Πάει το woofer μου! Τι να κάνω;

Γιώργος Γουσετης, Δημοτικού σταδίου 19 Καλλιθέα, 2109578496

Τσεκαρισμενος πολλες φορες,, και αριστη δουλεια.:guitarist:

Απάντηση: Re: Πάει το woofer μου! Τι να κάνω;

Το θέμα είναι ότι το DIY γίνεται για να προσφέρει γνώση, χαρά και προσαρμογή στα προσωπικά γούστα. Αν είναι να το κάνουμε γιατί μπορούμε καλύτερα από τον ¨επαγγελματία¨ χέσε μέσα. Να φτάσουμε δηλαδή στο:
"If you want something done right, you have to do it yourself";
Πλήρωσα για να το επισκευάσω και το θέλω φτιαγμένο σωστά. Όχι να κάθομαι να προσεύχομαι να ασχοληθεί ο άλλος. Άλλωστε δε ζητήσαμε και χάρη. Πληρώσαμε!

καρασωστος :a0210:

Δεν ήθελα να σε θίξω λέγοντας σου να το πας σε ειδικό απλά έχω δει ανθρώπους που δεν ξέρουν να αλλάξουν μια λάμπα.
Είμαι και εγώ της αυτής άποψης ότι δηλαδή είναι πολύ ωραίο κάτι να το κάνεις μόνος σου.
Φοβάμαι ότι ο μόνος τρόπος να δεις αν έχει φαγωθεί το πηνίο ήταν να το σηκώσεις έξω από το διάκενο πριν το κωλύσεις. Μετρητικά δεν μπορείς να το καταλάβεις .

Μην ανησυχείς, φυσικά και δε θίχτηκα. Δεν ήταν προσωπικό το σχόλιο... παράπονο ήταν περισσότερο. Άλλωστε γνώμες ζήτησα. Πάντως πριν το κολλήσω σήκωσα μέχρι πάνω πάνω τον κώνο και τουλάχιστο στην πάνω πλευρά του πηνίου δεν είδα κάτι. Απο το προηγούμενο πόστ χάθηκε το gif. Το ξαναβάζω.

Πάντος ξανακούω κανονικά πλέον και μιας που ανακάτεψα τη καμπίνα και θυμήθηκα τα παλιά, έβαλα μπρος και το σχεδιασμό δυο 16λιτρων μόνιτορ. Για να δούμε, θα τα φτιάξω; :rolleyes:

Άλλη μια απορία... Το spider λογικά άρχισε να ξεκολλάει σταδιακά. Δηλαδή στην αρχή να είναι κολλημένο κατά τα ¾, μετά κατά ½ ...και ¼ έως τη πλήρη αποκόλληση. Συνεπώς για κάποια φάση θα έπιανε μονόπατα. Άρα στις πολύ μεγάλες διαδρομές θα μπορούσε να αλλάξει τη κλίση του πηνίου ξύνωντας έτσι σπείρες; Και πώς θα μπορούσα να το βρω αυτό αφού η ωμομέτρηση δίνει έτσι κι αλλιώς διαφορετικά νούμερα στα δυο woofer.

Ποσο διαφορετικα? Σε ενα καλο ζευγαρι (πχ 206:BDGBGDB55:) δεν μπορεις να δεις διαφορες με ενα απλο πολυμετρο. Τα δικα μου δειχνουν 6,7 και τα δυο

Βλάβες στο πηνίο με μέτρηση δύσκολα φαίνονται σε πρώιμο στάδιο, θα φανούν όταν θα είναι πια αργά...
Αν μπορείς να μετακινήσεις τον κώνο με το χέρι μπορείς να τον ακούσεις προσεκτικά αν ξύνεται στην διαδρομή του, το ίδιο και με γεννήτρια χαμηλών συχνοτήτων όπου ο κώνος θα κάνει μεγάλη διαδρομή.
Ο κώνος θέλει κεντράρισμα πριν ξανα-κολληθεί το spider, διαφορετικά αν κολληθεί στραβά κινδυνεύει το πηνίο.