Παλμικό τριβείο ή ταινιολειαντήρας;

Diabolic

Supreme Member
22 April 2012
8,936
Πράβι
Καλησπέρα Μαστόρια.

Ήρθε ο καιρός να προσθέσω ένα ακόμα τριβείο στην συλλογή μου μιας και ασχολούμαι πολύ με ακατέργαστο ξύλο και τα υφιστάμενα τριβεία είναι ανεπαρκή (έκκεντρο τριβείο και δέλτα).
Αν και διαθέτω πλάνη η οποία και έχει αποδειχθεί ότι κάνει πολύ καλή δουλειά, εντούτοις στα μεγαλύτερα τεμάχια ξύλου δεν μπορώ να την χρησιμοποιήσω και παιδεύομαι με το έκκεντρο τριβείο χωρίς να πετυχαίνω καλό αποτέλεσμα.
Το καλύτερο αποτέλεσμα το πετυχαίνω με την χρήση του αυτοκόλλητου pad για γυαλόχαρτα του γωνιακού τροχού αλλά παράγεται πάρα πολύ σκόνη και τα γυαλόχαρτα χαλάνε σχεδόν αμέσως.

Οπότε αυτό που με ενδιαφέρει εν ολίγοις, είναι ένας τύπος τριβείου που κατά κύριο λόγο να προσφέρει αφαίρεση υλικού και όχι τόσο φινίρισμα.
Έχω διαβάσει καλά λόγια για τους ταινιολειαντήρες αλλά και για τα παλμικά τριβεία.

Τι είναι τελικά καλύτερο για αφαίρεση υλικού?

Υ.Γ: Έχω ένα παμπάλαιο Black and decker παλμικό τριβείο made in england του πατέρα μου αλλά επειδή έχει το παλιό σύστημα πιασίματος των γυαλόχαρτων δεν έχω μπει στον κόπο να το χρησιμοποιήσω.

Για την δουλειά που περιγράφεις πως το θες ταινιολειαντήρας και μόνο by far....

Σκεφτόμουν τον parkside αλλά δεν τον βλέπω πολύ ποιοτικό και επίσης δεν βλέπω να τον φέρνει σύντομα.
Να δω κάτι σε einhell ή skil?

Νικόλα μήπως ήρθε η ώρα να επενδύσεις σε ηλεκτρική πλάνη-ξεχονδριστήρα;

Χαχα, είπαμε Νίκο δεν είμεθα επαγγελματίες!!!!
Συνήθως δεν κάνω τόσο μεγάλες κατασκευές για να πω ότι θα αποσβέσω κάτι τόσο ακριβό... ;-)

Παρε το σκιλ που εχω παρει εγω. Κανει πραμα!
Εγω απο την αλλη σκεφτομουν για πλανη, αλλα η χειρος πιστευω δεν αρκει. Ή περνει κανεις πλανη ξεχονδριστηρα, οπως αναφερθηκε ή μενει σε οτι εχει.

Παρε το σκιλ που εχω παρει εγω. Κανει πραμα!
Εγω απο την αλλη σκεφτομουν για πλανη, αλλα η χειρος πιστευω δεν αρκει. Ή περνει κανεις πλανη ξεχονδριστηρα, οπως αναφερθηκε ή μενει σε οτι εχει.

Έχεις κάποιο από αυτά Νεκτάριε?

1) https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=3752#sxetizomena

2) https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=7809

Εκτός από τον σάκο συλλογής έχουν κάποια άλλη διαφορά αυτά τα 2?

Γιατί δεν παιδευεις λίγο το αγγλικό b&d που ήδη έχεις? Ίσως σε γλυτώσει από έξοδα και πιστεύω ότι θα έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις....

Γιατί δεν παιδευεις λίγο το αγγλικό b&d που ήδη έχεις? Ίσως σε γλυτώσει από έξοδα και πιστεύω ότι θα έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις....

Το κακό είναι ότι συνήθισα στα αυτοκόλλητα pads και τώρα μου φαίνεται πολύ ζόρι το χειροκίνητο ταίριασμα.

Επίσης το συγκεκριμένο τριβείο έχει ισχύ αν θυμάμαι καλά μόλις 180 watt.
Επειδή σκοπεύω να κάνω μία μεγαλούτσικη κατασκευή (έχω να τρίψω καμιά 25 τετράμετρα σανίδια 10 χ 2.5) πιστεύω ότι θα με ζορίσει πολύ το παλμικό και η εναλλαγή γυαλόχαρτων θα μου φάει πολύ χρόνο.

Αυτο εχω, με το κουτι φιλτρο συλλογης σκονης. Αλλη διαφορα δε πρεπει να εχουν.
Αν εχεις σκουπα το φιλτρο ειναι εν μερη περιττο. Εκτος αν τριβεις μια στο τοσο κατι ψιλο και δεν θες να μπλεκεις με σκουπα. Αν και γεμιζει οχι γρηγορα, αν εχεις ποσοτητα ξυλειας, η σκουπα συνισταται.

Αυτο εχω, με το κουτι φιλτρο συλλογης σκονης. Αλλη διαφορα δε πρεπει να εχουν.
Αν εχεις σκουπα το φιλτρο ειναι εν μερη περιττο. Εκτος αν τριβεις μια στο τοσο κατι ψιλο και δεν θες να μπλεκεις με σκουπα. Αν και γεμιζει οχι γρηγορα, αν εχεις ποσοτητα ξυλειας, η σκουπα συνισταται.

Αν αυτή είναι η μόνη διαφορά να πάρω αν είναι αυτό με το σακούλι, μιας και σκούπα έχω την κίτρινη Parkside και ούτως η άλλως σκόπευα να το έχω συνδεδεμένο με αυτή.

Eχω στα υπ' οψιν τον ταινειολειαντηρα PBS 75 μαζι με την βαση του η οποια βιδωνεται σε παγκο.

00010040947_2.jpg

Εχω ενα παραξενο τριβειο της bosch με ρυθμιζομενες στροφες, το οποιο κανει καλη και γρηγορη δουλεια σε μεγαλες και τραχειες επιφανειες (δοκαρια σανιδες) αλλα τα αναλωσιμα ειναι ακριβα.
585686_600_370.png

rouleau-abrasif-LR60-bosch-utilisation.jpg

Νικόλα ταινιολειαντηρα μακράν για αυτή την δουλεια . Γύρω στα 800 βατ με 60αρι γυαλοχαρτο . Με εχει σώσει ο B&D με τα Bosch γυαλοχαρτα που πήρα πριν κανα μήνα , ότι δοκάρια-σανιδες βρίσκω πλέον , σε οποιαδήποτε μορφή τα μαζεύω και γίνονται όλοκαθαρα .
Το παλμικο 350 βατ ειναι μονο για να τα χαϊδεύει με ότι κοκο γυαλοχαρτο και να έχω βάλει .

Eχω στα υπ' οψιν τον ταινειολειαντηρα PBS 75 μαζι με την βαση του η οποια βιδωνεται σε παγκο.

00010040947_2.jpg

Εχω ενα παραξενο τριβειο της bosch με ρυθμιζομενες στροφες, το οποιο κανει καλη και γρηγορη δουλεια σε μεγαλες και τραχειες επιφανειες (δοκαρια σανιδες) αλλα τα αναλωσιμα ειναι ακριβα.
585686_600_370.png

rouleau-abrasif-LR60-bosch-utilisation.jpg

Πολύ ακριβό Μιχάλη και δεν νομίζω να τα αξίζει μιας και είναι και πράσινο.
Το skil στα μισά σχεδόν λεφτά δεν είναι τόσο καλό?

Επίσης η βάση δεν με ενδιαφέρει προς το παρόν.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Νικόλα ταινιολειαντηρα μακράν για αυτή την δουλεια . Γύρω στα 800 βατ με 60αρι γυαλοχαρτο . Με εχει σώσει ο B&D με τα Bosch γυαλοχαρτα που πήρα πριν κανα μήνα , ότι δοκάρια-σανιδες βρίσκω πλέον , σε οποιαδήποτε μορφή τα μαζεύω και γίνονται όλοκαθαρα .
Το παλμικο 350 βατ ειναι μονο για να τα χαϊδεύει με ότι κοκο γυαλοχαρτο και να έχω βάλει .

Μάλλον για εδώ με βλέπω (9 ευρώ κάτω από τον Ντέτσικα με τα ίδια σχεδόν μεταφορικα): http://www.afoipouliou.gr/showprod.php?id=6798

Αυτός της σειράς Skil masters με 30 ευρώ παραπάνω είναι επαγγελματικός και κοστίζει τόσο?

Η skil masters Νικολα ειναι η επαγγελματικη σειρα της skil γιαυτο ειναι και πιο ακριβη.

Παιδια μου λετε τι προσφερει παραπανω ενας ταινιολειαντηρας απο ενα εκκεντρο η παλμικο τριβειο ? Ποια γενικα η χρηση του ποτε και που ?

H βαση σου δινει καλυτερο ελεγχο και αρκετα πλεονεκτηματα.

Tα αναλωσιμα τoυ τριβειου της bosch (ταινια 75χ533μμ) βρισκονται ευκολοτερα και σε καλυτερες τιμες απο τριτες μαρκες πχ. silverline. Iδια διασταση παιρνουν και καποια black&Decker.
Για το skil δεν ειμαι σιγουρος (διασταση 76χ457μμ).

Τα αναλωσιμα ειναι σημαντικο κομματι.

Η skil masters Νικολα ειναι η επαγγελματικη σειρα της skil γιαυτο ειναι και πιο ακριβη.

Παιδια μου λετε τι προσφερει παραπανω ενας ταινιολειαντηρας απο ενα εκκεντρο η παλμικο τριβειο ? Ποια γενικα η χρηση του ποτε και που ?

O ταινιολειαντηρας ειναι ιδανικος για μεγαλες επιφανειες και επισης αφαιρει περισσοτερο υλικο και γρηγοροτερα απο τα υπολοιπα τριβεια. Αμα θες να τριψεις παλετοσανιδες, αυτο ειναι το εργαλειο που θες.
Το τριψιμο του ειναι 'αγριο' μπροστα στα παλμικα η περιστροφικα εκκεντρα τριβεια.

Επομένως δεν αξίζει να πάρω το ακριβότερο της σειράς Masters σωστά?

Θα σου ελεγα να παρεις ενα black and decker με βαση (το εχουν αγορασει καποια παιδια εδω μεσα) η το bosch με βαση. Η βαση ειναι 'εργαλειο' απο μονη της. Θα σε βολεψει αφανταστα σε πολλες δουλειες.

Μιας και ασχολεισαι σοβαρα με το αθλημα, μην κανεις οικονομια, ειδικα σε αυτα τα τριβεια, που σου λυνουν τα χερια.