PACE DS-810XE HD.

Με cam εχεις ασχοληθει σκεφτομαι να παρω ενα τυρανοσαυρο η ενα διαβολακο για της δυσκολες βραδιες του χειμωνα λεμε τωρα....

Εχω το CAM Ιrdeto για καρτα NOVA. Μονο αυτο προς το παρον.

Το highlight του δεκτη ειναι η ρυθμιση lip sync που εχει. Την εχω βαλει στα 32 msec χωρις να ειμαι σιγουρος αν ειναι η σωστη τιμη.

Δύο ερωτησούλες:

- Τελικά πόσες λίστες αγαπημένων έχει ο δέκτης?

- Οι καθυστερήσεις των 2 sec. αναφέρονται στις αλλαγές καναλιών του πακέτου της Νοβα ή γενικά σε όλα τα κανάλια? (FTA)

Re: Απάντηση: PACE DS-810XE HD.

Δύο ερωτησούλες:

- Τελικά πόσες λίστες αγαπημένων έχει ο δέκτης?

- Οι καθυστερήσεις των 2 sec. αναφέρονται στις αλλαγές καναλιών του πακέτου της Νοβα ή γενικά σε όλα τα κανάλια? (FTA)

Εχει 10 λιστες Αλεξη.

Δυο-τρια δευτερολεπτα κανει στη NOVA στα FTA εχω την εντυπωση οτι κανει πιο λιγο (προφανως επειδη δεν ειναι κωδικοποιημενα).
Παντως στον εναμιση μηνα που τον εχω μου εχει κολησει και τρεις-τεσσερις φορες και ειτε δεν επαιρνε εντολες απο το χειριστηριο ειτε μου εβγαζε μηνυμα "λαθος CAM" και χρειαστηκε reset (βλεπε εβγαλα το καλωδιο απο την πριζα!).

Γενικα ομως ειμαι αρκετα ευχαριστημενος. Εντυπωση μου εχει προκαλεσει ποσο γρηγορα σκαναρει τα καναλια (γυρω στα 30-40 δευτερολεπτα για 1400 καναλια στον Hotbird) και ποσο γρηγορα επανερχεται στην κανονικη λειτουργια μετα απο διακοπη ρευματος (σε 5 δευτερα περιπου).

Να ρωτήσω τους κατόχους του δέκτη κάτι άλλο (αν γνωρίζουν). Ο δέκτης κατεβάζει όλα τα mpeg4 dvbs2 κανάλια σε όλους τους δορυφόρους; Θελω να πω ...πόσο καλά δουλεύει η χειροκίνητη αναζήτηση; Υπάρχουν πλέον και αρκετά sd κανάλια σε mpeg4 dvbs2 σε διάφορους δορυφόρους πέρα απο τους κλασσικούς

Αυτά που ρωτάς εξαρτάται και από το πιάτο , το lnb κλπ κλπ κλπ , αλλά εαν θες σύντομη απάντηση , δεν υπάρχει πρόβλημα σε αυτό τον τομέα , αλλιώς δεν θα το πωλούσαν ...

Δεν είναι έτσι. Εκτός απο το hardware υπάρχει και το προβληματικό ή ελλιπές αν θέλεις software.
Π.χ. ο Humax HDCI 2000 αντιμετώπισε πολλά προβληματάκια και οι κάτοχοι του το γνωρίζουν καλά. Ορισμένα εξ αυτών δεν ξεπεράστηκαν ούτε με τις γενόμενες αναβαθμίσεις λογισμικού που δεν ήταν και λίγες. (μικρότερα ή μεγαλύτερα προβληματάκια είχαν όλοι οι HD δέκτες πρώτης γενιάς)

Συνεπώς η σωστή λειτουργία, η φιλική προς τον χρήστη κατά μια έννοια, δεν εξαρτάται ούτε απο το όνομα του κατασκευαστή, ούτε τόσο απο το hardware που φέρει.

Εχω 2 ερωτήσεις σχετικά με τον δεκτη

1) Ο δεκτης εχει 10 λιστες αγαπημενων. Προσπαθησα να αλλαξω τα ονοματα της καθε λιστας αλλα δεν γραφει με κεφαλαια παρα μονο με μικρα. Πως γινεται να γραψουμε με κεφαλαια?

2) Η ωρα στην προσοψη του δεκτη εμφανιζεται για λιγα δευτερολεπτα αφου τον κλείσεις και μετα χανεται. Υπαρχει τροπος να εμφανιζεται συνεχεια?

Το highlight του δεκτη ειναι η ρυθμιση lip sync που εχει. Την εχω βαλει στα 32 msec χωρις να ειμαι σιγουρος αν ειναι η σωστη τιμη.

Γιάννη το lip sync έχει να κάνει μόνο με τον ήχο. Κάποιες φορές ο ήχος μπορεί να προηγείται της εικόνας οπότε με το lip sync καθυστερείς τον ήχο για να συγχρονιστεί με την εικόνα.

Moνο μικρα εχω καταφερει να βαλω και εγω. Η ωρα οντως αφου κλεισει ο δεκτης χανεται μετα απο λιγο.

To lip sync το εχω βαλει 0 τωρα γιατι παρατηρησα οτι οτι τιμη και να το βαλω δεν πετυχαινω σε ολα τα καναλια το ιδανικο.

Λιγο χαζομαρα δεν ειναι να μην μπορεις να γραψεις κεφαλαια??? Τελοσπαντων δεν ειναι και τοσο τραγικα τα πραγματα. Ισως με καμια καινουργια αναβάθμιση να διορθωθούν. Εγω παντως παρατήρησα οτι με 1080ι εχω καλύτερη εικόνα από 720ρ τουλάχιστον στα 4 HD κανάλια που βλέπω.

Και μια ελληνική πρόταση στα 149  για τον δέκτη, διαθέσιμο μετά τις 25/08.
Μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη διότι το συγκεκριμένο e-κατάστημα, μου είναι άγνωστο.

PACE στα 149 

Από το συγκεκριμένο κατάστημα τον παράγγειλα χθες στα 149 ευρώ τελική τιμή +μεταφορικά (9-11 ευρώ περίπου) με αντικαταβολή.
Η παραγγελία έγινε τηλεφωνικά γιατί ήθελα μερικές επιπλέον πληροφορίες...
π.χ.πως τα πάει με το diablo, σε περίπτωση βλάβης ο αντιπρόσωπος βρίσκεται στην Αθήνα, κλπ
Είναι πάντως πολύ εξυπηρετικοί και μπράβο τους γιατί έχουν πολύ καλές τιμές ,σε αυτό βοηθάει και το ότι έχει 13% ΦΠΑ λόγω παραμεθορίου (το κατάστημα έχει έδρα την Ρόδο!)
Τον περιμένω σήμερα , αν όλα πάνε καλά με την courier, οπότε θα έχω και άμεση σύγκριση με τον Humax HDCI-2000 !

Αντωνη, πολυ καλη επιλογη. Το συγκεκριμενο καταστημα ειναι πολυ καλο και αξιοπιστο. Το ξερω γιατι ειμαι απο Ροδο -bye-

Αντωνη, πολυ καλη επιλογη. Το συγκεκριμενο καταστημα ειναι πολυ καλο και αξιοπιστο. Το ξερω γιατι ειμαι απο Ροδο -bye-

Το αν είναι καλή επιλογή θα δείξει... Σε τέτοια τιμή πάντως...σίγουρα σκοτώνει...:rifle:

Είναι ο τρίτος HD δέκτης που παίρνω, μετά τους QualiTv QS1080IR και Humax HDCI2000 (τέταρτος αν υπολογίσουμε και το pc με την Technotrend S3200), οπότε όπως καταλαβαίνετε τα στάνταρ μου είναι αρκετά ανεβασμένα...
Μόλις έρθει (τον αναμένω από στιγμή σε στιγμή) θα γράψω εντυπώσεις...-bye-

Λοιπόν, έχουμε καλά νέα και κακά νέα....

Τα καλά είναι ότι ο δέκτης έχει τα μενού του Premiere , δηλαδή τα portal δουλεύουν όπως και στους ιδιοκτησιακούς δέκτες απλά πατώντας το κουμπί "Opt" !
Επίσης τα μενού του είναι λιτά και λειτουργικά, απλά πανέμορφα! Συνέχεια ανακαλύπτω νέες λειτουργίες στα κουμπιά του remote! Για diseqc μοτέρ έχει πάρα πολύ καλές ρυθμίσεις (με αυτόματη αναζήτηση δορυφόρου κλπ)
Η εικόνα του είναι απλά...πολύ καλύτερη του Humax σε SD upscaled σε 1080i(πιο λεπτομερής!), ενώ σε HD μου φαίνεται λίγο καλύτερη από του Humax!!!
Δεν κάνει κάποια "κολλήματα" που έκανε ο Humax και που έπρεπε να αλλάξεις κανάλι και να ξαναγυρίσεις στο HD για να συνέλθει..!
Μπορεί επίσης να κάνει και zoom στα SD κανάλια: όταν πχ το κανάλι εκμπέμπει σε 4:3 (πχ Taquilla) μια ταινία 16:9 με μαύρες μπάρες πάνω κάτω (και στην 16.9 τηλεόραση η εικόνα φαίνεται "πατημένη" με ακόμα περισσότερο μαύρο!), απλά πατάς το πράσινο κουμπάκι, η εικόνα zoomάρει και οι μπάρες εξαφανίζονται!! Μάλιστα η ρύθμιση αυτή είναι ανεξάρτητη στο HDMI και στο scart!! (δηλαδή μπορείς στην hdmi να κάνει zoom και στην scart έξοδο να παίρνεις το σήμα χωρίς zoom!)
Τέλος, μπορεί να μην έχει ελληνικά μενού, το EPG της Nova όμως το δείχνει στα ελληνικά (αντίθετα με τον Humax που έπρεπε να γυρίσεις τα μενού στα ελληνικά για να δεις ελληνικά EPG!!!)

Τα κακά νέα είναι ότι με το diablo cam (με το τελευταίο stealth 2.15) ο δέκτης ... μ@λ@κίζετ@ι !!! :furious3::furious3::furious3:
Δεν κάνει AU το TPS, ενώ σε Premiere και D+ ανοίγει ότι θέλει και όποτε το θέλει... (τα μόνα που δείχνουν να δουλεύουν σωστά είναι τα Cryptoworks - Orf1 κλπ) - showtime (irdeto2) δεν δοκίμασα...
Ο δέκτης με το diablo μέσα στο ci , κολλάει ασύστολα (το diablo δηλαδή είναι αυτό που κολλάει και συμπαρασύρει τον δέκτη, μόλις το βγάλεις ο δέκτης ξεμπλοκάρει..)
Καναδυό φορές χρειάστηκε να τραβήξω το καλώδιο του ρεύματος για να ξεκολλήσει...!!!!
Από την άλλη το dragon ανοίγει αυτά που πρέπει, αλλά....δεν μπορείς να μπεις στα μενού του για να αλλάξεις πχ ένα κλειδί (ο δέκτης κολλάει) - τουλάχιστον όμως δουλεύει η αποκωδικοποίηση σωστά!
Στο Premiere HD δεν ακούγεται ο ήχος (ούτε με το diablo , ούτε με το dragon!), ενώ στο Discovery HD ανοίγει κανονικά o 5.1 (στο diablo όμως μετά από λίγα δευτερόλεπτα η εικόνα κολλάει, γιατí προφανώς κολλάει το diablo!!!) !!!!(άντε βγάλε τώρα άκρη!) :furious3:

Κατά τα άλλα, με τα επίσημα cam τα πάει μια χαρά (δοκίμασα irdeto 1.06 και 1.11 με Nova και HD1 - στο HD1 με το 1.11 cam δεν βλέπεις εικόνα ενώ ακούς τον ήχο κανονικά, αυτό όμως είναι πρόβλημα του καναλιού γιατί και με τον Humax το ίδιο έκανε!), ενώ στο zapping σε SD αλλά και σε HD είναι πιο γρήγορος από τον Humax!!

Τα προβλήματα αυτά με τα "ανεπίσημα" cam υποτίθεται ότι θα διορθωθούν στην επόμενη αναβάθμιση (η οποία γίνεται μόνο από δορυφόρο!! - δεν έχει RS-232 και το USB είναι διακοσμητικό!) την οποία σύμφωνα με κάποιο άλλο φόρουμ αναμένουμε μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες...
Άντε να δούμε.....(και με τον Humax κάπως έτσι ξεκινήσαμε...!)