Πακέτο COSMΟΤΕ TV και δέσμη Ελλάδος στον επερχόμενο Eutelsat 9B (2014);

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πακέτο ΟΤΕ TV και δέσμη Ελλάδος στον επερχόμενο Eutelsat

Όσο για τα ελεύθερα στις 3 μοίρες τα ακούω λίγο βερεσέ γιατί προσωπικά τηλεόραση ελληνική δεν έβλεπα ποτέ πριν έρθουν τα συνδρομητικά μπουκέτα. Τα ξένα (υποτιτλισμένα) ψυχαγωγικά, αθλητικά, ντοκιμαντέρ κτλ. είναι που δικαιολογούν την τιμή του πακέτου όχι το ΑΝΤ1 και το STAR. Για να μη χάνουμε το νόημα λοιπόν, το ζήτημα είναι εάν η λήψη του πακέτου συνολικά, και όχι επιλεκτικά (οπωσδώποτε πάντως όχι των ελεύθερων ελληνικών) θα συνεχίσει να είναι δυνατή, τόσο απλά.

Αν οι Έλληνες του εξωτερικού θέλουν να κρατήσουν την επαφή τους με την Ελλάδα, τα 11 κανάλια στις 3 μοίρες είναι υπέρ αρκετά. Μη ξεχνάμε πως λιγότερο από 3 στις 10 οικογένειες έχουν πρόσβαση στα συνδρομητικά πακέτα, δεν είναι κάτι που το έχουν όλοι και άρα λείπει από τους Έλληνες του εξωτερικού. Ποιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου είναι να παραμείνουν αυτά τα 11 κανάλια εύκολα στη λήψη - να μη περάσουν δηλαδή σε τρόπους μετάδοσης που θα κάνουν αδύνατη τη λήψη τους από ιδιώτες - και λιγότερο αν εκπέμπει το ΟΤΕ TV ή η Nova στη Γερμανία. Μη ξεχνάμε πως πριν τις μεταδόσεις στις 3 μοίρες, το μόνο κανάλι που μπορούσε να δει κανείς δωρεάν ήταν το ERT World.

Πολλούς Έλληνες έχει και στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία αλλά καμία Nova και κανένας ΟΤΕ δεν έχει κάνει κάποια κίνηση να πουλάει τις υπηρεσίες του εκεί. Το ότι το σήμα αυτών των πακέτων τυγχάνει να λαμβάνεται στη Γερμανία είναι αυτό ακριβώς, τύχη. Πολύ εύκολα μπορεί να σταματήσει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πακέτο ΟΤΕ TV και δέσμη Ελλάδος στον επερχόμενο Eutel

Για κάποιο λόγο που ακόμα δεν έχω καταλάβει, θεωρείς ότι η συζήτηση (απο πλευράς μου τουλάχιστον) γίνεται με σκοπό να τονίσω τη σημασία της επαφής των Ελλήνων του εξωτερικού με τη γλώσσα τους ή κάτι τέτοιο. Ουδεμία σχέση. Μιλάω πολύ συγκεκριμένα για τη λήψη του Ote TV στην Ευρώπη, ως Ote TV αυτό καθ'αυτό με το σύνολο των υπηρεσιών/θεαμάτων που αυτό προσφέρει, όχι απλά ως "ελληνική τηλεόραση". Στην εποχή που ζούμε τουλάχιστον υπάρχουν δεκάδες τρόποι να διατηρεί κανείς την επαφή του με τη γλώσσα και τη χώρα του ακόμα και από την άλλη άκρη του κόσμου, πολύ πιο αποδοτικοί και πολύ πιο εύκολοι από την τηλεόραση αν αυτό είναι το ζήτημα. Στην περίπτωση μας όμως το ζήτημα είναι η λήψη του Ote TV ως ελληνικό πακέτο τηλεοπτικής ψυχαγωγίας όχι ως φορέα της ελληνικής γλώσσας.

Προσωπικά έχω το πακέτο κυρίως για τα ελληνικά αθλητικά κανάλια του και τις ελληνικά (υποτιτλισμένα) ψυχαγωγικά κανάλια τύπου Discovery, Nat Geo κτλ. Μιλώντας για τους γνωστούς που έχω σε διάφορες κεντροευρωπαικές χώρες, ο βασικός λόγος που έβαλαν δορυφορική ήταν η μπάλα ή οι ταινίες (στη γλώσσα τους) όχι να μην ξεχάσουνε την ίδια τη γλώσσα. Όλη τη μέρα μπαίνουν σε ελληνικά site, δουλεύουν ακούγοντας ελληνικούς σταθμούς και το βράδυ βλέπουν ελληνικές σειρές και ταινίες υποτιτλισμένες στα ελληνικά. Και να θέλουν δε γίνεται να χάσουν την επαφή τους, πάνε οι εποχές που έρχονταν οι εφημερίδες μια φορά το μήνα.

Βρισκόμαστε σε πολύ συγκεκριμένο θεματικό χώρο νομίζω για να είναι ξεκάθαρο το τι μας ενδιαφέρει κ το τι συζητάμε, δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχίζεται αυτή η παρανόηση.

Απάντηση: Πακέτο ΟΤΕ TV και δέσμη Ελλάδος στον επερχόμενο Eutelsat 9B (2014);

Το OTE TV απευθύνεται στην ελληνική αγορά. Οι Έλληνες της Γερμανίας, Αγγλίας κτλ δεν είναι κατά βάση το target group του. Αντίθετα η Nova, λόγω ακριβής συνδρομής για τα ελληνικά δεδομένα πριν κάποια χρόνια - θυμίζω πως πουλούσε ΜΟΝΟ full pack σε τιμή 60 ευρώ - είχε επεκταθεί σημαντικά στην αγορά των Ελλήνων της Βορειδυτικής Ευρώπης.
Θεωρώ πως τον ΟΤΕ ποιο πολύ τον νοιάζει να πουλήσει 3play - και δίνει το ΟΤΕ TV με μόλις 11 ευρώ το μήνα σε πολλούς - παρά να πουλήσει με 27,50 σε έναν Έλληνα του εξωτερικού. Αν λοιπόν συνοδευτεί η ελληνική δέσμη με σημαντικά κέρδη για τον ΟΤΕ, τότε είναι δεδομένο κατά την γνώμη μου ότι θα την χρησιμοποιήσει. Να σημειώσουμε πάντως εδώ πως η τελευταία "επίσημη" τοποθέτηση από άτομο που δουλεύει στον ΟΤΕ, εδώ στο φόρουμ μας, είναι πως το ΟΤΕ TV θα παραμείνει σε πανευρωπαϊκή δέσμη. Το είχε δηλώσει ο imcan νομίζω.

edit: Δε νομίζω, είμαι σίγουρος: http://avclub.gr/forum/showthread.p...(2014)?p=1057086987&viewfull=1#post1057086987

Αν ισχύει αυτό, τότε ίσως δέσμη Γερμανίας και Ελλάδας να έχουν frequency reuse με τις δέσμες Σκανδιναβίας και Ιταλίας. Οπότε θα λαμβάνονται και Ελλάδα και κεντρική Ευρώπη, αλλά όχι Σκανδιναβία και νοτιοδυτική Ευρώπη (πχ Ισπανία).

Last edited:
Re: Πακέτο ΟΤΕ TV και δέσμη Ελλάδος στον επερχόμενο Eutelsat 9B (2014);

Τοτε η eutelsat γιατι δημιουργει ελληνικη δεσμη αν δεν θα εχει κανεναν πελατη??

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πακέτο ΟΤΕ TV και δέσμη Ελλάδος στον επερχόμενο Eutel

Για κάποιο λόγο που ακόμα δεν έχω καταλάβει, θεωρείς ότι η συζήτηση (απο πλευράς μου τουλάχιστον) γίνεται με σκοπό να τονίσω τη σημασία της επαφής των Ελλήνων του εξωτερικού με τη γλώσσα τους ή κάτι τέτοιο. Ουδεμία σχέση. Μιλάω πολύ συγκεκριμένα για τη λήψη του Ote TV στην Ευρώπη, ως Ote TV αυτό καθ'αυτό με το σύνολο των υπηρεσιών/θεαμάτων που αυτό προσφέρει, όχι απλά ως "ελληνική τηλεόραση". Στην εποχή που ζούμε τουλάχιστον υπάρχουν δεκάδες τρόποι να διατηρεί κανείς την επαφή του με τη γλώσσα και τη χώρα του ακόμα και από την άλλη άκρη του κόσμου, πολύ πιο αποδοτικοί και πολύ πιο εύκολοι από την τηλεόραση αν αυτό είναι το ζήτημα. Στην περίπτωση μας όμως το ζήτημα είναι η λήψη του Ote TV ως ελληνικό πακέτο τηλεοπτικής ψυχαγωγίας όχι ως φορέα της ελληνικής γλώσσας.

Προσωπικά έχω το πακέτο κυρίως για τα ελληνικά αθλητικά κανάλια του και τις ελληνικά (υποτιτλισμένα) ψυχαγωγικά κανάλια τύπου Discovery, Nat Geo κτλ. Μιλώντας για τους γνωστούς που έχω σε διάφορες κεντροευρωπαικές χώρες, ο βασικός λόγος που έβαλαν δορυφορική ήταν η μπάλα ή οι ταινίες (στη γλώσσα τους) όχι να μην ξεχάσουνε την ίδια τη γλώσσα. Όλη τη μέρα μπαίνουν σε ελληνικά site, δουλεύουν ακούγοντας ελληνικούς σταθμούς και το βράδυ βλέπουν ελληνικές σειρές και ταινίες υποτιτλισμένες στα ελληνικά. Και να θέλουν δε γίνεται να χάσουν την επαφή τους, πάνε οι εποχές που έρχονταν οι εφημερίδες μια φορά το μήνα.

Βρισκόμαστε σε πολύ συγκεκριμένο θεματικό χώρο νομίζω για να είναι ξεκάθαρο το τι μας ενδιαφέρει κ το τι συζητάμε, δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχίζεται αυτή η παρανόηση.

ειμαι μαλλον μειοψηφία... ;)

Εμενα δεν με ενδιαφερουν ουτε τα μεσημεριανατικα του αντεννα, ουτε το ποδοσφαιρο. Το οτι βλεπει το παιδι μου παιδικα ομως στην ελληνική γλώσσα αλλα και στα γερμανικά (απο τα ελευθερα γερμανικα καναλια, μονο την Ελλαδα ξερω που τα κλειδωνει ολα ωστε να παει στον ιδιωτη ο ελληνας του εξωτερικου) τα βοηθα να ειναι τριγλωσσα (ζουμε στην Αγγλια). Για μενα αυτος ειναι ο σκοπος. Λογω δουλειας ξερω τι λεω. Η παθητικη επαφη με μια γλωσσα και μαλιστα με τον τροπο που περνα μεσα απο τα παιδικα ειναι απιστευτα αποδοτική. Το βλεπω στο σπιτι μου και το βλέπω και στην δουλεια μου.

ειμαι μαλλον μειοψηφία... ;)

Δεν είσαι μειοψηφία... Ξέρω πολύ κόσμο που έιχε NOVA και άλλαξε σε ΟΤΕ ή έχει πλέον και τους 2. Μην κοροιδευόμαστε, στο εξωτερικό μπορεί να έχουμε μεγαλύτερο αναλώσιμο εισόδημα, αλλά ο κόσμος κοιτάει και πάλι το συμφέρον του.

Αν είναι να διαλέξεις μεταξύ NOVA και ΟΤΕ στην ευρώπη, (και δεν σε ενδιαφέρει η ελληνική μπάλα) ΟΤΕ θα έβαζες. Μεταξυ Ελληνικού παρόχου και Ξένου (π.χ. SKY) πάλι Ελληνικό θα έβαζες γιατί είναι φτηνότερος και έχει υπότιτλους. Δεν μπορούν όλοι να δούν ταινίες χωρίς υπότιτλους, άσχετα με τα πόσα χρόνια μένουν έξω. Φυσικά ισχύουν και οι λόγοι που ανέφερες. Επίσης αν και υπάρχουν και άλλες λύσεις εκτός δορυφορικού, δεν είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να ασχοληθούν/ρισκάρουν.

Θα πρότεινα στους διαχειριστές, να προσθέσουν ένα poll στο θέμα του στύλ "θα κρατούσατε τον ΟΤΕ αν άλλαζε σε δέσμη μόνο για ελλάδα?"¨ με απαντήσεις "ναι", "οχι", "δε με αφορά". Ίσως αυτό μας δώσει μια ιδέα του προβλήματος... (όχι οτι όλοι το διαβάζουν φυσικά)

O εξειδικευμένος δέκτης παραδίδεται έτοιμος προς χρήση από τον εγκαταστάτη - τεχνικό ή τον έμπορο.
Παράλληλα, όπως ο μέσος θεατής ασχολείται καθημερινά με το smart phone και το tablet του, ας ασχοληθεί λίγο και με το πώς αλλάζει μια συχνότητα ή μπαίνει ένα νέο software/κλειδί στο δορυφορικό δέκτη του.

Έχεις μάλλον λάθος ιδέα για το τι σημαίνει «μέσος θεατής»... :)

Έτσι είναι, αν έτσι νομίζεις.

Είναι λογικό να υπάρχουν διιστάμενες απόψεις. Το εμπορικό - οικονομικό συμφέρον είναι πάνω απ'όλα. Αν ΟΤΕ θεωρήσει ότι τον συμφέρουν οι τοπικές δέσμες θα τις χρησιμοποιήσει. Αν όχι, δεν θα ασχοληθεί. Θεωρώ ότι το τελευταίο ισχύει, αλλά αυτό παραμένει μία άποψη. Όσο ο ΟΤΕ δεν ανοίγει τα χαρτιά του, εμείς θα συζητάμε και θα συζητάμε μέχρι να τεθεί σε εμπορική λειτουργία ο νέος δορυφόρος.

Εγώ ερωτώ το εξής: Είναι δυνατόν η Eutelsat να παραγγέλνει την κατασκευή ενός νέου δορυφόρου με δέσμη Ελλάδας και αντίστοιχους αναμεταδότες σ' αυτήν, χωρίς να έχει κάνει έστω μια αρχική συμφωνία για ενοικίασή τους;
Αν ναι, ποιοι μπορεί να είναι οι υποψήφιοι ενοικιαστές;

Ξεχνάτε ότι υπάρχει ήδη ένα δεδικασμένο από το ευρωπαϊκό δικαστήριο. Παμπ στην αγγλία έδιεχνε αγγλικό πρωτάθλημα από τη Νόβα γιατί ήταν πιο φθηνή από το τοπικό συνδρομητικό πακέτο. Όταν τελικά η υπόθεση έφτασε στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, η παμπ δικαιώθηκε με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να εμποδιστεί η ελεύθευρη παροχή υπηρεσιών μέσα στην ευρωπαϊκή ένωση.
Όλα αυτά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα ανά κράτος και τους συνδρομητές ανά κράτος, δεν θα σταθούν αν η υπόθεση φτάσει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Εγώ ερωτώ το εξής: Είναι δυνατόν η Eutelsat να παραγγέλνει την κατασκευή ενός νέου δορυφόρου με δέσμη Ελλάδας και αντίστοιχους αναμεταδότες σ' αυτήν, χωρίς να έχει κάνει έστω μια αρχική συμφωνία για ενοικίασή τους;
Αν ναι, ποιοι μπορεί να είναι οι υποψήφιοι ενοικιαστές;

Το έχει ξανακάνει. http://avclub.gr/forum/showthread.p...(2014)?p=1056575578&viewfull=1#post1056575578

Στην εποχή της Aegean Spotbeam (7E) ήταν στη "φόρα" η Intersat του Γιώργου Μπατατούδη, μια δορυφορική πλατφόρμα που θα χρησιμοποιούσε την παραπάνω δέσμη, αλλά φυσικά το εγχείρημα έμεινε στα χαρτιά. Τώρα, όμως, είναι στη μέση ο ΟΤΕ και δεν νομίζω ότι η Eutelsat θα ξανάπαιζε στα "ζάρια" την εμπορική χρήση μιας ακόμα ελληνικής δέσμης, που επιπλέον είναι αρκετά πιο "στενή" (επικεντρωμένη στην Ελλάδα) σε σχέση με την Aegean Spotbeam.
Βέβαια, τι πρόκειται να γίνει στην πραγματικότητα θα το μάθουμε μόνο όταν εκτοξευτεί ο Eutelsat 9B και αρχίσει η εμπορική λειτουργία του.

Θυμάμαι όμως ότι η Intersat έκανε δοκιμαστική εκπομπή λίγων εβδομάδων στον hotbird και όχι στον W3.

Δεν μπόρεσα να βρω κάτι σχετικό στο internet, αλλά θυμάμαι πως είχε γραφτεί εκείνη την εποχή στον Τύπο ότι η Intersat θα χρησιμοποιούσε τον W3 λόγω μικρότερου κόστους ενοικίασης σε σχέση με τους Hotbird. Έχω μάλιστα την εντύπωση ότι υπήρχε και αναφορά στον W3 μέσα στην ιστοσελίδα της Intersat. Επειδή, όμως, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, επαναλαμβάνω πως ό,τι πραγματικά πρόκειται να γίνει το 2015, θα το μάθουμε μόνο όταν εκτοξευτεί ο Eutelsat 9B και αρχίσει η εμπορική λειτουργία του.

Το promo της Ιntersat το θυμάμαι αλλά σαφέστατα έχεις απόλυτο δίκιο. Μόνο υποθέσεις και φιλολογικές συζητήσεις μπορούμε να κάνουμε. Αν μου ζητούσαν να κάνω πρόβλεψη θα έλεγα ότι η τοπική δέσμη προορίζεται για μετάδοση δεδομένων και τη μεταφορά των μπουκέτων της επίγειας ψηφιακής από τις 3,1 μοίρες (καλύτερη λήψη και τροχιακή θέση με μικρότερο κόστος, δυνατότητα λήψης των ελεύθερων καναλιών στην Ευρώπη μόνο μεσω nova και ΟΤΕ). Οψόμεθα...

Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά η Eutelsat αναφέρει πλέον 50 συνολικά αναμεταδότες στον Eutelsat 9B, έναντι 66 που έλεγε παλιότερα.

http://www.eutelsat.com/en/satellites/future-satellites/launch-schedule/EUTELSAT-9B.html

Επίσης εδώ υπάρχει μια φωτογραφία από τις εργαστηριακές δοκιμές του δορυφόρου

https://www.flickr.com/photos/eutelsat_communications/15803970758/

ενώ περισσότερες φωτογραφίες (με ημερομηνίες λήψης) από τα στάδια κατασκευής και δοκιμών υπάρχουν στο photostream της Eutelsat:

https://www.flickr.com/photos/eutelsat_communications/with/15803970758/

Απάντηση: Πακέτο ΟΤΕ TV και δέσμη Ελλάδος στον επερχόμενο Eutelsat 9B (2014);

Ενδιαφέρον το νέο διάγραμμα. Χαμένοι οι φίλοι στη Σκανδιναβία/Ρωσία/Ισπανία.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Φαίνεται πως στην περιοχή της Ελλάδας θα λαμβάνεται μόνο η δέσμη Ελλάδας ενώ στην Γερμανία θα λαμβάνεται και η Γερμανική και η Ελληνική. Οπότε μάλλον χάνονται από την Ελλάδα τα Kabelkiosk και το παλιό Hello HD (νυν Austriasat Ουγγαρίας).

Αυτο πάντως δεν λέγεται δέσμη Ελλάδας. Δέσμη μισής Ευρώπης λέγεται.