε με την "ονομασια" της κινησης η και τη "διαρκεια" της. Ο καθενας βαση οσων καταννοει και γνωριζει κανει τις εκτιμησεις του.

Η ουσια ειναι ολοι καταννοουμε οτι η κατασταση δεν ειναι καλη. Ειναι κακιστη θα ελεγα. Και στην συγκεκριμενη περιπτωση αποφασιστηκε απο οποιον αποφασιστηκε η συγκεκριμενη "κινηση"στην οποια και συμμετεχω.
Αν οργανωθει κατι καλυτερο ,παλι θα το κανω. Τι θα φερει δεν ξερω. Ξερω τι θα ηθελα παντως.
Να μην καθομαστε στ'αυγα μας........

αν κάνουμε μποϋκοτάζ, κομμένο και για σένα το γάλα...

Εξάλλου, δεν νομίζεις πως αρκετά ψήλωσες?

:flipout::flipout:

Μωρέ ας γίνει μποϋκοτάζ στο γάλα και το γυρνάω στο γιαούρτι εγώ, δεν έχω ανάγκη!

Ξέρω να φτιάχνω και καλό αριάνι, άμα λάχει!

Μα δεν διαφωνώ σε αυτά, η αντίρρησή μου είναι ότι τα παραπάνω μέτρα είναι αναποτελεσματικά, το μόνο τους αποτέλεσμα είναι ως δήλωση της δυσφορίας του κόσμου. Οικονομικώς δεν πλήττουν κανέναν.

Ίσως μάλιστα να κάνουν και κακό, γιατί αρκετοί μπορεί να θεωρήσουν πως με τη συμμετοχή τους σε τέτοιες κινήσεις κάνουν κάτι, και να μένουν σε αυτό, με τη λογική του "αυτό που μπόρεσα έγινε, το έκανα το χρέος μου".