Παλιά DSLR, 4-5 Megapixel, να το τολμήσω;

Τελικά αγόρασα μιά καινούρια Olympus E-450 από το τοπικό Mediamarkt προς 300 ευρώ. Επόμενο βήμα, να μάθω να την χρησιμοποιώ.
Και μιά ερώτηση προς τους γνωρίζοντες: Θέλω να πάρω μιά δεύτερη μπαταρία, έχει δοκιμάσει κανείς αυτές τις φθηνές από το ebay; Είναι αξιόπιστες;

Τελικά αγόρασα μιά καινούρια Olympus E-450 από το τοπικό Mediamarkt προς 300 ευρώ. Επόμενο βήμα, να μάθω να την χρησιμοποιώ.
Και μιά ερώτηση προς τους γνωρίζοντες: Θέλω να πάρω μιά δεύτερη μπαταρία, έχει δοκιμάσει κανείς αυτές τις φθηνές από το ebay; Είναι αξιόπιστες;

προς το παρόν μείνε με αυτή που έχεις. Δεν τελειώνει με τη μία. Όταν θα δεις ότι δεν σε καλύπτει (π.χ. αν βγάζεις περισσότερες από 250 φωτο τη μέρα) το ξανασυζητούμε. Αλλά αν βγάζεις σταθερά τόσες φωτο τη μέρα μάλλον δεν θα μας ρωτάς για μπαταρία, αλλά για σειρά άλλα πράγματα.

εγω που εχω την ε-410, οταν παω εκδρομη η μπαταρια μου φτανει για ολη τη μερα.
Επισης μια φορα τραβαγα και σε συνθηκες στουντιο με το φλας της μηχανης να δουλευει στα 1/64 και μου εβγαλε 440 ληψεις χωρις να τελειωσει η μπαταρια...

Παιδιά ευχαριστώ πολύ,με καλύψατε. Τώρα άλλη ερώτηση αρχάριου: Η Olympus παίρνει κάρτες Compact Flash, δυσεύρετες και μάλλον ακριβές. Πήρα μια με 1GB και παρήγγειλα έναν αντάπτορα για κάρτες SD. Ο αντάπτορας θα έχει επίπτωση στη λειτουργικότητα της μηχανής;

Η 450 παίρνει xD (που είναι οι ακριβές αλλά και αργές, ένας τύπος που υποστηρίχθηκε μόνο από Ολυμπους και Φουτζι και δεν περπάτησε) και τις κλασικές Compact Flash (που δεν είναι καθόλου δυσεύρετες, ούτε και ακριβές). Θα σε συμβούλευα να πάρεις μία CF τουλάχιστον 4ρα, ακόμη και μια απλή (40χ) θα σου κάνει, πχ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553929
Εάν βέβαια τραβάς συνέχεια ριπές των 10-15 καρέ μπορεί να χρειαστεί να πας σε κάτι γρηγορότερο.
1gb είναι πάντως πολύ λίγο με τα σημερινά δεδομένα, ιδίως εάν κάνεις λήψεις σε raw αρχεία.

Στη Λάρισα βρήκα μόνο αυτή με ένα γρήγορο ψάξιμο. Στο Mediamarkt και το Πλαίσιο βρήκα και άλλες αλλά πολύ πιό ακριβές από αυτή που πόσταρες εσύ-θενξ!. Πάντως η ποικιλία των Compact Flash σίγουρα δεν συγκρίνεται με αυτή των miniSD. Αλήθεια, πως μπορώ να ρυθμίσω τη μηχανή για να κάνει αποθήκευση σε αρχεία raw;

Ίσως δεν έχουν τα τοπικά μαγαζιά, αλλά σίγουρα υπάρχει ποικιλία σε CF κάρτες.
Τώρα για το raw... δυστυχώς δεν έχω olympus, αλλά όλες οι μηχανές έχουν την επιλογή στο μενού όπου επιλέγεις διαστάσεις και ποιότητα αρχείου