Παλία μηχανήματα τα κρατάτε ;

Spartan_X

New member
25 November 2008
55
Αθήνα
Θυμάστε καθόλου τα παλία οικιακά μηχανήματα που είχατε ... ; Τα κρατάτε μετά απο τη αντικατάσταση τους απο κάτι καινούργιο ; Εγώ έχω κρατήσει απο παλία μονάχα 2 μηχανήματα... ένα Atari 2600, το οποίο πρέπει να είναι απο τα ποίο παλία τέτοια μηχανήματα στη Ελλάδα γιατί είναι με τους 6 διακόπτες στο μπροστά πάνελ ( έχει και διακόπτη για επιλογή ένχρωμης/μαυρόασπρης TV! :grandpa: ) και το είχε φέρει ενας θείος μου το 1979 η το '80 απο το εξωτερικό.

Επίσης έχω και ενα βίντεο AKAI 2 κεφαλών ( μοντέλο VS-112 ) το οποίο πρέπει να είναι η του '84, η του '85... και το οποίο φυσικά μετα απο τόσα χρόνια στη αποθήκη δεν λειτουργεί. Ενα ωραίο χαρακτηριστικό που είχε ηταν πως η θύρα που εμπενε η κασσέτα είναι απο διαφανές πλαστικό, με φωτάκι απο πάνω και καθρευτάκι απο πίσω. Ετσί οταν γύριζε η ταινία μεσα στη κασσέτα τη έβλεπες στο καθρεύτη απο πίσω :a0210:

Εσείς έχετε τέτοια παλία μηχανήματα κρατημένα ;

Last edited:
Γενικά δε τα κρατάω..αλλά έχω εναν ενισχυτή 2κάναλο JVC A-GX2 μοντ 85-87 νομίζω,ο οποίος λειτουργεί κανονικά αλλά δεν τον χρησιμοποιώ.
Επίσης ενα video Sony SLV-730E το οποίο το χρησιμοποιώ ακόμα για τις βιντεοκασσέτες που έχω..και δεν είναι και λίγες..

όχι ...τι να τα κάνεις...τα πιο πολλά είναι εντελώς άχρηστα μετά από λίγα χρόνια (εξαιρούνται αναλογικές συσκευές)

ΕΑΝ ΛΕΜΕ ΓΕΝΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΕΧΩ.1.ΨΥΓΕΙΟ ΙΖΟΛΑ ΤΟΥ 1962.2.ΚΟΥΖΙΝΑ AEG ΤΟΥ 62 ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΕΞΟΧΙΚΟΥ. ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ (ΟΤΑΝ ΛΕΙΠΕΙ Η ΓΑΤΑ). 3. ΕΠΙΠΛΟ ΜΕ ΠΙΚΑΠ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΛΗΨΕΩΣ ΜΕ ΛΥΧΝΙΕΣ ΜΑΡΚΑΣ GRUNDIG.

Γενικώς, ναι, τα κρατάω

Σπάνια πετάω ή απαξιώ μηχάνημα. Και δεν μιλώ για ψυγεία ή κουζίνες, σκούπες, παρκετέζες κλπ., αλλά για μηχανήματα AV.

Εκτός από παλιές τηλεοράσεις, οι οποίες είτε είναι πλέον άχρηστες/μη λειτουργούσες είτε είναι τόσο παλιάς τεχνολογίας που η εικόνα τους δεν βλέπεται.

Εξαίρεση 2 τηλεοράσεις Sony, μια Trinitron 19άρα, από Σιγγαπούρη το 1986. Ακόμα παίζει και παίζει καλά. Μας κρατάει συντροφιά στο εξοχικό τα καλοκαίρια. Μετά από 22+ χρόνια, η εικόνα της είναι σχεδόν η ίδια. Μια άλλη 14άρα στο υπνοδωμάτιο του 1987. Επίσης άψογη.

Από τα παλιά, σε λειτουργία έχω ακόμα:

- Έναν ραδιοενισχυτή JVC S300, με γραφικό ισοσταθμιστή 5 περιοχών. Κι αυτός στο εξοχικό.
- Ένα Nakamichi CD player (στο εξοχικό)
- Έναν ολοκληρωμένο Marantz 1060. Απίστευτο μηχάνημα, μόλις 30W/ch RMS, αλλά πραγματικά και πολύ μουσικά. Παίζει άνετα.

Σε καλή κατάσταση, αλλά μη χρησιμοποιούμενα:

- 2 Βίντεο S-VHS, που ενώ είναι σε καλή κατάσταση, δεν χρησιμοποιούνται πλέον.
- Έναν ADA SSD-66THX Dolby Prologic Decoder, πραγματικό Hi-End στην εποχή του, μόνο με αναλογικές εισόδους. Περιμένει να συμπληρώσει το Home Cinema του εξοχικού (όποτε γίνει).
- Έναν Sony Dolby Digital/MPEG decoder. Ο ίδιος προορισμός.
- Έναν Millenium 2.4.6 DTS Decoder. Ως άνω.
- Έναν τελικό μονομπλόκ Marantz 500 (125W/ch). Ως άνω (για το κεντρικό).
- Έναν τελικό στέρεο Hafler TransNova 9500THX (250W/ch). Ως άνω (μπροστινά).
- Έναν Vidikron Crystal One προβολέα LCD. Ως άνω.

Και κάτι άλλα ψιλά.

Πάντως δεν το μετάνοιωσα που δεν τα έδιωξα.

Re: Γενικώς, ναι, τα κρατάω

- Έναν ADA SSD-66THX Dolby Prologic Decoder, πραγματικό Hi-End στην εποχή του, μόνο με αναλογικές εισόδους. Περιμένει να συμπληρώσει το Home Cinema του εξοχικού (όποτε γίνει).

Με τετοια μηχανήματα μπορείς να φτιάξεις εναν απίστευτο ρετρό χώρο... :a0210:

Re: Γενικώς, ναι, τα κρατάω

- 2 Βίντεο S-VHS, που ενώ είναι σε καλή κατάσταση, δεν χρησιμοποιούνται πλέον.

Του πότε είναι αυτά ; 80s ;

Re: Ρετρό!

Εντάξει τα μηχανήματα και το ρετρό. Ο χώρος, όμως; :SFGSFGS5:
(Πού να βρεθεί?)

Μπορούμε να φτιάξουμε ένα μουσείο AVClub....με στημένα σε πληρη λειτουργία συστήματα μιας άλλης εποχής... Θα ήταν απίστευτα ενδιαφέρον...:a0210::a0210::a0210:

Παρεπιπτόντως σπίτι υπάρχουν διάφορα παροπλισμένα μηχανήματα.... Ένα κασσετόφωνο ΑΚΑΙ αν δεν κάνω λάθος, ένα minidisk sony 520, 2 μαγνητόφωνα (μπομπινόφωνα), ένα DAT της Tascam (φορητό), καθως κι ενα σετ 4.1 ηχείων (το 5ο πήγε από καθαρίστρια) της σειρας Pascal 5 της Sony..

Tέλος, μια μικρή συλλογή από παλιούς Mac, από την εποχή πριν κάνουμε το μεγάλο switch σε PCs ;)