Παίδες, πως να πάω στην Πάργα ;

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
10,236
Έκλεισα να πάω λίγες μέρες Πάργα ( Λίχνος) και μετά Σύβοτα...

Δεν έχω πάει ξανά σε αυτές τις περιοχές ...

Βλέπω τον χάρτη και προβληματίζομαι ... η προφανής επιλογή είναι να βγω στην Άρτα και να πάρω αριστερά τον επαρχιακό, που κάνει μια σημαντική κούρμπα προς να κάτω, πριν ανηφορίσει παραλιακά μέχρι Πάργα ...

Δεν ξέρω όμως, μήπως είναι χάλια ο δρόμος αυτός και εν τέλει αξίζει να ανέβω μέχρι Εγναντία και να γυρίσω μετά αριστερά και κάτω από την έξοδο Βασιλικό ...

Για βοηθείστε οι τοπικοί ή οι έμπειροι ταξιδιώτες ...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων ...

Από Ιονία-->Εγνατία είναι πιο εύκολα
Από Άρτα --->Πρέβεζα είναι πιο κοντά.
Ο δρόμος δεν είναι χάλια αλλά δεν έχει σχέση με τους αυτοκινητόδρομους. 1 λωρίδα ανά κατεύθυνση και χάραξη παλαιού τύπου. Με ότι σημαίνει αυτό αν πέσεις σε κίνηση.

Θα σου αρέσει πολύ και η Πάργα, και τα Σύβοτα.
Γενικά οι παραλίες του Ιονίου, είναι πιο κρύες αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη έχουν καλύτερα νερά.

• Like
Reactions: Δημοκηδής
Ευχαριστώ !

Αν εκτός από τα επιρρήματα ''εύκολα'' και ''κοντά'', επικεντρωθούμε και στο ''γρήγορα'' (κατά μ.ο. πάντα) ;

Σπυρέτο, πάς από Άκτιο Πρέβεζα, όχι Άρτα.
Αθήνα-Πρέβεζα υπολόγισε 3,30 ώρες, προσοχή όμως όταν βγείς από τον καινούριο δρόμο μη χάσεις την έξοδο για Λευκάδα-Πρέβεζα. Είναι στο 89ο χιλιόμετρο και σχεδιαστικά είναι μνημείο ηλιθιότητας, πάνω σε στροφή και τρομερά μικρή.

Last edited:
Θα πήγαινα από Άκτιο, με ενδιάμεση στάση για φρέσκο ψάρι στην Κορωνησία ;) ( και για το ωραίο πέρασμα λεπτού δρόμου με νερό αριστερά και δεξιά :D )

• Like
Μερικές φορές σε μέρη που δεν έχουνε ξαναπαει είναι μια ευκαιρία να απολαύσουμε και την διαδρομή,γνωμη μου.Οπότε θα πρότεινα να το συνδυάσεις έτσι ή όταν πηγαίνεις ή στον γυρισμό!Μην παραλείψεις να πας στις πηγές του Αχέροντα είναι κοντά!

• Like
Ιονια μέχρι Φιλιππιάδα
κατεύθυνση προς Πρέβεζα (δεν πας εκει)
περνας Λουρο, Κανάλι (παραλια)
και μετά παραλιακά

μια χαρα είναι ο δρόμος, αρκει να μην πέσεις σε κίνηση σαββατοκυριακου που κινειται ο κοσμος για μπανια

• Like
Θα πήγαινα από Άκτιο, με ενδιάμεση στάση για φρέσκο ψάρι στην Κορωνησία ;) ( και για το ωραίο πέρασμα λεπτού δρόμου με νερό αριστερά και δεξιά :D )

Για στάση στην Κορωνησία πάς υποχρεωτικά από Άρτα.

60χλμ βόλτα είναι.
Αν του αρέσει να δει διάφορα μέρη στην διαδρομή ή και σε στάσεις, σίγουρα καλύτερα να πάει από Άρτα, να δει και την Άρτα που έχει και αυτή τα ωραία της σημεία.

Χαχαχαχ, την Κυριακή φεύγω πρωί ...

Ευχαριστώ όλους για τις ιδέες και την καλή διάθεση ...

Ακριβώς επειδή είναι Κυριακή, φοβάμαι λίγο την κίνηση στον παραλιακό δρόμο με τους λουόμενους ...

Λέω λοιπόν να πάω Ιονία και Εγνατία στο πήγαινε και στην επιστροφή (Παρασκευή ) να απολαύσω την παραλιακή διαδρομή που λέτε, που θα είμαι και χαλαρός ... ίσως μάλιστα μείνω και μια βραδιά σε κάποιο ωραίο μέρος κοντά στην Πρέβεζα ...

Πάντως, αυτά που χαζεύω ( ιδιαίτερα στα Σύβοτα) φαίνονται καταπληκτικά ... ελπίζω να βοηθήσει και ο καιρός ...

Θέλω να πάω Αχέροντα, που το λένε όλοι, ίσως τελικά όμως να παραλείψω την εκδρομή στους Παξούς, καθώς θέλει σχεδόν όλη την μέρα ...

Ευχαριστώ και πάλι !

Στα Σύβοτα πριν χρόνια ήταν καταπληκτική η Μπέλα Βράκα.

bella-vraka-sivota-ionion-luxury-boat-rentals.jpg

Στην αριστερή πλευρά η θάλασσα είναι υφάλμυρη από τις πολλές πηγές και κρύα.
Στην δεξιά είναι αλμυρή και ζεστή.

Πήγαίναμε και ήμαστε 3 και ο κούκος.
Ένας από την παρέα είχε πατήσει σελάχι στην δεξιά πλευρά!

Τώρα έχει γεμίσει κόσμο...

Πήγαινε από κάτω από το δρόμο που πάει για Λευκάδα. Πιο πολύ παραθαλάσσια διαδρομή γενικώς μέχρι πάνω στα Σύβοτα.

Στην Κορωνησία πήγαινε στην επιστροφή και μετά θα περάσεις μέσα από την Άρτα. Για την καλύτερη αξιοποίηση οπτικώς της διαδρομής το προτείνω έτσι.

Προσοχή θέλει στο ύψος της Καστροσυκιάς ο δρόμος εκεί που όλοι στρίβουν να βγουν στην παραλία και από απέναντι έρχονται από κατηφόρα με πολλά. Κατά τα λοιπά δεν είναι τίποτε δύσκολος ο δρόμος. Ακόμα και ο παραλιακός από την Πρέβεζα και πάνω και ειδικά από το Κανάλι και πάνω έχει σημεία που είναι ανοιχτά και μειώνουν την όποια κίνηση.

Ευχαριστώ παίδες,

Στα Σύβοτα θα νοικιάσω βάρκα και θα εξερευνήσω όλες τι παραλίες ... στις φωτος φαίνονται όλες καταπληκτικές.

Ελπίζω ότι λόγω εποχής δεν θα γίνεται ''πατείς με, πατώ σε '' ...