Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ – World War Z

Ψηφίστε την Ταινία:

• Total voters
    0
Απάντηση: Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ – World War Z (2013)

Πολυ μετρια ταινια...
Λειπει το στοιχειο της εκκινησης (δηλαδη κατευθειαν στο ψητο και τρεχαλητο μεχρι το τελος).

Re: Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ – World War Z (2013)

Καλή ταινία σε μια σεζόν όπου λείπουν τα έργα δράσης... έχω δει και καλύτερες ταινίες αλλά είναι από τις λίγες που μπαίνει κατευθείαν στο ψητό από το πρώτο 5λεπτο...

Ουτέ πατατάκια δεν προλαβαίνεις να πάρεις αν τα ξεχάσεις!!!

Έχω μια φριχτή υποψία, ότι τις ταινίες αυτές τις μοντάρουν και τις δοκιμάζουν σε διάφορους ανθρώπους στην Αμερική. Τους ρωτάνε τι κατάλαβες, τι σου άρεσε, και με γνώμονα σε πόσους τίθενται θετικά ότι θα πληρώσουν εισιτήριο, παράγονται για ένα συγκεκριμένο είδος θεατών.

Τι υποψια βρε συ ?? Ετσι λειτουργουν δεκαετιες τωρα και δεν το κρυβουν.

Κινηματογραφικη βιομηχανια και μαλιστα βαρεως τυπου τρεχουν οι ανθρωποι δεν κανουν μονον τεχνη οπως εμεις.

Ενιοτε συμβαδιζουν και με καλλιτεχνικη διαθεση αλλα πρωτιστως ειναι το χρημα.

Και γιατί είναι κακό αυτό;

Για μενα ειναι κακο

Μου αρεσει παντα στις ταινιες η εισαγωγη και η επεξηγηση του γιατι συμβαινει οτι συμβαινει

Μετα που αρχιζει ο τζερτζελες ψιλοβαριεμαι (εκτος αν ειναι μαγκας ο σκηνοθετης και το κλεισει καλα)

Αυτη ομως ειναι η δικη μου προτιμηση δεν σημαινει οτι ολοι πρεπει να θαλουν το ιδιο...

Την ειδα χθες και παρα τα οσα ειχα διαβασει, μου αρεσε.
Ωραια περιπετεια, καταπληκτικα εφε, δυνατος ηχος.
Ηθελα να δω μια ευκολη περιπετεια και με καλυψε.

Re: Απάντηση: Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ – World War Z (2013)

Για μενα ειναι κακο

Μου αρεσει παντα στις ταινιες η εισαγωγη και η επεξηγηση του γιατι συμβαινει οτι συμβαινει

Μετα που αρχιζει ο τζερτζελες ψιλοβαριεμαι (εκτος αν ειναι μαγκας ο σκηνοθετης και το κλεισει καλα)

Αυτη ομως ειναι η δικη μου προτιμηση δεν σημαινει οτι ολοι πρεπει να θαλουν το ιδιο...

Συμφωνώ. Την ειδα πριν λίγο την ταινία. Είναι απο αυτες που το σενάριο δεν με εδεσε με τους πρωταγωνιστές. Το οτι ξεκίνησε πολυ γρήγορα, δεν μου αφησε περιθώριο να γνωρίσω την οικογένεια κι άρα στα @@ μου κι αν πάθαιναν κάτι. Στο ΤΙΤΑΝΙΚΟ γιατι κλάψαμε; Επειδή είχαμε τον τζακ και την ροουζ 2 ωρες να τους γνωρίσουμε.

Μια ταινία με εξωγήινους που ειδα πριν 1-2 χρονια, ΑΓΝΩΣΤΟ cast και εφε 10εκ δολλαριων (το διάβασα καπου). Ξεκινησε πολυ αποτομα και οι πρωταγωνιστες εφευγαν ο ενας μετα τον αλλο. Ουτε που με ενοιαξε.

Με λιγα λογια, οκ ηθελα να πετυχει ο μπραντ πιτ τον στοχο του, αλλά δεν δέθηκα μαζι του. Οκ, ήθελα να σωθούν οι κορες τους αλλά δεν συγκινηθηκα στο τέλος οταν τις βρήκε ξανα. Και ΝΑΙ, το παραδεχομαι κλαιω πολυ... ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ σε ταινίες. Μεχρι και στο αλογο του πολεμου εκλαψα. :blush:

Καλή ταινία όχι άριστη αλλά ούτε και μέτρια.Πάντως δεν είναι από τις ταινίες του είδους που σου μένουν.Σαν το (I am lengend) ας πούμε.Παντως ο Brand Pitt δεν μου άρεσε.Δεν του ταιριάζει η ταινία,αυτή ειναι η άποψή μου.

Εντάξει, καλή ήταν, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Μετά το "28 μέρες μετά" δε βρίσκω ζομποταινία που να με συναρπάσει τόσο πολύ (απίστευτη ατμόσφαιρα, αγωνία, τι να λέμε τώρα, βγαλμένο απ'τη ζωή!)
:)

Με άγχωσε..Την είδα με αμείωτο ενδιαφέρον,θα ψηφίσω πολύ καλή για το είδος.Το γεγονός ότι ο Πητ απλά διεκπεραίωσε το ρόλο του είναι δευτερεύον για εμένα,εξ'ορισμού δε χωράνε ρεσιτάλ ερμηνείας στις ταινίες ζόμπι.
ΥΓ
Πολύ "φάτσα" η στρατιωτίνα απο το Ισραήλ

Αυτή η ταινία είναι ένα απίστευτο μακελειό. Μέχρι που φεύγει ο Μπραντ από το Ισραήλ δεν έχεις πάρει ανάσα.
Κάποια στιγμή αισθάνθηκα σαν αρχαίος Ρωμαίος θεατής στο Κολοσσαίο, παρόλο που αποφεύγει το πολύ αίμα και την πρόκληση εμετού.
Ο σκηνοθέτης και ο μοντέρ με εντυπωσίασαν. Ταχύτατα πλάνα, καταιγιστικός ρυθμός. Στις δύσκολες σκηνές δράσης υπάρχει απόλυτα ομαλή ροή
και κυρίως σύνδεση των πλάνων και όχι ένας εντυπωσιακός αχταρμάς που βλέπουμε σε άλλες ταινίες. Αυτό δείχνει δεξιοτέχνη σκηνοθέτη και φροντισμένη παραγωγή.
Είδα μια αίσθηση του μέτρου γενικά και μια σοβαρότητα.
Φυσικά είναι από τις ταινίες που κάθεσαι για να απολαύσεις δράση και εφέ και που όσο λιγότερο σκέφτεσαι, τόσο το καλύτερο.
Αλλά για το είδος της την βρηκα πολύ καλή.
Προσωπικά μου άρεσε και ο σεμνός-λιτός τρόπος παιξίματος του Μπραντ Πητ, ο οποίος τυχαίνει να είναι ταλαντούχος ηθοποιός εκτός από ωραίος (και από τους λίγους,
που παίζουν χωρίς μπότοξ).
Εν κατακλείδι: "Μακελειό".
Ωραία και τα ηχητικά εφέ, ειδικά κάτι εξάρσεις του χαμηλού.

Επιτέλους την απόλαυσα σπίτι προσπαθώντας να σβήσω από την μνήμη μου αυτό που είδα στο θερινό "θέατρο σκιών".... :flipout:

Στα τεχνικά: περιέργως δεν μ' ενθουσίασε η εικόνα (για 2D μιλάω πάντα). Ενώ κάποιες στιγμές ξεπρόβαλαν πλάνα καθαρά με οξύτητα (συνήθως αυτά που έδειχναν μακρινές σκηνές) αντιθέτως οι σκηνές σε κλειστούς χώρους μου φάνηκαν "χλωμές". Εννοώ αδύναμες χωρίς punch ευκρίνειας, ψιλοάγχρωμες και γενικά σαν να υπήρχε μόνιμα ένα νέφος λές και κάπνιζαν συνέχεια(και όχι δεν φταίει η ρύθμιση :flipout: ) . Σαν να ήθελε να μας δώσει ο σκηνοθέτης μια συνεχόμενη αίσθηση κατάθλιψης, φόβου και δυστυχίας. Το οποίο βέβαια λογικό είναι, αυτά τα συναισθήματα θα επικρατούσαν αν συνέβαινε στην πραγματικότητα.
Στον ήχο (DTS-MA), ναι υπήρχαν εξάρσεις των χαμηλών αλλά σπάνια των πολύ χαμηλών συχνοτήτων. Λόγω του είδους της ταινίας παίζουν πολύ οι μεσαιοχαμηλές (σπρωξίματα/χτυπήματα των ζόμπι) καθώς και οι ξαφνικές εμφανίσεις που τρομάζουν. Σε γενικές γραμμές δεν νομίζω να εκμεταλεύεται πλήρως το format του ήχου. π.χ. πιό ζωντανό και γεμάτο ήχο μου φάνηκε ότι είχε το star trek παρόλο που ήταν απλό dts.

Στα της ταινίας, σαφώς σε καθηλώνει είναι σαν να βρίσκεσαι μέσα σε ένα video game με συνεχόμενη ροή, με κατακλυσμό δράσης , με αγωνία που εδώ που τα λέμε αυτό είναι και το ζητούμενο σε ζομποταινία. Από κει που οι ζομποταινίες ήταν b-movies βιντεοκασέτες την δεκαετία του 80 με εφφέ της πλάκας και με άγνωστο cast, τις αναγάγανε σε blockbusters!

Re: Απάντηση: Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ – World War Z (2013)

Συμφωνώ. Την ειδα πριν λίγο την ταινία. Είναι απο αυτες που το σενάριο δεν με εδεσε με τους πρωταγωνιστές. Το οτι ξεκίνησε πολυ γρήγορα, δεν μου αφησε περιθώριο να γνωρίσω την οικογένεια κι άρα στα @@ μου κι αν πάθαιναν κάτι. Στο ΤΙΤΑΝΙΚΟ γιατι κλάψαμε; Επειδή είχαμε τον τζακ και την ροουζ 2 ωρες να τους γνωρίσουμε.

Μια ταινία με εξωγήινους που ειδα πριν 1-2 χρονια, ΑΓΝΩΣΤΟ cast και εφε 10εκ δολλαριων (το διάβασα καπου). Ξεκινησε πολυ αποτομα και οι πρωταγωνιστες εφευγαν ο ενας μετα τον αλλο. Ουτε που με ενοιαξε.

Με λιγα λογια, οκ ηθελα να πετυχει ο μπραντ πιτ τον στοχο του, αλλά δεν δέθηκα μαζι του. Οκ, ήθελα να σωθούν οι κορες τους αλλά δεν συγκινηθηκα στο τέλος οταν τις βρήκε ξανα. Και ΝΑΙ, το παραδεχομαι κλαιω πολυ... ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ σε ταινίες. Μεχρι και στο αλογο του πολεμου εκλαψα. :blush:

Spoilerακια δεν έχουμε???

Καλη (την περίμενα πολυ μέτρια).

Καλογυρισμενη, χωρις υπερβολές, με εντυπωσιακά εφέ και ρυθμό και χωρις την αίσθηση του αχταρμά.

Το bd 3d με απλώς καλη εικόνα αλλα με 3d που έδινε στην ταινία (σαφώς δεν το μετάνιωσα δλδ που είδα την 3d έκδοση (την οποία φοβόμουν λιγο λογω θέματος / σκότους και post conversion)).