Παγκοσμιοποιηση ...... ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ !!!

Re: Απάντηση: Παγκοσμιοποιηση ...... ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ !!!

Σπύρος Σούρλας said:
Και επειδή ορισμενοι μιλανε για λαϊκισμό υπάρχει ενα γραφημα του Διεθνους Νομισματικου Ταμειου,που αναφερεται στη εξέλιξη της παγκοσμιας παραγωγής απο το 1750εως σημερα.Bradford J.De Long´Estimating World GDP,One Million B.C.-Present' http/econ161.berkeley.edu.
Τι λενε οι καλοί άνθρωποι,οι Αρχιερείς της νεοφιλελευθερης ορθοδοξιας???
Λενε οτι ο παγκόσμιος πλούτος πού μετριέται με το συνολικό ετήσιο ακαθαριστο προϊόν τής ανθρωπότητας αυξανόταν με τούς ίδιους ρυθμούς,με τον παγκόσμιο πληθυσμό απο το 1750 έως τον Α.Παγκόσμιο Πολεμο.Απο εκεί και πέρα ο πλούτος πού παραγουν οι εργαζόμενοι αυξάνεται απείρως γρηγορότερα απο τον πληθυσμό και μάλιστα η ψαλίδα αυξάνει ολο και πιό πολύ.
Τι σημαινει αυτό με άλλα λόγια???Οτι η ανθρωπότητα εχει την δυνατότητα να θρέψει και μαλιστα κατω απο πολύ καλύτερες συνθήκες,πολύ περισσότερο ´κοσμο απ´οτι στο παρελθόν.Το μεγαλο προβλημα της εποχης μας λοιπόν δεν ειανι ουτε η έλλειψις φυσικών πόρων ουτε ο υποτιθέμενος υπερπληθυσμός,αλλά η υπερεκμετάλλευσις!!!!Η νεα αποικιοκρατία εκεί στοχευει.Αυτα δεν τα λεω εγώ ,γραφονται απο το Δ.Ν.Τ.Μαλλον θα λαϊκίζουν οι άτιμοι.!!!!!

Δηλαδή, το 1850 οι εργαζόμενοι ήταν πλουσιότεροι των σημερινών απογόνων τους, και σήμερα υφίστανται περισσότερη εκμετάλλευση απ' ό,τι τότε; Μίλησε κανείς για έλλειψη φυσικών πόρων, ή υπερπληθυσμό; Μήπως να ανοίγαμε κανένα λεξικό πότε - πότε, να εξακριβώσουμε την έννοια της αποικιοκρατίας;

Πολιτική,οικονομική και πολιτιστική παγκοσμιοποίηση έχουν σαφώς αποσαφηνιστεί.Οικονομικά ειναι η απορρόφηση πορων για να τραφεί το ´πεινασμενο´οικοδομημα της υπερδύναμης και των συμμαχων της-μονον που και αυτοί υφίστανται τίς συνέπειες-,πολιτικά ειναι η διαμόρφωση απαραιτήτων συμμαχιών για να εξυπηρετηθεί η οικονομική απορροφηση,και πολιτισμικά η απόπειρα διαλύσεως ταυτοτήτων τών εθνικών κρατών και ισοπέδωσης καθε πολιτισμικής ετερότητας για να επιτευχθεί πιό εύκολα και να εγκατασταθεί η νεα τάξη.
Στο πολιτικο επίπεδο βεβαια οι συμμαχίες δεν ειναι πάντα απαραίτητες.Βλέπε δηλωση Ολμπραιτ στον Ο.Η.Ε το 1991 πριν γινει υπουργός των εξωτερικών...´Θά ενεργούμε πολυμερώς οταν αυτό ειναι δυνατόν και μονομερώς οταν αυτό επιβάλλεται απο τα εθνικά μας συμφεροντα´.!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Για να δούμε και τι λεει ο γνησιος απολογητής τής παγκοσμιοποίησης δημοσιογραφος των New York Times,Τομας Φριντμαν στο περιοδικό Foreign Policy το 1999.....´Απο πολιτιστική σκοπιά,Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ-για το καλύτερο ή το χειρότερο-Η ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ.!!!!!!Εάν ο ψυχρος πολεμος σφραγιστηκε απο την σκεψη του Μαρξ και του Κεϋνς,το συστημα της παγκοσμιοποίησης,σφραγίζεται απο την σκεψη ανθρώπων σαν τον Σουμπετερ και τον προεδρο της Ιντελ,Αντι Γκροουβ,που θελουν να απελευθερωσουν ΕΝΑΝ ΑΧΑΛΙΝΩΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ.Ο σουμπετερ αυστριακος πρωην υπουργος οικονομικών,λεει οτι η ουσια του καπιταλισμού ειναι η ´δημιουργική καταστροφή´δηλαδή ο αεναος κύκλος τηςε καταστροφής παλιών και λιγότερο αποτελεσματικών προιόντν και η αντικατασταση τους απο καινούρια και πιό αποτελεσματικά.......Επομένως ,μονον οι παρανοϊκοί προκειται να επιβιώσουν,μονον αυτοί που κοιτούν διαρκώς πισω απο την πλάτη τους για να δούν ποιός δημιουργεί κατι πού μπορει να τους καταστρέψει και κάνουν αυτό πού χρειάζεται για να μεινουν ενα βημα μπροστά´.!!!!!!!!Περαστικά μας δηλαδή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Παγκοσμιοποιηση ...... ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ !!!

Costas Coyias said:
Δηλαδή, το 1850 οι εργαζόμενοι ήταν πλουσιότεροι των σημερινών απογόνων τους, και σήμερα υφίστανται περισσότερη εκμετάλλευση απ' ό,τι τότε; Μίλησε κανείς για έλλειψη φυσικών πόρων, ή υπερπληθυσμό; Μήπως να ανοίγαμε κανένα λεξικό πότε - πότε, να εξακριβώσουμε την έννοια της αποικιοκρατίας;

Αν αυτό καταλάβατε δικο σας προβλημα.Τα λεξικά να τα ανοιγετε εσείς και επίσης να διαβάζετε και να πληροφορειστε.Αν θελετε και βιβλιογραφια ευχαρίστως γιατί προφανως μονος σας δεν τα καταφερνετε.

Σπύρος Σούρλας said:
Τι λενε οι καλοί άνθρωποι,οι Αρχιερείς της νεοφιλελευθερης ορθοδοξιας???
Λενε οτι ο παγκόσμιος πλούτος πού μετριέται με το συνολικό ετήσιο ακαθαριστο προϊόν τής ανθρωπότητας αυξανόταν με τούς ίδιους ρυθμούς,με τον παγκόσμιο πληθυσμό απο το 1750 έως τον Α.Παγκόσμιο Πολεμο.Απο εκεί και πέρα ο πλούτος πού παραγουν οι εργαζόμενοι αυξάνεται απείρως γρηγορότερα απο τον πληθυσμό και μάλιστα η ψαλίδα αυξάνει ολο και πιό πολύ.
Τι σημαινει αυτό με άλλα λόγια???Οτι η ανθρωπότητα εχει την δυνατότητα να θρέψει και μαλιστα κατω απο πολύ καλύτερες συνθήκες,πολύ περισσότερο ´κοσμο απ´οτι στο παρελθόν.Το μεγαλο προβλημα της εποχης μας λοιπόν δεν ειανι ουτε η έλλειψις φυσικών πόρων ουτε ο υποτιθέμενος υπερπληθυσμός,αλλά η υπερεκμετάλλευσις!!!!Η νεα αποικιοκρατία εκεί στοχευει.Αυτα δεν τα λεω εγώ ,γραφονται απο το Δ.Ν.Τ.Μαλλον θα λαϊκίζουν οι άτιμοι.!!!!!

Λοιπόν γιατρέ μου; Καταλαβαίνω ό,τι θέλω, ή ό,τι διαβάζω;

Αυτό πού λεει ειναι ότι υπάρχει περίσσευμα πλέον.Αυτό λεει.Και το ζητούμενο ειναι η διαχείριση του πλεονάσματος.Αλλά προφανώς ορισμενοι γοητευμένοι απο την συγκρουση τών πολιτισμών βλέπουν μονον ενα τμημα τού κόσμου.Την υπερεκμετάλλευση τού υπολοίπου τμήματος δεν τήν βλέπουν.Μονον που και η μητροπολη πιά τραβάει μεγάλα ζόρια σε επίπεδο φτώχειας.Το δημόσιο χρεος της αμερικής έχει φτάσει τα 7,7 τρίς δολάρια το 2002.Προσθεστε 7,7 τρίς των νοικοκυριών που ζουν και μεσω υπερχρεωμένων πιστωτικών καρτών και 14 τρίς απο τα χρέη των αμερικανικών επιχειρήσεων.
Το εξωτερικό χρέος τού τρίτου κόσμου που αντιπροσπευει το 85% τής ανθρωπότητας ,ποσο ειναι???Μονον 1,6 τρίς.Αυτό λεει λοιπόν το παραπάνω.Τα ξενα κεφαλαια ειναι αιμοδότες της αμερικανικής οικονομιας και δεν φτανουν.Η ροη κεφαλαίου προς την Αμερική απο 88 δίς το 1990 εφτασε τα 865 δις το 2001.Αλλά ουτε αυτά φτάνουν.Απο πού αιμορραγεί ο υπόλοιπος κόσμος???Και που πάνε τα κεφαλαια ???.Τα ειπε ο Φριντμαν παραπάνω.!!!Τι καλο και δημοκρατικό πραγμα πού ειναι η παγκοσμιοποίηση....

Ας το απλουστεύσουμε
Ο παγκόσμιος πλούτος αυξάνεται με τον ίδιο ρυθμό που αυξάνεται ο παγκόσμιος πληθυσμός .
Δηλαδή αν ο παγκόσμιος πληθυσμός είναι 20 άτομα και από αυτούς δουλεύουν οι 10 παράγοντας 1.000 ευρώ έκαστος και οι άλλοι 10 κάθονται , αυτό σημαίνει ότι ο παγκόσμιος πλούτος είναι 10.000 ευρώ ( 10 Χ 1.000) . Εάν - γιά διάφορους λόγους μοιράζονται τον παγκόσμιο πλούτο μεταξύ παραγωγικών και μη παραγωγικών μονάδων του πληθυσμού , έκαστος έχει 500 ευρώ.
Ο πληθυσμός αυξάνεται κατά 50 % , δηλαδή γίνεται 30 άτομα . Λογικά η αύξηση αυτή διαχέεται ισομερών μεταξύ παραγωγικών και μη παραγωγικών υποκειμένων . Αρα 15 δουλεύουν και 15 κάθονται . Ομοίως ο παγκόσμιος πλούτος αυξάνεται με τον ίδιο ρυθμό ήτοι κατά 50% , άρα από 10.000 ευρώ γίνεται 15.000 ευρώ . Αφού όμως πλέον δουλεύουν περισσότεροι , αυτό σημαίνει ότι η ατομική παραγωγικότητα τους είναι στάσιμη και έκαστος συνεχίζει να παράγει πλούτο 1.000 ευρώ . Πάλι όμως έκαστος έχει 500 ευρώ .
Αρα και αν ήθελε υποτεθεί αληθές το γράφημα είναι α) ελλειπές διότι δεν μας λέει αν αυξάνετο η ατομική παραγωγικότης β) δεν μας λέει ποιό είναι το ποσοστό του εργατικού δυναμικού στο σύνολο του πληθυσμού και κυρίως γ) αυτό που είναι πάντα το πρόβλημα , δεν μας λέει πως κατανέμεται ο παγκόσμιος πλούτος , ούτε το 1750 , ούτε σήμερα .
Λέω εγώ τώρα , αλλά είναι γνωστό όμως ότι ειμαι δικηγόρος , άρα δεν τα πάω καλά με τα μαθηματικά .

Παμε και στα ζορια της Αμερικής.Ανάλυση απο το The Nation 12/5/2003.Το 1998 12,7% των αμερικανων ηταν φτωχοί.12εκατ.αμερικανοί ηταν εκείνη την στιγμή ή προσφατα ειχαν διατελέσει άστεγοι.Γυρο στα 36 εκατ.δεν ειχαν ικανοποιητική τροφή ενώ 44 εκατ δεν ειχαν καμία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.!!!!Συμφωνα με εκθεση της επιτροπής γερουσίας 75% των αμερικανων εργαζομενων δεχονταν να πληρωνονται με χαμηλότερους μισθούς απο εκεινους πού έπαιρναν 10 χρονια πρίν.Απο το 1973 μεχρι το 1993 οι Αμερικανοί εργάτες έχασαν το 15% της αγοραστικής τους δύναμης!!!Το 1987 η μεση ωριαία αμοιβή ηταν 9.59 δολλάρια .Το 1998 ειχε πέσει στα 8.7 δολλάρια/ωρα.Και ειχε αρχισει το καθεστώς της μερικής απασχόλησης...
Το 1980 το 5% των πιό πλούσιων αμερικανών αντιστοιχούσε στο 15% του Α..Ε.Π...Το 2000 το ποσοστό αυτό ειχε φτασει στο 21,9%.!!!Συμφωνα με το περιοδικό Forbes οι 400 πιό πλούσιοι αμερικανοί ειχαν γινει 10φορές πιό πλούσιοι στο τελος της δεκαετίας τού 90 απ´ότι στην αρχή της!!!!

Σπύρος Σούρλας said:
Παμε και στα ζορια της Αμερικής.Ανάλυση απο το The Nation 12/5/2003.Το 1998 12,7% των αμερικανων ηταν φτωχοί.12εκατ.αμερικανοί ηταν εκείνη την στιγμή ή προσφατα ειχαν διατελέσει άστεγοι.Γυρο στα 36 εκατ.δεν ειχαν ικανοποιητική τροφή ενώ 44 εκατ δεν ειχαν καμία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.!!!!Συμφωνα με εκθεση της επιτροπής γερουσίας 75% των αμερικανων εργαζομενων δεχονταν να πληρωνονται με χαμηλότερους μισθούς απο εκεινους πού έπαιρναν 10 χρονια πρίν.Απο το 1973 μεχρι το 1993 οι Αμερικανοί εργάτες έχασαν το 15% της αγοραστικής τους δύναμης!!!Το 1987 η μεση ωριαία αμοιβή ηταν 9.59 δολλάρια .Το 1998 ειχε πέσει στα 8.7 δολλάρια/ωρα.Και ειχε αρχισει το καθεστώς της μερικής απασχόλησης...
Το 1980 το 5% των πιό πλούσιων αμερικανών αντιστοιχούσε στο 15% του Α..Ε.Π...Το 2000 το ποσοστό αυτό ειχε φτασει στο 21,9%.!!!Συμφωνα με το περιοδικό Forbes οι 400 πιό πλούσιοι αμερικανοί ειχαν γινει 10φορές πιό πλούσιοι στο τελος της δεκαετίας τού 90 απ´ότι στην αρχή της!!!!
Να τι δεν λέι το γράφημα

Δημήτριος Ντοκατζής said:
Ας το απλουστεύσουμε
Ο παγκόσμιος πλούτος αυξάνεται με τον ίδιο ρυθμό που αυξάνεται ο παγκόσμιος πληθυσμός .
Δηλαδή αν ο παγκόσμιος πληθυσμός είναι 20 άτομα και από αυτούς δουλεύουν οι 10 παράγοντας 1.000 ευρώ έκαστος και οι άλλοι 10 κάθονται , αυτό σημαίνει ότι ο παγκόσμιος πλούτος είναι 10.000 ευρώ ( 10 Χ 1.000) . Εάν - γιά διάφορους λόγους μοιράζονται τον παγκόσμιο πλούτο μεταξύ παραγωγικών και μη παραγωγικών μονάδων του πληθυσμού , έκαστος έχει 500 ευρώ.
Ο πληθυσμός αυξάνεται κατά 50 % , δηλαδή γίνεται 30 άτομα . Λογικά η αύξηση αυτή διαχέεται ισομερών μεταξύ παραγωγικών και μη παραγωγικών υποκειμένων . Αρα 15 δουλεύουν και 15 κάθονται . Ομοίως ο παγκόσμιος πλούτος αυξάνεται με τον ίδιο ρυθμό ήτοι κατά 50% , άρα από 10.000 ευρώ γίνεται 15.000 ευρώ . Αφού όμως πλέον δουλεύουν περισσότεροι , αυτό σημαίνει ότι η ατομική παραγωγικότητα τους είναι στάσιμη και έκαστος συνεχίζει να παράγει πλούτο 1.000 ευρώ . Πάλι όμως έκαστος έχει 500 ευρώ .
Αρα και αν ήθελε υποτεθεί αληθές το γράφημα είναι α) ελλειπές διότι δεν μας λέει αν αυξάνετο η ατομική παραγωγικότης β) δεν μας λέει ποιό είναι το ποσοστό του εργατικού δυναμικού στο σύνολο του πληθυσμού και κυρίως γ) αυτό που είναι πάντα το πρόβλημα , δεν μας λέει πως κατανέμεται ο παγκόσμιος πλούτος , ούτε το 1750 , ούτε σήμερα .
Λέω εγώ τώρα , αλλά είναι γνωστό όμως ότι ειμαι δικηγόρος , άρα δεν τα πάω καλά με τα μαθηματικά .

Η σύγκριση ειναι μεταξύ παγκόσμιου Α.Ε.Π. και παγκόσμιου πληθυσμού ανα 50ετία,απο το 1750-2000.Αυτό που´δειχνεται ειναι ότι το παγκόσμιο Α.Ε.Π. αυξάνεται πολύ περισσοτερο απο τον παγκόσμιο πληθυσμό ανα 50ετία.Η αναφορά γινεται στην εννοια του παγκόσμιου πλουτου,ανεξαρτήτως κατανομής.

Συγγνωμη, για να καταλαβω κι εγω. Ειναι κακο πως καποιοι επιτυχημενοι ανθρωποι καταφεραν να βγαλουν περισσοτερα χρηματα απο οσα ειχαν παλιοτερα; Αν ειναι ετσι να αρχισω να αισθανομαι ασχημα που οι γονεις μου εχουν καταφερει να πετυχουν στην ζωη τους.

Προφανώς η εκμετάλλευση ανθρωπου απο άνθρωπο ειναι άγνωστη έννοια.Οι 400 πλουσιότεροι της Αμερικής εβγαλαν λεφτά λογω της καλης αποταμιευσης που έκαναν.Ετσι λυνονται και τα προβληματα της παγκοσμιας οικονομίας.Οι άλλοι οι αχαϊρευτοι ,που πεινάνε να πανε να βρούν δουλειά .Και οι αφρικανοί επίσης που υποσιτίζονται απο την κακή αποταμίευση τόπαθαν.

Υποστηριζεις πως οσοι βγαζουν πολλα χρηματα ειναι εκμεταλλευτες καποιων αλλων και αδικως εφτασαν εκει που εφτασαν; Δεν μπορει να ειναι απλως πολλοι καλοι επενδυτες και επισης πολυ εργατικοι;

Δε ξερω για ποιους 400 μιλαμε αλλα δεν εχει και πολυ σημασια. Άλλα παιχνιδια παιζονται με αυτους. Προφανως μιλατε για την εκμεταλευση φτωχων κρατων και αλλες παρομοιες καταστασεις για τις οποιες συμφωνω. Αλλα μην τα ισοπεδωνουμε και ολα

Οχι μιλάμε για το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα,και την πιο αγρια και στυγνή μορφη του που υπάρχει αυτήν την στιγμή και εκφράζεται απο την υπερσυντηρητική μερίδα των φανατικών φονταμενταλιστών χριστιανων ρεπουμπλικανών που το διαχειρίζεται στις Η.Π.Α
Δεν φανταζομαι οτι αναφερεται κανείς στον μικροβιοτέχνη τής ελληνικής επαρχίας.Τωρα ποιοι ειναι οι 400 πλουσιότεροι της Αμερικής θα σε γελάσω.Αλλά σιγουρα γι´αυτούς ειμαι ισοπεδωτικός .Εγιναν παμπλουτοι απο την σκληρή εργασία.:flipout:
Παντως εχουν γραφτεί αλλα στοιχεία πιό ενδιαφεροντα απο τους 400.
Και να μην ξεχάσω καποτε ενας υπουργός εργασίας στην ελλάδα ειχε καταργήσει τήν ταξική πάλη.Γελάγανε και οι πετρες,οπως και με τον προαναφερθεντα ´φιλόσοφο´φουκογιάμα,που μαζεψε τα αμάζευτα σε οσα εγραφε για το ´τελος της ιστορίας´.Λάσκαρη τον έλεγαν και γι´αυτό τον θυμόμαστε ..............

Απάντηση: Re: Παγκοσμιοποιηση ...... ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ !!!

konnos said:
Συγγνωμη, για να καταλαβω κι εγω. Ειναι κακο πως καποιοι επιτυχημενοι ανθρωποι καταφεραν να βγαλουν περισσοτερα χρηματα απο οσα ειχαν παλιοτερα; Αν ειναι ετσι να αρχισω να αισθανομαι ασχημα που οι γονεις μου εχουν καταφερει να πετυχουν στην ζωη τους.

να αισθανεσαι Υπερηφανος για τους ενδεχομενως Προκομενους Γονεις σου !!!
δεν υπαρχει πιο ωραιο απο μια προκομενη και αγαπημενη οικογενεια !!!! Ειναι το θεμελιο σε μια υγιει κοινωνια !!!!
Αλλα να αισθανεσαι ΟΡΓΗ για τον αισχρο γρηγορο Πλουτισμο πολλων Βιομηχανων η Λαμογιων που πλουτιζουν στο παρον αυτο συστημα εκμεταλευομενοι απλους ανθρωπους ( Πατημα στον Λαιμο του Εργατη το λεω εγω αυτο ........) και κανανε ΤΕΡΑΣΤΙΑ περιουσια οικονομικη και οριζουν το μελον της παγκοσμιας αγορας λογω του οτι ολοι τους ειναι μια συντεχνια !!!!

Που κολαει η οικογενεια σου στο Παγκοσμιο καπιταλιστικο στραγγαλιστικο συστημα που χρησιμοποιει την εργατια σαν να ηταν ενα απλο ηλεκτρικο εργαλειο .........;;;;;;;;;;

εδω μιλαμε για κροκοδειλους ..... δεν μιλαμε για εναν αυτοδιημιουργητο που προκοψε και ειναι ανετος οικονομικα σε τετοιους δυσκολους καιρους !!!!!

απλα ....... λεμε οτι ΔΕΝ ειναι προκοπη να υπαρχουν ανθρωποι να περνουν 1 ευρω τη μερα αμοιβη και να λεμε οτι επειδη η Επειχηριση μας παει καλα πανε ολα καλα !!!!!

..... εγω ετσι τα βλεπω να με συμπαθατε ειμαι πρακτικος ανθρωπος και δεν καταλαβαινω απο λιστες και στοιχεια πολλες φορες αμφισβιτουμενα οτι ταχα μου υπαρχει καλυτερευση στις αναπτυσομενες κοινωνιες ......
εγω αλλα βλεπω γυρω μου στις ηδη αναπτυγμενες ......

Σπύρος Σούρλας said:
Οχι μιλάμε για το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα,και την πιο αγρια και στυγνή μορφη του που υπάρχει αυτήν την στιγμή και εκφράζεται απο την υπερσυντηρητική μερίδα των φανατικών φονταμενταλιστών χριστιανων ρεπουμπλικανών που το διαχειρίζεται στις Η.Π.Α...

Α, έτσι μάλιστα. Άρα δεν μιλάμε για την παγκοσμιοποίηση, αλλά για την επιτυχημένη εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, μάλιστα, ελλείψει αντιπάλου δέους. Εν τοιαύτη περιπτώσει, καμιά αντίρρηση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Παγκοσμιοποιηση ...... ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ !!!

Costas Coyias said:
Α, έτσι μάλιστα. Άρα δεν μιλάμε για την παγκοσμιοποίηση, αλλά για την επιτυχημένη εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, μάλιστα, ελλείψει αντιπάλου δέους. Εν τοιαύτη περιπτώσει, καμιά αντίρρηση.

.... μα αυτη ειναι η παγκοσμιοποιηση !!!!!!

να αλλαξει ολο το σκηνικο της υπαρχουσας καταστασης προς το Αμερικανικο εντελως στυγνο καπιταλιστικο συστημα οπου η μεσαια ουσιαστικα ΔΕΝ υφιστατε .......

εδω στη Γερμανια παντως το συστημα προνοιας εχει Αμερικανοποιηθει αρκετα τα τελευταια 3 χρονια .....
η Μερκελ γυρναει ΦΑΝΕΡΑ πλεον το πλευρο προς την Αμερικη και αντιγραφει ασυστολα το Αμερικανικο συστημα προνοιας ....

ακομα και στην ελλαδα αυτο προσπαθει ο Κωτσος ..... να Αμερικανοποιησει την αγορα !!!

το οτι δουλευω μερικες ωρες παραπανω χωρις να χρεωνονται τα αφεντικα υπερωρια ... και τα ΣαβΒατα χωρις να παιρνω 75 % που επαιρνα πριν 3 χρονια το οτι εχω 1 Βδομαδα αδεια λιγοτερη το οτι απαιτουν πλεον να ειμαι ελαστικος στο ωραριο μου ( να τεντωνομαι κατα το δοκουν ....) και τα αλλα 4 εκατομυρια ανεργων εδω που περιμενουν τη θεση μου ..... ειναι Αμερικανια !!!!

πως να το κανουμε !!!

Αυτο λεω εγω Παγκοσμιοποιηση !!! Το γυρισμα του συστηματος προς το Αμερικανικο προτυπο !!

τωρα αν ενοειτε εσεις κατι αλλο γραφω σε λαθος ποστ ...

Παγκοσμιοποίηση my ass... Άλλαξε ο Ιμπεριαλισμός και έβαλε τα κεφάλαια και τα στρατεύματά του αλλιώς...Έτσι λένε σήμερα οι ιμπεριαλιστές το ξαναμοίρασμα του κόσμου (των αγορών) με κάθε μέσο.
Και για να μην ξεχνιόμαστε: Η τρομακτική αύξηση της παραγωγικότητας στον καπιταλισμό τα τελευταία εκατό χρόνια πολλαπλασίασε τους ανέργους, εντατικοποίησε την εργασία, αύξησε εκθετικά την εκμετάλλευση της εργασίας. Η πρόοδος δεν είναι από μόνη της πανάκεια, εξαρτάται ποιον ωφελεί.
Δεν είναι βέβαια κριτήριο για τους εργαζόμενους το επίπεδο ζωής του 19ου αιώνα - τότε οι οικονομολόγοι θα μάζευαν βρούβες. Μετά το Ρικάρντο και το Μαρξ και την έννοια του κοινωνικά αναγκαίου χρόνου εργασίας η ανθρωπότητα κατάλαβε ότι "...όπου υπάρχουν καλύβια ανάγκη είναι τα καλύβια, όπου όμως υπάρχουν παλάτια ανάγκη είναι τα παλάτια...". Τα ψίχουλα που πετάνε στους εργαζόμενους (όχι στην Ελλάδα, αλλού όπου υπάρχει αναπτυγμένος καπιταλισμός) δεν το έχουν σε τίποτα να τα πάρουν πίσω.
Όπως ίσως σήμερα είδατε στην τηλεόραση, η Ε.Ε. προτείνει στα κράτη μέλη της, αύξηση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας και των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση. Τραβάτε γερά κουπί γιατί τα αφεντικά σήμερα θέλουν να κάνουν σκι...στο βάθος Σπράος.
Την ίδια στιγμή οι παραγωγικές δυνατότητες συνεχίζουν να αυξάνουν και ο πλούτος συνεχίζει να σωρρεύεται αδιάντροπα σε όλο και λιγότερα χέρια (ένα μικρό side effect του ιμπεριαλιστικού μονοπωλιακού καπιταλισμού...δε φταίω έτσι είναι η φύση μου είπε ο σκορπιός στο βάτραχο).
Το κακό βέβαια με το Μαρξ είναι ότι δεν τον διαβάζουν αυτοί που θα έπρεπε να ενδιαφέρει αλλά οι άλλοι...

Αν θυμάμαι καλά από τα νιάτα μου το πέρασμα από την μία μορφή κοινωνικής οργάνωσης γινόταν στο αποκορύφωμα του παλιού που σιγά σιγά έδινε την θέση του στο νέο . Συνεπώς ο καπιταλισμός πρέπει να γίνει παγκόσμιος πρώτα για να δώσει την θέση του σε άλλες μορφές οργάνωσης . ( Δεν τα λέω εγώ , τα έχει πεί ο Μαρξ ....) Συνεπώς ....

Δημήτριος Ντοκατζής said:
Αν θυμάμαι καλά από τα νιάτα μου το πέρασμα από την μία μορφή κοινωνικής οργάνωσης γινόταν στο αποκορύφωμα του παλιού που σιγά σιγά έδινε την θέση του στο νέο . Συνεπώς ο καπιταλισμός πρέπει να γίνει παγκόσμιος πρώτα για να δώσει την θέση του σε άλλες μορφές οργάνωσης . ( Δεν τα λέω εγώ , τα έχει πεί ο Μαρξ ....) Συνεπώς ....

Συνεπως λεω εγω ηρθε ο καιρος να τα μαζευω και να κατεβαινω κατω στα Εξωτικα Γιαννενα ......... :fahne90: :fahne90: :award: :award:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Παγκοσμιοποιηση ...... ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ !!!

Μπελλος Ευαγγελος said:
.... μα αυτη ειναι η παγκοσμιοποιηση !!!!!!

να αλλαξει ολο το σκηνικο της υπαρχουσας καταστασης προς το Αμερικανικο εντελως στυγνο καπιταλιστικο συστημα οπου η μεσαια ουσιαστικα ΔΕΝ υφιστατε .......

...

Όχι Βαγγέλη, η παγκοσμιοποίηση είναι κάτι συγκεκριμένο, αλλά όχι αυτό. Άλλο πράγμα είναι. Μη κοιτάς που τώρα βρήκαν ευκαιρία ακόμη και οι πολιτικώς προσκείμενοι σε ακροδεξιά σχήματα να το παίξουν αντιαμερικανοί, και ελλείψει αριστερού αντίβαρου κοτσάρουν αυτή την πιασάρικη λέξη στους Αμερικανούς. Κάτι δηλαδή σαν εκπομπή του Τράγκα εν έτει 1999, με θέμα το Millenium και την εκ τούτου επερχόμενη καταστροφή.