to chinatown ειναι ενα αριστουργημα σκηνοθεσιας και ηθοποιιας,αλλα για το σεναριο που θεωρειται επισης αριστουργημα εχω πολλες ενστασεις.Η ιστορια ειναι για γελια.Βεβαια πολλες φορες οι ιστοριες στο σινεμα ειναι παιδαριωδεις και βγαζουν μια διασκεδαστικη ταινια αλλα εδω επειδη τοχουν λιβανισει πολυ το σεναριο αξιζει να το κριτικαρει κανεις.Η σχεση με την πραγματικη ιστορια
των υδατικων εργων του 1913 του Γουιλιαμ Μαλχολαντ περιοριζεται μονο στη λεξη "νερο',τιποτα αλλο ,τα υπολοιπα ειναι παραμυθια για μικρα παιδια.Αλλα περαν αυτου ,η βλακεια του σεναριου ειναι ολη στις ενεργειες του χαρακτηρα που υποδυεται ο Νικολσον ο οποιος αμα το σκεφτειτε λιγο ειναι η αιτια που πανε ολα κατα διαολου.
Είναι λογικό σε κάθε λόγο να υπάρχει και ο αντίλογος. Ωστόσο πρέπει να σημειώσω ότι τέτοια αιρετική άποψη για το σενάριο του Robert Towne δεν συνάντησα πουθενά όπου κι αν έψαξα.
Παραθέτω μερικές απόψεις από ελληνικά μόνο μπλοκ.
φιλε oldman,αν ενδιαφερεσαι να το κουβεντιασουμε πολυ ευχαριστως,ν'ανοιξουμε ενα αναλογο θεματακι στις συζητησεις ,αλλα δεν θελω να χαλασω το ωραιο αυτο θεμα,απλα ηθελα να καταθεσω την αποψη μου για ενα κλασσικο κατα τ'αλλα φιλμ.

o αντιλογος φιλε μου δεν χαλαει το θεμα το κανει ποιο ενδιαφερον
η ταινια κατα την αποψη μου ειναι η τελευταια κορυφαια στιγμη του
φιλμ νουαρ ...ειναι ενα αριστουργημα .
.
για την σκηνοθεσια και τις ερμηνειες δεν θ'αναφερθω αφου ειπα ηδη οτι ειναι αριστουργηματικα.Να πω δυο λεξεις για το σεναριο αφου δεν σας πειραζει.Η υποθεση με το νερο ειναι το ενα μερος και και το αλλο ειναι η προσωπικη ιστορια αιμομιξιας με την κορη της Νταναγουεη κλπ.
Θα περιοριστω εδω στο δευτερο θεμα.Το σεναριο εχει πολλες τρυπες αλλα η απιστευτη βλακεια ειναι στο τελος οταν ο Νικολσον εχει λυσει την υποθεση και αντι η απλα να βοηθησει την Νταναγουεη να φυγει στο Μεξικο με την κορη της να γλυτωσει απο τον τερατωδη πατερα της,η το λιγοτερο να παει στην αστυνομια με την υποθεση του νερου,τι κανει?τον παιρνει τηλεφωνο τον Χιουστον να συναντηθουν οπου του εξιστορει οσα εχει ανακαλυψει γι'αυτον (απιστευτη βλακεια!!!!!!!!!)και με αποτελεσμα να του βαλουν ενα πιστολι στο κεφαλι και να τους οδηγησει στην Νταναγουεη οπου συμβαινουν τα δραματικα γεγονοτα στο τελος,επιπλεον δε πριν τηλεφωναει στους βοηθους του που τους παρακολουθει η αστυνομια που ψαχνει την Νταναγουεη,.Βασικα δηλαδη την κατεδωσε στον αρχιεγκληματια και στην αστυνομια.Αν ειχε παει απλα σπιτι του για υπνο αντι να ασχολειται με την υποθεση η Νταναγουεη θαχε φυγει μια χαρα με την κορη της και τιποτα δεν θαχε συμβει.
Τωρα αν δεχτουμε οτι ο Γκιττες ηταν καθυστερημενος τοτε ολα εξηγουνται αλλιως εγω το λεω σεναριο για ηλιθιους.
Η δε περιφημη φραση στο τελος" forget it its Chinatown",επρεπε ναναι "its you asshole".
http://www.imdb.com/title/tt0036613/
Ποτε παραλαμβάνω?? :ernaehrung004::ernaehrung004::Banane0::Banane0:
το μονο μειον το υπερβολικο παιξιμο του Γκαρυ Γκραντ
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.