Παλιές ταυτότητες

antonios

AVClub Addicted Member
14 July 2006
1,366
Έχει πάει κανείς Λονδίνο ή Αγγλία με επιστροφή γενικότερα πρόσφατα, χρησιμοποιώντας μόνο την παλιά ταυτότητα?
Ξέρω οτι μπορώ να πάω με την παλιά αρκεί να μην είναι σκισμένη, αλλά στην επιστροφή τι γίνεται με τα Αγγλάκια?

Ειδικά για Αγγλία έχω ακούσει πως... έχουν κατανόηση :-) Είχε πάει γνωστή μου με παλιά ταυτότητα χωρίς (ιδιαίτερα) προβλήματα. Βέβαια της στραβομουτσούνιασαν λίγο, αλλά γύρισε μια χαρά.

Πάντως όπως και να'ναι εγώ θα πήγαινα με καινούρια ταυτότητα ή ακόμα καλύτερα καινούριο διαβατήριο. Σε ξένη χώρα θα'σαι, να μην έχεις το κεφάλι σου ήσυχο;

Εγώ είμαι τώρα στο Λονδίνο :) και μού είπαν ότι με την παλιά δεν μπορούσα να πάω. Έβγαλα και νέα ταυτότητα και διαβατήριο.

Αν έχεις την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνων και πασης Ελλάδος, αν εχεις συμμετασχει σε ολα τα συλλαλητήρια κι εχεις σκύψει κατω απο το λαβαρο της Αγίας Λαυρας όταν αφήχθη εν Αθηναις....πας όπου θες υπό οποιεσδηποτε συνθηκες με καθε είδους ταυτοτητα.
Αυτά βεβαια ισχυαν μεχρι το 2004...άμα τη αφίξη της δεξιάς του Κυρίου πας με την ευλογία του κατα τόπους πραίτωρος, αφου στηθεις από τα χαραματα στην εισοδο του αστυνομικου τμηματος για ταυτότητα (αν εχεις το προνόμιο να εισαι "νονος" της νυχτας ή καταδικασμένος για κακουργήματα και διαφεύγεις της συλληψης η ταυτότητα διανέμεται και κατ οίκον) ή χασεις 2-3 μεροκάματα παλι σε επιλεγμένα αστυνομικα τμηματα για να εκδόσεις διαβατηριο.....οτι θες....η επιλογη ειναι δικιά σου....η ελευθερια επιτελους υπό τη σκέπη των πρέσβεων της πατρίδος, της θρησκειας και της οικογενειας την παρουσία των οποίων είχαμε τόσο νοσταλγήσει...

Μέχρι πρώτινος (έτσι γράφεται; ) μια χαρα θα περνούσες με την παλιά ταυτότητα και ήμουν εκεινη που πάντα ενθάρρυνε τους άλλους να μην βγάζουν διαβατήριο. Αλλά τελευταία με θέματα τρομοκρατίας κλπ. έχουν γίνει αρκετά πιο αυστηρά τα πράγματα και θα σου συνιστούσα αν έχεις τη δυνατότητα να βγάλεις έγγραφο με λατινικούς χαρακτήρες. Όχι ότι θα σε κρατήσουν εκεί σαν τους βρετανούς ναύτες στο Ιράν, αλλά για να αποφύγεις το άγχος και την ταλαιπωρία...

To 2000 ειχα παει Παρισι και επεστρεψα μόνο με την παλια ταυτότητα χωρίς το ονομα με λατινικους χαρακτήρες. Φοβάμαι ότι μετά την 11/9 αυτό δεν θα είναι και τόσο εύκολο. εξάλου η νέα ταυτότητα βγαίνει αυθήμερόν και το διαβατήριο το πήρα σε μία εβδομάδα

Από όσο γνωρίζω από 1/1/2007 πρέπει να έχεις την καινούρια ταυτότητα και που φυσικά ισχύει μόνο στις χώρες που είναι στην συνθήκη Σέγκεν (Η Αγγλία δεν είναι...)

Να φανταστείτε έπρεπε να πάω Κύπρο για επαγγελματικό ταξίδι αυτό τον μήνα και δεν γινόταν με την παλιά ταυτότητα!!!! και αναγκάστηκα να βγάλω καινούρια. Για καλύτερη και σωστότερη ενημέρωση πάρτε τηλέφωνο τον αξιωματικό διαβατηρίων στο Βενιζέλος. Πάρτε στα κεντρικά και ζητήστε τον. Θα σας πει ακριβώς τι ισχύει και σύμφωνα με την χώρα που θέλετε να πάτε :antlers:

Πάντως την νέα ταυτότητα δύσκολα θα την γλυτώσετε... -bye-

Μα, η Αγγλία είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πληρώντας μόνο κάποιες από τις υποχρεώσεις μιας χώρας-μέλους, αλλά απολαμβάνοντας όλα τα δικαιώματα! Φαίνεται πως κάποιοι είναι πιο ίσοι απ' τους ίσους...

Re: Απάντηση: Παλιές ταυτότητες

Μα, η Αγγλία είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πληρώντας μόνο κάποιες από τις υποχρεώσεις μιας χώρας-μέλους, αλλά απολαμβάνοντας όλα τα δικαιώματα! Φαίνεται πως κάποιοι είναι πιο ίσοι απ' τους ίσους...

Ετσι είναι....
Φίλος μου πήγε Λονδίνο πριν από ένα μήνα, με ταυτότητα που είχε Λατινικά, δεν συνάντησε κανένα απόλυτως πρόβλημα-bye-

Γενικώς πάντως δεν υπάρχει πρόβλημα με τις ταυτότητες που φέρουν τα στοιχεία και με λατινικούς χαρακτήρες. Η σύζυγός μου δεν πρόλαβε να παραλάβει το διαβατήριό της και πέρισυ ταξίδεψε στις Βρυξέλλες έτσι. Κανένα απολύτως πρόβλημα.

Πάντως ρε παιδιά δεν έχω καταλάβει τι τρέλα έχει πιάσει όλο τον κόσμο με τις νέες ταυτότητες για χρήση σε ταξίδια. Θέλω να πω αν αυτός είναι ο μόνος λόγος, γιατί να μη βγάλεις διαβατήριο που... αυτός είναι ο σκοπός του στο κάτω κάτω. Ok δεν ξέρω αν το να βγάλεις καινούρια ταυτότητα είναι πιο γρήγορο, αλλά με τις ουρές και τις ταλαιπωρίες που είδα δε μου φάνηκε και πολύ καλή ιδέα. Άσε που με καινούρια ταυτότητα κανονικά χρειάζεται να αλλάξεις και όλα τα έγγραφα που περιείχαν τον αριθμό της παλιάς, πχ. τραπεζικούς λογαριασμούς, πιθανόν συμβόλαια κτλ. (αμφιβάλλω αν ο κόσμος το κάνει). Βέβαια φαντάζομαι ότι και να μην κάνεις τίποτα δε θα σου αρνηθεί κανείς τον τραπεζικό σου λογαριασμό πχ. αλλά μια επιπλέον ταλαιπωρία μπορεί να την έχεις.

Υποτίθεται ότι μετά από 10 χρόνια η ταυτότητα παύει να ισχύει και στην αρχή έλεγαν ότι δεν θα βγάζουν διαβατήρια με παλιές. Μετά το πήραν πίσω, γιατί γινόταν χαμός.
Εγώ πήγα για διαβατήριο με την παλιά και δεν μου έβγαλαν, όχι λόγω παλαιότητας, αλλά επειδή είχε ένα μικρό κόψιμο στη γωνία (ίσα-ίσα που είχε πάρει και το χαρτί).

Α μάλιστα. Εγώ ήξερα για τα 10 χρόνια και ότι τα οποία πήραν πίσω τελικά. Τώρα βέβαια αν δεν μπορείς να βγάλεις και νέο διαβατήριο με παλιά ταυτότητα, λογικό τότε να βγάζεις τη νέα ταυτότητα (και ν' αρκείσαι σ' αυτή αν δεν πρόκειται να ταξιδέψεις σε χώρα που δεν τη δέχεται).

Πάντως ρε παιδιά δεν έχω καταλάβει τι τρέλα έχει πιάσει όλο τον κόσμο με τις νέες ταυτότητες για χρήση σε ταξίδια. Θέλω να πω αν αυτός είναι ο μόνος λόγος, γιατί να μη βγάλεις διαβατήριο που... αυτός είναι ο σκοπός του στο κάτω κάτω.

Γιατί φεύγω βρε αδερφέ μεθαύριο και χωρίς βύζμα δεν γίνεται τίποτα!
Διαβατήριο βγαίνει σε 1 εβδομάδα τουλάχιστον. Άντε γεια μέχρι τότε.
Ταυτότητα δεν βγαίνει σε 1 μέρα εκτός αν παίζει βύζμα. Στην Ελλάδα είμαστε. Όλο και κάτι θα βρεθεί αφού ΟΛΟΙ δουλεύουν έτσι (τουλάχιστον έτσι σκέφτονται όσοι δεν μπορούν).

Αντώνη δεν το έλεγα για σένα συγκεκριμένα που στο κάτω κάτω δεν ήξερα αν έχεις και κάποιο συγκεκριμένο λόγο για νέα ταυτότητα (που τελικά είχες). Άλλωστε είδες ότι κι εγώ υποψιαζόμουν πως μάλλον αιτία είναι η λιγότερη καθυστέρηση. Απλά αναρωτιόμουν για τον πολύ κόσμο και το χαμό που γινόταν με τις νέες ταυτότητες (ειδικά αφού όπως φαίνεται δεν είναι υποχρεωτικές). Αλλά με καλύψατε με τις απαντήσεις σας (κι οι δυο Αντώνηδες). Παρόλαυτά και πάλι πιστεύω πως εκτός του κόσμου που πράγματι την έχει ανάγκη, υπήρξε και πολύς κόσμος που αδικαιολόγητα έτρεξε να προλάβει... ποιός ξέρει τι.

Ακριβώς. Είναι και γι αυτό κι η οικογένειά μου έχει ταξιδέψει επάνειλλημένα στην Αγγλία μόνο με ταυτότητα. Αλλά τον τελευταίο χρόνο είναι που επιβάλλεται έγγραφο με λατινικούς χαρακτήρες. Δεν χρειάζεται να είναι διαβατήριο υποχρεωτικά, ταυτότητα αρκεί.

Βέβαια, η Άννα πάει ένα βήμα μπροστά, πάει στο αεροδρόμιο δίχως ταυτότητα ούτε διαβατήριο... Αχ βρε Άννα!!!!-bye-