Palinar 35mm 3.5

Ίσα-ίσα, στο 100% crop κολακεύεται.
Όσο λιγότερα τα mp...
Γι' αυτό και δεν μαλακώνει στα 11mp.

150% unsharp mask με 0,4 είναι μάλλον πολύ. Βάλε 80-90.

100% έβαλα τελικά. Βασικά 99. Το mouse κολλάει λίγο... Πάντως όσο πάει τόσο καταλήγω να πιστέυω οτι το μεγαλύτερο μειονέκτημα τις K100D είναι το σκόπευτρο. Όταν θές εστίαση χιλιοστών είναι δύσκολο...

Αλέξη, κροπ από τα άκρα βάζουμε όταν είναι στο επίπεδο εστίασης... εκτός εάν θέλεις να δείξεις την ποιότητα του φόντου... αλλά εκεί δεν έχει νόημα να είναι από τα άκρα.

χμμμμμ..... ναι ε? :chinscratch:
Να σου πώ την αλήθεια όταν τα έκανα δεν ήμουν και πολύ σίγουρος για το τί πήγαινα. Πίο πολύ για την ποιότητα του φόντου αλλά έπρεπε να είχα διαλέξει καλύτερο αντικείμενο για να φανεί το bokeh. Πάσχει γενικά η δοκιμή απο ότι φαίνεται! :award::award::award:

Η δοκιμή δεν πάσχει καθόλου.

Η Νικον ποιά είναι?
Έχεις τον 70-210?

Τελικά όντως η συλλογή σου είναι σε καλό δρόμο...:grinning-smiley-043

H F90x είναι.
Ο 70-210 είναι ο πρώτος φακός που έφτασε όταν την πήρα και τον πρώτο καιρό τραβούσα σχεδόν αποκλειστικά με αυτόν. Τώρα τελευταία έχει πέσει σε αχρηστία αλλα οσονούπω θα αλλάξουν τα κόζια και θα τραβήξει αρκετά.... χεχε

Ήρθε ο 300αρης προχθές. Τον είχα κανονίσει να σταλθεί Αθήνα μιας και είμαι εδώ για τις γιορτές, αλλά ξέχασα τον αντάπτορα για M42 στην Θεσσαλονίκη και ο άλλος που είχα παραγείλει έφτασε στην Θεσσαλονίκη. Οπότε μέχρι να γυρίσω πάνω μόνο να τον κοιτάω μπορώ...
Μεγάλος φακός σχετικά αλλα όχι όσο μεγάλος περίμενα. Γύρω στα 25εκ μήκος. Μεταλλικός και MADE in JAPAN. Είναι η version που κλείνει μέχρι f32.
Σε πολύ καλή κατάσταση, μόνο έναν καθαρισμό θέλει απο σκονούλες...

Μου έκανε εντύπωση το διάφραγμα, μέτρησα 14 λεπίδες!!!!

Σε καμια βδομάδα που θα γυρίσω Θεσσαλονίκη θα ανεβάσω δείγματα.
Έφτασε και ο MIR μου είπαν επάνω οπότε θα έχω υλικό να παίξω...