Παγκόσμια αγορά μνημών - Ram Crisis

Αυτό που έχει κυρίως χτυπηθεί είναι η αγορά των συναρμολογούμενων PC. Οι εταιρείες που φτιάχνουν PC και laptop είχαν αρκετό στοκ από μνήμες. Όμως σιγά σιγά κι αυτό έχει εξαντληθεί και πλέον η πτώση θα είναι μεγαλύτερη. Το 7% είναι μόνο η αρχή

Υποψιάζομαι ότι μεσοπρόθεσμα τα PC θα πάψουν να είναι καταναλωτικά αγαθά και θα γίνουν επενδύσεις, όπως ήταν παλιά οι τηλεοράσεις και τα αυτοκίνητα.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ένα PC για το σπίτι δεν χρειάζεται ούτε 32GB RAM ούτε 8GB κάρτα γραφικών.
Ακόμη και τώρα βρίσκεις καινούργιο PC για να κάνεις τη δουλειά σου με 500€.
Άσχετα τι λέγαμε πιτσιρικάδες στους γονείς μας "μπαμπά χρειάζομαι καινούργια κάρτα γραφικών για να γράψω την εργασία μου στο notepad" ;)

Αυτοί που θα φάνε το "ξύλο" είναι επαγγελματίες που ασχολούνται με γραφικά και video, αλλά εκεί θεωρούνταν πάντα επένδυση ένα PC για τη δουλειά τους.

Αυτό που έχει κυρίως χτυπηθεί είναι η αγορά των συναρμολογούμενων PC. Οι εταιρείες που φτιάχνουν PC και laptop είχαν αρκετό στοκ από μνήμες. Όμως σιγά σιγά κι αυτό έχει εξαντληθεί και πλέον η πτώση θα είναι μεγαλύτερη. Το 7% είναι μόνο η αρχή

Οι μεγάλοι κατασκευαστές PC είχαν / δεν είχαν στοκ από εξαρτήματα τις τιμές τις ανέβασαν με το καλημέρα. Το ξέρω πολύ καλά, από πρώτο χέρι.

Αλλά απ' ότι φαίνεται η αγορά δεν πτοήθηκε ιδιαίτερα.

Και το "πρώτο σοκ" έχει περάσει. Από εδώ και πέρα αναμένω να μειωθεί ο ρυθμός αύξησης των τιμών, και να αρχίσει ξανά να ανεβαίνει η ζήτηση, όχι το αντίθετο.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ένα PC για το σπίτι δεν χρειάζεται ούτε 32GB RAM ούτε 8GB κάρτα γραφικών.
Ακόμη και τώρα βρίσκεις καινούργιο PC για να κάνεις τη δουλειά σου με 500€.
Άσχετα τι λέγαμε πιτσιρικάδες στους γονείς μας "μπαμπά χρειάζομαι καινούργια κάρτα γραφικών για να γράψω την εργασία μου στο notepad" ;)

Αυτοί που θα φάνε το "ξύλο" είναι επαγγελματίες που ασχολούνται με γραφικά και video, αλλά εκεί θεωρούνταν πάντα επένδυση ένα PC για τη δουλειά τους.
Κανένα ξύλο. Θα μετακυλήσουν το κόστος στον πελάτη. All time classic.

Και ώς γνωστόν, οι επαγγελματίες στην αναμπουμπούλα χαίρονται.....

Αλίμονο στον τελικό χρήστη.