Παλιό Μοντέλο vs Καινούργιο?

Sorath

Senior Member
29 September 2010
648
Athens, Greece
Σκέφτομαι τελευταία να προχωρήσω στο επόμενο επίπεδο και να αποκτήσω τον 1ον μου προβολέα.

Στην αρχή κοίταγα για τον Benq W1000+ με κόστος γύρο στα 1000 . Τις προάλλες όμως βρήκα και ένα Panasonic PT-AE2000U μεταχειρισμένο στα ίδια χρήματα.

Το θέμα είναι οτι ο Panasonic είναι μοντέλο του 2008 και απο οτι έχω καταλάβει απο τους πρώτους TrueHD καθώς και τεχνολογίας LCD. Συγκριτικά λοιπόν με τον DLP Benq τι παίζει; Ποιόν αξίζει να πάρω αφού και για τους δύο θα δώσω το ίδιο ποσό;

Επίσης, σε σχέση με την Plasma Panasonic P50G10 που έχω, ανεξάρτητα απο το μέγεθος της εικόνας , θα βλέπω καλύτερα ή όχι; Δηλαδή κίνηση, μαύρο και χρώματα θα είναι τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο;

Ευχαριστώ για την βοήθεια.

πριν προχωρήσεις σε οποιαδήποτε αγορά να βεβαιωθείς πρώτα οτι δεν έχεις πρόβλημα με το rainbow effect.Ειδικά στον συγκεκριμένο dlp (benq) φαίνεται αρκετά.
Ο benq1000 είναι διαθέσιμος σε πολλά καταστήματα για ντέμο οπότε αν είσαι απο αθήνα κάνε ένα κόπο πρώτα να τον δεις να παίζει

To rainbow effect είναι μεγάλο πρόβλημα στον BENQ W600. Αν και ο 1000 είναι έτσι και το βλέπεις θα απογοητευτείς από την αγορά σου. Η κάθε τεχνολογία τελικά έχει τα + και τα - της.

Ο benq1000 είναι διαθέσιμος σε πολλά καταστήματα για ντέμο οπότε αν είσαι απο αθήνα κάνε ένα κόπο πρώτα να τον δεις να παίζει

καλά το πολλά είναι σχετικό. Σε 1 , σε 2, σε 3? Δεν γνωριζω την αγορά της Αθήνας, αλλά στην Θεσ/κη δεν είναι σε ΚΑΝΕΝΑ. Και μην αρχισουν μερικοί στο ταδε εξπερτ της τούμπας και στο δείνα μαγαζί της Φιλίππου, όταν ενδιαφέρθηκα για demo προβολές όλα τα μαγαζιά σφύριζαν αμεριμνα:sleepey: Ένας δεν έχω το μοντελο , ο αλλος ανακαινιζω την αιθουσα , ο αλλος είχ....αλλα παλιά και πάει λέγοντας , αλλος δεν μπορούμε να τα βαζουμε να παίζουν γιατί κοστίζουν οι λάμπες, αστα τραγική κατάσταση....

Oτι μαθεις μέσα από τα φόρα και από φίλους , τα μαγαζιά κλάφτα, οι 9,9 στους 10 ειναι παντελως ασχετοι και προσπαθούν να σε ρίξουν!

προσωπικά θα πήγαινε για τον καινούργιο, ειδικά ο 1000+ εχει αναβαθμισμένο color wheel απο 2Χ σε 3Χ. Νομίζω λίγοι είναι οι ανθρωποι που βλέπουν rainbow.
Εγω που είδα το 1000 στην Ηχοέκφραση ήταν μια χαρούλα!