Παιδία βοήθεια έχω πελαγώσει.

billytsik

Senior Member
2 January 2009
361
Internet
Παιδία βοήθεια έχω πελαγώσει.
Έχω φάει όλο το Forum.
Λοιπόν σας δίνω τα δεδομένα δώστε μου τα φώτα σας δεν ξέρω τι να κάνω.
Θέλω TV. Απόσταση 3,3 μετρά.
Θα παίζει 98% από PC media center tv, Internet browsing και παιχνίδια
Αποκλειστικά mkv κατεβασμένα σειρές και ταινίες και όχι blue ray.
Δεν με ενδιαφέρει ΚΑΘΟΛΟΥ ο ήχος της (pc >optical στον ενισχυτή)
Προτείνετε μου μια τηλεόραση και διάσταση που να είναι 1080p να μην έχω θέμα με over scan (ένα προς ένα).
Τι διάσταση να είναι ?? (δεν υπάρχει περιορισμός) που να διαβάζετε από 3μ ένα site με zoom στο 120-130% .
Και βασικό να μην ξεφεύγει σε τιμή πάνω από τα 1500 euro άντε κάτι παραπάνω.
Να πάρω τώρα?
Να περιμένω τα να μοντέλα ?
Nα είναι LED?
Plasma VS LCD και γιατί ?????
Nα έχει επεξεργαστές εικόνας (bravia engine , pixel plus mother$@k0%) ή δεν μας ενδιαφέρει λόγο του θα παίζει από pc?
:afraid::afraid::afraid::afraid::afraid:PLEASE HELP!!!! :frusty::frusty::frusty::frusty:

ωραία ερώτηση...τα βασικά βλέπω τα έχεις καλύψει καναδυό κενάκια άφησες... :BDGBGDB55:

βασικά σίγουρα εφόσων αναφέρεις 3,3μ και ανάγνωση ιστοσελίδων θέλεις κάτι στην περιοχή των 50 ιντσών...γίνεται ένα power buy για την απόλυτη pioneer 5090H εδωμέσα μήπως αν σφιχτείς λίγο παραπάνω αντέχεις? Εγώ αγοράζω μεθάυριο την 47LG7000 στα 1000 και 3 μέρες τώρα βλαστημάω που δεν μπορώ να διαθέσω ακόμη 1250 να πάρω κάτι...κάτι άλλης κλάσης.
Για over scan έχω μαύρα μεσάνυχτα
Στις ίντσες σου led πολύ ακριβές
Πλάσμα +200watt (βέβαια και η 5090Η πλάσμα είναι αλλά είπαμε άλλη κλάση) και επιπρόσθετα αιωρείται η αίσθηση ότι οι lcd υπερτερούν σε σύνδεση με ΗΤPC.
καλή επιλογή

Last edited:
Με βαση την αποσταση θεασης πρεπει να ψαχνεις κατι σε 46-52" , εφοσον θελεις να την συνδεσεις με PC κατα την γνωμη μου προτιμησε μια LCD.

To κακο ειναι οτι ειμαστε σε μια περιοδο που εχουμε αλλαγες στα μοντελα (νεες Sony εντος του μηνα , νεες Samsung τον αλλο κτλ) και ισως πρεπει να περιμενεις λιγο...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=39947
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=40668

Απλά να σου πώ ότι έχω HD-READY (1366x768 1:1) , στις 42" και στα 2,8m που κάθομαι βλέπω οριακά κάποια γράμματα. Στα 3,3m σε 42" Full HD δεν θα βλέπεις τίποτα ωστε να κάνεις browsing κτλπ. Οπότε 52άρα, η κάνεις κάτι για την απόσταση. Τώρα όσο αφορά ta specs, κοιτάς contrast ratio, υποστήριξη 24p για να απολαμβάνεις ταινιούλες .(και το mkv το θέλει το 24p του) Δεν σε νοιάζουν οι επεξεργαστές εικόνας καθόλου. Πιστεύω όλες οι σοβαρές τηλεοράσεις πλέον (απο 800 ευρώ και πάνω) δεν κάνουν overscan (εγώ έχω φθηνή υλοποίηση LG και πάλι 1:1 το βγάζω μια χαρούλα). Καλη στιγμή για να αγοράσεις δεν πιστεύω πως υπάρχει, αλλα οκ δεν ελέγχω και την αγορά καθημερινά... Προσωπικά προτείνω LCD -λόγoς; Κανένας. Απλα τις προτιμώ. (είναι σαν να ρωτάς εαν μου αρέσει η σοκολάτα ή η βανιλια)
Αυτά προτείνω εγώ.

Last edited:
ωραία ερώτηση...τα βασικά βλέπω τα έχεις καλύψει κάνα δυό κενάκια άφησες...

Κανα δυο ? ποια δυο ? Είναι πολλα τα 2250 .!!!

Με βάση την απόσταση θεασης πρεπει να ψαχνεις κατι σε 46-52" , εφοσον θελεις να την συνδεσεις με PC κατα την γνωμη μου προτιμησε μια LCD.
To κακο ειναι οτι ειμαστε σε μια περιοδο που εχουμε αλλαγες στα μοντελα (νεες Sony εντος του μηνα , νεες Samsung τον αλλο κτλ) και ισως πρεπει να περιμενεις λιγο...

Να δηλώσω ότι ακόμα μετανιώνω που πλήρωσα 1750 για την 32V2000 Sony hd ready 720p 1080i . Όποτε έχω βάλει αμετι μουχαμετι να μην πληρώσω μοντέλο καινούργιο απλός και μόνο επειδή είναι καινούργιο. Η Sony μετά από ένα χρόνο έκανε 700.

(και το mkv το θέλει το 24p του) Δεν σε νοιάζουν οι επεξεργαστές εικόνας καθόλου.
-----------------------------------------------------------------------------------
Προσωπικά προτείνω LCD -λόγoς; Κανένας. Απλα τις προτιμώ. (είναι σαν να ρωτάς εαν μου αρέσει η σοκολάτα ή η βανιλια)
Αυτά προτείνω εγώ.
Πως ???? 24p σε 60 Hz ??? δεν το εχω.

Εμένα μου αρέσουν και τα δυο σοκολάτα ή βανίλιας αρκεί να είναι καλής ποιότητας.
(Δεν θα με χαλούσε ούτε πλάσμα ούτε lcd.) :hmmmm::hmmmm::hmmmm::hmmmm:

Να δηλώσω ότι ακόμα μετανιώνω που πλήρωσα 1750 για την 32V2000 Sony hd ready 720p 1080i . Όποτε έχω βάλει αμετι μουχαμετι να μην πληρώσω μοντέλο καινούργιο απλός και μόνο επειδή είναι καινούργιο. Η Sony μετά από ένα χρόνο έκανε 700.

Δεν σημαινει τιποτα αυτο. Στα ηλεκτρονικα οι τιμες πεφτουν ολη την ωρα , ολοι εχουμε χρυσοπληρωσει κινητα , τηλεορασεις , PC κτλ. στο παρελθον.

Συνηθως τα καινουργια μοντελα ειναι στις τιμες αυτων που αντικαθιστουν παντως.

Αυτό που έλεγα είναι ότι όταν θα βγει το ΝΕΟ και ωραίο μοντελάκι
Η τιμή του θα είναι κομμάτι τσιμπημένη και ιδικά για 52’ θα είναι αρκετά τσιμπημένη.
Οπότε να πάρω κάποιο μοντέλο από αυτά που βρίσκω τώρα στο σκρουτζ ή να περιμένω να βγουν τα καινούργια για να φτηνύνουν τα τρέχοντα ?

Και ορίστε μετά από μια ψήλο ερεύνα τι βρήκα.
Αξίζει κάτι από τα παρακάτω ?
http://www.skroutz.gr/s/42130/Samsung-LE52A558-52".html Samsung LE52A558 52" 1482
http://www.skroutz.gr/s/48340/Sony-KDL-52V4000-52''.html Sony KDL-52V4000 52'' 1549
http://www.skroutz.gr/s/41329/LG-52LG5000-52".html LG 52LG5000 52" 1541
http://www.skroutz.gr/s/62050/Sharp-LC-52DH65E-52''.html Sharp LC-52DH65E 52'' 1344
http://www.skroutz.gr/s/33948/Sharp-LC-52X20E-52".html Sharp LC-52X20E 52" 1187
http://www.skroutz.gr/s/53749/LG-50PG7000-50''.html LG 50PG7000 50'' 1088

Απλά εαν θες καλή κίνηση σε ταινίες, όιταν θα τις βάζεις θα γυρνάς σε 24Hz (η πολλαπλάσιο εαν το υποστηρίζει η tv) το pcάκι! Δεν έγινε και τίποτα!

Για τιμές / τελική απόφαση δε μπορώ να σου πώ... εγώ θα κοιτούσα το κόντραστ + τιμή , και αμέσως μετα reviews και γνώμες για 1-2 μοντέλα που μου αρέσουν, και μετα επιλογή! Καλά θα ήταν να τα δείς και απο κοντά.

Παράδειγμα με 15.000:1 η 52LG5000 - που πας ρε καραμήτρο ενα πράγμα. (το αστείο...υποτίθεται οτι η 3000 σειρά έπαιζε σε 15k τώρα παίζει και η 5; έλεος)

LCD + μαύρο = S-PVA

Όλες οι άλλες είναι απλές οδοντόκρεμες... :flipout:
(οι νεώτεροι δεν θα το πιάσετε το τελευταίο)

Αυτό που έλεγα είναι ότι όταν θα βγει το ΝΕΟ και ωραίο μοντελάκι
Η τιμή του θα είναι κομμάτι τσιμπημένη και ιδικά για 52’ θα είναι αρκετά τσιμπημένη.
Οπότε να πάρω κάποιο μοντέλο από αυτά που βρίσκω τώρα στο σκρουτζ ή να περιμένω να βγουν τα καινούργια για να φτηνύνουν τα τρέχοντα ?

Και ορίστε μετά από μια ψήλο ερεύνα τι βρήκα.
Αξίζει κάτι από τα παρακάτω ?

Απο αδιαφορες εως μαπα οι περισσοτερες εκτος της 50PG7000 που ομως ειναι πλασμα και εχει αλλεργια στις σταθερες εικονες (αρα ξεχνας το Internet browsing).

Kοιτα καλυτερα προς 46W5500 σε κανα μηνα η τωρα για την Samsung 46A786 απο κανενα Praktiker που τις εχει και φθηνότερα...

Εναλλακτικη η LG 47LG7000 με πολυ καλη τιμη αλλα και καποιους συμβιβασμους σε μαυρο/αντιθεση και μαλλον και απενεργοποιηση των 100 Hz γιατι οπως λενε πολλοι κατοχοι χωρις αυτα δειχνει καλυτερα...

Last edited:
Απλά εάν θες καλή κίνηση σε ταινίες, όταν θα τις βάζεις θα γυρνάς σε 24Hz (η πολλαπλάσιο εάν το υποστηρίζει η tv) το pcάκι! Δεν έγινε και τίποτα!
Άρα τα 100 και τα 200 Hz που διαφημίζουν είναι μπαρούφα ,μουτι ,μουφα ?

Το ότι είναι πλάσμα ακυρώνει και το παρακάτω ?
...γίνεται ένα power buy για την απόλυτη pioneer 5090

Καλή μου φαίνετε η Samsung 46A786 είναι και led. Δεν καίγομαι ντε και καλά οπότε μπορώ να περιμένω και την 46W5500 . Απλός υπάρχει περίπτωση να είναι καλύτερη από την Samsung χωρίς να είναι LED ???
Και η τιμή της LG είναι πραγματικά πολύ καλή. (Πρέπει να βγω παγανια στα μαγαζιά)
Παντός να πω κάτι, είχα παρατηρήσει στο high end show ότι στης τηλεοράσεις όσο ανεβαίνουν οι ίντσες τόσο πέφτει η ποιότητα . Είναι η ιδέα μου η έτσι είναι τελικά. ?
Εάν ναι τότε καλύτερα 46’ και στο χέρι παρά 52’ και καρτέρι σωστά ?

Θέλω TV. Απόσταση 3,3 μετρά.
Θα παίζει 98% από PC media center tv, Internet browsing και παιχνίδια
+
Άρα τα 100 και τα 200 Hz που διαφημίζουν είναι μπαρούφα ,μουτι ,μουφα ?

Δεν σε ενδιαφέρει το 100hz/200hz για την χρήση που αναφέρεις...εκτός δηλαδή εαν είσαι κανας καμμένος cs-ας ("πρό γκέι-μερ") και θες 100Hz για να καταφέρνεις τα headshots. Για να μην σχολιάσω τι σύστημα υπολογιστή θες για να παίζουν τα games σε 1920x1080@100Hz / 200 Hz χωρίς tearing. (Δηλαδή 100fps τουλάχιστον συνεχόμενα)

Δεν σε ενδιαφέρει το 100hz/200hz για την χρήση που αναφέρεις...εκτός δηλαδή εαν είσαι κανας καμμένος cs-ας ("πρό γκέι-μερ") και θες 100Hz για να καταφέρνεις τα headshots. Για να μην σχολιάσω τι σύστημα υπολογιστή θες για να παίζουν τα games σε 1920x1080@100Hz / 200 Hz χωρίς tearing. (Δηλαδή 100fps τουλάχιστον συνεχόμενα)

Δεν νομίζω πως υπάρχει τηλεόραση που να δέχεται 1920x1080/100Hz.

H 52W4000 μου φαίνεται μια χαρά για την χρήση που λέει ο φίλος.

Τα 100Hz να πω την αλήθεια δεν με πολύ ενδιαφέρουν τώρα με τα 60 όλα μια χαρά μου φαίνονται
Απλός το ρώτησα επιδει πολλές διαφημίζουν 100Hz και έχουν και το 24f οπότε τα 100 δουλεύουν μόνο στο τηλεοπτικό σήμα σωστά?
Και να πω και το κρίμα μου ποτέ δεν μου άρεσε να ‛πειράζει’ και να επεμβαίνει η τηλεόραση στη πρωτότυπη πυγή της εικόνας. Μου αρέσει να τα βλέπω όπως είναι τα πράγματα.

Ωραία έχουμε και λέμε λοιπόν
Samsung 46A786
ή
Sony 52W4000, (γιατί στο manual δεν αναφέρει την ανάλυση 1920χ1080 ????)

ή
Αναμονή για sony 46W5500
Σωστά ?

Δεν είναι πάντα καλύτερο ένα LED πάνελ ?:BXVZCBXZ6:

Μα δεν εχει τιποτα καινουργιο η w5500 εκτος απο το γυαλιστερο περιγραμμα..

Λετε να αλλαζουνε τα πανελ?? αλλα αφου απο την sharp τα παιρνει τα ιδια δεν θα ειναι?

οχι φιλε darkie δεν ειναι το design μόνο!εχει αλλαγη στον επεξεργαστή(BE3),video από USB μεγαλύτερο κοντραστ και κατι ψιλα

Μα δεν ειχε κακο επεξεργαστη η sony 4500 αντιθετως θα ελεγα.. το μονο που χαλαγε μερικους ηταν τα ξεθωριασμενα χρωματα τιποτα αλλο.Τωρα μενει να βγουνε samsung kai sony τα καινουργια μοντελα και βλεπουμε! ;)

κακος δεν ηταν αλλα χρειαζεται να βελτιωθει κι αλλο για τον ανταγωνισμό πρωτίστως και τι αλλο για την περεταιρω βελτιωση της εικόνας σε χαμηλής ποιότητας σήματα

Ξεθωριασμενα χρωματα η W4500!!! Nα δουμε τι αλλο θα ακουσουμε...

Τα 100 Hz (και τα 200 Ηz) βοηθανε κυριως στο τηλεοπτικο σημα και στην θεαση DVD , σε BR και παιχνιδια ειναι πρακτικα αχρηστα.

Αν ομως τα καναλια εχουν μαυρα χαλια (οπως τα Ελληνικα) μπορει να χρειαστει να μπουν και στο off γιατι αρχιζουν να εμφανιζονται artifacts λογω της επεξεργασιας εικονας (interpolation).