Παιδική ηλικία και αναμνήσεις ... αφεθείτε !

Δεν είναι υποχρεωμένος κανείς να γνωρίζει τις διαθέσεις κάθε ράτσας σκυλιών!

Εγώ πάντως αν ήμουν στη θέση του ποδηλάτη θα αμυνόμουν με κάθε μέσο.

Σιγά τώρα μη σκεφτόμουν που είχα διαβάσει κάτι κάπου που έλεγε να κάτσω ακίνητος ή να το παίξω άγαλμα.

Κάτι τέτοιο έκανε ο πατέρας ενός φίλου με αποτέλεσμα τα αγριόσκυλα να τον δαγκώσουν χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια... :)

Δεν τις θυμάμαι τις 8track αλλά τις έχω δει σε ταινίες αν και πιο ανθεκτικές διάβασα ότι δεν επικράτησαν. Προλάβες δηλαδη το Format War : JVC VHS v.s. SONY Betamax???

και μια που λέμε για τα παλιά... Μάνο το ποδήλατο δύσκολο να ήταν continental, έτσι όπως το περιγράφεις το φαντάζομαι σαν τα Raleigh Chopper 5 ή κάτι παρεμφερές. Έμοιαζε περίπου έτσι? https://www.google.gr/search?q=Rale...2mn6fMAhVFIJoKHYfQA1kQsAQIMA&biw=1920&bih=947

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μέχρι στιγμής δύο οι κατηγορίες παιδικών αναμνήσεων:
- Απειλή ζωής από αγριόσκυλα.
- Ήχος και φορητότητα.

:)

:flipout:

Δεν τις θυμάμαι τις 8track αλλά τις έχω δει σε ταινίες αν και πιο ανθεκτικές διάβασα ότι δεν επικράτησαν. Προλάβες δηλαδη το Format War : JVC VHS v.s. SONY Betamax???

Βεεεεβαια :grandpa:

Και ηταν μια εποχη που δεν ησουν "μπλαζέ" με σχεδον τιποτα.

Οταν ηρθε το πρωτο μαγνητοσκοπιο (δεν ειμαι σιγουρος για την λεξη) Και εγινε η πρωτη εγραφη εργου...ηταν αλλο πραγμα. Θαυμα μας φαινοταν.

Ακομα και η απλη τηλεοραση, κυριως γιατι εγω την στερηθηκα σαν παιδι, γιατι οι γονεις μου δεν την ηθελαν σπιτι, οποτε πηραν μια αλλα την εβαλαν στο εξοχικο μονο για διακοπες...
Εκει εχει αλλη σημασια...να περιμενεις το Σαββατο για να δεις ενα σηριαλ η ενα εργο την Κυριακη. Το καθε πργμα ειχε ενα, πως να το πω...ιδιαιτερο βαρος. Αυτο μου εχει μεινει απο τοτε πιστευω, απο την παιδικη ηλικια. Να εκτιμω το ιδιαιτερο των πραγματων και να αποφευγω να "μπαναλιζω" (δικος μου νεολογισμος = κανω μπαναλ )

Καμιά σχέση με την γενιά μου....οι κακομαθημένοι των 90's... τότε που το banal αντί να το χρησιμοποιείς σαν συνώνυμο του ελληνικού "κοινότυπο" ο κόσμος το χρησιμοποιούσε κάποιος για να περιγράψει π.χ ένα ρούχο όταν ήταν κιτς ....τα παιδιά στην αυλή του σχολείου ζούσαν για την σύγκριση...εγώ έχω καλύτερη μπάλα, καλύτερο μπλουζάκι, το δικό μου είναι καλύτερο καλύτερο καλύτερο και γω που προσπαθούσα να μην είμαι έτσι, στην πραγματικότητα ήμουν χειρότερος γιατί ουσιαστικά ξεχείλιζα από υπερβολική ψεύτικη και προσποιητή σεμνότητα όταν το X δικό μου πράμα ήταν καλύτερο (που είναι χειρότερο σε όλα τα επίπεδα, το λεγόμενο False modesty). Δεν θέλω να γενικεύσω και να πάρει η μπάλα ολόκληρη την γενιά μου, αλλά καμιά φορά κοιτάω πίσω και σκέφτομαι ότι κατά τύχη βγήκαμε άνθρωποι.

και μια που λέμε για τα παλιά... Μάνο το ποδήλατο δύσκολο να ήταν continental, έτσι όπως το περιγράφεις το φαντάζομαι σαν τα Raleigh Chopper 5 ή κάτι παρεμφερές. Έμοιαζε περίπου έτσι?

Χωρις να ειναι αυτο της φωτογραφιας .... εμοιαζε παρα πολυ με αυτο !

1948_schwinn_cnm.jpg

Παρολο που ημουν Πεμπτη Δημοτικου, τα ποδαρακια μου εφταναν τερμα κατω
γιατι ΔEN ηταν τοσο ψηλο οσο δειχνει .... ανετα το καβαλουσες !

Παιδες ..... το νημα δεν ειναι αποκλειστικα για παιδικες λαχταρες :laugh: .... με χαρα βλεπω οτι πηρε την αισιοδοξη
τροπη που ηθελα παρει. Αργοτερα θα μιλησω για ΠΟΛΥ πιο ευχαριστα πραγματα που συνεβησαν εκεινα τα
πετρινα αλλα ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΑ χρονια.

-bye-

Εμ, που πήγαινες μ' αυτό? Δεν έχει ταχύτητες..

Μου θυμίζει το ποδήλατο που είχε ο μικρός στο Malena..

Σιγά σιγά βάζετε και καμία ιστορία με "κατάκτηση".

Βέβαια όλα είναι θέμα διάθεσης (για δημοσίευση).

Oχι .... αυτο που βλεπεις στην φωτο ειναι μοντελο 1948 !!!!!
Ε .... το δικο μου ηταν καπως νεοτερο μοντελο (1974) .... με ταχυτητες .... πεντε ! :proud:
Το βαλα για να δειξω οτι ΔΕΝ ηταν το κλασσικο αγωνιστικο με την στενη σελα και τις γυριστες χειρολαβες.

Το οποιο θα ηταν και πανυψηλο να καβαλησω .... στην ηλικια των 11 !!!!!

Η μπάλα της Κυριακής. Κάθε Κυριακή πρωί στην γειτονιά, σχηματίζαμε 2 ομάδες και παίζαμε 2 τριαντάλεπτα ημίχρονα στην αλάνα που ή δικιά μας ήταν και κατηφορική απο την μία πλευρά του πλαγίου. Βέβαια, κάθε μέρα υπήρχαν δυό τρία ευκαιριακά ματς, αλλά αυτό της Κυριακής ήταν το επίσημο. Πέτρες και τσιμεντόλιθοι για τέρματα, νεροφαγώματα που προσπαθούσαμε να κρατάμε μπαζωμένα και ποτέ διαιτητής. Οφσάιντ δεν υπήρχε - αυτά ήταν για τις γυναικούλες... Στο τέλος μούσκεμα στον ιδρώτα, πηγαίναμε για "κοκακόλα" (όσοι είχαν να αγοράσουν βέβαια) στο καφείο του Λυμπεράκη που ήταν ακριβώς πίσω απο το ένα τέρμα. Καθόμασταν στην ύψους 3 τσιμεντόλιθων μαντρούλα που είχε και σχολιάζαμε τα πάντα μέχρι που άρχιζαν οι μανάδες μας να μας φωνάζουν για το μεσημεριανό. Τώρα που το σκέφτομαι, αναρωτιέμαι, πως μια τόσο μικρή γειτονιά στις παρυφές βουνού στα δυτικά προάστεια, είχε τόσα πολλά παιδιά...
Αυτά τις φυσιολογικές Κυριακές, γιατί πολύ συχνά και σε ανύποπτο χρόνο έπρεπε να εκπληρώνουμε και τις στρατιωτικές μας υποχρεώσεις σε συμφωνημένο αγώνα με την "Πέρα γειτονιά". Αυτή η Πέρα Γειτονιά - δεξιά απο τον κεντρικό δρόμο, εμείς είμασταν αριστερά - είχαν μεγαλύτερο χέρσο οικόπεδο για γήπεδο και ήταν πιο οργανωμένοι, είχαν μέχρι και "εμφανίσεις" (φανέλα-σορτσάκι- κάλτσες). Συνήθως χάναμε με 7αρες και 8άρες, αλλά όταν έλειπαν τίποτα καλοί παίκτες τους, είχε τύχει να κερδίσουμε μερικές φορές. Ισοπαλία και παράταση δεν υπήρχε - αν έληγαν ισόπαλα τα 2 μισάωρα, χτυπούσαμε πέναλτυς. Φυσικά οι τσακωμοί ήταν πάντα μέσα στο πρόγραμμα, αλλά όχι τίποτα ιδιαίτερο - σπρωξίματα και απειλές μέχρι κάποιος να υποχωρήσει.
Κυριακή πρωί... Κάπου στα δυτικά προάστεια, ακριβώς κάτω απο ένα εγκατελειμένο νταμάρι...

Last edited:
Εγω μια φορα εβαλα γκολ ως τερματοφυλαξ .... :p .... το μοναδικο γκολ στην ζωη μου.
Εκανα ενα απιστευτο ψηλοκρεμαστο σουτ .... και ο αλλος τερματοφυλακας μαλωνε με καποιον δικο του.
Toυς ηρθε ψηλοκρεμαστο .... ουτε καν το ειδαν !

:proud:

"Δεν μετραει η φαση, δεν μετραει η φαση ..... εεεεε .... τι ειναι αυτα που κανετε ? Παμε ξανα ...."

Απάντηση: Re: Παιδική ηλικία και αναμνήσεις ... αφεθείτε !

Ξεχασες το 2000 Philips

Στα πολύ σημαντικά εφηβικά χρόνια. Περιοχή Κουκακίου, παιδική χαρά.

Αγαπημένο άθλημα το βόλεϋ. Συχνά και καθημερινά απογεύματα αναμετρήσεις σε ομάδες των τεσσάρων. Οι νικητές είχαν για έπαθλο κόκα κόλα.

Πολλοί παίκτες αναδείχθηκαν και εξελίχθηκαν μετέπειτα στις ομάδες του γειτονικού Εσπέρου αλλά και του παναθηναϊκού.

Ατελείωτα παιχνίδια, μετά για τον σούπερ φραπέ στον αξέχαστο χώρο του Λουμπαδιάρη στην Πνύκα.

Άντε και μετά για σουβλάκι στην επιστροφή από Φιλοπάππου γιατί μας έκοβε η πείνα.

Highlight, κάποια καλοκαίρια το καμάκι σε τουρίστριες που διέμεναν στο διπλανό Sirene...

Ε λοιπόν δεν ήταν επίθεση.

Αυτό σου λέω και εκεί είναι που κάνετε λάθος.
Αν ήταν επίθεση δεν θα είχε γλυτώσει χωρίς γρατσουνιά. ...

Βρε δεν λέω όχι... Αλλά δεν γίνεται όλος ο κόσμος να μπορεί να ερμηνεύσει τις προθέσεις και τις εμπειρίες κάθε σκύλου. Οι σκύλοι είναι κατ'εξοχήν εμπειρικά ζώα και αν ο σκύλος, κάποτε δάγκωσε άνθρωπο και τον έτρεψε σε φυγή, θα δαγκώσει κι εσένα, όσο κι αν ξέρεις να τον ερμηνεύεις.
Αλλωστε όπως είπε κι ένας σοφός, "Εμείς το ξέρουμε οτι δεν είναι επίθεση - ο σκύλος το ξέρει ?"

Εχω εντονες αναμνησεις απο τα βιβλια "ημουν και εγω εκει" που χαριζε το απορυπαντικο ROL
και τα ειχα μαζεψει ολα χαριν της μανας μου.
Βεβαια πιτσιρικακι τοτε ειχα φρικαρει λιγο με τις ανθρωποθυσιες των
Ατζεκων και τις βαρβαροτητες των Ουννων του Αττιλα.

http://plusmag.gr/article/μουν_κι_εγ_εκε

Re: Απάντηση: Re: Παιδική ηλικία και αναμνήσεις ... αφεθείτε !

Ξεχασες το 2000 Philips
Μόλις διάβασα για αυτό για πρωτη φορά, δεν το είχα ακούσει καν. Νόμιζα ότι η μαχη έγινε μόνο με τους δυο. Το beta είχε λίγο καλύτερη ποιότητα εικόνας αλλά το vhs χωρούσε παραπάνω ώρα γράψιμο?,Τα είχα δει σε ένα docomentary για τα format wars που είχε γυριστεί με αφορμή τον πιο σύγχρονο πόλεμο (hd dvd & blu-ray).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Παιδική ηλικία και αναμνήσεις ... αφεθείτε !

Μόλις διάβασα για αυτό για πρωτη φορά, δεν το είχα ακούσει καν. Νόμιζα ότι η μαχη έγινε μόνο με τους δυο. Το beta είχε λίγο καλύτερη ποιότητα εικόνας αλλά το vhs χωρούσε παραπάνω ώρα γράψιμο?,Τα είχα δει σε ένα docomentary για τα format wars που είχε γυριστεί με αφορμή τον πιο σύγχρονο πόλεμο (hd dvd & blu-ray).

https://en.wikipedia.org/wiki/Video_2000

Εχω εντονες αναμνησεις απο τα βιβλια "ημουν και εγω εκει" που χαριζε το απορυπαντικο ROL

ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΗΣΕΣ ΤΩΡΑ !!!!!! Με έκανες να δακρύσω.

Είχα αυτο για την αρχαία Αίγυπτο... Πωπω, τι μαχαιριά μου έριξες...

Το θεωρώ σαν ένα απο τα βασικότερα κίνητρα που είχα ποτέ (σε εκείνη την ηλικία ειδικά) να ασχοληθώ με θέματα γνώσης.

Last edited:

Καταπληκτικά βιβλία.
Δεν θυμάμαι πόσες πολλές φορές τα είχα διαβάσει και τα είχα λατρέψει.