p50u30 αγορα;

hightmare

New member
25 December 2010
15
καλημερα ειδα η παραπανω τηλεοραση ειναι πλεον διαθεσιμη και σε λογικη τιμη τι λεει σαν τηλεοραση και ποια η διαφορα της με την p50g30 περα απο το usb και τα παρανω hdmi ευχαριστω για τις οποιες απαντησεις

η g30 έχει καλύτερη ανακλαστική επιφάνεια, είναι wifi ready ή έχει ενσωματωμένο wifi, έχει περισσότερες δυνατότητες ρυθμίσης στην εικόνα και έχει ifc κλπ.

Το θεμα ειναι ποσα λεφτα εχεις να δωσεις.

Πρακτικα εκτος απο το HDMI και τον εξοπλισμο το κυριο προβλημα ειναι οι ανακλασεις που ειναι επιπεδου CRT περιπου.

Επειδη εγω εχω την 50U10 σου λεω οτι δεν με ενοχλουν καθως εχω σκουρες κουρτινες και περιοριζονται αρκετα.

Αν εχεις πολυ φωτεινο καθιστικο μπορει να σε ενοχλησουν δηλαδη.

Για την τιμη της δεν νομιζω οτι υπαρχει κατι καλυτερο παντως , εγω σκεφτομαι την αγορα της 42U30 για δευτερης τηλεορασης.

u30
http://panasonic.net/avc/viera/eu2011/product/u_plasma_spec.html

g30
http://panasonic.net/avc/viera/eu2011/product/g_plasma.html

την 42u30 έτυχε να την δώ χθές να παίζει κινούμενα σχέδια και ήταν σε πάνω ράφι (πάνω από το κεφάλι μου). σε σχέση με την u20 κρατάει σαφώς καλύτερη αντίθεση σε συνθήκες φωτισμού καταστήματος (η u20 αλλά και η μερικώς η s20 είχε ένα γκρίζο πέπλο) και δεν είδα και τίποτα τρομερές αντανακλάσεις (βέβαια την κοίταζα από γωνία). το μόνο αρνητικό που εμένα με ενόχλησε ήταν ένα έντονο flickering σε όλη την οθονη και ανεξαρτήτως χρώματος από μισό μέτρο αλλά όπως μου έχει πει πωλητής του συγκεκριμένου καταστήματος για την gt20 που είχε το ίδιο πρόβλημα - το flickering οφείλεται στην εγκατάσταση τους και όχι στην τηλεόραση.

παιδια ευχαριστβ για τις συμβουλες την παρηγγειλα κι'ολας παρασκευη θα την εχω ελπιζω να μην το μετανιωσω!

Aν έχει το 50Hz-Bug η GT30, λες να μην το έχει και η U30;

Thanks for these test clips. With IFC off, the 50hz text scroll does indeed show doubling. In 60hz, the artefacts are different: there is more of a monochrome after-image around the left of the letters, and more visible phosphor trailing to the right.

Enabling IFC on its “Mid” setting clears the doubling up and does not change the panel refresh rate (that is, it is still outputting at 100hz). Selecting “Max” changes the refresh rate to 60hz. So, I guess if people find the doubling effect very troublesome, they could try IFC on “Mid”.

http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p42gt30b-p42gt30-201103281070.htm

Εγω παλι πιστευω οτι και χωρις IFC μια χαρα θα τα καταφερνει η συγκεκριμενη εφοσον υπαρχει βελτιωση απο τα περυσινα μοντελα.

Εγω παλι πιστευω οτι και χωρις IFC μια χαρα θα τα καταφερνει η συγκεκριμενη εφοσον υπαρχει βελτιωση απο τα περυσινα μοντελα.

Και υπάρχει βελτίωση;

Πρεπει να υπαρχει εφοσον χρησιμοποιειται ο νεος φωσφορος (που περυσι ειχαν μονο οι 3D).

Πλεον βλεπω στην GT30 Motion resolution 1080 ακομη και χωρις IFC , ενω περυσι/προπερσυ ειχαμε 900 γραμμες χωρις IFC και 1080 μονο με IFC.

Το IFC βεβαια εχει 2 λειτουργιες , de-blur και de-judder. Aν θεωρησουμε οτι το de-blur δεν χρειαζεται καθως οι πλασμα δεν εχουν motion blur (εκτος φαινομενων τυπου 50 Hz bug βεβαια) θα πει αυτο οτι θα βλεπουμε judder (οπου εγγενώς υπαρχει).

Με λιγα λογια (και για να μην λεμε Κινεζικα που δεν καταλαβαινουν τα αλλα μελη) ας μην βιαστουμε να βγαλουμε συμπερασατα για την U30. Αλλωστε εκτος απο λιγους "πυροβολημενους" οι περισσοτεροι ανθρωποι δεν καθονται να διυλίζουν τον κωνωπα και να βλεπουν αντι για τι δειχνει η τηλεοραση τα ενδεχομενα μικρο προβληματα.

Last edited:
Το IFC στις πανασόνικ χρειάζεται, γιατί:

α) Α αφαιρεί το "judder" στο τηλεοπτικό.
β) Σκεπάζει τα deinterlacing artifacts.
γ) Σκεπάζει το 50 Hz bug.

Υπάρχει άραγε άλλο μοντέλο χωρίς παρεμβολή στην Ελληνική αγορά;

Αν μιλας για πλασμα , οι PJ350/550 , PK350/550/750 , Samsung C450/C550 δεν εχουν IFC.

Aν μιλαμε για LCD εκει η λιστα ειναι πολυ μεγαλη: Samsung C450 , C530 , C550 , D4000 , D5000 , LG LE4500 , LD420 , LD450 και αλλες απο Toshiba , Sharp κτλ. που δεν θυμαμαι τωρα.

Το θεμα ειναι οτι δεν ρωτησατε τον ανθρωπο αν εχει 300 ευρω πανω να δωσει για να παρει την G30.

Και εγω ξερω να κανω τον εξυπνο και να λεω οτι η μπροστινη αναρτηση ενος αυτοκινητου πρεπει να ειναι διπλα ψαλιδια και η πισω πολλαπλων συνδεσμων αλλα για να παρει καποιος αυτοκινητο με αυτες τις προδιαγραφες πρεπει να παει σε Audi A4 που εχει 30 χιλιαρικα.

Πρεπει να υπαρχει εφοσον χρησιμοποιειται ο νεος φωσφορος (που περυσι ειχαν μονο οι 3D).

Aφενός δεν υπάρχει καμμία διαβεβαίωση πως η U30 θα φοράει πάνελ με τον καινούριο φώσφορο, αφετέρου το 50Hz-Bug είναι θέμα του επεξεργαστή είκονας. Πιο γρήγορος φώσφορος στο πάνελ, δεν θα κρύψει το πρόβλημα, αντίθετα, θα το κάνει να φαίνεται πιο έντονα...

Με λιγα λογια (και για να μην λεμε Κινεζικα που δεν καταλαβαινουν τα αλλα μελη) ας μην βιαστουμε να βγαλουμε συμπερασατα για την U30. Αλλωστε εκτος απο λιγους "πυροβολημενους" οι περισσοτεροι ανθρωποι δεν καθονται να διυλίζουν τον κωνωπα και να βλεπουν αντι για τι δειχνει η τηλεοραση τα ενδεχομενα μικρο προβληματα.

Δεν θα χαρακτήριζα ως "μικρό" κάτι που ρίχνει την απόδοση της κίνησης μιας Plasma στα επίπεδα των C530 ή ΕΧ400...

Το θεμα ειναι οτι δεν ρωτησατε τον ανθρωπο αν εχει 300 ευρω πανω να δωσει για να παρει την G30.

Και εγω ξερω να κανω τον εξυπνο και να λεω οτι η μπροστινη αναρτηση ενος αυτοκινητου πρεπει να ειναι διπλα ψαλιδια και η πισω πολλαπλων συνδεσμων αλλα για να παρει καποιος αυτοκινητο με αυτες τις προδιαγραφες πρεπει να παει σε Audi A4 που εχει 30 χιλιαρικα.

Το θέμα είναι, σε όποιο μοντέλο κι αν καταλήξει, να ξέρει ο άνθρωπος τί αγοράζει, για να μη βρεθεί εκ των υστέρων προ εκπλήξεως... Η κύρια διαφορά ενός αυτοκινήτου με διπλά ψαλίδια μπροστά και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, με ένα άλλο που έχει άκαμπτους άξονες, δεν είναι στο μεταλλικό χρώμα...

Δηλαδή, επειδή λέω σε τι υστερεί το μοντέλο που θέλει να αγοράσει, κάνω τον έξυπνο;
Αν κουκούλωνα το πρόβλημα, και άρχιζα υποθέσεις του στυλ αν και ίσως, θα ήμουν εντάξει;
Εάν δεν έχεις όλα τα χαρτιά ανοιχτά στο τραπέζι, πώς θα επιλέξεις σωστά;

Υπαρχει μια εκφραση που λεει "μετα Χριστον προφητης".

Πέρα του ότι παραγγελία != αγορά, τι να κάνουμε, τυχαία το είδα το νήμα.
Έτυχε να βγει στην 1η σελίδα, και μου κέντρισε το ενδιαφέρον επειδή έγραφε U30. Τι να κάνουμε τώρα; Προτείνω να με banάρετε για αργοπορία... :blush:

Πάντως περίμενα να έχει γίνει η αναφορά του ότι δεν έχει IFC νωρίτερα. Δεν το θεωρώ λεπτομέρεια, με τόσα που έχουν αναφερθεί για το θέμα αυτό...