Πάλι foobar

Re: Απάντηση: Re: Πάλι foobar

Βασικά δεν προσφέρει τίποτα ...

Αν έχεις 8 Gb φυσική μνήμη,το να ορίσεις το pagefile στο 1,προσφέρει 15 Gb χώρου σε έναν SSD.Δεν είναι και λίγα...
Ακόμα και σε συμβατικό σκληρό,η απενεργοποίηση προσφέρει ησυχία,οι παλιοί σκληροί μόνο αθόρυβοι δεν είναι.
Αυτά πρακτικά,τεχνικά δεν ξέρω αλλά μια 7ετία τώρα που το απενεργοποιώ σε ότι υπολογιστή έχω (εκτός του λαπ με τα φτωχά 2 γκίγκα του),δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

Re: Απάντηση: Re: Πάλι foobar

+1

Επιπρόσθετα έτσι είμαστε σίγουροι ότι αυτό που στέλνουμε στη RAM πάει στη RAM.

Δημιουργείς ένα πρόβλημα στον υπολογιστή στέλνοντας το αρχείο στην μνήμη και μετά
πας να το διορθώσεις μεταφέρωντας στο Pagefile στον σκληρό.
Φορτώνεις δηλαδή τη φυσική μνήμη και μετά ζητάς από το λειτουργικό να σου βρει εικονική μνήμη στο σκληρό δίσκο.
Ντάξει οκ ... κι όλα αυτά για να δουλέψεις το foobar, χωρίς φυσικά να έχεις κανένα κέρδος στην ποιότητα αναπαραγωγής.
Δεν λέω οτι κακώς απερνεργοποιείς το pagefile ίσα ίσα, αν κάνεις και άλλες (πιο σοβαρές) δουλειές πχ να τρέχεις 2 VMware
και office και 2-3 browsers καλό θα κάνει αλλά για το εδώ φόρουμ και την εδώ κατηγορία δεν νομίζω ότι χρειάζονται όλα αυτά.

Ο foobar με ένα καλό skin και μια ρύθμιση στην έξοδο
είναι έτοιμος.
ΙΜΗΟ όλα τα άλλα είναι τσάμπα μπλέξιμο.

Last edited:
Re: Απάντηση: Πάλι foobar

Δημιουργείς ένα πρόβλημα στον υπολογιστή στέλνοντας το αρχείο στην μνήμη και μετά
πας να το διορθώσεις μεταφέρωντας στο Pagefile στον σκληρό.
Φορτώνεις δηλαδή τη φυσική μνήμη και μετά ζητάς από το λειτουργικό να σου βρει εικονική μνήμη στο σκληρό δίσκο.

Μα αυτό ακριβώς πάω να αποφύγω,να ψάχνει το λειτουργικό μνήμη στον σκληρό,οπότε την αποκλείω κι ησυχάζω.
Και θα πω για τρίτη φορά πως αυτό δεν αφορά τον ήχο,αλλά όλη τη λειτουργία του υπολογιστή.

Το αν ακούσει κάποιος διαφορές αμφίβολο,πάντως αυτό που δεν θα ακούει είναι το ενοχλητικό κρκρκρκρκ που κάνει ο δίσκος όταν το λειτουργικό γράφει και σβήνει δημιουργώντας το pagefile (εκτός κι έχει προβλέψει ηχομονωμένο κουτί).

Τώρα για την φόρτωση των κομματιών στη RAM.To εισήγαγε σαν τακτική το Jriver,η εξήγηση τους ήταν η ταχύτητα της φυσικής μνήμης έναντι της ταχύτητας εγγραφής-ανάγνωσης και μετάδοσης του σκληρού (προφανές),η αποφυγή εισαγωγής μηχανικών θορύβων απ' την λειτουργία των δίσκων (αμφίβολο),η μείωση του Jitter (άγνωστο),κλπ.

Πάντως πολλοί ακολούθησαν το παράδειγμα,μέχρι κι ο συμφορουμίτης μας στο εξαιρετικό Pure Player που έφτιαξε,οπότε δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω,όποιος θέλει το χρησιμοποιεί,αλλιώς το αφήνει όπως είναι.

Last edited:
Re: Απάντηση: Πάλι foobar

Ακριβώς! Θέλουμε να βοηθήσουμε τον υπολογιστή. όχι να δημιουργήσουμε πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι το λειτουργικό χρησιμοποιεί το σκληρό σα μνήμη και γράφει και διαβάζει από εκεί όλη την ώρα μέσω του γνωστού μας pagefile. Απενεργοποιώντας το τον αναγκάζουμε να χρησιμοποιεί τη φυσική μνήμη γι αυτή τη δουλειά, η οποία ειναι και πιο γρήγορη και πιο αθόρυβη. Το θέμα του ήχου μπορούμε να το λύσουμε με δοκιμές Α-Β (πάνω σε διάφορους υπολογιστές και συστήματα) και να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πάλι foobar

Μα αυτό ακριβώς πάω να αποφύγω,να ψάχνει το λειτουργικό μνήμη στον σκληρό,οπότε την αποκλείω κι ησυχάζω.

Υπάρχει περίπτωση να χρειαστείς extra μνήμη σε κάποια εφαρμογή, επειδή όμως θα έχει εξαντληθεί όλη η φυσική μνήμη
(με απενεργοποιημένη την εικονική μνήμη) είναι πιθανό να κρασάρει το πρόγραμμα.
Ταλαιπωρείς το μηχάνημα (σίγουρα) , για κάποια (πιθανά) πλεονεκτήματα που δεν τα έχουμε βρει ακόμα :)
Μου έχει τύχει δηλαδή κι είχα προβλήματα ...δεν το λέω έτσι.[*]

Άποψη μου είναι να μην μπλέκουμε ειδικά όταν δεν ξέρουμε γιατί, που, και πότε το χρειαζόμαστε.
Δεν είναι πάντα σωστό , σε οποιαδήποτε σύστημα (ειδικά στα windows 7 οπου σχετικά δεν υπάρχουν προβλήματα
με τη διαχείριση μνήμης) , να πειράζουμε το pagefile. Συνήθως πρόκειται περί *τεχνολογικής* καυχησιολογίας ...

Και θα πω για τρίτη φορά πως αυτό δεν αφορά τον ήχο,αλλά όλη τη λειτουργία του υπολογιστή.

Αυτό εννοείται.

Το αν ακούσει κάποιος διαφορές αμφίβολο,πάντως αυτό που δεν θα ακούει είναι το ενοχλητικό κρκρκρκρκ που κάνει ο δίσκος όταν το λειτουργικό γράφει και σβήνει δημιουργώντας το pagefile (εκτός κι έχει προβλέψει ηχομονωμένο κουτί).

Mε τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, η εφαρμογή, το αρχείο θα το διαβάσει από το σκληρό. Οπότε αυτό «το ενοχλητικό κρκρκρκρκρκρ» που λες, αν έχεις πρόβλημα δεν το γλυτώνεις.

Τώρα για την φόρτωση των κομματιών στη RAM.To εισήγαγε σαν τακτική το Jriver,η εξήγηση τους ήταν η ταχύτητα της φυσικής μνήμης έναντι της ταχύτητας εγγραφής-ανάγνωσης και μετάδοσης του σκληρού (προφανές),η αποφυγή εισαγωγής μηχανικών θορύβων απ' την λειτουργία των δίσκων (αμφίβολο),κλπ.

Πάλι από το σκληρό θα διαβάσεις το αρχείο.
Xρησιμοποίησε και το "verify file integrity" να δεις αν έχεις πρόβλημα.
Αν και από οτι έχω καταλάβει μιλάς για καινούργιο και δυνατό σύστημα.
Δεν νομίζω να σου χρειάζεται.

η μείωση του Jitter (άγνωστο)

Τι σχέση έχει τώρα το jitter με όλα αυτά που λέμε;
Εδώ μιλάμε για υπολογιστές και διαχείριση μνήμης.
Το Jitter είναι θέμα σημάτων (του dac βασικά).

[*] Κάτι τέτοια κάνουμε στα PC και στέλνουμε τον audiophile κόσμο στα MAC :P

Υ.Γ. Mην παρεξηγηθώ , δεν μιλάω ποτέ κατηγορητικά.
Ότι προτείνω, συνήθως το λέω για να μην κάνουμε τη ζωή μας τσάμπα πιο δύσκολη.

Last edited by a moderator:
Μιλώντας για λάπτοπ.. αν έχεις εξωτερικό σκληρό για την μουσική σου δεν νομίζω πως το μηχάνημα διαβάζει από τον εσωτερικό... Οπότε με δεδομένη την αρκετή RAM μάλλον καλό το κόβω να μην κάνει swapping το μηχάνημα... Από όσο μπορώ να καταλάβω Δλδ.
Μετά από καιρό ξαναπέκτησα PC πριν καμία βδομάδα οπότε αν γράφω κ τπτ κουφό μην με παρεξηγείτε...

Από όσο κατάλαβα τα 4 GB είναι οριακά ε;

Κ κάτι άσχετο.. Για προτείνετε κάποια ωραία skins please...
Ευχαριστώ!!!

Mην παρεξηγηθώ , συζήτηση κάνουμε.
Ότι προτείνω, συνήθως το λέω για να MHN κάνουμε τη ζωή μας τσάμπα πιο δύσκολη.
Μα εννοείται,πιο πολύ συζήτηση για την συζήτηση γίνεται,τώρα αν κερδίσουμε και κάτι καλό είναι.
Την μουσικούλα μας θα την απολαμβάνουμε έτσι κι αλλιώς,το foobar είναι μια χαρά και ως έχει.

(Συστημα διετίας.10.000 3D Marks 11 τώρα που το κατέβασα στα στοκ ρολόγια,είμαι για αναβάθμιση γαμώτο :flipout:)
Μιλώντας για λάπτοπ.. αν έχεις εξωτερικό σκληρό για την μουσική σου δεν νομίζω πως το μηχάνημα διαβάζει από τον εσωτερικό... Οπότε με δεδομένη την αρκετή RAM μάλλον καλό το κόβω να μην κάνει swapping το μηχάνημα... Από όσο μπορώ να καταλάβω Δλδ.
Μετά από καιρό ξαναπέκτησα PC πριν καμία βδομάδα οπότε αν γράφω κ τπτ κουφό μην με παρεξηγείτε...

Από όσο κατάλαβα τα 4 GB είναι οριακά ε;

Κ κάτι άσχετο.. Για προτείνετε κάποια ωραία skins please...
Ευχαριστώ!!!

Αυτό σου αρέσει;

Πολύ ωραίο...
Είναι ακόμα ένα που σου ψάχνει αυτόματα πληροφορίες για τα άλμπουμ - συνθέτη - λόγια κλπ αν δεν κάνω λάθος;;
Κ είναι κ πολύ ωραίο εμφανισιακά άλλα δεν θυμάμαι πιο είναι το είχα δει σε ένα φίλο

Πολύ ωραίο...
Είναι ακόμα ένα που σου ψάχνει αυτόματα πληροφορίες για τα άλμπουμ - συνθέτη - λόγια κλπ αν δεν κάνω λάθος;;
Κ είναι κ πολύ ωραίο εμφανισιακά άλλα δεν θυμάμαι πιο είναι το είχα δει σε ένα φίλο

Αυτό,το ίδιο είναι.
Στις επόμενες εικόνες (αλλάζουν επάνω δεξια) μπορείς να πληροφορίες,στίχους,κλπ..

πως κανουμε install στο foobar τα skins?
κατεβασα αυτη εδω http://customize.org/foobar/skins/65671612 αλλα δεν ξερω πως να την περασω.

Δεν είναι σταθερό,αν και απλό στην εγκατάσταση.
Πας στο φάκελο εγκατάστασης του foobar,διαγράφεις το "user_profiles_enable",κάνεις αποσυμπίεση του αρχείου που κατέβασες στον ίδιο φάκελο κι όταν σου ζητήσει έγκριση για αντικατάσταση το επιβεβαιώνεις.

Πάντως πολύ όμορφα skins υπάρχουν εδώ παραδοσιακά.

λιγο χυμα η εγκατασταση skin.
σε καθε αλλαγη που θελω δηλαδη,αυτο θα κανω?
οποτε ενα skin αποθηκευμενο κραταει μονο.

Αυτό είναι ίσως το πιο απλό που μπορείς να βάλεις.
Υπάρχουν κάποια που τρως πολύ παίδεμα...Ειδικά αυτά που βασίζονται στo Columns UI...
Πάντως ναι,ένα σκιν κάθε φορά.

EDIT: Βέβαια υπάρχουν πολλά που έχουν πάρα πολλές επιλογές ως προς την εμφάνιση,χρώμα,background,κλπ..
Νομίζω πάντως πως για να εγκαταστήσεις κάποιο άλλο θα πρέπει να κάνεις restore στο foobar γιατί το κάθε σκιν τα κάνει λίγο αχταρμά...

Last edited: