- 10 December 2006
- 71
Για να καταλάβω τώρα (γιατί μπερδεύτηκα ολίγον) :damnyou:
![]()
Έχω μια Plasma 42" EDTV.
Δεν είναι HDTV.
Από ένα απλό DVD player που έχω τώρα, το Yamada 6700 (το οποίο δεν έχει progressive scan, ούτε component παρα μόνο Svideo σαν καλύτερη έξοδο εικόνας - αυτή του scart σαν RGB δεν κάνει καλύτερη δουλειά απο το Svideo), θα έχω μεγάλη διαφορά στην εικόνα όταν βλέπω DVD μέσω του Sigmatek xs-700 pro με την έξοδο HDMI (αν το ψάξω κιόλας στις ρυθμίσεις) ή με την έξοδο component;
Περικλή καλησπέρα...
Να τα ξεμπερδέψουμε λίγο τα πράγματα??
Έχεις μια πλάσμα EDTV τουτέστιν ανάλυση 480p ή 576p. Το Yamada 6700 αφού δεν έχει progressive scan και συνδεδεμένο με s-video της δίνει σήμα είτε 480i (interlaced) από NTSC δισκάκι είτε 576i από PAL σύστημα. Άρα χρησιμοποιώντας έναν άλλο player (hdmi,component) η μόνη διαφορά που θα δεις δεν έχει σχέση με την ανάλυση, αλλά με τον τρόπο μεταφοράς του σήματος. Εν ολίγοις δεν θα βλέπεις πια 480 ή 576 γραμμές interlaced ( πεπλεγμένο σήμα) αλλά 480 ή 576 γραμμές progressive ( σήμα προοδευτικής σάρωσης).
Άρα, άλλο το scaling ( μετατροπή της ανάλυσης που λαμβάνει το μέσο προβολής (π.χ. 480, 576, 720, 1080) στην εγγενή ανάλυση του πάνελ (π.χ. 1366χ768, 1280χ720,1920χ1080)
και άλλο deinterlacing ( μετατροπή του πεπλεγμένου σήματος (interlaced) σε προοδευτικό (progressive).
HDMI,DVI = Ψηφιακή σύνδεση
Component, s-video, scart, composite = Αναλογική σύνδεση.
Η θεωρία λέει, και η πράξη τις περισσότερες φορές επιβεβαιώνει, ότι η ψηφιακή σύνδεση είναι καλύτερη από την αναλογική.
Δεν είπα ότι δεν θα δεις καμμία διαφορά συνδέοντας ψηφιακά την τηλεόρασή σου. Είπα ότι δεν θα δείς τη διαφορά που κάνει ένα καλό upscaling διότι η ανάλυση του πάνελ σου δεν ''σηκώνει'' upscaling αλλά μόνο downscaling σε περίπτωση που την τροφοδοτείς με σήμα πάνω από το 576p....
Έψαξα λίγο και εδώ για να δω τι θα γίνει αν συνδέσω ένα Xbox 360 π.χ. σε μια Edtv.
Από ότι διάβασα, γενικώς παίζει ρόλο και η απόσταση που θα βλέπεις τηλεόραση, ώστε να πιάσει τόπο και η μεγαλύτερη ανάλυση.
Απλά θέλω να πάρω τα μέγιστα απο το panel της οθόνης και δεν θα ήθελα να κάνω μια αγορά ενός dvd player ή ενός xbox 360, που να μην βελτιώνει την εικόνα που έχω τώρα. Το Sigmatek xs-700 pro είναι κάτι που μου κίνησε την περιέργεια, γιατί έχει σύνδεση HDMI. Αν δεν δω καλή εικόνα εκεί, ίσως τότε βοηθήσει το component.
Όπως και να 'χει όμως, θα ήθελα να είμαι σίγουρος όσο γίνεται, αν το τελικό αποτέλεσμα θα δώσει ένα + στην συνολική εικόνα της Tv.
Φιλε exterminator ευχαριστω για το κατατοπιστικο σου ποστ
μια τελευταια ερωτηση
απο την usb και το card reader μπορει να παιξει divx,xvid και οτι αλλο φορμα υποστηριζει?
Για τα λεφτα που κοστιζει παντως και τις δυνατοτητες που εχει τιμιο μου φαινεται
Και εξ' ου και το δίλλημα μου. Να δωσω άλλα 30 ρημάδια ευρώ να πάρω ενα καλωδιο component καλής ποιότητας, ή να πάω για το Οππο 981 (ή κάποιο άλλο της εγχώριας αγοράς εφάμιλλο, αλλά εκει μάλλον ξεφεύγουμε σε κόστος); Εσύ τι θα έκανες στη θέση μου; Μην ξεχνάς ότι έρχονται και τα HD-DVD & BLUE RAY και θα τα ακουμπήσουμε πάλι.
Πάντως αν δεις την φωτό της σελίδας 1 που για μενα είναι εκπληκτική γιατί την έζησα κι απο κοντά, απο component ειναι..
Εγω χωρις να ξερω πολλα νομιζω οτι αφου το 576p ειναι οροφη για σενα απο αποψη αναλυτικοτητας πολυ απλα ψαχνεις ενα ποιοτικο player με YUV η hdmi το οποιο δεν πρεπει να ειναι και ακριβο
Έχεις να προτείνεις κάποιο;
Το συγκεκριμένο μοντέλο απο ότι είδα και διάβασα εδώ είναι πολύ καλό (δεν ξέρω αν έχει κρυφά ελλατώματα).
Έχει έξοδο ήχου 5.1 (αυτό θέλω να το έχει σαν έξοδο το dvd που θα πάρω γιατί δεν έχει optical ο ενισχυτής).
Έχει Hdmi, όμως δεν ξέρω αν παίζει καλά στην Plasma μου:
720p/1080i/1080p; via component
720p/1080i/1080p/640x480/800x600/1024x768/1280x1024: via HDMI
Δεν βλέπω να αναφέρει 480p. Αναφέρει στο site μόνο αυτό:
576i video output via HDMI for external video scalers
Υπάρχει κάποιο άλλο dvd που να έχει 5.1 έξοδο ήχου και Hdmi που να μην πετάει η τιμή του;
Καλησπέρα Περικλή,
το συγκεκριμένο player ειναι γενικως γνωστό στην πιάτσα, έχει καλή φήμη, αλλά κάπου πήραν τα αυτιά μου και μερικά παράπονα..Τσέκαρε το καλά πριν κάνεις κίνηση..
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.