Παιζει ο coreAVC με τον ΚΜΡ ;;;;;

16 July 2006
7,526
HAMBURG
Ισως χαζη ερωτηση αλλα τωρα ασχολουμαι με τα HTPCια μου και παιζω με τον ΚΜΡ !

ολα τελεια ( σχεδον ) ηχος και εικονα !

αλλα σε καποιες ταινιες mkv ΜΑΤΡΟΣΚΑ πχ, The Hund for Red Oktober1080ρ

μου κανει κατι σκαλωματακια .... δηλ, ΜΟΝΟ οταν παναρει η καμερα δεξια αριστερα η οταν κανει Ζουμ η εικονα στην ταινια εκει που κινητε καλα η εικονα ξαφνικα μου παει στιγμιαια γρηγορα και αυτο γινεται καθε 10 περιπου δευτερολεπτα αλλα το παιρνεις χαμπαρι μονο τις οριζοντιες κινησεις της καμερας μεσα στην ταινια !

μηπως να δοκιμαζα και τον coreAVC ;;;

Χρησιμοποιω μονο τον ΚΜΡ αφου με τους αλλους δεν εχω τετοια καλη εικονα και ηχο !

ασε που ο Μεδια πλευερ κλασικ μου βγαζει τους υποτιτλους ναι μεν Ελληνικα αλλα με καθυστερηση απο την ροη του εργου .....

αυτον τον εχω μονο για τα ΝΤΙ ΒΙ ΝΤΙ ...

Υγ, αυτο το φαινομενο το κανει μονο σε μερικες ματροσκες οχι σε ολες !!!!

Παντως επεξεργαστη εχω τον INTEL DUAL CORE E 8500 οποτε δεν ειναι θεμα επεξεργαστου.....

μηπως μπορει καποιος φιλος να μου τι να ρυθμισω στον ΚΜΡ με τον coreAVC μαζι η εστω μονο στον ΚΜΡ ;;;;;;;

Last edited:
Εφόσον έχει κάνει εγκατάσταση το Coreavc, ανοίγεις τον KMP, option, preferences.
Πας στο decoder usage, internal video decoder και ξεκλικάρεις τις επιλογές H.264 και AVC1 για να απενεργοποιήσεις τον εσωτερικό decoder.
Μετά πας external video decoder και πατάς external decoder search.
Ανοίγει ένα παράθυρο και επιλέγεις add system codec.
Στην λίστα που θα εμφανιστεί, επιλέγεις CoreAVC Video Decoder.
Θα δεις να εμφανίζεται ο corevc που επέλεξες και δεξιά θα είναι κλικαρισμένες από μόνες τους οι δύο επιλογές Η.264 και AVC1.
Πατάς οκ και με το drop down menu (βελάκι) επιλέγεις τον coreavc για Η.264 video και AVC1 video.
Πατάς close και τέλος.
Για να δεις αν τα έκανες σωστά, επιλέγεις να παίξει ένα mkv αρχείο και με δεξί κλικ στην οθόνη πας το ποντίκι στην επιλογή filters. Σου εμφανίζεται ένα menu το οποίο σου λέει ποιοι decoders παίζουν. Για τον ήχο θα δεις τον ac3 filter λογικά και για video τον core avc.

Εφόσον έχει κάνει εγκατάσταση το Coreavc, ανοίγεις τον KMP, option, preferences.
Πας στο decoder usage, internal video decoder και ξεκλικάρεις τις επιλογές H.264 και AVC1 για να απενεργοποιήσεις τον εσωτερικό decoder.
Μετά πας external video decoder και πατάς external decoder search.
Ανοίγει ένα παράθυρο και επιλέγεις add system codec.
Στην λίστα που θα εμφανιστεί, επιλέγεις CoreAVC Video Decoder.
Θα δεις να εμφανίζεται ο corevc που επέλεξες και δεξιά θα είναι κλικαρισμένες από μόνες τους οι δύο επιλογές Η.264 και AVC1.
Πατάς οκ και με το drop down menu (βελάκι) επιλέγεις τον coreavc για Η.264 video και AVC1 video.
Πατάς close και τέλος.
Για να δεις αν τα έκανες σωστά, επιλέγεις να παίξει ένα mkv αρχείο και με δεξί κλικ στην οθόνη πας το ποντίκι στην επιλογή filters. Σου εμφανίζεται ένα menu το οποίο σου λέει ποιοι decoders παίζουν. Για τον ήχο θα δεις τον ac3 filter λογικά και για video τον core avc.

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση !!! :ernaehrung004::ernaehrung004:

θα γραψω εντυπωσεις αφου κανω ινσταλ.....

όταν κάνεις δεξί κλικ στον kmp σου εμφανίζει τον coreavc? Μαζί με άλλα filters, splitters κλπ?

Απάντηση: Re: Παιζει ο coreAVC με τον ΚΜΡ ;;;;;

όταν κάνεις δεξί κλικ στον kmp σου εμφανίζει τον coreavc? Μαζί με άλλα filters, splitters κλπ?

θα βρω την τελευταια βερσιον του ΚΜΡ !

ποια ειναι ξερετε ;;;;

οταν κανω δεξι κλικ μου δειχνει μια λιστα με επιλογες !
που πρεπει να κλικαρω για να δω αν οντως εμφανιζετε ο coreavc ;;;

μονο οταν παω στα φιλτρα εκει μου δειχνει την επιλογη του....
:ADFADF1:

Re: Απάντηση: Re: Παιζει ο coreAVC με τον ΚΜΡ ;;;;;

ποια ειναι ξερετε ;;;;

Eδώ θα βρείς Βαγγέλη την τελευταία έκδοση:http://www.filehippo.com/download_kmplayer/
εάν και θεωρώ ανώτερω τον media player classic :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Παιζει ο coreAVC με τον ΚΜΡ ;;;;;

Eδώ θα βρείς Βαγγέλη την τελευταία έκδοση:http://www.filehippo.com/download_kmplayer/
εάν και θεωρώ ανώτερω τον media player classic :ernaehrung004:

Ο media player classic δεν παιζει καθολου σωστα τους υποτιτλους σε κανενα απο τα 2 ΠΙ σια μου !
μονο τα Ντι Βι Ντι παιζει καλα !

στο HTPC μου ομολογω οτι παιζει μεν σωστα αλλα μαμιεται και εκει με τους υποτιτλους παρολο το πακετο CCCP που εβαλα μαζι ......

με τον ΚΜΡ και τα 2 κομπιουτερ μου δουλευουν αψογα ηχος εικονα υποτιτλοι !
αλλα ΣΕ ΚΑΠΟΙΕς ματροσκες 4/5 τον αριθμο ... μου κανει αυτο το κολημα και μετα παει γρηγορα ...

παρεπιπτωντως το κανει και με τον media player classic αυτο και με βαζεις σε σκεψεις οτι φταινε οι ταινιες πλεον.........

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για το ΛΙΝΚ !!!!!!!! :ernaehrung004::ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Παιζει ο coreAVC με τον ΚΜΡ ;;;;;

Αρα είσαι οκ. Ανέφερες πως έχεις και τον cccp. Καλό θα ήταν να το βγάλεις. Το haali media splitter το έχεις εγκαταστήσει? Μήπως πάλι έχεις ενεργοποιήσει κανά cuda στον coreavc?

ποια ειναι ξερετε ;;;;

Όπως σου έγραψα, πας στην επιλογή Filters. Πρέπει να έχει επιλέξεις πρώτα το advanced menu για να φανούν και οι άλλες επιλογές.

Όπως σου έγραψα, πας στην επιλογή Filters. Πρέπει να έχει επιλέξεις πρώτα το advanced menu για να φανούν και οι άλλες επιλογές.

οκ το εκανα και δουλεψε οπως εγραψα και στο αλλο θρεντ !

αλλα κανενα αποτελεσμα ειτε με τον core avc pro ειτε με τον ιντερναλ του ΚΜΡ !

ευχαριστω παιδες δεν μπορω να βγαλω ακρη τι φταιει και εχω φαει ΦΛΑΣΙΑ
αφου ο mpc μπορει να εχει πολυ καλη κινηση .... αλλα η εικονα του ΚΜΡ ειναι κλασεις καλυτερη και μου τι δινει η ολη φαση ........ λογω αυτου του προβληματος !

Γιανα καταλαβαιτε τι ενοω η εικονα και ο ηχος ειναι κομπλε ρυθμισμενοι !

Δεν προπορευεται ουτε ο ηχος ουτε η εικονα αλλα καθε 3 με 4 δευτερολεπτα σπινιαρει η εικονα στα πλανα αργης κινησης !

Σκαλωνει και μετα τρεχει και μοιαζουν οι εικονες σαν πατας την γρηγορη κινηση στιγμιαια !!

Παράξενο πρόβλημα.
Βασικά εγώ δεν έχω δει διαφορά μεταξύ mpc και km, ακόμα και όσον αφορά την επεξεργαστική ισχύ.
Ούτως ή άλλως τους ίδιους codecs θα βάλεις και στους δύο.
Προτιμώ τον km γιατί είναι πιο φιλικό στον χρήστη και ιδίως στους υπότιτλους.
Εγώ πάντως θα τα έκανα όλα απεγκατάσταση και ξανά εγκατάσταση.
KMP, CoreAVC (το οποίο περιέχει και τον Haali)

Παράξενο πρόβλημα.
Βασικά εγώ δεν έχω δει διαφορά μεταξύ mpc και km, ακόμα και όσον αφορά την επεξεργαστική ισχύ.
Ούτως ή άλλως τους ίδιους codecs θα βάλεις και στους δύο.
Προτιμώ τον km γιατί είναι πιο φιλικό στον χρήστη και ιδίως στους υπότιτλους.
Εγώ πάντως θα τα έκανα όλα απεγκατάσταση και ξανά εγκατάσταση.
KMP, CoreAVC (το οποίο περιέχει και τον Haali)

τα εκανε 5 φορες μεχρι τωρα εγκατασταση και απεγκατασταση και τις τελευταιες βερσιον μαλιστα σε ολα τα προγραματα .....

η απωλεια σε επεξεργαστική ισχύ και με ΚΜΡ και με mpc ειναι ελαχιστη !

15 με 23 το πολυ .....

τελικα δουλεψε μονο με τον ffd show videocode αλλα η εικονα δεν ειναι οπως πριν !

τα χρωματα ειναι παραξενα......

σκ....ΤΑ !!!!

δεν με ικανοποιει η εικονα τωρα......

Aν έχεις βίστα απενεργοποίησε το αέρο. Στον km ποιους ακριβώς filters σου εμφανίζει?
Η στον mpc δεξί κλικ shaders και βρες έναν που λέει 16-235->0-255 (ή κάτι τέτοιο). Τώρα μάλλον θα σου αρέσουν τα χρώματα. Βέβαια αν δεις ότι σου αρέσουν, καλό θα ήταν να καλιμπράρεις την τιβί σου γιατί ότι παίζει σε τιβί χρησιμοποιεί το 16-235.

Γιανα καταλαβαιτε τι ενοω η εικονα και ο ηχος ειναι κομπλε ρυθμισμενοι !

Δεν προπορευεται ουτε ο ηχος ουτε η εικονα αλλα καθε 3 με 4 δευτερολεπτα σπινιαρει η εικονα στα πλανα αργης κινησης !

Σκαλωνει και μετα τρεχει και μοιαζουν οι εικονες σαν πατας την γρηγορη κινηση στιγμιαια !!

κανω κουοτε το δικο μου ποστ διοτι το προβλημα αυτο παραμενει !

και ειδικα το ιδιο προβλημα κανει και ο mpc οταν επιλεγω ο ηχος να περασει απο SPDIF για να εχω DD 5:1 και DTS απο την μητρικη μου στον ενυσχητη μου ......

παρατηρισα οτι επιλεγοντας 2καναλο (στερεο) προγραμα και οχι 5καναλο SPDIF απο τις ρυθμισεις του mpc και στην καρτελα του FFdshow Audio να δινει δηλ, απλο σημα .... ΔΕΝ κανει Σπασιματα !

τι στο καλο φταιει ρε παιδες !!!!!!!!!

εδωσα τοσα λεφτα για τις παπαριες για να παιδευομαι χωρις αποτελεσμα;;;;;;; :violent-smiley-030:

με τετοια σκαλωματα παντως ταινια δεν βλεπουμε !!!!!!!!!!!!

αδυνατον ......... :violent-smiley-030:

ΥΠΑΡΧΕΙ ενα σωστος τροπος να δουμε χωρις να σπινιαρει η εικονα ;;;;;;

Υπαρχει καποιο πλευερ προγραμα που να παιζει σωστα και εικονα και ηχο σε Γουιντοους ΧΡ ;;;;

ο ΚΜΡ εχει τελεια εικονα και χρωματα αλλα. σκαλωνει και σπινιαρει η εικονα .......

ο mpc παλι τα ιδια αλλα με την εικονα να εχει υπερκορεσμενα χρωματα και να εχει ενα κλικ κατω σε ευκρινεια σε συγκριση με τον ΚΜΡ ........

παιζουν δηλ, καλα και ανα 5η 6 δευτερολεπτα η εικονα σκαλωνει και επυτανχηνει σαν να ξεσκαλωνει ........

αυτο το φαινομενο συμβαινει καθολη την διαρκεια παιξιματος απλα ......... στα πλανα αργης κινησης περα δωθε πανω κατω η σε ζουμ της καμερας σε αργη κινηση του καδρου το καταλαβαινεις αμεσως πιο πολυ !

Last edited:
Επιβεβαιεωνω οτι ρυθμιζοντας τον ηχο αναιξερετως πλευερ σε 2καναλο απλο στερεο και ΟΧΙ 5καναλο SPDIF ΔΕΝ κανει τα σπαΣΙματα αυτα !!!!!!!!!

τι φταιει τελικα ;;;;;;

κατι με τις επιλογες ηχου ; καποια φιλτρα ; τι;

καποια ρυθμιση στην μητρικη μου για εξοδο 5καναλη SPDIF ;;;;;;;

Δεν μπορω να βρω πως ρυθμιζετε ομως η καρτα ηχου ωστε να βγαζει 5καναλο SPDIF!!!!!

μεχρι τωρα το εκανα κλικ απο το μενου των ΚΜΡ + mpc και οχι απο καποια ρυθμιση στη μητρικη καρτα ηχου !

Λοιπον !

Η τηλεοραση ειναι συνδεδεμενη μεσω HDMI με το HTPC !
Η τηλεοραση υποστιριζει 60 ΗΖ !!! 1920 Χ 1080ρ ! Full HD !

Το προβλημα αυτο στην εικονα ( Γκαζοφρεναρισματα η Σκαλωματακια και αποτομα ξεσκαλωματα ) αναιπεσθητα μεν ... αισυητα στα δικα μου ματια δε !
τα οποια γινονται με οποιονδηποτε πλευερ !

ΔΕΝ εμφανιζονται οταν επιλεγω απλη στερεο η 3+2 συνδεση ναι μεν μεσω Οπτικης εισοδου αλλα το SPDIF ΟΧΙ επιλεγμενο !

Αν επιλεξω DTS / D.D.Digital 5:1 μεσω SPDIF τοτε αρχιζουν παλι τα σκαλωματα ΜΕ ΟΛΟΥΣ τους ντεκοντερ και τα φιλτρα ειτε CoreAV ειτε ffdShow Video ειτε οποιονδηποτε αλλο ντεκοντερ εικονας !!!!

ΕΡΩΤΗΣΗΣ :
Μπορω να χρισημοποιησω το ReClock DirectShow Filter ;;;;;;;

Πως μπορω να συνδεσω το HTPC μου μεσω Απλου 5καναλου Ενισχητη AV 5ετιας ωστε να κανει αυτος την 5καναλη αποδικωποιηση ;;;;;;

Με το ReClock DirectShow Filter η συνδεση SPDIF λεει δεν δουλευει !

Υπαρχει καποιος αλλος τροπος συνδεσης ;;;;;;

Και τι θα ρυθμισω ενοω στην Καρτα ηχου η στον πλευερ προγραμα ΚΜΡ ;;;;;