pa speakers

το κορνακι που προτείνεις ειναι καλο για μικρότερα ηχεία. δεν κάνει για το 12ιντσο.
παρολο που στην καμπύλη φαίνεται ενα φούσκωμα στα μεσαία για κάποιο περίεργο λόγο δεν ειναι καθόλου ενοχλητικό στην πραγματικότητα. το αποτέλεσμα ειναι να μπορείς να το κόψεις εύκολα ακομη και στους 4κ με ενα απλό πηνίο.
ακόμη και ετσι το τονσιλ(γιατι περι αυτου πρόκειται) ειναι μικρο. υπήρχε το ιδιο περίπου driver με μεγαλύτερο χωνί και μικρη διαφορά σε λεφτα λιγο καλύτερο.
βέβαια εχεις ξεπεράσει κατα πολύ τα 120ε και εαν πας πχ και σε ενα κανονικό μονοιντσο αντε γεια.

Κοίτα τις αποκρίσεις συχνοτήτων κορνών για ψηλά και σκέψου λίγο: το γούφερ σου θα κοπεί το πολύ στους 2,5. Άρα το τουίτερ σου πρέπει να μπορεί να κατέβει μέχρι τους 2 οπωσδήποτε. Αφού θα δίνεις και γκάζια, 1,5. Πρόκοψες, που λέει κι ο kontr, θες μονόιντσο με κορνα . Θα ξεφύγεις στα λεφτά. Για καμπίνες μη ρωτάς. Τα datasheets των μεγαφώνων έχουν προτεινόμενους όγκους. Κάνε ένα κόπο και ρίξε μια ματιά.
Κάνε επίσης άλλο ένα κόπο και γκούγκλαρε τα βασικά περί χαρακτηριστικών μεγαφώνων και σχεδίαση ηχείων (τύποι κουτιών και πώς υπολογίζονται για κάθε μεγάφωνο, δρόμοι, κρος, απόκριση συχνότητας).

Εγώ πάντως επιμένω: ´Η θα ρίξεις διάβασμα, ή καλύτερα πάρε ένα έτοιμο. Στο λέγαμε από την αρχή: Κάτω από 180-200 ευρώ μόνο για μεγάφωνα δεν θα πέσεις. Και θα είναι χειρότερο από το έτοιμο.

DIY σημαίνει κάνω και κάτι μόνος μου. Για το χόμπι. Λεφτά για να γλυτώσεις από έτοιμο, πρέπει να πας σε ακριβά και να το κατέχεις.
Δεν μπορεί κανείς να σου δώσει έτοιμο "σχέδιο". Αυτό θα το φτιάξεις εσύ. Εμείς βοηθάμε - όσο μπορούμε - σε επιμέρους ζητήματα, αφού πρώτα έχεις πάρει μυρωδιά περί τίνος πρόκειται για να μπορούμε και να συνεννοηθούμε.

Αλλη μια λύση, αν δε θες να ασχοληθείς είναι τα κιτ:

http://www.lautsprechershop.de/index_kits_en.htm
Αλλά φυσικά οι τιμές είναι αλλού.

καταρχην δε το κανω για να γλυτωσω λεφτα αλλα να δωσω παραπανω γιατι θα τα φτιχνω σιγα σιγα και να μαθω και 5 πραγματα παραπανω
τωρα για την κορνα μπορεις να πρωτεινεεις μια να δω;
για τη καμπινα εχω δει τα λιτρα αυτο που δεν ξερω ειναι τι τυπο να φτιαξω αλλα συνηθως ειναι bass reflex αν δεν κανω λαθος
και κατι ακομα τα λιτρα τα βαζω σε προγραμμα και μου βγαζει της διαστασεις;

τα πράγματα είναι πολύ απλά. κάποτε φτιάχναμε χιλιάδες επαγγελματικά ηχεία. ένα ζευγάρι ηχεία με τα μεγάφωνα που λες θα πάνε καμιά 500ε κόστος .
με την επέλαση των κινεζων απλα σταματήσαμε να κάνουμε κατασκευές.
μονο στην περίπτωση που θες να κάνεις κατι πολυ καλο ή να μάθεις κάποια πράγματα εχει νόημα.

Απάντηση: Re: pa speakers

καταρχην δε το κανω για να γλυτωσω λεφτα αλλα να δωσω παραπανω γιατι θα τα φτιχνω σιγα σιγα και να μαθω και 5 πραγματα παραπανω
τωρα για την κορνα μπορεις να πρωτεινεεις μια να δω;
για τη καμπινα εχω δει τα λιτρα αυτο που δεν ξερω ειναι τι τυπο να φτιαξω αλλα συνηθως ειναι bass reflex αν δεν κανω λαθος
και κατι ακομα τα λιτρα τα βαζω σε προγραμμα και μου βγαζει της διαστασεις;

Πρόγραμμα: http://www.linearteam.dk/default.aspx?pageid=winisd
Βάζεις τις παραμέτρους του μεγαφώνου (θα τις βρεις στο datasheet) και σου βγάζει διαστάσεις. Όχι δεν είναι πάντα ρεφλέξ, το eminence που έβαλες π.χ. είναι για κλειστό. Γι αυτό σου είπα: διάβασμα στα βασικά.

καταρχην το κανω για να μαθω καποια πραγματα αλλα και να φτιαξω κατι καλο μιας και θα τα φτιαχνω σιγα σιγα ολα

Μάλλον στο βρόντο τα λέμε..είπαμε δεν κάνει το τουίτερ αυτό. Γιατί δεν μπορείς? Τα χαρακτηριστικά του μεγαφώνου είναι στο λινκ που έβαλες (Qts, Fs, Vas). Βάλε τα στο winisd για κλειστό κουτί και θα σου βγάλει όγκο. αλλά είπαμε - για πολλοστή φορά - το τουίτερ δεν κάνει.

καταρχην το εβαλα και δε μου βγαζει τιποτα μπορειτε να το κανετε για να δειτε αν βγαζει;
τα στοιχεια του τουιτερ τα εβαλα για να δειτε οχι για να το αγοαρασω τι μου πρωτεινεται για κορνα;

το πρόγραμμα εχει να κάνει με το κουτί αρα με το γουφερ και τα χαρακτηριστικά του.

ασε που δεν εχει κανένα νόημα συντονισμός τοσο χαμηλά με αυτο το μεγάφωνο. τεράστιο κουτί χωρίς κανένα λόγο.

Κάνε και μια δοκιμή με κλειστό (closed box, όχι vented) να δουμε τη διαφορά. Εδώ που είμαι έχω το φορητό και δεν είναι εγκαταστημένο, αν το κατεβάσω, πάνε τα λίγα ΜΒ που έχουν απομείνει στο στικάκι. Αύριο με το καλό θα το δοκιμάσω κι εγώ να δούμε τη διαφορά. Πάντως τα μεγάφωνα με Qts πάνω από 0,45 έχουν πιο ομαλή απόκριση κλειστά. Χάνεις λίγο σε μπάσο αλλά είναι πιο ισορροπημένο ηχητικά. Όπως είσαι σε vented για βάλε Fs στους 40-45 χωρίς να αλλάξεις λίτρα..