Πάλι SONY ή μήπως PANASONIC PX70??

Απάντηση: Re: Πάλι SONY ή μήπως PANASONIC PX70??

Πρόσφατα έκανα το μεγάλο βήμα από 29" CRT σε 42" Plasma. Η απόφαση έγινε μετά από πολύ σκέψη και ψάξιμο, κυρίως σε ξένα forums, όπου τα περισσότερα πρότειναν τις Plasma σε περίπτωση θέασης τηλεοπτικού σήματος.
Επειδή λοιπόν βρέθηκα στη θέση σου πριν από τρεις μήνες μπορώ να σου πω τους λόγους που επέλεξα Plasma (42PZ70) έναντι LCD. Κατ´αρχήν το βάθος του μαύρου είναι άπαιχτο στις plasma. Για να πετύχεις αντίστοιχο πρέπει να πας αρκετά πιο ψηλά σε τιμή σε μια LCD. Η εικόνα δείχνει πιο γλυκιά και ξεκούραστη (πάντα συγκρίνοντας στα ίδια λεφτά). Βέβαια το συγκεκριμένο μοντέλο είχε και άλλα καλά όπως True HD, 100hz και με αυτές τις προδιαγραφές ήταν και το φθηνότερο της αγοράς. Ήδη η τιμή του έχει πέσει στα 1650 ευρώ. Αρκετές θεάσεις που έκανα με τη σειρά W της Sony δε με ικανοποίησαν. Μόνο η σειρά Χ άξιζε πραγματικά, αλλά ξέφευγε σε τιμή. Και πάλι όμως αν ήταν να φτάσω στα λεφτά τις Χ3500 θα προτιμούσα την Κuro. Πραγματικά είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί.
Αν πάλι επιμένεις για LCD θα σου πρότεινα να δεις τη Samsung 40Μ86 (μοντέλο που έχει ήδη αντικατασταθεί από την F86) και που απ' ότι διάβασα κάπου εδώ μέσα διατίθεται στο Μακρο προς 1300 ευρώ περίπου. Καλή λύση και φτηνή σε LCD είναι η LG 42LY95 (True HD και κάπου στα 1.400).
Αν έμενα στο χιλιάρικο, θα έπαιρνα την Panasonic. Για να μη παρεξηγηθώ, αυτή η τηλεόραση ήταν το πρώτο προιόν της Panasonic που αγόρασα και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.
Πάντως μη σε τρομάζουν οι πολλές ίντσες. Η απόσταση θέασης στην περίπτωσή μου είναι 3-3,5 μέτρα και ήδη αναρωτιέμαι αν θα έπρεπε να είχα πάρει την 50άρα. Ειδικά όταν βλέπω DVD, αναζητώ αυτές τις 8 παραπάνω ίντσες.

αυτος ειναι καφες.......εεεε review ηθελα να πω

εχεις δικιο
και εγω μετακινησα τον καναπε προς την τηλεοραση..
πλεον οι 46 ιντσες φαινονται λιγες ενω και η ελλειψη κουρασης στα ματια λογω της φυσης της τηλεορασης εφερε τον καναπε μου στα 2,5 μετρα απο την τηλεοραση...

...πλεον οι 46 ιντσες φαινονται λιγες ενω και η ελλειψη κουρασης στα ματια λογω της φυσης της τηλεορασης εφερε τον καναπε μου στα 2,5 μετρα απο την τηλεοραση...

Συνεχιζετε να με βαζετε σε κακες σκεψεις...
Δε γινεται δουλεια ετσι.
Θα κανω μια βολτα στα μαγαζια να δω απο κοντα την Panasonic κι αν την πετυχω πουθενα να παιζει με αξιοπρεπες σημα και οχι ΑΝΤ1 με χιονια, και αν μου κανει κλικ (δε με χαλασουν τα πλαστικα της ας πουμε) θα τη χτυπησω, να παει στο καλο. Τουλαχιστον δε θα εχω δωσει πολλα λεφτα. Για τις SONY, αυτες δε χρειαζεται να τις δω απο κοντα, ξερω οτι η αισθητικη τους ειναι καλη. Για την εικονα τους με τη ΝΟΒΑ εχω ηδη μια ιδεα (D3000) και μου φαινεται καλη.

Χτες βράδυ βλέποντας Oceans 13 έπρεπε να δεις χρώματα στη 42PZ70 μου
LCD ποτέ για την χρήση που την θέλω
Είμαι ΥΠΕΡ-ευχαριστημένος

Χτες βράδυ βλέποντας Oceans 13 έπρεπε να δεις χρώματα στη 42PZ70 μου
LCD ποτέ για την χρήση που την θέλω
Είμαι ΥΠΕΡ-ευχαριστημένος

Ενταξει, η PZ σου ειναι και στην πιο πανω κατηγορια...στην ιδια με την W3000 αν δεν κανω λαθος.

Λοιπον, τελικα Panasonic.

Aπο εχθες το απογευμα ειναι στο σαλονι μου, στη θεση της 32αρας SONY.

Τα θετικα:
Καλη και μεγαλη εικονα με 1099ε...

Τα αρνητικα:
-Τα κουμπια της θυμιζουν την SALORA 20ετιας στο σπιτι του παππου.
Χοντροκομμενα και κανουν κλικ-κλακ.
-Το τηλεκοντρολ επισης χοντροκομμενο με μεγαλα κουμπια λες και πρεπει να τα πετυχαινεις απο αποσταση.
- Βασικο προβλημα (εκτος αν ειναι κατι που δεν εχω βρει ακομα) ειναι οτι στο ζοομ και στο 14/9 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΥΝΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ ωστε να φαινονται οι υποτιτλοι...κατι που σημαινει οτι ΔΕΝ μπορεις να δεις προγραμμα με υποτιτλους χωρις την παραμορφωση στο 16/9...ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ???

¨Η γινεται με τροπο που δεν εχω βρει ακομα (παντως οχι με τα βελακια στο τηλεκοντρολ) ή οι ανθρωποι δεν ειναι σοβαροι...Τι να πω.
Παρακαλω, αν μπορει καποιος να με βοηθησει σε αυτο.

Κατα τα αλλα, η εικονα ειναι καλη (αν και με τις ρυθμισεις στρωσιματος) και το μεγεθος καλο για το χωρο μου.

Μεγεια η νυφη , τωρα για τα υπολοιπα θα σε αναλαβουν οι του Nip & Tuk.

Τελικα, μετα απο ενα τριμηνο και βαλε με την PANASONIC 42PX70, εχω να πω το εξης:

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΑΙΡΝΑ SONY, o μ@λ@κ@ς!!

Φυσικα και επηρεάστηκα από το φορουμ, και τις απειρες θριαμβολογιες που κυκλοφορουν εδώ.

To μονο θετικό είναι οτι έχει πολυ καλο μαυρο και ηταν φθηνη.

Κατα τα αλλα, μετρια εικονα σε καθαροτητα, αισθητικη, λειτουργικοτητα και σχεδιασμος περασμενης δεκαετιας (και αλλα που αναφερω πιο πανω).

Εκτος απο αυτα, χαλασε κιολας. Μετα απο κανα μηνα μουγγαθηκε και σταματησε να βγαζει ηχο. Τα μηχανηματα χαλανε, ΟΚ μεχρι εδω. Την εβγαλα κανα διμηνο ακουγοντας ηχο απο τον ενισχυτη (απευθειας απο τη ΝΟΒΑ), κ την προηγουμενη εβδομαδα αποφασισα να κινηθω για την επισκευη.

Αφου απο την αντιπροσωπεια με παρεπεμψαν στην ΑΣΤΡΑ, αυτοι με παρεπεμψαν στον τοπικο "μαστορα" της Κορινθου, οπου μενω.

Εκει αρχισαν διαλογοι δεκαετιας 80, οπως:

-ποσο μεγαλη ειναι?
-42 ιντσες
-πως θα μου τη φερεις, εχεις ΙΧ? (!!!)
-μου ειπαν οτι εφοσον ειναι στην εγγυηση, κανονιζει το σερβις για τις μεταφορες
-εγω ειμαι ενα ατομο και εχω ενα αγροτικο, αμα θες με δικη σου ευθυνη να τη φερουμε...

Αν ειναι ετσι την κραταω χαλασμενη, να ακουω απο τον ενισχυτη, για κανα δυο χρονια, μεχρι να αλλαξω.

Πως να μην μετανοιωνω για την αγορα, μετα απο ολα αυτα και μαλιστα περνωντας καθημερινα απο το επισημο SONY SERVICE και βλεποντας το βανακι που γραφει SONY SERVICE να κυκλοφορει στους δρομους.

Μπορει αν ημουν στην Αθηνα να ηταν καλυτερα τα πραγματα, αλλα δεν ειμαι.

Μπορει να ειμαι κολλημενος και υπερβολικος, αλλα ειμαι σκασμενος με την PANASONIC, και θα τους στειλω και μια επιστολη που θα τους ξεχεζω...

Αυτα.

Μαλλον εισαι απο τους ατυχους που επεσαν σε προβληματικο κομματι.

Κριμα. Σου ευχομαι να βρεις την λυση με το σερβις.

Την τηλεοραση που πηρες vasada την εχουν 60 τοσοι κατοχοι και δεν ηταν μια τυχαια επιλογη .
Αλλο που τα εκανε νιμου καπελο η πανασονικ με τα γκρεμλινς που εμφανισαν αρκετες απο αυτες.
Εξαλου κι sony που θα επαιρνες σε αυτα τα λεφτα " μπαζο " θα ητανε .........αλλα θα ειχε ισως αισθητικη, λειτουργικοτητα και πιο προηγμενο σχεδιασμο.
Δεν θα βλεποτανε ομως -bye-

Απλα σου εκατσε και σενα οπως και στους αλλους "τυχερους" .
Ευχομε ταχεια αναρωση και ασε το βανακι της σονυ να βγαινει βολτες .........το θεμα ειναι να μην του βαλεις κατι μεσα :flipout::flipout:

Νάτο πάλι το θέμα των επισκευών που έγραψα και αλλού. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΕΝΙΚΑ SERVICE ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ !!!!! ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ. ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ.

Είμαι κάτοχος μίας PZ70 και ελπίζω να μην χαλάσει. Απλά εταιρείες σαν την Sony πού έχουν δική τους παρουσία στην Ελλάδα, πχ Sony Hellas, όταν τους πέρνεις ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ τηλέφωνο ακόμα και για TV 5 ετών θα σου βρούν ανταλλακτικό ΑΣΧΕΤΑ τι τιμή θα έχει.

Δηλαδή τι νομίζεται ? Καλά η κάθε Sony που θα στείλει από τα κεντρικά της ευρώπης το ανταλλακτικό σε 1-2 μέρες. Ο κάθε αντιπρόσωπος της Pioneer, Denon, Matsuxiro, Ναμουκατσι-η-αρπαχτη, Καλα-πουλάμε-θα-δουμε, έχει απόθεμα ανταλλακτικών ?? ή θα ασχοληθεί με εμάς για την ΑΜΕΣΗ αποκατάσταση της βλάβης ?? ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΟΥΣ

Εδώ δεν έχουν ανταλλακτικά εταιρείες με συμβόλαια τεχνικής υποστήριξης και στηρίζονται στις αποθήκες των εργοστασίων, πολλές εταιρείες αυτοκινήτων κλπ κλπ κλπ

Πως να μην μετανοιωνω για την αγορα, μετα απο ολα αυτα και μαλιστα περνωντας καθημερινα απο το επισημο SONY SERVICE και βλεποντας το βανακι που γραφει SONY SERVICE να κυκλοφορει στους δρομους.
Δεν θες να μάθεις για πόσο καιρό θα έχανες την tv σου αν την έβαζες στο βανάκι της sony... ;)

Μαλλον εισαι απο τους ατυχους που επεσαν σε προβληματικο κομματι.

Κριμα. Σου ευχομαι να βρεις την λυση με το σερβις.

To θεμα δεν ειναι οτι επεσα σε προβληματικο κομματι. Αυτο μπορει να σου τυχει με οποιοδηποτε προιον, απο αυτοκινητο μεχρι τσιχλες.

Το θεμα ειναι τι γινεται μετα...

Και το να σε ρωταει ο επισημος συνεργατης σερβις της αντιπροσωπειας "Εχω ενα αγροτικο, αν θελεις με δικη σου ευθυνη να τη φορτωσουμε?" συγγνωμη αλλα δεν ειναι επιλογη.

Δεν θες να μάθεις για πόσο καιρό θα έχανες την tv σου αν την έβαζες στο βανάκι της sony... ;)

Δεν ξερω ομως ουτε ποσο καιρο θα λειπει η Panasonic απο το σαλονι μου. Παντως λειπει απο την Δευτερα 12 Μαιου, το μεσημερι, που ηρθε ο μαστορας να την παρει και τη φορτωσαμε εγω κι αυτος στο αγροτικο του...

Προχθες που πηρα τηλεφωνο, μου ειπε οτι του εστειλαν λαθος πλακετα, την οποια εστειλε πισω και περιμενει αν η επομενη θα ειναι η σωστη. Δε νομιζω να συνεβαινε το ιδιο με το σερβις της SONY. Επειδη παντα ειχα πραγματα SONY και καποια απο αυτα πηγαν για επισκευη ΞΕΡΩ οτι τετοιο μπαχαλο και τετοιος ερασιτεχνισμος δεν επικρατουσε.

Θυμιζω οτι το προβλημα ειναι οτι η τηλεοραση δεν παιζει ηχο απο τα ηχεια. Η εξοδος SCART δινει ηχο κανονικα. Επισης, θυμιζω οτι ειμαι στην Κορινθο.

Και ο μαστορας δεν απανταει στο τηλεφωνο απο την περασμενη Πεμπτη...:BDGBGDB55:

Παμε πολυ καλα.

Απάντηση: Re: Πάλι SONY ή μήπως PANASONIC PX70??

Και ο μαστορας δεν απανταει στο τηλεφωνο απο την περασμενη Πεμπτη...:BDGBGDB55:

Παμε πολυ καλα.
Με την μαμά Astra και την αντιπροσωπία της Panasonic ξαναμίλησες;
Αυτός ο συνεργάτης τους τους δυσφημεί και θα πρέπει να το μάθουν και πάνω απ' όλα να λυθεί το δικό σου πρόβλημα.
Στην δική μου περιοχή ο συνεργάτης τους ήταν άψογος, αλλά αν μου συνέβαινε και μένα η δική σου περιπέτεια, τότε...