Παιδική ηλικία και αναμνήσεις ... αφεθείτε !

Λοιπον ... αλλη εμπειρια ... απο την καθημερινοτητα (παντα) !

Καθε Τεταρτη ειχε λαικη στο χωριο (Πολυκαστρο).
Πηγαινω με την μανα μου 7:20 το πρωι (λιγο πριν ξεκινησει το σχολειο στις 8:00) και ψωνιζoυμε ενα γριβαδι.
Moλις τα ειχε φερει ψαρας απο την λιμνη της Δοιρανης. Ψαρουκλα ... 40 εκατοστα !!!!!! Πολυ πραμα, κτηνος.
Μου το δινει σε μια σακουλα και μου λεει να το αφησω σπιτι για να φυγω σχολειο, αμεσως μετα. Το παιρνω ...
και ξεκιναω για το σπιτι. Στα μισα της διαδρομης ... ΩΧ , ΛΑΧΤΑΡΑ :blink: το ψαρι ΣΑΛΕΥΕ μεσα στην σακουλα.
Βρε, αμαν !! Μου πεφτει απο τα χερακια. Το ξαναβουταω και ξαμολιεμαι τρεχοντας σπιτι. Εχω 10 λεπτα καιρο
... τι να κανω ? Γεμιζω την μπανιερα με νερο και το αμολαω μεσα. Φευγω ........

49b5c-bathtubchristmascarp2.jpg

Γυρναω το μεσημερι σπιτι, μαζι με δυο πολυ κολλητα φιλαρακια μου. Τους ειχα τρελλανει με το κατορθωμα μου και
λυσσαξανε να μαθουν τι απεγινε το ψαρι. ΧΑΡΧΑΡΙΑΣ δηλαδη :laugh:, 40 εκατοστα κητος !!! Βρηκαμε την αδερφη μου να
το χαιδευει μεσα στην μπανιερα. Το γριβαδι ζουσε ακομα ! ΜΠΙΖΟΥ την βαφτισαμε γιατι της κρεμοταν κατι κατω απο την
κοιλιτσα της. Σαν κλωστουλα ... Με πλησιαζει ο πατερας μου και λεει "να ξερεις οτι το ψαρι δεν μπορει να αναπνευσει
με νερο βρυσης". "Γιατι, βρε πατερα ?" τον ρωταω. "Γιατι το νερο εχει χλωριο, πολυ χλωριο, οι λιμνες ΟΧΙ". Ειχε δικιο,
το ψαρι, με καθε αναπνοη εβγαζε τα ματια του εξω. Το λυπηθηκα. Το καραλυπηθηκα. Η αδελφη μου ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ
να ακουσει. Το ψαρι θα ζησει , θελει δεν θελει, τελεσιγραφο, σουτ, σκασμος, παιρνουμε κεφαλια. :icon15: Ο Νικος, ο φιλος μου,
με σκουνταει ... "να του βρουμε κατι να φαει ...". Τι ομως ?

Χαχαχαχα, το πιστευετε η οχι, τις επομενες δυο μερες σκοτωναμε μυγες με το λαστιχακι (τις ζαλιζαμε) και τις πεταγαμε
στο ψαρι να τις φαει. Μερικες τις ετρωγε και καποιες αλλες τις ξερναγε. Το νερο μεσα στην μπανιερα αρχισε να βρωμαει.
Ηδη απο το βραδυ της δευτερης μερας ΔΕΝ μπορουσες να μπεις στην τουαλετα ουτε για αστειο. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΠΟΧΑ.
Την τριτη μερα (Παρασκευη ηταν) γυρναμε απ'το σχολειο, μαζι με την αδελφη μου και τι βλεπουμε !
.... Η Μπιζου τεμαχισμενη σε ΦΕΤΕΣ, σε πιατελα, πανω στο τραπεζι ! :blink:

ΧΑΜΟΣ ......

"Ποιος την εκοψε ? ... ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΚΟΨΕ ? ... Γιαγια ? ... Γιαγια ? ...." :furious3:

Αφαντη η γιαγια !!! Ερχεται η μανα μου και ανακοινωνει οτι η Μπιζου απεβιωσε το πρωι. Tην βρηκαν να επιπλεει ανασκελα.
Ξεκαθαρο σημαδι οτι ειχε πεθανει. Αλλα ... αντε να το δεχτουμε εμεις, οι αλληλεγγυοι. :proud: Σε λιγο καταφθανει και η γιαγια.

- "Γιαγια, γιατι εκοψες την Μπιζου ?"
- "... αφου το ψαρι ψοφισε. Τι να καναμε ?"
- "ΔΕΝ ειναι ψαρι ... η Μπιζου ειναι ..."
- "Οτι και αν ειναι, το αγορασαμε, θα το φαμε ..."

Της κανει νοημα η μανα μου να εκφορτισει την κατασταση αποχωρωντας. Ομως η γιαγια δεν μασησε
- "Δηλαδη τι να κανουμε, να κρυβομαστε επειδη βαλαμε ενα ψαρι στο τραπεζι ... τι κορακιστικα ειναι αυτα !"

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ. :icon15:

Πληρης διακοπη διμερων σχεσεων με την γιαγια (η οποια ζουσε μαζι μας). Και απο την αδελφη μου και απο μενα.
Μια ολοκληρη βδομαδα, κανεις μας δεν της μιλησε ουτε της απαντησε, oυτε καν την κοιταξε ....

- "Να σας κανω ενα ρυζογαλακι ?" ... Σιγη ασυρματου !
- "Να σας παω στα συγκρουμενα στο λουνα παρκ ?" ... Σιγη ασυρματου !
- "Φερτε μου λιγο την σκουπα απ'το μπαλκονι" ... Αποχωρηση διαμαρτυριας !
- "Παρτε αυτη την σακουλα να την κατεβασετε κατω" ... Αποχωρηση διαμαρτυριας ! Περιμεναμε νευμα απ'την μαμα !
- "Να σας κανω αυγοφετες της Κυριακη ?" ... Σιγη ασυρματου !
- "Ο πατερας σας θελει να σας μιλησει στο τηλεφωνο" ... φευγαμε και περιμεναμε νευμα απ'την μαμα !

Η γιαγια ... τρελλαθηκε !!! Δεν την αφησαμε ουτε να μας πλησιασει, ουτε να μας αγκαλιασει, ουτε να μας μιλησει.
Μια γιαγια που μας λατρευε ως αγγελακια. Που ημασταν η ζωη της ολη. Τιποτα ... τιμωρια ... εξορια ... Μακρονησος.
Να μαθει να κοβει σε φετες την ψαρουκλα μας, το καμαρι μας, την ΜΠΙΖΟΥ. :p

Την δευτερη βδομαδα η επικοινωνια αποκατασταθηκε ... τμηματικως και απροθυμως. Βαριες και ασηκωτες οι κουβεντες.
Η γιαγια ειχε καταραστει την ωρα και την στιγμη που εκοψε το ψαρι σε φετες. Το παλιοψαρο :p Oσο για το ψαρι ...
ΚΑΚΗΝ ΚΑΚΩΣ πηγε ... αφαγωτο !!! Ακομα και ο πατερας μου φοβηθηκε να το ακουμπησει. Ποιος ? Ο ατρομητος νταντυ.
Θα του γδερναμε το σκαλπ εν ριπη οφθαλμου ... παιζουν με τετοια πραματα ? ...... :laugh::laugh::laugh::laugh:

Συμπερασμα > ΠΟΤΕ δεν αφηνεις (ουτε για λεπτο) παιδι να συμπαθησει/δεθει με κατι που προκειται να φαγωθει.

Αλλιως .... οι ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΕΣ .... :flipout: .... και δεν υπαρχει και κανεις να παρει το μερος σου !

Last edited:
Το εκανα copy/paste. Το συνημμένο στο προηγούμενο ποστ σου ή στο αρχικό του skysound, δουλεύει κανονικά όμως. Απο εκεί μέσα μπορείς να δεις και να σώσεις τα pdf

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

+εκτύπωση και κατόπιν βιβλιοδεσία... :)))

Τώρα βλέπω οτι μόνο το 1ο και το 2ο βιβλίο είναι ενεργά.

Το εχεις δει αυτο το βιντεακι?

https://www.youtube.com/watch?v=6IuFoxpPNAM

Μολις το ειδα .... :icon15:

Ας ερθει καμια κοπελα που γνωρισε σε παραλια (καμια που να εχει συνηθισει σε μεγαλουπολη),
να του κανει εκπληξη απροειδοποιητα εξω απο την στανη, χωρις συνοδεια και χωρις να ξερει
απο σκυλια και στανες ... και να γινει η στραβη ... και ο ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ ο λυγεροκορμος να
κουβαλαει μετα τυψεις για δεκα αιωνιοτητες .... ΔΕΚΑ !

"Kαι εσυ τι γυρευεις εξω απο στανη ?" ... ::bang:

ΑLL TIME CLASSIC ... καταχωρηθηκε σε short, mid και long term memory !

Αφιερωμα στην Μπιζού :rip::beatnik2::smokin::ciao:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Και ΜΠΙΖΟΥ για δεκα συνεχομενες ωρες....(για μπιζουθεραπεία)

Προσοχη μονο για τις πολυ βαριες περιπτωσεις....

https://www.youtube.com/watch?v=1sGjKIf8qCY

1. επειδή βαριέμαι τα σεντόνια
2. επειδή το έχω ξαναγράψει στο παρελθόν
3. επειδή όλοι οι νέοι εδώ μέσα (συμπ. του sr) :twoguns: βαριούνται και δεν δίνουν δεκάρα για το παρελθόν (βλ. 9-10 χρόνια πιό πριν στο φόρουμ)
4. επειδή έχει περάσει καιρός και οι περισσότεροι το ξέχασαν και άλλοι τόσοι δεν πρόκειται ποτέ να το δούν

ορίστε

http://avclub.gr/forum/showthread.php/18343-Ταξίδι-στο-χρόνο?p=331782&viewfull=1#post331782

πάρτε και μια εικόνα
attachment.php

(σημ. η σφραγίδα του βιβλιοπωλείου αναφέρεται στο ιστορικό βιβλιοπωλείο του Στέργιου Μάρκου που υπάρχει από τα μαθητικά μας χρόνια και το διατηρεί ο γιός του, ενώ ο ίδιος βρίσκεται εκεί και ζεί ακόμα ! - ζωή νάχει... - Ενας απίστευτος κόσμος και μια μυρωδιά που την θυμάμαι ακόμα!

οι πολύ κολλητοί και θεσσαλονικείς μπορούν να το δούν από κοντά τη αιτήσει τους (χωρίς χαρτόσημα) :Banane0:

(δεν σας λέω για το άλλο άλμπουμ για το οποίο δεν έγινε ποτέ παρουσίαση, είναι μεγαλύτερο, και προγενέστερο χρονικά :2thumb22sup:)

ξέχασα ενα επειδή....

5. επειδή το άθλημα με το τοιχάκι έχει εκλείψει παντοτινά.
Μια και σήμερα οι εταιρείες τσιγκουνεύονται ακόμα και το χαρτονάκι και βάζουν στις σοκολάτες μόνο κάτι γλασε σαν γραμματόσημα....

Υπάρχουν και τα υπερατού, αλλά δεν νομίζω (δεν έχω δει χρόοονια τώρα) να παίζουν πια τοιχάκι

Last edited:
ΒΠωω τι μου θυμησες....

Επερνα και γω γκοφρετες Μελο νομιζω η κατι άλλο...

Με αλμπουμ που κολουσες τα χαρτια που κερδιζες...αν ειχες διπλα η τριπλα στην αυλη του σχολειου φινοταν το παζαρι της Βενετιας...

Οι αγαπημενες μου δεν θυμαμαι πως λεγονταν, αλλα ηταν "χαρτακια" με ενδυμασιες η γεφονοτα μεσα στο διαβα της ιστοριας...ακομα θυμαμαι κατι ιπποτες, Βοριους, Νοτιους, Αστροναυτες.....

Σε μια εποχη οπου δεν υπηρχε ουτε χρωμα στην ΤΒ ουτε High Definition, αυτα τα μαραφετια που αγοραζαμε και ειχαν και την δωση της συγκινησης λογω random, μας ανοιγαν κοσμους και καλιεργουσαν την φαντασια μας.

Εγω παντως τα εχω με τις μαναδες που σε καποια φαση το παιδι μεγαλωνει και τα πετανε ολα αυτα τα "αχρηστα πραματα".

Τι μου θυμησες....

Με το συγκεκριμένο είχα κερδίσει έναν μεγάλο φακό...
Με πήγε ο πατέρας μου να τον παραλάβουμε, αλλά όταν ήρθε η ώρα δεν ήξερα τι ήθελα περισσότερο: τον φακό ή το συμπληρωμένο άλμπουμ....
Επειδή με είδαν αναποφάσιστο με λυπήθηκαν και μου το έδωσαν πίσω...

Και τα λευκωματα ; Τα θυμαται κανες τα λευκωματα που μας βαζαν να αγοραζουμε σαν "βοηθητικα¨ για το σχολειο ;

Γεωγραφίας, Ιστοριας....

Να μόλις θυμαμαι και εναν εκδοτικο οικο...Αγκυρα. Υπηρχαν αλλοι δυο νομιζω που δεν θυμαμαι πια.

Τα αγαπημενα μου ηταν οι Αρχαιοι. Πελοπονησικος πολεμος, Αλεξανδρος...

Μαγκες θυμαται κανεις τους αλλους εκδοτικους οικους που βγαζαν τετοια λευκωματα ; Βρισκονται αραγε σημερα ; Θα μου ελεγε να τα ξανα-αγορασω

Με το συγκεκριμένο είχα κερδίσει έναν μεγάλο φακό...
Με πήγε ο πατέρας μου να τον παραλάβουμε, αλλά όταν ήρθε η ώρα δεν ήξερα τι ήθελα περισσότερο: τον φακό ή το συμπληρωμένο άλμπουμ....
Επειδή με είδαν αναποφάσιστο με λυπήθηκαν και μου το έδωσαν πίσω...

Τυχερε....

πάντως τα έχω κρατημένα....τόσα πράγματα.
Ώρες ώρες, ανοίγω ντουλάπια και χάνομαι για λίγο από τα εγκόσμια...

Δυο σοβαρες εμπειριες με σκυλους ειχα και γω. Αρχες δεκαετιας του '90 με το νεο μου mountain, που μετα βιας εκανα πεταλο κατεβαινα απο δρομο πανω στο βουνο ωσπου συναντησα τρια τσομπανοσκυλα μεγαλα. Στο μυαλο μου ειναι ακομη αποτυπωμενα, εκοψα φορα και περασα απο διπλα τους σαν να μην τα ειδα, αυτα γαυγιζαν και γω κοιταζα τη θεα...
Πριν δεκα χρονια, σκυλος μεγεθους μοσχαριου, αγιου βερναδου ή κατι τετοιο, σε συγγενικο σπιτι δεν με συμπαθουσε. Βασικα κανεναν εκτος του σπιτιου δεν συμπαθουσε. Μπηκα στην αυλη συνοδευομενος απο συγγενη και ο σκυλος στα χερια αλλουνου.
Γρυλλιζε και ξαφνικα του ξεφευγει και με ορμαει. Μου καταφερνει μια δαγκωνια στο χερι, που κραταγα το κινητο και πιστευω συνετελεσε να μην εχω διαμπερεις τρυπες στη παλαμη.
Δευτερη, τριτη δαγκωνια στα στη μεση στα πλευρα και με ριχνει κατω. Καπου εκει σωθηκα, γεματος αιματα. Ολα αυτα σε χρονο ελαχιστο παρουσια δυο ατομων.

Αλλη μνημη, θυμαμαι το τσερνομπιλ με τη δικια μου ματια. Δεν ξερω πως μου ειχε καρφωθει στο μυαλο, αλλα εβγαζε κατι συννεφα πανω στο βουνο και λεγαμε πως ηταν απο την εκρηξη στο πυρηνικο σταθμο.
Τα απορρυπαντικα πλυντηριου που βαζαν δωρο ηλιακα ρολογια, ρολογια μπαταριας, τηλεφωνικες συσκευες τα θυμαστε? νομιζω το skip τα ειχε αυτα.

θυμάμαι να κολλάω αυτοκόλλητα Pannini από "Teenage Mutant Ninja Turtles" αλλά η μεγάλη τρέλα ήταν τα NBA CARD inserts της Upper Deck...κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα κάπου στο 1992-1994. Τις πουλούσαν σε μαγαζιά με ψιλικά σε φακελάκια των 5 καρτών και ήταν σκληρές glossy και γενικά πολύ καλοφτιαγμένες σε σχέση με τα χελωνάκια που είχαμε συνηθίσει μέχρι τότε Ήταν αυτές για οποίον τις θυμάται....

Attachments

• s435214573511300858_p2982_i1_w756.jpg
    s435214573511300858_p2982_i1_w756.jpg
    163.2 KB · Views: 158

Εισαι απο αυτους που "μεριμνουν"...

Εγω τωρα, δηλ εδω και καποια χρονια, ψαχνω στο Ιντερνετ ψιγματα αυτων των εποχων απο πραγματα που ειχα. Και ετσι αποδρω και εγω απο τα εγκοσμια.

πριν 2-3 χρονια βρηκα στο Ιντερνετ ενα βιβλιο Αμερικανικο που μου ειχαν αγορασει οι γονεις μου στην Αμερικανικη βαση, με ιστοριες για παιδια εικονογραφημενες...

Μεγαλο βιβλιο με σκληρο εξωφυλλο, και χοντρες σελιδες που ακομα μυριζουν ωραια... και κατι εικονες...ασε που μπορουσες να μαθεις αγγλικα. (το ειχα πριν μαθω να διαβαζω καν)

Τρελλαθηκα απο την χαρα μου οταν το ελαβα και ειδα και την ποιοτηα. Ξερεις καμια φορα αναγουμε σε ιδεωδες πραγματα πολυ μετρια γιατι εχει περασει καιρος και οταν ειμασταν μικροι οι απαιτησεις μας ηταν επισης μικρες...Ε με αυτο το βιβλιο διαπιστωσα πως η ποιοτητα ειναι εκει...τιποτα δεν ειναι απρωχημενο, ασε που μαθαινες κατι απο την ζωη στην "βαθεια αμερικη"...

Σε καποια φαση θα το φωτογραφησω και θα το βαλω εδω.

Ψαχνω και ενα αλλο της ιδιας εποχης, Γαλλικο αυτο, επισης αριστο απο αποψη ποιοτητας (και εκπαιδευσης αν και δεν εκπαιδευομαι πια) δεν το εχω βρει ακομα... η μαλλον καπου το πετυχα αλλα σε τιμες απλησίαστες.
βεβαια για το αλφαβηταρι Με τον Μιμη και την Αννα, ουτε συζητηση. Ανεπαναληπτο. Το εχω βρει στο Ιντερνετ αλλα ειναι επανέκδοση μαλλον για τους νοσταλγικους. Το χαρτι μου φαινεται διαφορετικο...

Και ακομα δεν εχουμε μιλησει για τα Κλασσικα Εικονογραφημενα !!!

Δημήτρη, μήπως έχεις κάπου φυλαγμένα και τα επιτραπέζια παιχνίδια της χλωρίνης Κλινέξ?

Αν θυμάμαι ήταν το Σκάκι - Ντάμα - Φιδάκι και Γκρινιάρης.

Δημήτρη, μήπως έχεις κάπου φυλαγμένα και τα επιτραπέζια παιχνίδια της χλωρίνης Κλινέξ?

Αν θυμάμαι ήταν το Σκάκι - Ντάμα - Φιδάκι και Γκρινιάρης.

αυτά χάθηκαν δυστυχώς....

έχω όμως ένα απομεινάρι από το κουτί-βιβλίο του Φωτεινού Παντογνώστη όπου μέσα φυλάω τα matchbox....

πρέπει κάποια στιγμή να κάνουμε ένα αφιέρωμα με τα relics...
όχι σαν αυτό με ....σκύλους που παρ όλίγο να μας φάνε... :Banane0:

Απάντηση: Re: Παιδική ηλικία και αναμνήσεις ... αφεθείτε !

1. επειδή βαριέμαι τα σεντόνια
2. επειδή το έχω ξαναγράψει στο παρελθόν
3. επειδή όλοι οι νέοι εδώ μέσα (συμπ. του sr) :twoguns: βαριούνται και δεν δίνουν δεκάρα για το παρελθόν (βλ. 9-10 χρόνια πιό πριν στο φόρουμ)
4. επειδή έχει περάσει καιρός και οι περισσότεροι το ξέχασαν και άλλοι τόσοι δεν πρόκειται ποτέ να το δούν

ορίστε

http://avclub.gr/forum/showthread.php/18343-Ταξίδι-στο-χρόνο?p=331782&viewfull=1#post331782

πάρτε και μια εικόνα
attachment.php

(σημ. η σφραγίδα του βιβλιοπωλείου αναφέρεται στο ιστορικό βιβλιοπωλείο του Στέργιου Μάρκου που υπάρχει από τα μαθητικά μας χρόνια και το διατηρεί ο γιός του, ενώ ο ίδιος βρίσκεται εκεί και ζεί ακόμα ! - ζωή νάχει... - Ενας απίστευτος κόσμος και μια μυρωδιά που την θυμάμαι ακόμα!

οι πολύ κολλητοί και θεσσαλονικείς μπορούν να το δούν από κοντά τη αιτήσει τους (χωρίς χαρτόσημα) :Banane0:

(δεν σας λέω για το άλλο άλμπουμ για το οποίο δεν έγινε ποτέ παρουσίαση, είναι μεγαλύτερο, και προγενέστερο χρονικά :2thumb22sup:)

ξέχασα ενα επειδή....

5. επειδή το άθλημα με το τοιχάκι έχει εκλείψει παντοτινά.
Μια και σήμερα οι εταιρείες τσιγκουνεύονται ακόμα και το χαρτονάκι και βάζουν στις σοκολάτες μόνο κάτι γλασε σαν γραμματόσημα....

Υπάρχουν και τα υπερατού, αλλά δεν νομίζω (δεν έχω δει χρόοονια τώρα) να παίζουν πια τοιχάκι

Μήτσε ,τον βλέπω σχεδόν 2-3 φορές την εβδομάδα να περπατάει
Στο είπα ,ότι δε πίστευα στα μάτια μου ,πού τον είδα
Ημούν πιτσιρικάς με κοντό παντελονάκι .....

αυτά χάθηκαν δυστυχώς....

έχω όμως ένα απομεινάρι από το κουτί-βιβλίο του Φωτεινού Παντογνώστη όπου μέσα φυλάω τα matchbox....

πρέπει κάποια στιγμή να κάνουμε ένα αφιέρωμα με τα relics...
όχι σαν αυτό με ....σκύλους που παρ όλίγο να μας φάνε... :Banane0:

Tι είπες τώρα!!!!!!!!!!!!!! Matchbox

Πρέπει να είχαμε (μαζύ με τον μικρότερο αδελφό) καμμιά 30αριά αυτοκινητάκια αγορασμένα στην δεκαετία του 60 με τα κουτιά τους και η συγχωρεμένη η μητέρα μου τα έδωσε σε κάποιο παιδάκι γειτόνισας!!!!!!!!!!!

Το μάθαμε πολλά χρόνια μετά και παραλίγο να λιποθυμήσουμε!!!!!!

Tι είπες τώρα!!!!!!!!!!!!!! Matchbox

Πρέπει να είχαμε (μαζύ με τον μικρότερο αδελφό) καμμιά 30αριά αυτοκινητάκια αγορασμένα στην δεκαετία του 60 με τα κουτιά τους και η συγχωρεμένη η μητέρα μου τα έδωσε σε κάποιο παιδάκι γειτόνισας!!!!!!!!!!!

Το μάθαμε πολλά χρόνια μετά και παραλίγο να λιποθυμήσουμε!!!!!!

ε τότε πρέπει να κάνω μια παρουσίαση... :ernaehrung004: