Παιδιά θέλω γνώμες!!

Kakadi

New member
23 June 2013
26
Λοιπον καλησπερα κατ αρχην. Ο αδερφος μου σε λιγο καιρο μετακομιζει και στο σπιτι θα εχει ενα χωρο περι τα 18 τετραγωνικα να αξοιοποιησει για home theater.
Αυτες τις μερες λοιπον καθως η tv που εχει καταληξει ειναι μια LG μου ειπε πως του εκανε εντυπωση αυτη η ετοιμη λυση για κινηματογραφικο ηχο της LG. http://www.lg.com/gr/home-entertainment/lg-BH9530TW .
Η τιμη του που ειναι οση κ το budget του αδερφου μου εινα περι τα 700 ευροπουλα.
Με ρωτησε τι εχω στο μυαλο μου κ επειδη ειμαι προκατηλλημενος με τους ηχους που βγαζουν αυτα τα συστηματακια του αντιπροτεινα χωρις πολυ σκεψη τα
Roister HT-4000 με ενισχυση απο Pioneer vsx-922 τον οποιο ειχα ψαξει πριν κατι βδομαδες για παρτη μου..
Θεωρω πως για το χωρο του θα ειναι ενας πολυ καλος συνδυασμος σε αυτη τη κατηγορια τιμης..
Θα ηθελα να ακουσω ομως και γνωμες πιο εμπειρων μελων..

Εγω εχω τα roister ht-2000 με ενισχυση απο Denon AVR-1910 που για τον χωρο 10 τετραγωνικων που εχω ξεκολλαει το ταβανι.. Με αυτο το σκεπτικο σκεφτηκα την παραπανω λυση.
Εκριμω καθε γνωμη-βοηθεια.. Ευχαριστω εκ των προτερων..

Re: Παιδια θελω γνωμες!!

Oποιοσδηποτε σχεδόν ενισχυτης με οποιαδήποτε dedicated ηχεια θα παιξουν καλύτερα απο αυτά , θα τους λείπει ομως το στύλ ...
Σε dedicated χώρο αν δεν βάλει προβολέα (κακούργημα αν δεν βάλει) το λιγοτερο που θα χρειαστεί σε τετοιον χώρο θα ειναι μια 60αρα τηλεόραση (κατα προτίμηση plasma).

Και εγω αυτο πιστευω που λες για την tv.. Εχει καταληξει στην LG 50LA660S. Το budget ειναι συγκεκριμενο. Απ οτι καταλαβα παντως αναμεσα στα roister που του προτεινα και τα Lg που μου ειπε εξαρχης δεν τιθεται ζητημα στυλ..

Καλύτερα τα roister με dedicated a/v.
Θα χαλαστεί πολύ με τις 50 ιντσες (απλα οταν θα το καταλάβει θα είναι αργά).

Το ιδανικο θα ηταν προβολεας οπως ειπες.. Ομως δε στεκομαι τοσο εκει γιατι κατι το budget (δυσκολοι καιροι) και κατι το ετερον του ημιση που θελει το σαλονακι μαζεμενο κ οσο πιο πρακτικο γινεται του βαζουν καποια ορια.. Εφοσον το ηχητικο κομματι τον καλυπτει με τα HT-4000 ειναι θετικοτατο.. Για δες ομως αν μπορεις κ αυτα.. Σε σχεση με τα Roister? http://www.skroutz.gr/s/346720/Crystal-Audio-BPT5-8.html Φοβαμαι μηπως χανεται το sub στο χωρο αυτο..

Απάντηση: Re: Παιδια θελω γνωμες!!

Φίλε μου καλησπέρα.....Το LG All In One που αναφαίρεσαι είναι το κορυφαίο κομμάτι της εταιρείας.....και απο απόδοση και απο εμφάνιση πίστεψέ με είναι σούπερ!!! Εγώ αγόρασα πρόσφατα το (http://www.skroutz.gr/s/3273871/LG-BH7530T.html?from=autocomplete&keyphrase=lg+bh7530t) όμως δεν το έχω στήσει ακόμα για να σου πώ (και στους υπόλοιπους) τις εντυπώσεις μου, γιατί περιμένω πρώτα κάτι έπιπλα να μου έρθουν που έχω παραγγείλει να τα στήσω πρώτα και μετά.......κανονικό ρεπορτάζ! Ένα θα σου πώ όμως, αν και η τηλεόρασή μου είναι Sony, ύστερα απο μεγάλη έρευνα προτίμησα το LG.....Διάβασε και εδώ και θα καταλάβεις τί θέλω να πώ..http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/106952-Sony-BDV-E690-vs-Pioneer-BCS-727-vs-LG-BH9520TW..
Οι διαφορές τους είναι 260 Watt παραπάνω, ασύρματα τα πίσω ηχεία (βασικό για μένα) και 4 επιπλέον ηχεία (1 σε κάθε κορυφή κολώνας που κοιτάει το ταβάνι) αυτό που ενδιαφέρει τον αδερφό σου σε σχέση με το δικό μου....
Η πρόταση μου, ας πάρει τουλάχιστον μιά 55άρα tv LG και ας προτιμήσει το LG BH7530T....πίστεψέ με θα τα ''παντρέψει'' μιά χαρά αφού θα είναι όλα LG και θα τα καταευχαριστηθεί μέσα στα 20 τετραγωνικά που θα τα έχει.....θα βλέπει και θα ακούει σούπερ!!!
Οτι αποφασίσει πάντως καλοάκουστο να είναι.....καλή συνέχεια στο ψάξιμο!!

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Παιδια θελω γνωμες!!

Δε θελω να σε αμφισβητησω γιατι ουτε ειδημων ειμαι ουτε κανας τρελος χομπιστας.. Απλα θα σου πω οτι σε αυτα τα λεφτα και ασυρματα πες μου ποσες απωλειες θα εχει το συστημα της LG.. Γιατι θα εχεις και δε το αποφευγεις.. Υπαρχουν αναμονες με καλωδιωσεις στο σπιτι του αδερφου μου ετσι κ αλλιως στον πισω τοιχο για τα surround ηχεια.. Τα watt απο μονα τους δε λενε πολλα εφοσον κ δε μιλαμε και για RMS..
Το οτι θα εχει αποτελεσμα το LG πιστεψε με δεν αμφιβαλλω αλλωστε 700 ευρω εχει ημαρτον αν δεν εχει καποιο αποτελεσμα.. Απλα μιλαω για κατι καλυτερο κ πιστευω οτι με ηχεια απο κατασκευαστρια εταιρεια ηχειων με χρονια στο χωρο και καταξιωμενη ειτε ειναι η Roister ειτε η Crystal Audio θα εχει περισσοτερη λεπτομερεια λογω τον υλικων που χρησιμοποιει αλλα και την λεπτομερεια της καμπινας των ηχειων . Απο δυναμη αλλα και ποιοτητα η LG εχει ενα ενισχυτακο μεσα στο all in one και μιλαμε απ την αλλη για τον Pioneer vsx-922 ο οποιος εχει δυναμη να οδηγησει μεγαλυτερα κ καλυτερα ηχεια απ το προαναφερομενα.. http://www.whathifi.com/review/pioneer-vsx-922
Οταν στησεις τα δικα σου κ τα ακουσεις πες μου εντυπωσεις..

Re: Απάντηση: Re: Παιδια θελω γνωμες!!

Ξέχασα να αναφέρω κ κάτι που μου κάνει άσχημη εντύπωση γι αυτά τα all in one σύστημα τα όπως της LG. Το γεγονός πως στο site του προϊόντος κ ΚΑΤ επέκταση της εταιρείας δε μπορείς να βρεις πληροφορίες όπως το υλικό κατασκευής των μεγαφωνων ή της καμπινας, τα ποσά watt RMS μπορούν να παίξουν ή το πόσες ιντσες ειναι το sub δε μου αφηνει καλη εντυπωση.. Πιθανόν ακόμα αν πάρω τηλέφωνο την LG να ρωτήσω που να το τοποθέτησω το sub μέσα στο χώρο ή στο ποσά εκατοστά τα ηχεία απ τον τοίχο για να πάρω ακουστικά το καλύτερο αποτέλεσμα να επικρατήσει σύγχυση..
Τελικά οι πληροφορίες που μένουν για το σύστημα αυτό επικεντρώνονται στη ασύρματη δικτύωση, στο design κ στα τεχνολογικά καλούδια όπως συνδέση με pc κλπ κλπ.. Κ λέω μήπως αυτά πληρώνεις τελικά; Κ μήπως έχεις ξεφύγει απ τον αρχικό στόχο σου που ειναι ο ήχος και η ποιότητα του?

Last edited:
Ψάχνεις για ποιότητα ήχου σε all-in-one;

Καλή τύχη.... .

Ο 922 με τα roister θα παίξει πολύ καλύτερα από οποιοδήποτε all-in-one. Φαντάσου περίπου τη διπλάσια ένταση όταν το all-in-one θα παραμορφώνει.

Αλλα ηχεία πλην των roister σε αυτή τη τιμή? ξέρω ότι μπορεί να παίζουν στα σημεία αλλα αν προτείνετε κάτι άλλο θα θέλα κ άλλες γνώμες!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Παιδια θελω γνωμες!!

Κατ'αρχάς να πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή.....κανείς δεν είπε ούτε αμφισβητεί ότι, ξεχωριστός ενισχυτής και ηχεία οπωσδήποτε είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με ένα All in One σύστημα.....όμως υπάρχουν και κάποιοι παράμετροι που δεν πρέπει να τους ξεχνάμε ή να μην τους υπολογίζουμε.....πχ, το μέγεθος του δωματίου που θα στήσουμε το Home Cinema.....σε ένα χώρο 18 -20 τετραγωνικών που (πιθανόν) έχει τριθέσιο - διθέσιο καναπέ, χαμηλό τραπεζάκι, μπουφέ, τραπεζαρία και πιθανόν και καμιά κρυσταλλιέρα ή καμιά βιβλιοθηκούλα, άμα βάλεις και 4 ηχεία γύρο -γύρο και ένα sub, τί χώρος θα μείνει άραγε?

Έπειτα είναι και το μέρος που μένει κάποιος, άλλο σε μονοκατοικία ή σε πολυκατοικία με καλούς γειτώνους (οπότε ανεβαίνουν τα ντεσιμπέλ!!!), και άλλο σε οικία με ''δύστροπους'' γειτώνους, με νεογέννητα, με μωρά κτλ...μπορεί και στο ενδιαφερόμενο για home cinema σπίτι να υπάρχει μωρό νεογέννητο (καλή ώρα....).

Σε όλες τις περιπτώσεις, ένα είναι σίγουρο...μιλάμε για Home CINEMA.....άρα η χρήση του κατά το πλείστον είναι για παρακολούθηση tv(ειδήσεις, έργα, εκπομπές, αθλητικές διοργανώσεις) και video (έργα).....άντε και κάνα παιχνίδι απο καμιά παιχνιδομηχανή (PS3)....άντε και κάνα μουσικό cd για ατμόσφαιρα, άντε και κάνα ραδιοσταθμό......για αυτά τα δεδομένα ένα All in One σύστημα και μάλιστα της τάξεως των 700 - 800 ευρώ, όχι απλώς είναι υπέρ αρκετό αλλά....σούπερ!!!.....Η τηλεακρόαση θα είναι σε άλλο επίπεδο(εντυπωσιακό) σε σχέση με τα απλά ηχεία της τηλεοράσεως όσο καλή και να είναι αυτή....Όπως και να έχει τα home cinema & ιδιαίτερα τα all in one συστήματα με αυτόν το γνώμονα φτιάχνονται & όχι με δεδομένο να ακούμε μουσική με κρυστάλλινο ήχο και σε πολλά ντεσιμπέλ....ή να κάνουμε party & γλέντια συχνά!

Αλήθεια παρατήρησε να δείς ότι, όλα τα (καλά) All in one συστήματα έχουν στήλες συνήθως σε μαύρο χρώμα (για να ταιριάζουν με όλα τα έπιπλα), το μέγεθος των στηλών είναι περίπου το ίδιο σε όλα (για να τοποθετούνται εύκολα όσο αυτό είναι εφικτό μέσα στον χώρο...)....όλα αυτά δεν είναι τυχαία....κάθε άλλο. Για αυτό άλλωστε συνεχίζουν και κατασκευάζονται All in One συστήματα που όσο πάνε και βελτιώνονται συνέχεια.....Διαφορετικά δεν θα υπήρχε ο λόγος της ύπαρξής τους και θα είχαν μια συνεχώς φθίνουσα πορεία.....αντίθετα όμως έχουν αύξουσα πορεία....άρα?.....ΠΟΥΛΑΝΕ!!!......και όχι απλώς πουλάνε, άλλα αν λάβεις υπόψη σου ότι το προηγούμενο μοντέλο All in One της LG που ήθελα να πάρω (αν διάβασες το αρχικό μου post) σε 15 μαγαζιά (απο το skroutz) σε όλη την επικράτεια δεν υπήρχε πουθενά, είχε γίνει ανάρπαστο.....τότε όχι απλώς πουλάνε αλλά....μοσχοπουλάνε!!!!

Επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγηθώ, οπωσδήποτε ξεχωριστός ενισχυτής, ξεχωριστό Blue ray 3D player, ξεχωριστά ηχεία, (ξεχωριστός ισσοσταθμηστής), είναι πολύ καλύτερα απο All in One συστήματα....κάπου υπήρξε και αναφορά για τα Roister αν δεν κάνω λάθος........Σε παραπέμπω (και όλους τους άλλους) στο post που είχα ανοίξει πρίν καιρό για τη Roister....(http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/106490-Γνωρίζετε-αν-έκλεισε-η-ROISTER).....αξίζει πραγματικά να διαβαστεί όλο, απ'την αρχή ώς το τέλος!!!

Φιλικά πάντα......

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Παιδια θελω γνωμες!!

Παιρνω σαν δεδομενα αυτα που θεωρεις κ εσυ.. Μιλαμε για 700 ευρω..
Μιλαμε για κολωνες και στη μια και στη αλλη περιστωση της Roister.
Μιλαμε για Sub και στη μια και στην αλλη περιπτωση..
Που βλεπεις οτι για τα Roister δε θα υπαρχει χωρος ενω για τα LG θα υπαρχει??
Και αφου θα υπαρχει ο χωρος γιατι να μην αγοραστει η καλυτερη λυση?
Γιατι και με τον ξεχωριστο ενισχυτη αλλα και με τα Roister και μουσικη μπορεις να ακους και τηλεοραση μπορεις να βλεπεις και ταινιες και PS3..

Μοσχοπουλανε γτ υπαρχουν ανθρωποι οι οποιοι δεν εχουν σχεση με τον ηχο και γιατι πηγαινοντας να αγορασουν τηλεορασεις εβρισκαν εκει τους ανεκδιηγητους κατ εμε πωλητες (βλεπε κωτσοβολος, mediamarkt κλπ) που πουλουσαν απο πλυντηρια μεχρι home cinema και τους πλασσαρανε αυτα τα προιοντα.. Ουτε οι πωλητες ομως ηταν γνωστες.. Τους εχω πιασει αδιαβαστους εγω σαν καταναλωτης ουκ ολιγες φορες..

Το συστημα για το οποιο μιλαω θα αποτελειται απο PS3 για παιχνιδια και blueray 3D, τον Pioneer vsx-922 για την ενισχυση ο οποιος θα παιζει και ο ρολο του all around αφου ολα θα ειναι καρφωμενα επανω του, και τα ηχεια στηλες.. Οποτε νομιζω πως θα υπαρχει ο χωρος που θα υπηρχε και με την αγορα του LG..

Αυτο που λες τωρα για τη roister δε λεει πολλα πραγματα εφοσον υπαρχει πλεον η Roisacoustics.. Εγω προσωπικα εχω ενεργα ηχεια Roister IQ για το pc μου και Roister HT-2000 για το Home Cinema μου.. Δεν εχω απολυτως κανενα θεμα..
Τα Roister HT-4000 που αναφερω πως τα προτεινα στον αδερφο μου τα εχω ακουσει προσωπικα στημενα σε χωρο και μου αφησαν τις καλυτερες εντυπωσεις..

Τσεκαρε το αν θες το μοντελο να τα δεις.. http://www.skroutz.gr/s/94511/Roister-HT-4000.html

Last edited:

Μολις επικοινωνησα και με τη Roisacoustics και με διαβεβαιωσαν πως επειδη ειμαι κατοχος ηχειων αναλαμβανουν για service ακομα και παλαιοτερα ηχεια της Roister εφοσον το τεχνικο τμημα της κατα τη μεταβαση απο roister σε roisacoustics παραμενει αναλλοιωτο..

Κατ'αρχάς να πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή.....κανείς δεν είπε ούτε αμφισβητεί ότι, ξεχωριστός ενισχυτής και ηχεία οπωσδήποτε είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με ένα All in One σύστημα.....όμως υπάρχουν και κάποιοι παράμετροι που δεν πρέπει να τους ξεχνάμε ή να μην τους υπολογίζουμε.....πχ, το μέγεθος του δωματίου που θα στήσουμε το Home Cinema.....σε ένα χώρο 18 -20 τετραγωνικών που (πιθανόν) έχει τριθέσιο - διθέσιο καναπέ, χαμηλό τραπεζάκι, μπουφέ, τραπεζαρία και πιθανόν και καμιά κρυσταλλιέρα ή καμιά βιβλιοθηκούλα, άμα βάλεις και 4 ηχεία γύρο -γύρο και ένα sub, τί χώρος θα μείνει άραγε?

Έπειτα είναι και το μέρος που μένει κάποιος, άλλο σε μονοκατοικία ή σε πολυκατοικία με καλούς γειτώνους (οπότε ανεβαίνουν τα ντεσιμπέλ!!!), και άλλο σε οικία με ''δύστροπους'' γειτώνους, με νεογέννητα, με μωρά κτλ...μπορεί και στο ενδιαφερόμενο για home cinema σπίτι να υπάρχει μωρό νεογέννητο (καλή ώρα....).

Σε όλες τις περιπτώσεις, ένα είναι σίγουρο...μιλάμε για Home CINEMA.....άρα η χρήση του κατά το πλείστον είναι για παρακολούθηση tv(ειδήσεις, έργα, εκπομπές, αθλητικές διοργανώσεις) και video (έργα).....άντε και κάνα παιχνίδι απο καμιά παιχνιδομηχανή (PS3)....άντε και κάνα μουσικό cd για ατμόσφαιρα, άντε και κάνα ραδιοσταθμό......για αυτά τα δεδομένα ένα All in One σύστημα και μάλιστα της τάξεως των 700 - 800 ευρώ, όχι απλώς είναι υπέρ αρκετό αλλά....σούπερ!!!.....Η τηλεακρόαση θα είναι σε άλλο επίπεδο(εντυπωσιακό) σε σχέση με τα απλά ηχεία της τηλεοράσεως όσο καλή και να είναι αυτή....Όπως και να έχει τα home cinema & ιδιαίτερα τα all in one συστήματα με αυτόν το γνώμονα φτιάχνονται & όχι με δεδομένο να ακούμε μουσική με κρυστάλλινο ήχο και σε πολλά ντεσιμπέλ....ή να κάνουμε party & γλέντια συχνά!

Αλήθεια παρατήρησε να δείς ότι, όλα τα (καλά) All in one συστήματα έχουν στήλες συνήθως σε μαύρο χρώμα (για να ταιριάζουν με όλα τα έπιπλα), το μέγεθος των στηλών είναι περίπου το ίδιο σε όλα (για να τοποθετούνται εύκολα όσο αυτό είναι εφικτό μέσα στον χώρο...)....όλα αυτά δεν είναι τυχαία....κάθε άλλο. Για αυτό άλλωστε συνεχίζουν και κατασκευάζονται All in One συστήματα που όσο πάνε και βελτιώνονται συνέχεια.....Διαφορετικά δεν θα υπήρχε ο λόγος της ύπαρξής τους και θα είχαν μια συνεχώς φθίνουσα πορεία.....αντίθετα όμως έχουν αύξουσα πορεία....άρα?.....ΠΟΥΛΑΝΕ!!!......και όχι απλώς πουλάνε, άλλα αν λάβεις υπόψη σου ότι το προηγούμενο μοντέλο All in One της LG που ήθελα να πάρω (αν διάβασες το αρχικό μου post) σε 15 μαγαζιά (απο το skroutz) σε όλη την επικράτεια δεν υπήρχε πουθενά, είχε γίνει ανάρπαστο.....τότε όχι απλώς πουλάνε αλλά....μοσχοπουλάνε!!!!

Επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγηθώ, οπωσδήποτε ξεχωριστός ενισχυτής, ξεχωριστό Blue ray 3D player, ξεχωριστά ηχεία, (ξεχωριστός ισσοσταθμηστής), είναι πολύ καλύτερα απο All in One συστήματα....κάπου υπήρξε και αναφορά για τα Roister αν δεν κάνω λάθος........Σε παραπέμπω (και όλους τους άλλους) στο post που είχα ανοίξει πρίν καιρό για τη Roister....(http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/106490-Γνωρίζετε-αν-έκλεισε-η-ROISTER).....αξίζει πραγματικά να διαβαστεί όλο, απ'την αρχή ώς το τέλος!!!

Φιλικά πάντα......

Δεν είναι απλά καλύτερος ο συνδυασμός ξεχωριστού A/V με ηχεία σε σχέση με το all-in-one. Δεν έχει απολύτως καμία σχέση.

Τα 30 βατ με το ζόρι που βγάζει το all-in-one στο οποίο αναφέρεσαι, δεν έχουν καμία σχέση με τα 90 και πλέον του άλλου συνδυασμού. Και δεν αναφέρομαι καν στο σύστημα ισοστάθμισης. Το ένα είναι παιχνίδι, το άλλο σοβαρό σύστημα.

http://www.qacoustics.co.uk/q-acoustics-2000i-series-5.1-cinema-pack.htm

Aν βγαίνει το budget για τα μπροστινά τα 2050i. Ενισχυτή ο Pioneer είναι μια χαρά για το χώρο που τον θές. Για all-in-one στα 700Ε ξέχασέ το....πεταμένα λεφτά και ουσία μηδέν.

Ακόμα και μια ηχόμπαρα θα παίζει καλύτερα από αυτό της LG....

http://usa.yamaha.com/products/audi.../digital-sound-projector/ysp-2200/?mode=model

http://www.qacoustics.co.uk/q-acoustics-2000i-series-5.1-cinema-pack.htm

Aν βγαίνει το budget για τα μπροστινά τα 2050i. Ενισχυτή ο Pioneer είναι μια χαρά για το χώρο που τον θές. Για all-in-one στα 700Ε ξέχασέ το....πεταμένα λεφτά και ουσία μηδέν.

Ακόμα και μια ηχόμπαρα θα παίζει καλύτερα από αυτό της LG....

http://usa.yamaha.com/products/audi.../digital-sound-projector/ysp-2200/?mode=model

Το budget φτανει οριακα για τα 2050i αλλα δυστυχως δε φτανει για τα πισω... Σιγουρα αν υπηρχε ευχερια για παραπανω χρηματα θα υπηρχαν και περισσοτερες και ποιοτικοτερες λυσεις..
Απο Crystal audio προτεινεις τιποτα?

Το budget φτανει οριακα για τα 2050i αλλα δυστυχως δε φτανει για τα πισω... Σιγουρα αν υπηρχε ευχερια για παραπανω χρηματα θα υπηρχαν και περισσοτερες και ποιοτικοτερες λυσεις..
Απο Crystal audio προτεινεις τιποτα?

Δεν υπάρχει λόγος να χτίσει όλο το σύστημα μονομιάς... μπορεί αργότερα να μαζέψει να συμπληρώσει. Από Crystal audio είναι της ίδιας απόδοσης με τα Roister κατ εμέ, με τα Roister να φτιάχνονται ελλάδα :firstprize:

Νομιζω την εχει απορριψη αυτη τη λυση αλλα θα το ξαναρωτησω βεβαια... Σ ευχαριστω πολυ που εγραψες τη γνωμη σου..