Παιζοντας Blu ray απο σκληρο δισκο-Popcorn C-200, PS3 Media server ή καποιο αλλο?

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Καλησπερα!

Ψαχνω εναν media player που να συνδεεται με τον av receiver (ονκυο 5007) και απο εκει να δινει εικονα και ηχο στον προτζεκτορα και τα ηχεια αντιστοιχα.

Θα ηθελα να παιζει Blu ray αποθηκευμενα σε σκληρο δισκο,
α) ειτε σε μορφη ISO
β) ειτε σε m2ts
γ) να δινει ηχο bitstreamDTS-HD MA, Dolby TrueHD στον ενισχυτη
δ) να δεχεται ελληνικους υποτιτλους srt ή sub (για αρχεια m2ts, mkv)

υπαρχει καποιος media player ή καποια αλλη λυση που να πληρει αυτες τις προυποθεσεις?

διαβασα οτι το popcorn hour c200 παιζει τα παντα αλλα δεν ξερω τι κανει με τα DTS-HD MA και Dolby TrueHD...

απο την αλλη υπαρχει και το ps3 media server οπου εχω διαβασει καλα σχολια αλλα και με αυτο δεν εβγαλα ακρη αν πληρει τα παραπανω..
(ps3 δεν εχω, αλλα αν λειτουργει το ps3 media server με το mac mini που εχω θα παρω)

Αντιγράφω από το site του Popcorn

Audio Decoders:

Audio Pass-Through:
DTS, DTS-HD HR, DTS-HD MA
Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby True HD

Supported Media File Formats
Video containers:
MPEG1/2/4 Elementary (M1V, M2V, M4V)
MPEG1/2 PS (M2P, MPG, DAT, VOB)
MPEG2 Transport Stream (TS, TP, TRP, M2T, M2TS, MTS)
AVI, ASF, WMV
Matroska (MKV)
MOV (H.264), MP4, RMP4

Video Decoders:
XVID SD/HD
MPEG-1
MPEG-2 MP@HL
MPEG-4.2 ASP@L5, 720p, 1-point GMC
MPEG-4.10 (H.264) : BP@L3, [email protected], [email protected], [email protected]
WMV9 : MP@HL
SMPTE 421M (VC-1) : MP@HL, AP@L3

ευχαριστω γιαννη!
δεν ειχα τσεκαρει τα spec στο site...
με τους ελληνικους υποτιλους στα αρχεια m2ts ομως τι κανει?

Αυτό που ψάχνεις (αναπαραγωγή ISO ή m2ts από τον σκληρό με ελληνικούς υπότιτλους ) δε γίνεται μέσω του PS3. Μόνο με ενσωμάτωση υποτίτλων σε αρχεία (vob, κλπ δηλαδή άσε καλύτερα) γίνεται να το καταφέρεις αυτό.Μπορείς βέβαια να τα δείς μέσω PS3 Media Player + PS3 αλλά αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να έχεις + ένα γρήγορο PC αφοσιωμένο για να τον τρέχει (τον PMS).

Νομίζω πως ψάχνεις κάτι μεταξύ Xtreamer ή C-200 αλλά ας απαντήσουν καλύτερα οι σχετικότεροι εμού!

Το PS3, μια φορά, δεν θα σου κάνει τη δουλειά!!!-bye-

Last edited:
Απάντηση: Re: Παιζοντας Blu ray απο σκληρο δισκο-Popcorn C-200, PS3 Media server ή κα

Αυτό που ψάχνεις (αναπαραγωγή ISO ή m2ts από τον σκληρό με ελληνικούς υπότιτλους ) δε γίνεται μέσω του PS3. Μόνο με ενσωμάτωση υποτίτλων σε αρχεία (vob, κλπ δηλαδή άσε καλύτερα) γίνεται να το καταφέρεις αυτό.Μπορείς βέβαια να τα δείς μέσω PS3 Media Player + PS3 αλλά αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να έχεις + ένα γρήγορο PC αφοσιωμένο για να τον τρέχει (τον PMS).

Νομίζω πως ψάχνεις κάτι μεταξύ Xtreamer ή C-200 αλλά ας απαντήσουν καλύτερα οι σχετικότεροι εμού!

Το PS3, μια φορά, δεν θα σου κάνει τη δουλειά!!!-bye-
Το Xtreamer παίζει m2ts αρχεία με εξωτερικούς, αλλά και με τους δικούς τους εσωτερικούς (PGS) υπότιτλους.Παίζει και BD.iso χωρίς τα μενού, αλλά σε ταινίες με περισσότερα από ένα .m2ts, βλέπει μόνο το μεγαλύτερο.
Το πρόβλημα είναι πως δεν περνάει (προς το παρόν, όπως λένε οι ίδιοι) τα HD format ήχου (λένε πως περιμένουν τις άδειες).

Το Popcornhour - C200 πρέπει να τα κάνει αυτά, αφού και τα προγενέστερα Popcornhour Α-110, το Egreat, το HDX, παίζουν αρχεία .m2ts με εξωτερικούς υποτίτλους .str, από σκληρό και από δίκτυο και περνούν και τα HD format ήχου.

Μπορείς βέβαια να τα δείς μέσω PS3 Media Player + PS3 αλλά αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να έχεις + ένα γρήγορο PC αφοσιωμένο για να τον τρέχει (τον PMS).
εννοειτε οτι αν τελικα καταλειξω στο PS3 θα τρεχω το PS3 Media Player. εχω pc αλλα ειναι 3ετιας και γενικα το εχω μονο για ιντερνετ...οποτε θα το τρεχω μεσω του mac mini...
αλλα δεν ξερω αν θα εχω προβληματα μιας και τα mac δεν υποστηριζουν Dolby trueHD kai DTS HD-MA...
ή μηπως αυτο δεν εχει σημασια μιας και θα τα κανω streaming με το ps3 media server...???

στο mac τρεχω επισης vista και λογικα μπορω να βαλω και windows 7, μεσω bootcamp...

Last edited:
εννοειτε οτι αν τελικα καταλειξω στο PS3 θα τρεχω το PS3 Media Player. εχω pc αλλα ειναι 3ετιας και γενικα το εχω μονο για ιντερνετ...οποτε θα το τρεχω μεσω του mac mini...
αλλα δεν ξερω αν θα εχω προβληματα μιας και τα mac δεν υποστηριζουν Dolby trueHD kai DTS HD-MA...
ή μηπως αυτο δεν εχει σημασια μιας και θα τα κανω streaming με το ps3 media server...???

στο mac τρεχω επισης vista και λογικα μπορω να βαλω και windows 7, μεσω bootcamp...

Θα σε παραπέμψω εδώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον PMS.
Θα σου δώσει πληροφορίες σχετικά με εγκαταστάσεις σε όλες τις πλατφόρμες (και σε MAC).
Μην ξεχνάς πως τελικά με PMS+PS3 θα βλέπεις ταινίες όχι από τον hdd του PS3 αλλά του PC σου!!!
Πρέπει να ξέρεις επίσης πως το ελάχιστο σε hardware του PC σου για απαιτητική fullHD αναπαραγωγή είναι ένας Core2Duo και απαραίτητη η ύπαρξη Gigabit ethenet σύνδεσης. Δεν γνωρίζω ποιο είναι το ελάχιστο configuration σε mac hardware αλλά δεν νομίζω να διαφέρει και πολύ από ότι των άλλων PC συμβατών!
Αν τα παραπάνω δεν αποτελούν πρόβλημα για εσένα, τότε πιθανώς το PS3 που μη ξεχνούμε κυρίως είναι παιχνιδομηχανή, θα σου δώσει και άλλες δυνατότητες όπως το Bluray.
Από την άλλη αν θέλεις λιγότερα αλλά απρόσκοπτη αναπαργωγή media χωρίς πολλές ρυθμίσεις καλύτερα να προτιμήσεις ένα "απλό" media player σαν αυτά που περιγράφονται παραπάνω!

Last edited:
Φίλε 'συγγραφέα' καλημέρα. Όπως σου έγραψα και στο pm εάν έρθεις στην παρουσίαση θα λυθούν όλες σου οι απορίες. Από εκεί και πέρα να σου πω ότι ναι το c200 κάνει όλα αυτά που θέλεις. Αλλά η τιμή του είναι 370 χωρίς σκληρό και χωρίς BR drive. Άρα για να βάλεις σκληρό είτε 2,5 είτε 3,5 υπολογίζεις από 40 ευρώ και πανω. Επίσης για BR drive περίπου 100. Οπότε τελικό κόστος περίπου 500 και πάνω. Έτσι όμως παίζεις τα πάντα.
Για το ps3 τώρα, σου έρχεται με br drive και με σκληρό με κόστος περίπου 300 (ανάλογα το πακέτο που θα πάρεις). Αλλά πρέπει να πάιξεις με PS3 media server που θα σου κάνει streaming για να δεις ταινίες που θέλεις. Από την άλλη παίζει και παιχνίδια.
Γαι να μην πολύλογώ, άλλο πράγμα κάνει το popcorn και άλλα το ps3. Αναλόγως τις ανάγκες σου αποφασίζεις.
Δική μου άποψη αφού έδωσες τα λεφτά για τον ONKYO δώσε και για την πηγή. Πάρε το C200 και ξέχνα τα άλλα.

Να ενημερώσω ότι όποιος θέλει να αγοράσει από Ελλάδα το C-200 ότι θα παραλάβουν 27/11 περιορισμένα τεμάχια οπότε όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε.

Φίλε 'συγγραφέα' καλημέρα. Όπως σου έγραψα και στο pm εάν έρθεις στην παρουσίαση θα λυθούν όλες σου οι απορίες.
δυστυχως μενω θεσσαλονικη οποτε ειναι λιγο δυσκολο..

Από εκεί και πέρα να σου πω ότι ναι το c200 κάνει όλα αυτά που θέλεις. Αλλά η τιμή του είναι 370 χωρίς σκληρό και χωρίς BR drive. Άρα για να βάλεις σκληρό είτε 2,5 είτε 3,5 υπολογίζεις από 40 ευρώ και πανω. Επίσης για BR drive περίπου 100. Οπότε τελικό κόστος περίπου 500 και πάνω. Έτσι όμως παίζεις τα πάντα.
Για το ps3 τώρα, σου έρχεται με br drive και με σκληρό με κόστος περίπου 300 (ανάλογα το πακέτο που θα πάρεις). Αλλά πρέπει να πάιξεις με PS3 media server που θα σου κάνει streaming για να δεις ταινίες που θέλεις. Από την άλλη παίζει και παιχνίδια.
το βασικο για μενα ειναι αν το streaming που κανει το ps3 media server ριχνει την ποιοτητα στην εικονα ή τουλαχιστον να ειναι ιδια με αυτη του popcorn c-200..
το ps3 με ψηνει λογω τιμης, αν κανει αυτα που εχω γραψει πιο πανω και εχει και καλη ποιοτητα εικονας και ηχου νομιζω ειναι ο νικητης..

το c-200 με ψηνει για το οτι θα παιζει τα παντα ολα, αλλα ειναι λιγο ακριβω.
εκτως και αν εχει πολυ καλυτερη εικονα απο το ps3!!
για αυτο θα περιμενω και το συγκριτικο

Να ενημερώσω ότι όποιος θέλει να αγοράσει από Ελλάδα το C-200 ότι θα παραλάβουν 27/11 περιορισμένα τεμάχια οπότε όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε.
ευχαριστω για την ειδωποιησει!

Κοίτα! Αν διαλέξεις το Ps3 θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου αυτά που σου έγραψα παραπάνω για το hardware και το software που πρέπει να χρησιμοποιείς! To Gigabit ethernet είναι μια άλλη υποχρεωτική επιλογή που οφείλεις να κάνεις για τα αρχεία που ζητάς να παίξεις!
Επίσης να λάβεις υπόψη σου πως η κατάσταση δεν είναι τις περισσότερες φορές plug & play αλλά θα απαιτήσει απο εσένα λίγο κόπο για να το στήσεις καλά. Αν δεν είσαι αποφασισμένος για λίγο "παίδεμα" μη κάνεις τη κίνηση και μη με ρωτάς πόσο θα παιδευτείς! Αναλογίσου πως υπάρχουν ήδη 69 σελίδες στο αντίστοιχο thread εδώ στο avclub για να διαβάσεις και να βοηθηθείς, από τις οποίες σχεδόν οι μισές περιέχουν ουσιαστικές πληροφορίες! Για το ότι θα έχεις και παιχνιδομηχανή με Blu ray δε χρειάζεται να το αναλύσω άλλο!

Όσον αφορά στην ποιότητα του PMS-PS3 να έχεις υπόψην πως ένα mkv αρχείο που γίνεται transcode από το PC και μετά streaming στο PS3 θα έχει θεωρητικά μια μικρή απώλεια ποιότητας!
Στην πράξη αν χρησιμοποιήσεις τις κατάλληλες ρυθμίσεις (crazy bitrate) στο PMS την απώλεια δεν θα είναι δυνατό να την καταλάβεις δια γυμνού οφθαλμού και θα πρέπει να κάνεις συγκριτικό από προβολέα στις 100" για να έχεις κάποια πιθανότητα να αντιληφθείς κάτι.
Πάντως στην αναπαραγωγή μέσω απλού streaming δεν υπάρχει καμία απώλεια
Για να δεις πάντως αρχείο με υπότιτλους θα πρέπει υποχρεωτικά να γίνονται transcode!!! Εκτός από SD αρχεία σε container .divx με Χsubs που το PS3 τα διαβάζει χωρίς βοήθεια, πράγμα που μάλλον δε σε ενδιαφέρει!

Αν από την άλλη διαλέξεις κάποιο media player (C-200 ή Xtreamer) θα έχεις ένα εξειδικευμένο μηχάνημα που χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερο κόπο από εσένα, θα σου παίζει αυτό που θες χωρίς προβλήματα!

Λεω να παω για το C-200...ξερουμε καθε ποτε ερχονται φουρνιες C-200 ?
θα ηθελα πολυ να δω τα αποτελεσματα του συγκριτικου...
αλλα αν ειναι καθε 2μηνο λεω να το παραγγειλω αυριο...

@pontios
ξερεις αν γινεται ριπαρισμα blu ray/dvd στο hard drive απο το drive (LG blu ray δεν εχεις βαλει?) του C-200?

Απάντηση: Re: Παιζοντας Blu ray απο σκληρο δισκο-Popcorn C-200, PS3 Media server ή κα

Λεω να παω για το C-200...ξερουμε καθε ποτε ερχονται φουρνιες C-200 ?
θα ηθελα πολυ να δω τα αποτελεσματα του συγκριτικου...
αλλα αν ειναι καθε 2μηνο λεω να το παραγγειλω αυριο...

@pontios
ξερεις αν γινεται ριπαρισμα blu ray/dvd στο hard drive απο το drive (LG blu ray δεν εχεις βαλει?) του C-200?

Από όσο ξέρω όχι δεν γίνεται.

Αναβολή παράδοσης για την επόμενη εβδομάδα !

Ξερει κανεις τις διαφορες με το popcorn A-110?
Τι ακριβως δεν κανει το A-110 σε σχεση με το C-200, εκτως απο το gigabit lan ,το γρηγοροτερο μενου και οτι δεχεται blu ray?

Αν βάλεις Linux Yellow dog στον σκληρό του PS3 σε ένα parttition θα έχεις σε 1 συσκευή τα οφέλη 2(υπολογιστή και παιχνιδομηχανής)και με vlc player μετά θα μπορείς να βλέπεις ότι format θέλεις και φυσικά υπότιτλους ξεχωριστούς.

Αν βάλεις Linux Yellow dog στον σκληρό του PS3 σε ένα parttition θα έχεις σε 1 συσκευή τα οφέλη 2(υπολογιστή και παιχνιδομηχανής)και με vlc player μετά θα μπορείς να βλέπεις ότι format θέλεις και φυσικά υπότιτλους ξεχωριστούς.
Αυτο θα ηταν το ιδανικο αλλα απο οσο ξερω το ps3 slim δεν δεχετε αλλο λειτουργικο και το προβλημα του παλιου ειναι οτι δεν κανει bitstream τα Dolby True HD και DTD HD-MA.

Ξερει κανεις τις διαφορες με το popcorn A-110?
Τι ακριβως δεν κανει το A-110 σε σχεση με το C-200, εκτως απο το gigabit lan ,το γρηγοροτερο μενου και οτι δεχεται blu ray?

Νέο και γρηγορότερο τσιπακι Sigma (άρα και πιο εύκολο decoding αρχείων), οθόνη LCD, mini PCI για προσθήκη wireless lan, θέση και για 2,5 εσωτερικό σκληρό, rf remote, πολύ πιο όμορφο και πολύ πιο μεγάλο, δεν ζεστέναται όπως το Α110.

Τα C-200 είναι εδώ.

Από αύριο ξεκινούν οι παραδόσεις για αυτούς που είχαν κάνει παραγγελία.

:BDGBGDB55:
Εγω παντως εκανα χθες παραγγελια...:BDGBGDB55:
θα εχει και για μας λες ή στην αλλη παραλαβη..