Πάλι SONY ή μήπως PANASONIC PX70??

vasada

Supreme Member
19 August 2007
4,616
Κόρινθος
Χαιρετω και το τμημα του φορουμ με την εικονα.

Ειμαι σε αναζητηση καινουριας τηλεορασης, μετα την αποτυχημενη επιλογη της 32D3000, η οποια μου φαινεται μικρη και θα την "σπρωξω" για να παρω μια μεγαλυτερη. Κατα τα αλλα (εκτος απο το οτι ειναι μικρη για μενα) η τηλεοραση μου φαινεται πολυ καλη, αν και δεν ειμαι πολυ εμπειρος με τα της εικονας...

Γενικα, ημουν παντα "φιλαθλος" της SONY, στα παντα εκτος απο τα ηχεια και τα κινητα τηλεφωνα. Και ακομα ειμαι, φυσικα, αφου η αισθητικη της στο σχεδιασμο, ειναι πολυ υψηλη, και φυσικα η ποιοτητα στην κατασκευη και βεβαιως αυτο που παιρνεις για τα λεφτα που δινεις, κατα τη γνωμη μου ειναι καλυτερα απο καθε αλλη εταιρια.

Επισης, οσες φορες δοκιμασα να παρω κατι αλλο εκτος απο SONY (και κινητο ΝΟΚΙΑ) συντομα το μετανιωσα και εψαχνα τροπο να το ξεφορτωθω...

Τωρα λοιπον που ψαχνω για τηλεοραση εχω δει τα εξης:
W2000, W3000, D3500, V3000 (ολες FullHD LCD 40αρες) που κοστιζουν 1500-1700ε.

Πλην ομως υπεπεσε στην αντιληψη μου αυτη η τηλεοραση που "τριπλαρει και σκοραρει" (42αρα Plasma ΗD Ready), που δεν ειναι SONY, αλλα κανει 1089ε, ειναι και λιγο μεγαλυτερη και οι κριτικες ειναι πανηγυρικες...

Η χρηση της θα ειναι κυριως ΝOVA και κανα DVD (απο το OPPO980), και επισης $$Prison Break$$ συμπιεσμενο...

Οπως διαβαζω στο φορουμ, οι plasma ειναι ακαταλληλες μονο για παιχνιδια και υπολογιστη, οποτε δεν αποκλειω τη συγκεκριμενη (ποσο μαλλον αμα κανει και 1χιλιαρικο).

Αφου εξηγησα την περιπτωση μου, θα ηθελα λιγη βοηθεια για να αποφασισω επιτελους, καθοτι ειναι και ο φιλος που περιμενει να του πασαρω την D3000.

Last edited:
Φίλε vasada, η Panasonic 42PX70 είναι όντως μια καταπληκτική τηλεόραση, για αυτούς όμως που δεν τους ενδιαφέρουν όπως είπες οι παιχνιδομηχανές και οι συνδέσεις με ΗΥ. Εαν δεν σε ενδιαφέρουν τα 2 τελευταία, τότε είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις και να γλιτώσεις και κάποια χρήματα. -bye-

Re: Απάντηση: Πάλι SONY ή μήπως PANASONIC PX70??

Φίλε vasada, η Panasonic 42PX70 είναι όντως μια καταπληκτική τηλεόραση, για αυτούς όμως που δεν τους ενδιαφέρουν όπως είπες οι παιχνιδομηχανές και οι συνδέσεις με ΗΥ. Εαν δεν σε ενδιαφέρουν τα 2 τελευταία, τότε είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις και να γλιτώσεις και κάποια χρήματα. -bye-

συμφωνω ειναι καλη τηλεοραση και αφου σε καλυπτει στο μεγεθος και στη χρηση γιατι να μη γλυτωσεις χρημα?

συμφωνω ειναι καλη τηλεοραση και αφου σε καλυπτει στο μεγεθος και στη χρηση γιατι να μη γλυτωσεις χρημα?

Αυτη ειναι μια αποψη.
Μια αλλη αποψη ειναι οτι τελικα "ο,τι πληρωνεις, παιρνεις".
Δηλαδη μια τηλεοραση του χιλιαρικου, ειναι μια τηλεοραση του χιλαρικου. Εκτος αν καποιος κανει δωρα...

Ας πουμε συγκρινω την D3000 (1200ε) με την S3000 (880ε) του αδερφου μου, και η D ειναι καλυτερη.

Με τη διαφορά όμως ότι στην περίπτωση μας, το ένα μοντέλο είναι LCD και το άλλο ειναι PLASMA.

ναι αλλα κοιταξε μαυτη τη λογικη,οτι και να παρεις παντα θα υπαρχει κατι καλυτερο.το θεμα δεν ειναι να παρεις το καλυτερο που υπαρχει γενικως αλλα μια ισοροπια μεταξυ του τι θες να πληρωσεις/αποδοση.και σαυτα τα λεφτα νομιζω η συγκεκριμενη ειναι απτις καλυτερες πλασμα που μπορεις να παρεις.
οχι οτι δεν ισχυει αυτο που λες,αλλα τοτε δινεις 4000 ευρω και παιρνεις την Kuro...αλλα μην τρελαθουμε κιολας,(αν μου περισευαν θα τα εδινα)αλλα να μην ξεχναμε οτι με 4000 ευρω αγοραζεις αυτοκινητο...

Last edited:

Με τη διαφορά όμως ότι στην περίπτωση μας, το ένα μοντέλο είναι LCD και το άλλο ειναι PLASMA.

Αυτο το λες με την εννοια οτι γενικα οι plasma ειναι φθηνοτερες για τις ιντσες τους??

Αυτο το λες με την εννοια οτι γενικα οι plasma ειναι φθηνοτερες για τις ιντσες τους??

αυτο ειναι γεγονος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πάλι SONY ή μήπως PANASONIC PX70??

Οχι. Απλά οι καλές PLASMA έχουν καλύτερη και πιο φυσική εικόνα σε σχέση με τις ακριβότερες LCD. Κι αυτά στα λέω παρότι είμαι κι εγώ κάτοχος LCD τηλεόρασης. -bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πάλι SONY ή μήπως PANASONIC PX70??

Οχι. Απλά οι καλές PLASMA έχουν καλύτερη και πιο φυσική εικόνα σε σχέση με τις ακριβότερες LCD. Κι αυτά στα λέω παρότι είμαι κι εγώ κάτοχος LCD τηλεόρασης. -bye-

Παντως σε καταστημα που τις ειχαν να παιζουν με τηλεοπτικο σημα (ΣΚΑΙ) με λιγα χιονια, μου ειχε φανει πιο θολη η εικονα των plasma. Βεβαια μπορει να ηταν και η ιδεα μου.

Ειμαι σε αναζητηση καινουριας τηλεορασης, μετα την αποτυχημενη επιλογη της 32D3000, η οποια μου φαινεται μικρη και θα την "σπρωξω" για να παρω μια μεγαλυτερη...........................

Αυτη η εκφραση πρεπει να γινει στικυ :flipout::flipout::flipout:

Εδω η 40D3000 και ειναι απελπιστικα μικρη δεν θα ειναι η 32"?

Παντως επειδη εγω ηδη εχω κανει την διαδρομη 32"->40" και ετοιμαζομαι να κανω και την διαδρομη 40"->50" σου λεω να κανεις απευθειας την διαδρομη 32"->50" η εστω 32"->46" ωστε να αποφυγεις την ενδιαμεση σταση.

Οποτε κοιτα την 46D3500 η την Samsung 50C96 και ασε τις αλλες δυο που σκεφτεσαι.

Παντως σε καταστημα που τις ειχαν να παιζουν με τηλεοπτικο σημα (ΣΚΑΙ) με λιγα χιονια, μου ειχε φανει πιο θολη η εικονα των plasma. Βεβαια μπορει να ηταν και η ιδεα μου.

πιό θολή, δεν ειναι. πιό "γλυκιά" ειναι, καθως τα Plasma panels ειναι αυτόφωτα, προσομοιάζουν καλύτερα τις παλαι ποτε CRT.

Εδω η 40D3000 και ειναι απελπιστικα μικρη δεν θα ειναι η 32"?

Παντως επειδη εγω ηδη εχω κανει την διαδρομη 32"->40" και ετοιμαζομαι να κανω και την διαδρομη 40"->50" σου λεω να κανεις απευθειας την διαδρομη 32"->50" η εστω 32"->46" ωστε να αποφυγεις την ενδιαμεση σταση.

Οποτε κοιτα την 46D3500 η την Samsung 50C96 και ασε τις αλλες δυο που σκεφτεσαι.

Mας υποχρεωσες φιλε Rivers... [με την καλη εννοια παντα]...
Εγω προσπαθω να ξεμπερδευτω καπως, και με βαζεις σε κακες σκεψεις.

Ο χωρος εχει διασταση 3.70 τοιχο-τοιχο. Αν βγαλεις την αποσταση τοιχος-κεφαλι και τηλεοραση-τοιχος, μενει γυρω στα 3 μετρα.
Νομιζω με 40-42'' θα ειμαι καλα και παραπανω θα ειναι υπερβολη. (το πολυ πολυ ξανααλλαζουμε...)

Το θεμα ειναι να χτυπησω την Panasonic με ενα χιλιαρικακι, να ξεμπερδευω ή μηπως θα το μετανοιωσω, με δεδομενο οτι εχω μεγαλωσει με SONY και θα μου φανει περιεργο καπως...

Πρεπει να την δω και απο κοντα βεβαια, κατι που εδω στην Κορινθο δεν το καταφερα γιατι δεν υπηρχε σε κανενα απο τα καταστηματα...

((46D3500 λες ε??))

Απάντηση: Re: Πάλι SONY ή μήπως PANASONIC PX70??

Mας υποχρεωσες φιλε Rivers... [με την καλη εννοια παντα]...
Εγω προσπαθω να ξεμπερδευτω καπως, και με βαζεις σε κακες σκεψεις.

μενει γυρω στα 3 μετρα.

((46D3500 λες ε??))

θα πας σε ενα μαγαζι και θα δεις εικονα απο τρια μετρα και απο την 42" και 46", 50".
νομιζω οτι ειναι ο καλυτερος τροπος.

παντως 50αρα και nova απο τα τρια μετρα για μενα δεν λεει, ισως για θεαση απο dvd.

Last edited:

Γενικα, ημουν παντα "φιλαθλος" της SONY, στα παντα εκτος απο τα ηχεια και τα κινητα τηλεφωνα. Και ακομα ειμαι, φυσικα, αφου η αισθητικη της στο σχεδιασμο, ειναι πολυ υψηλη, και φυσικα η ποιοτητα στην κατασκευη και βεβαιως αυτο που παιρνεις για τα λεφτα που δινεις, κατα τη γνωμη μου ειναι καλυτερα απο καθε αλλη εταιρια.

Επισης, οσες φορες δοκιμασα να παρω κατι αλλο εκτος απο SONY (και κινητο ΝΟΚΙΑ) συντομα το μετανιωσα και εψαχνα τροπο να το ξεφορτωθω...

Κοιτα να δείς τι μαθαίνει κανείς σε ένα φόρουμ...

Κοιτα να δείς τι μαθαίνει κανείς σε ένα φόρουμ...

Κι ομως ετσι ειναι για μενα. Πολλες φορες μπηκα στον πειρασμο να δοκιμασω και αλλη μαρκα (κυριως σε μικροσυσκευες και φωτογραφικες μηχανες) αλλα συντομα ερχοταν η απογοητευση και η συσκευη-μεγαλη-ευκαιρια μου φαινοταν μπρικι...Τα ιδια και χειροτερα τις δυο φορες που βαρεθηκα τα κινητα ΝΟΚΙΑ και πηρα τη μια SIEMENS και την αλλη PANASONIC (Τα πασαρα στη μαμα που στην αρχη ενθουσιαστηκε, αλλα μετα απο λιγο αρχισε τα παραπονα...)

Γι αυτο και τωρα ειμαι επιφυλακτικος με την Panasonic αν και φαινεται καλη ευκαιρια. Και βεβαια ενω εχω πολυ καλη εμπειρια απο τρεις SONY (26S2010 παλιοτερα και τωρα την S3000 του αδερφου μου και τη δικη μου 32D3000 που το μονο προβλημα της ειναι το "32". Και να σκεφτει κανεις οτι στο χωρο μου ειχα δοκιμασει 2 εβδομαδες με 32αρα και μου ειχε φανει και μεγαλη... Γι αυτο αποφασισα πριν 3 μηνες να παρω 32αρα και τωρα με το που βρεθηκε αγοραστης, αμεσως ψαχνω για μεγαλυτερη.
Αυτα.

Σε λιγο θα κανουμε και ραντεβου ...............για ξυλο :flipout::flipout:
Σονακιδες και σαμσουνακιδες θα γινει η δουλεια :flipout::flipout:

Ε οχι και ξυλο...

Τη SAMSUNG τη θεωρω πολυ καλη και μου ειναι οικεια σαν μαρκα (σε αντιθεση με την Panasonic). Εξαλλου ηταν και ο πρωτος μου υπολογιστης Samsung, o PC2000 αν θυμαμαι καλα, με δυο ολοκληρα floppy disk 5.25", μεγαλη τεχνολογια για την εποχη το 1990.

Επισης, αν δεν κανω λαθος SONY και SAMSUNG φορανε τα ιδια πανελ και αλλαζουν μονο τα πλαστικα τους και τα ηλεκτρολογικα τους.