παλιο η καινουργιο ηχοσυστημα?

filalithis7

New member
27 February 2011
35
Για σας παιδια!θα ηθελα την βοηθεια σας σε κατι....

Πριν απο λιγο καιρο επεσε στα χερια μου ενα garrard zero 100sb πικαπ,με μια stanton 680ee κεφαλη και ενας kenwood ka-3500 ενισχυτης σε κατι ηχεια bose studiocraft 330!

θα ηθελα να μου δωσετε πληροφοριες για αυτα?ειναι καλα?αξιζει καποια επενδυση?η καλυτερα να τα αφησω και να χεκινισω κατι απο την αρχη...καινουργιο?

ενδιαφερομαι για ποιοτικο hi-fi ηχο.........

Τα ηχεία και να άξιζαν κάτι στη εποχή τους τώρα δεν λένε τίποτα.
Τα υπόλοιπα αν τους κάνεις service σε κάποιο μάστορα που να ξέρει πραγματικά από παλιά μηχανήματα αξίζει να τα κρατήσεις.
Σου λέω να προσέξεις τον μάστορα γιατί κάτι "ξερόλες" έχουν ασελγήσει πάνω σε παλιά μηχανήματα.

Για σας παιδια!θα ηθελα την βοηθεια σας σε κατι....

Πριν απο λιγο καιρο επεσε στα χερια μου ενα garrard zero 100sb πικαπ,με μια stanton 680ee κεφαλη και ενας kenwood ka-3500 ενισχυτης σε κατι ηχεια bose studiocraft 330!

θα ηθελα να μου δωσετε πληροφοριες για αυτα?ειναι καλα?αξιζει καποια επενδυση?η καλυτερα να τα αφησω και να χεκινισω κατι απο την αρχη...καινουργιο?

ενδιαφερομαι για ποιοτικο hi-fi ηχο.........
Αγαπητε φιλε,αν κοιταξεις λιγο στο ιντερνετ,θα δεις οτι το πικαπ ειναι πραγματικο διαμαντι,αρκει να ειναι σε καλη κατασταση.

ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις!!!

@musicalicious:γιατι πιστευεις φιλε μου πως δεν κανουν τα ηχεια???
για τον σιγκεκριμενο ενισχυτη τι αλλες καλυτερες επιλογες εχω???

ευχαριστω εκ των προτερων.......

ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις!!!

@musicalicious:γιατι πιστευεις φιλε μου πως δεν κανουν τα ηχεια???
για τον σιγκεκριμενο ενισχυτη τι αλλες καλυτερες επιλογες εχω???

ευχαριστω εκ των προτερων.......

τι εννοεις? Τι επιλογες εχεις σε καινουρια ηχεια?

το αν χρειαζεσαι δαπεδου ή βασης εξαρταται απο το μεγεθος(?) του δωματιου που θα καλυψεις.

Αλλη μια παραμετρος, ποσα χρηματα θελεις να διαθεσεις? Και το βασικο, αν αυτα τα ηχεια που θες να σου προταθουν τα προοριζεις αποκλειστικα για τον Kenwood που ανεφερες ή σκοπευεις καποια στιγμη να αναβαθμισεις σε ενα πολυ ακριβοτερο ενισχυτη?

Αν πχ θες ενα ζευγαρι για να αξιοποιησεις τον Kenwood σε ενα μικρο δωματιο, ενα ζευγαρι Roister Emphasis 5 ειναι υπερ το δεον οκ.

Πιστευεις πως τα Roister Emphasis 5 θα ακουγονται καλυτερα απο τα bose τα οποια αναφερω??

φιλε μου,το δωματιο ειναι γυρω στα 40τμ(επιπλομενο)....
θα με ενδιεφερε πολυ και μια γνωμη για ηχεια που να προοριζονται κ για ακριβοτερο ενισχυτη.......
το budget 300-500ευρω....

(συγγνωμη αν οι ερωτησεις μου ειναι πολυ χαζες,αλλα πραγματικα ειμαι πολυ καινουργιος με το θεμα)

τα ηχεια που αναφερεις ειναι μοντελο του 1972. Και καθολου να μην εχουν παιξει, εχουν πολυκαιριστει και οι μοναδες τους καθως και τα υλικα μεσα στα κροσοβερ θα χουν αλλοιωθει, οποτε καταλαβαινεις..

Κοιτα, για 40 τμ δωματιο θελεις ηχεια δαπεδου, Q-acoustics 2050, Tannoy V4, Monitor Audio BX5.

To σιγουρο επισης ειναι οτι ο χρονος εχει σιγουρα ακουμπησει και τον ενισχυτη οποτε και αυτος θελει ενα σερβις το οποιο θα κοστισει καποια χρηματα. Παντως να ξερεις οτι ο Kenwood οπως κ να χει, τα ηχεια που ανεφερα απλα θα τα κανει να ακουγονται κ δεν θα τα οδηγει πληρως. Για το χωρο σου χρειαζεσαι εναν συγχρονο κ πιο στιβαρο σε θεματα ισχυος ενισχυτη.
Καλα κανεις κ ρωτας, ολοι μας εχουμε υπαρξει καινουριοι στο χομπυ αυτο.

Μόνο με ευαίσθητα ηχεία θα παίξει δυνατά με αυτόν τον ενισχυτή.
Θέλει ηχεία με 90db τουλάχιστον.

ξερω πως το θεμα εχει ηδη πλατιασει....,αλλα τωρα που το εφερε η συζητηση....

καλος ενισχυτης με budget 300-500 ευρω....? :-)
για τα ηχεια τα οποια μου δωσατε? :-)