πάει ο κώνος

Απάντηση: Re: πάει ο κώνος

Ναι, είναι τα 10ιντσα των RF-7. Του γυάλισαν του σπόρου...

χεχε τα δικα μου οσα πιτσιρικια και αν τα πατησαν με ενα μπασο καλο ερχονται μονα τους......:flipout::flipout:

ειναι πανινο ελαστικοποιημενο το κεντρο τους..

μπα, το συγκεκριμένο είναι σκληρό. Πολύ σκληρό για να επανέλθει. Θα θέλει ενισχυμένο σελοτέηπ, θα αφήσει σίγουρα σημάδια...

τι λειτουργία έχει το phase plug, αλήθεια;
Διορθώνει χρονικώς τις μονάδες χαμηλών/ψηλών; Βοηθάει στην περίθλαση των κυμάτων; Κρύβει τσαπατσουλιές στην κατασκευή του μεγαφώνου; Τι;

Διορθώνει χρονικώς τις μονάδες χαμηλών/ψηλών; Βοηθάει στην περίθλαση των κυμάτων; Κρύβει τσαπατσουλιές στην κατασκευή του μεγαφώνου; Τι;

Ψυχεται καλυτερα το πηνιο του μεγαφωνου κατα βαση.

Διάφορες συχνότητες παράγονται από διαφορέτικά σημεία του κώνου. Προς το κέντρο, το πρόσθετο (phase plug) βοηθάει να μειώνεται intermodulation. (Κι'άλλα πολλά κι'ωραία)

Επισης παιζει ρόλο και στην απόκριση συχνότητας στο σβήσιμό της προς το πάνω μέρος. Συνήθως κώνοι με μαλακό λαστιχένιο plug εχουν πολυ ομαλό roll off και κροσαρονται πιο ευκολα.

παντως αυτα δεν ακουγονται παιδια.
ειναι αισθητικο το θεμα.

Αν το μεγάφωνο παίζει μπάσα, ναι δεν ακούγεται διαφορά απ' το τσαλακωμένο dust cup. Αν όμως το μεγάφωνο φτάνει σε μεσαίες ακούγεται αρκετά...

νομίζω στους 2200 τα κόβει το κροσόβερ τα δικά μου....

Η ζημιά ευτυχώς είναι μικρή στην περίπτωσή σου. Δοκίμασε προσεκτικά με λίγο σελοτέιπ αλλά μην επιμείνεις ιδιαίτερα αν το δεις να σε δυσκολεύει γιατί υπάρχει περίπτωση να το χαλάσεις περισσότερο. Κι εφόσον δεν ακούς και διαφορά καλύτερα ξέχασέ το και μην σκας!

είχα βάλει τα fostex να παίζουν για να στρώσουν, αλλά ο πιτσιρικάς έχωσε το δάχτυλο του και έβαλε μέσα τον ένα κώνο .........

φτιάχνεται ??? ή να παραγγείλω άλλο ????

Γι'αυτο τα μαζεψα ΟΛΑ πριν 2 χρονια και βαλε!
Οταν τον ειδα να σπρωχνει τις μεμβρανες των MG12 και ακουσα τα χραααατςςςς.......

Re: Απάντηση: πάει ο κώνος

Γι'αυτο τα μαζεψα ΟΛΑ πριν 2 χρονια και βαλε!
Οταν τον ειδα να σπρωχνει τις μεμβρανες των MG12 και ακουσα τα χραααατςςςς.......

όταν τον ρώτησα γιατί και πώς , αφού έχουμε πει οτι δεν πειράζουμε ηχεία - καλώδια - ηλεκτρονικά - κουμπιά κλπ κλπ κλπ

η απάντηση ήταν "ήθελα να δω πόσο σκληρό είναι ......" .........

δεν άντεξα και έσκασα στα γέλια .....

Πραγματι, ο μονος τους στοχος ειναι να τσεκαρουν ποσο αντεχουν τα παντα!
Αντικειμενα, ανθρωποι, υπομονη κλπ!
Και το αποτελεσμα ειναι να τα καταφερνουν ετσι οπως ουτε ο κατασκευαστης τους δεν περιμενε ποτε!

Η ζημιά ευτυχώς είναι μικρή στην περίπτωσή σου. Δοκίμασε προσεκτικά με λίγο σελοτέιπ αλλά μην επιμείνεις ιδιαίτερα αν το δεις να σε δυσκολεύει γιατί υπάρχει περίπτωση να το χαλάσεις περισσότερο. Κι εφόσον δεν ακούς και διαφορά καλύτερα ξέχασέ το και μην σκας!

Γειά σου Λιάκο , προχθές ήμουν στον φίλο σου τον ακατανόμαστο -bye-

PS
Συγγνώμη για το offtopic παιδιά :damnyou:

αν σου πω ότι σήμερα ξεβίδωσα το επάνω για να δω εάν μπαίνει ...δάχτυλο από πίσω (...τσουκ!).

Κόντεψε να μου πέσει μόλις έβγαλα την τελευταία βίδα, πρέπει να είναι πάνω από 5-6 κιλά το μεγάφωνο. Αφού είχε έναν μαγνήτη... να!

Είναι τόσο σκληρό το υλικό του phase plug που δεν το τραβάει με τίποτα το σελοτέηπ. Το αφήνω μην μείνω με το μεγάφωνο στο χέρι και το χρησιμοποιώ δίκην αλτήρα στη γυμναστική. :flipout:

αν σου πω ότι σήμερα ξεβίδωσα το επάνω για να δω εάν μπαίνει ...δάχτυλο από πίσω (...τσουκ!).

Σε αυτή την κατηγορία μεγέθους μεγαφώνου σχετικά σπάνια υπάρχει τρύπα, πόσο μάλλον μεγέθους δακτύλου!

Κόντεψε να μου πέσει μόλις έβγαλα την τελευταία βίδα, πρέπει να είναι πάνω από 5-6 κιλά το μεγάφωνο. Αφού είχε έναν μαγνήτη... να!

Καλό αυτό, φυσικά!

Είναι τόσο σκληρό το υλικό του phase plug που δεν το τραβάει με τίποτα το σελοτέηπ. Το αφήνω μην μείνω με το μεγάφωνο στο χέρι και το χρησιμοποιώ δίκην αλτήρα στη γυμναστική. :flipout:

Θα μπορούσες να δοκιμάσεις με πιο ισχυρή κολλητική ταινία, ή και με καρφίτσα, αλλά σε τόσο μικρό μέγεθος ζημιάς καλύτερα άσ' το όπως είναι...

Προσοχή και στο ξανα-βίδωμα με το σωστό σφίξιμο στις βίδες αλλά και την εφαρμογή του όποιου μονωτικού υλικού υπήρχε ανάμεσα στην καμπίνα και στο μεγάφωνο.